Nidoba Tequiero

hij was een vriendelijk ventje...

(7-7-2003   -   14-11-2018)

Timber

Timber, 7 jaar oud

Timber is op 7 juli 2003 om 23.10 uur geboren. Officieel heet hij Nidoba Tequiero. Nidoba is de naam van de cattery en betekent "Vriend" in de taal van de Abnaki-indianen uit de staat Maine. Tequiero is spaans en betekent "Ik hou van jou". Hij heet dus eigenlijk "Vriend, ik hou van jou". Via deze link naar de site van Nidoba kun je meer te weten komen over zijn familie.

Timber was een rasechte Maine Coon in de kleur zwart zilver gemarmerd met wit (MCO ns 09 22). De naam Timber vond ik gewoon leuk klinken. Verder doet het denken aan de Timberwolven, die ook uit Noord Amerika komen en groot en grijs zijn. Ik zocht dus naar een naam die leuk klinkt, maar ook wel past bij een grote stoere vent. Een echte vent was hij trouwens niet meer, want in het nest was hij al geholpen.

Timber was een erg vriendelijke vent. Toen hij op 12 weken leeftijd in huis kwam, was hij geen honden gewend en schrok er eerst wel van. De eerste confrontatie eindigde dan ook in een spetterend blaasconcert met veel vertoon van nageltjes. De honden schrokken zich rot en wisten meteen: het is wel klein, maar er valt niet mee te spotten. De tweede dag was Timber al niet meer zo erg onder de indruk van de honden en de derde dag gaf hij ze zelfs al kopjes! Dat had te maken met het rustige, lieve gedrag van de honden, maar zeker ook met de veerkracht en nieuwsgierigheid van Timber.

Timber, 8 jaar oud Met Tessy, de poes, ging het eerst niet helemaal goed. Ze vond hem een indringer en liet dat goed merken. Omdat hij nog zo klein was, durfde ze tegen hem op te treden. Hij bleef eerst een beetje uit haar buurt, maar was niet echt onder de indruk. Later begon hij zelfs terug te meppen! Na enige tijd waren ze aan elkaar gewend. Tessy blies en mepte eerst nog wel eens naar hem, maar daar liet hij zich totaal niet door imponeren. Tessy genoot stiekum toch van zijn aanwezigheid, want sinds hij er was heeft ze nooit meer last gehad van de vage kwaaltjes die ze voorheen had.
Toen Tessy dood ging, is Caspian gekomen en dat was echt een vriendje van Timber, ze zaten vaaak innig tegen elkaar aan. Later kwam Kalle erbij, maar Timber en Kalle hadden niet zoveel samen.

Timber heeft in de loop der tijd nogal wat bijnamen gekregen. Een ervan was "Tomba-la-bomba", wat sloeg op zijn neiging om alles wat niet standaard ergens hoort te liggen naar beneden te gooien. Je moest dus niet je mobieltje, een pen, je sleutels of wat dan ook laten slingeren, want dat eindigde op de grond. Andere vreemde gewoontes van Timber waren: het dichtlikken van envelopes en het kapot knagen van alle elastiekjes en bepaalde plastic hoesjes.

Toen Timber 5 jaar was, werd een hartafwijking bij hem geconstateerd. Hij bleek HCM te hebben en genetisch drager van HCM-2. Met medicatie werd hij er steeds ouder mee en leek er weinig last van te hebben. Toen hij 15 was, heeft hij meegedaan aan een onderzoek naar HCM. Toen werd nog een tweede afwijking gevonden aan zijn hart en er werd bij gezegd dat deze hem tzt fataal zou worden. Dat is dan een half jaar later ook gebeurd. Timber wwas benauwd, wilde niet meer eten en werd erg slecht ter been. Uiteindelijk was hij vel over been en heb ik besloten dat het genoeg was. Hij is heel rustig op mijn schoot ingeslapen.