Het jaar 2013 in woord en beeld

(klik op de foto voor meer foto's)


Januari:

Ace (G&G2) en Kalish (G&G3) doen mee met de indoor-G&G-wedstrijd van Zoete Lieve. Ze laten mooie dingen zien, maar verprutsen ook veel, dus een teleurstellend puntentotaal.


Februari:

Ace doet mee aan de Wintercompetitie agility. Het gaat niet allemaal goed, maar in februari haalt hij de 3e prijs op de JP. Kalish doet het erg goed en dringt door tot de finale. In de subfinale in Utrecht wordt ze 1e op de jumping in haar groep! Overall eindigt ze als 25e van de 232


Maart:

In maart stort mijn wereld in. Ik moet mijn geliefde Sicco laten inslapen. Maagkanker is te ver gevorderd.
Twee dagen voor zijn dood geeft hij mij nog de mooiste foto die ik van hem heb.
Nog steeds is het gemis groot. Nog steeds vloeien de tranen als ik aan hem denk. Zo'n geweldige hond, zoveel samen meegemaakt. Mijn maatje is niet meer. Dag Sicco, dag grote man van me....


April:

Hoe snel kan het leven soms gaan... Dit nestje had ik al een oogje op, supercombinatie. Maar ja, geen ruimte... Ik was het al een beetje vergeten, toen zag ik twee weken na het overlijden van Sicco een bericht op Facebook las, dat er nog een teefje beschikbaar was. Oeps... Wel erg snel na het overlijden van mijn Sicco... Ben ik er wel klaar voor... Maar kansen dienen zich nou eenmaal niet aan op de tijdstippen die je het beste uitkomen. En kansen moet je niet laten lopen. Van vrijdag op zaterdag de hele nacht wakker gelegen, maar eigenlijk wist ik het al. Dus heb ik deze kleine meid op 14 april opgehaalden in Duitsland. Tussen de tranen door helemaal blij!


Juni:

Kalish en Ace lopen goede agility westrijden en halen regelmatig hun puntjes. Ace wint bij de KC Zaanstreek-IJmond de 3e prijs op de JP en loopt daarmee zijn eerste P-tje! In juni loopt hij ook zijn tweede Ptje, en wel op het VP! Hij mag daardoor meedoen aan de preselectie van het NK agility en ook daar loopt hij zeker niet onverdienstelijk.


Juni:

Na slechts een maand of 3 training, doet Kalish mee aan het examen Reddingshond geschiktheid speuren. Ze haalt het met een uitmuntend!


Juni:

Pella ontwikkelt zich ondertussen tot een erg leuke, stevige tante. Ze wordt dikke maatjes met Djilly jr., haar Border Collie maatje van een half jaar ouder.


Juli:

Pella begint haar IPO-opleiding bij HSV 't Haartje. Ze heeft dit echt in haar genen en doet het erg goed.


Augustus:

Ace doet weer mee met de agility-wedstrijd tijdens de Franse speciale. Hoewel de resultaten niet super zijn, loopt hij toch goede rondjes.


September:

Pella begint haar agility-opleiding in de puppyles bij Jolly Jumpers. Ze vindt het geweldig leuk, toont direct al veel snelheid en is totaal niet onder de indruk van de toestellen.


September:

Kalish eindigt het agilityseizoen met de C-wedstrijd van de KC De Kempen. Ze scoort 15 puntjes en eindigt met 256 punten op een 33e plek in de competitie. Ze blijft dus in de C-klasse.


September:

Dasha doet opnieuw Speurhond 1 examen en slaagt! Kalish doet IPO-VO-examen. Hoewel ze prachtige punten haalt voor afdeling A en B, lukt afdeling C totaal niet en zakt ze.


September:

In de eindstand van de competitie is Ace als 29e geeindigd, hetgeen betekent dat hij promoveert en volgend jaar in de B2 mag uitkomen.


Oktober:

Tijdens de vooravond van de Randmerenbokaal is er een halve nestreunie van Pella, haar moeder, zusje Bejna en broer Baekho. Erg leuk!


November:

En alweer slaat het noodlot toe. Jelle krijgt een vorm van ataxie en gaat ineens heel sterk achteruit. Er is geen keuze, dus hij slaapt vredig in op 18 november.
Hiermee is de laatste van een generatie heen gegaan.
Dag Jelle, dag ouwe beer...


December:

En zo eindigt 2013 in een totaal andere samenstelling dan aan het begin van het jaar. Het nieuwe jaar zien we tegemoet met Pella, Kalish, Dasha en Ace


Laatst gewijzigd op:

frames