19-05-2019: OB3-selectiewedstrijd KC Zeist - Pella

De een-na-laatste wedstrijd van het seizoen. Als ik nog één keer een score van 224 of meer kan scoren, zou ik een plaatsje kunnen stijgen in het competitieklassement. Geen must, maar wel leuk.

De blijfoefeningen gingen aardig, zoals gewoonlijk bij de zit-blijf wat onrustig en bij het hierkomen ging ze eerst bijna liggen. Maar beide puntjes en dat is altijd een lekker begin.

Ring 1 ging supergoed. Waar de andere honden moeite hadden om het vak te vinden, deed Pella cirkel-vak moeiteloos. Ze bleef keurig in het vak staan, maar bij de af hing ze weer eens. Volgen was ik niet helemaal tevreden over, maar toch een 8. Afstoppen was perfect! En de posities tijdens volgen gaan ook steds beter. Dus heel erg tevreden!

Ring 2 begon met richtingapport. Had ik eindelijk weer eens rechts getrokken, kwam het dit keer slecht uit. Er stond namelijk rechts ook de pion van oefening 8. Uiteraard ging Pella daar heen, maar gelukkig corrigeerde ze zichzelf en kwam keurig met het juiste blok terug. En toen schoot ze langs me heen en liet daar het blok vallen. Ze pakte het op mijn commando weer op en kwam naast me zitten. Maar de oefening was een nul. Balen! Sorteren ging daarna goed. Afstandsappèl was 'slechts' een halve hond verplaatsing, voor haar doen goed. En toen kwam oefening 8. Pella ging prima naar de pion, voerde de rest ook perfect uit en kwam vervolgens met het blok aanrennen. En toen... schoot ze weer langs me heen. Ze ging zelfs op het blok knagen! Uiteraard heb ik dat gecorrigeerd, maar de tweede nul was een feit.

Met twee nullen wordt de score niet briljant. Toch had ik de derde prijs. Tja, ik had liever punten gehad..

Ik heb lopen piekeren waar dit gedrag met het blok vandaan komt. Ik heb mijn ideeen bij het filmpje van oefening 8 gezet. Ik denk dat we hier ook wel weer een oplossing voor gaan vinden.

OB3-puntenlijst Pella 19-05-2019

Oefening Coef. Punten
Jan
Totaal Opmerkingen
Los volgen 3 8 24 schuin achteruit
Vak zenden en aansluiten 4 9,5 38 ligt niet helemaal
Posities tijdens volgen 3 7 21 1e pos. (af) loopt mee; 2e pos. (zit) traag; 3e pos. (sta) schuin
Komen met staan en af 4 10 40  
Oefening Coef. Punten
Cor
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 8 16 verplaatsen
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 7 14 extra commando, bewegen
Sorteren 3 8 24 licht bijten
Richting-apport 3 X X even zoeken naar apport, valt, 3xec
Posities op afstand 4 5 20 ec af, verplaatsing 1/2 hond
Om pion met richtingapport over horde 4 X X blok valt, 2x ec, verplaatsen handler
  32   197 G

Keurmeesters: Jan Mulder & Cor van Dort
Kwalificatie: 3e prijs (van 5 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames