26-07-2014: G&G-2 examen Speed-Eemland, Ace

Tja, aangezien Pella G&GB examen deed, had ik besloten met Ace en Kalish ook maar weer eens een gooi te doen naar een diploma. Hoewel ik al een tijdje weer serieus aan het trainen ben, schoot het niet echt op en ging ik ervan uit dat Ace veel nullen zou scoren en dus zou zakken.

Het begon inderdaad met een nul: Ace ging voortijdig liggen. Achteraf bleek dit nogal een dure fout te zijn, want nu mistte hij voor deze toch simpele oefening de punten. Als hij hier een 6 gehaald had, zou hij geslaagd zijn voor zijn examen. Helaas…
Ace liep eigenlijk best goed. Ik had vooraf wel wat matregelen genomen om te voorkomend at hij al blaffend het veld op zou komen. Dat is namelijk nogal het probleem bij hem. Nu heb ik hem voor, tijdens en direct nadat ik het veld op kwam met worst beloond voor netjes volgen en daardoor bleef zijn stress weg en bleef hij aardig rustig.
Volgen deed hij eigenlijk aardig netjes. De pasjes gingen niet goed, maar die oefen ik veel te weinig (zeg maar: niet). Bij sta tijdens volgen liep hij te ver door, maar hij draaide niet mee toen ik langs hem naar achter liep en dat vond ik pure winst. Komen met sta deed hij goed, maar hij dreigde te gaan zitten. Ik riep hem snel naar me toe, maar dat was net voordat ik het seintje van de keurmeester kreeg. Toch deed hij deze oefening beter dan ik verwacht had. Bij vak sturen is het probleem nog wel eens dat Ace niet gaat liggen of weer overeind komt. Dat deed hij niet en hij hield het bij (fors) snuffelen. Maar ik was dik tevreden. Richting apport ging afgelopen week helemaal fout, maar nu deed hij het goed. Wel had hij wat te snuffelen gevonden bij het blok en rommelde hij er wat mee. Dure punten, maar hij deed toch maar deze voor hem moeilijke oefening! Sorteren deed hij moeiteloos, beetje kauwen op het houtje, beetje te ver af zitten, mar veder OK. Appèl op afstand deed hij ook veel beter dan verwacht. OK, ik had twee keer een extra commando nodig en hij trippelde wat opzij, maar hij deed het verder boven verwachting. Apport over de horde kreeg hij slechts 6 punten voor, maar ik begrijp niet helemaal waarom, want hij deed het eigenlijk best goed (beetje kauwen, kon wat sneller). Doordat hij regelmatig tussendoor de kefmachine aan zette, werden er nogal wat punten voor algemene indruk afgetrokken.

Vooraf had ik al eens gedacht "Ace kan me verrassen", want hij is bij een wedstrijd/examen doorgaans wat rustiger dan in de training. En inderdaad, Ace verraste mij aangenaam. Helaas net niet genoeg voor een diploma, maar er gloort hoop. Trots op mijn nerveuze ventje!

G&G2-puntenlijst Ace

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zitten in zicht 2 X X na 30 sec. af
Los volgen 3 8 24 Rpasjes niet goed, af en toe blaffen
Sta en zit (tijdens het volgen) 3 8 24 loopt iets door bij sta
Komen met staan 4 7 28 vanuit sta geroepen voor commando KM, wat hangend voor
Vak zenden met af en aansluiten 4 9 36 snuffelen
Richtingapport 3 7 21 snuffelen en snuffelen bij blok
Sorteren 4 7 28 bijten, ec hier, ver voor
Appèl op afstand (sta, zit, af) 4 9,5 38 1/2 hond, 2x ec
Apport over de horde 3 6 18 iets bijten, wat hangerig voor, scheef voet
Algemene indruk 2 5 10  
  32   213  

(Keurmeester Cor van Dort)


Laatst gewijzigd op:

frames