American Beauty's Tennesee

Ze was mijn Koninginnetje...

(10-02-1993   -   01-06-2011)

Tessy

Tessy

Tessy was mijn eerste Maine Coon en werd geboren op 10 februari 1993. Haar kleur was zwart zilver gemarmerd (MCO ns 22). Haar roepnaam was Tessy, maar ze luisterde veel beter naar de naam "poesje", want zo noemde ik haar eigenlijk altijd. In haar jonge jaren heb ik haar een keer meegenomen naar een kattententoonstelling. Daar werd ze Best in Variëteit. Ze vond het echter absoluut niet leuk, dus ik heb haar verder niet meer geshowd.

Zoals het een echte Maine Coon betaamt, was ze erg vriendelijk. Ze was graag bij mij, maar omdat ik niet lang achter elkaar op één plek zit, had ze afgeleerd om op schoot te gaan liggen. In plaats daarvan zat of lag ze altijd ergens mij me in de buurt. Kortom, ze liep als een hondje achter me aan. Dat had ook wel met haar nieuwsgierigheid te maken. Tot het laatst wilde ze alles goed bekijken. Dozen of tassen waren een dankbaar doelwit: voor je het wist zat ze erin en als dat niet kon zat ze erop. Verhuizen vond ze een feest: lekker veel dozen en nieuwe dingen. Eigenlijk was ze nergens bang van: vuurwerk, stofzuigers, vreemde honden, het deed haar niks. Met koninklijke waardigheid liet ze bljiken dat je toch met wat meer moest komen om haar van haar stuk te krijgen.

Met de honden kon ze het prima vinden. Omdat ze van een fokker kwam, die ook een hond had, was ze er meteen al niet bang van. Al snel was ze de baas over de honden. Elke nieuwe pup, die zijn intrede in huis doet, kreeg op vriendelijke, maar overduidelijke manier te verstaan dat zij de leiding had. Meestal was dit niet genoeg en moest ze nog een of enkele keren flink optreden tegen die Tessy puppen-lummels. Maar dan zat het ook voor goed tussen hun oren: de poes was de baas.
Toen ze jonger was wilde Tessy best eens spelen met een van de honden. Later deed ze dat niet meer, maar ze lag wel regelmatig bij een van de oudere honden in de mand.

Tessy heeft de zeer respectabele leeftijd van ruim 18 jaar bereikt. Toen werd ze snel mager en bleek dat haar nieren bijna niet meer functioneerden. Ondanks dat bleef ze dapper doorgaan. Tessy gaf nooit op, maar ze werd zwakker en zwakker. Uiteindelijk heb ik haar verder lijden bespaard.

Mijn eerste Coontje was speciaal, een pittige tante met een vriendelijk, maar oersterk karakter. Een koninginnetje. Ik zal haar nooit vergeten.

Wapenfeiten

20 maart 1994: Felikat's Rasdag Halflanghaar: Uitmuntend 1, Best in Variëteit.
(keurmeester: J.E. Madsen)


Tessy

Top


Laatst gewijzigd op: