27-10-2019: OB3-selectiewedstrijd, KC Delft - Pella

Ondanks een vroege wedstrijd toch een redelijke nacht, omdat de wintertijd ingegaan is. Helaas had ik slecht geslapen, omdat ik met hardlopen mijn knie overbelast heb en die erg pijnlijk was. Nou ja, brace erom en gaan. Door die brace paste mijn startnummer niet meer, dus die dan maar aan de andere kant, links. Normaal doe ik daar geen nummer, omdat ik denk dat Pella daar last van kan hebben, maar aan mijn arm is ook geen optie, want dan verlies ik hem.

De blijfoefeningen gingen weer goed, dus weer een goed begin.

Ring 1 begon met richtingapport. De ringmeester was de bol vergeten, dus moest ik nog even wachten. Maar daarna ging Pella prima, op iets kauwen na. het los volgen ging ook een stuk beter dan de afgelopen twee wedstrijden. Ik ben daar ook echt op aan het trainen gegaan en dat laat zich terugzien. Afstoppen ging goed, met een ietsje scheve zit, daar wordt nog aan gewerkt. Oefening 8 was alweer de af bij de pion. Pella deed hemm iets traag, maarr correct en ook de rest ging goed. Toen ik de keurmeester bedankte om naaar de volgende ring te gaan, gaf hij aan dat hij mij een gele kaart gaf. Ik was stomverbaasd, want ik was me van geen kwaad bewust. Het bleek dat ik het startnummer niet links aan mijn been mocht dragen, omdat er handlers zijn die dit als target erin trainen. Ik gaf aan dat ik rechts mijn brace had, maar dat maakte niet uit, dan had ik het maar aan mijn arm of desnoods in mijn zak moeten steken. Een gele kaart is 10 punten in mindering. Helaas, maar in dit geval geen ramp en we weten het voor de volgende keer als het er wl toe doet.

Ring 2 begon met de posities tijdens volgen en dan meteen ook met de af, Pella's probleem-oefening. Ze voerde hem netjes, maar traag uit. De andere posities gingen goed, wat de keurmeester precies zag bij de sta weet ik niet. Sorteren ging goed, ik weet niet wat de keurmeester bedoelt met zijn opmerking. Posities op afstand moest ik de zit weer twee keer geven, iets wat ik verwacht had, omdat dit door het vele trainen op de af een probleem geworden is. Maar verder deed Pella hem erg goed en was ik zeer tevreden! Cirkel en vak gingen vlekkeloos.

Uiteindelijk kwamen we dus zonder nullen van het veld. Dat was al iets om zeer tevreden over te zijn, maar toen ik mijn score zag, was ik ng meer tevreden! Een mooie Uitmuntend. Hoewel er vrij gul gekeurd werd, had ik met een iets strengere keuring ook een mooie hoge score gehaald. Dit smaakt naar meer!

OB3-puntenlijst Pella 27-10-2019

Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 10 20  
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 9 18 sprongetje bij naastkomen
Richting-apport 3 8 24 nahappen halverwege terugweg
Los volgen 3 9 27 scheef achteruit, verder attent; gele kaart voor inwerken (=nummerhouder aan linkerkant)
Komen met staan en af 4 8 32 snuf bij af, scheef naast
Om pion met richtingapport over horde 4 7,5 30 kauwen, scheef naast
Oefening Coef. Punten
Dirk
Totaal Opmerkingen
Posities tijdens volgen 3 7,5 22,5 1e pos. (af) traag -1; 2e pos. (sta) pos -1/2; 3e pos. (zit) ok, voet rondje
Sorteren 3 8 24 M S (?)
Posities op afstand 4 8 32 ec zit, minimale verplaatsing
Vak zenden en aansluiten 4 10 40 cirkel OK, vak OK, aansluiten OK, netjes
  32   261 Uitmuntend (271-10 voor gele kaart)

Keurmeesters: Ton Hoffmann, Dirk Belder
Kwalificatie: 2e plaats (van 3 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames