30-05-2019: OB3-selectiewedstrijd, KC Rotterdam - Pella

De laatste wedstrijd van het seizoen. De laatste kans om een plaatsje te stijgen in het competitieklassement. Geen must, maar wel leuk.

De blijfoefeningen zouden starten met de OB2, gevolgd door de OB3. Ik ging Pella halen en dat is in Rotterdam eens tukje lopen, want de auto's staan niet bij het terrein. Toen ik terug kwam lopen, kwam er al iemand naar me toe "opschieten, ze wachten op je!". Ik snapte het niet goed, het was nog geen 9 uur en de OB2 zou eerst zijn. Hoezo wachten? Bleken ze ineens met de OB3 te beginnen! Ik deed nog even kort appèl met Pella om haar op te warmen, maar wilde mijn medewedstrijdlopers niet ophhouden, dus hoppa de ring in. Pella was er duidelijk niet klaar voor en ging dus al staan voordat ik uit zicht was. De eerste nul. De tweede oefening deed ze in principe goed, maar omdat ze te ver van haar uitgangspositie was door de mislukte eerste oefening, kregen we er geen punten meer voor, dus de tweede nul was een feit. Het bleek dus dat ze bij de opening omgeroepen hadden dat de OB2 en OB3 omgewisseld werden, omdat ze voor de OB2 een witte hond nodig hadden en daarvoor een OB3 hond beschikbaar was. Tja, dat wist ik niet, want dat kun je niet horen als je je hond gaat halen.

Ring 1 ging op zich goed, maar bij het apporteren kwam hetzelfde probleem als vorige wedstrijd om de hoek: Pella ging er met het blok vandoor.

Ring 2 ging goed, maar ik had besloten om er training van te maken daar war nodig. Bij het sorteren stond achter de plaats waar de houtjes lagen een tafel en een tas. Zoals ik verwacht had, ging Pella daarheen, checkte de boel en ging toe de oefening afmaken. Dat kost punten, maar verder deed ze het netjes. Bij het richting-apport besloot ik om niet af te wachten of ze wel of niet terug zou komen. Zodra ze het jusite blok had, riep ik haar naar me toe en liet haar aan de voet gaan. Dat ging goed, dus ik vond het winst. Natuurlijk was dat wel een nul.

Met vier nullen wordt de score slecht. Desondanks kan ik niet zeggen dat Pella zo slecht liep. "Even dat apporteer-probleempje oplossen!"

OB3-puntenlijst Pella 30-05-2019

Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 X X staan en verplaatsen
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 X X startpositie niet in kunnen nemen
Om pion met richtingapport over horde 4 X X wijd, blok niet teruggebracht
Komen met staan en af 4 7 28 ec af, scheef naast
Vak zenden en aansluiten 4 10 40  
Los volgen 3 8 24 links hinderen, begin wat scheef mee, achteruit veel comm + hand
Oefening Coef. Punten
John
Totaal Opmerkingen
Posities tijdens volgen 3 7 21 1e pos. (af) traag; 2e pos. (zit) traag+ poot; 3e pos. (sta) ok
Sorteren 3 8 24 loopt door, scheef voet
Posities op afstand 4 X X 2xec af, verplaatsing 3/4 hond
Richting-apport 3 X X (training vaan gemaakt, 2x 'hier', 2x 'voet')
  32   197 G

Keurmeesters: Ton Hoffmann & John van Hemert
Kwalificatie: 4e plaats (van 4 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames