29-09-2019: OB3-selectiewedstrijd, KC De Kempen - Pella

Een relaxte middagwedstrijd in Geldrop. Eens kijken of het apporteren nog steeds goed blijft gaan!

De blijfoefeningen gingen weer goed, dus weer een goed begin. Helaas zijn de punten niet op het formulier gezet, dus ik heb ze uit mijn hoofd genoteerd.

Ring 1 begon met los volgen end at was alweer erg slordig en ongeconcentreerd. Werk aan de winkel! Maar, de posities ttijdens volgen gingen supergoed. Ik heb Pella die nog niet vaak zo snel zien doen, dus de noeste trainingsarbeid hierop begint zijn vruchten af te werpen! Komen met sta en af gingen goed, maar ik moe daar wel op gaan trainen, want de sta wordt slordiger. Maar de af ging voor Pella's doen erg vlot! Posities op afstand waren deze week een probleem, want door het vele trainen op de af, wilde Pella niet meer naar zit komen, zelfs niet als ik op 1 meter afstand stond! Maar geukkig ging het bij de wedstirjd erg goed, ik had slechts één extra commando nodig. De verplaatsing was voor haar doen ook weinig, dus ook hier gaan we echt vooruit!

Ring 2 begon met het vak sturen en dat deed Pella supergoed, hoewel het cirkelsturen nog wel wat sneller had gekund. Toen kwam het richting apport. Bij het klaarmaken van de ring waren ze al aan het rommelen geweest met de indeling en dat bleek. De blokken lagen erg ver weg, ik denk wel op 15 meter van de bol. Links stond ook nog een pilon, wat ook slordig was. Ik had rechts getrokken en stuurde Pella er heen.. Ze was echter totaal niet met een richting bezig en ging rechtuit naar achteren en pakte het verkeerde blok. Een nul. Doorgaans laat ik haar het verkeerde blok neit terugbrengen, dus ik gaf een 'los' en dat deed e ook. TOen realiseerde ik me dat dat niet handig is bij eenhond die in wedstrijden het blok niet goed terugbrengt. Ik pakte dus het blok en gooide het nog een keer weg. Pella bracht het keurig terug en ik heb haar uitbundig beloond. Oefening 8 ging vervolgens erg goed, hoewel ze weer erg traag af ging en bijna tussen de blokken lag. Ook was ze weer iets aan het verhappen op het blok. Bij het sorteren ging het heel vlot, maar pakte ze het houtje wat teveel over.

Weer een nul, maar verder wel netjes gewerkt. En weer kwamen we op een mooie score uit! In het logboek staat 237, maar volgens mij zit daar een telfout in. Zonder nul worden dat dus echt wel hoge scores! Langzaam maar zeker komen we waar we wezen willen!

OB3-puntenlijst Pella 29-09-2019

Oefening Coef. Punten
Cor
Totaal Opmerkingen
Los volgen 3 6,5 19,5 wijde bochten, scheef achteruit, scheef zitten
Posities tijdens volgen 3 7,5 22,5 1e pos. (af) ok; 2e pos. (zit) ok; 3e pos. (sta) ok, scheef, volgen
Komen met staan en af 4 8 32 iets door bij sta
Posities op afstand 4 6 24 ec zit, verplaatsing 1/2 hond
Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 9 ? 18 ? onrustig
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 10 ? 20 ?  
Vak zenden en aansluiten 4 9 36 cirkel OK, vak OK, staan op commando?
Richting-apport 3 X X vekeerde blok
Om pion met richtingapport over horde 4 9 36 nahappen naast geleider
Sorteren 3 9 27 overpakken
  32   237 ZG (telfout? 235?)

Keurmeesters: Ton Hoffmann, Cor van Dort
Kwalificatie: 1e prijs (van 3 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames