10-11-2019: OB3-selectiewedstrijd, AKC Waterland - Pella

Na de prima score van de vorige wedstrijd had ik er alle vertrouwen in dat het deze wedstrijd ook best goed zou gaan. In ieder geval zou ik mijn eerste stapje richting eventuele kwalifictie voor het FCI-WK doen, want daarvoor was deze wedstrijd aangewezen en tevens moest ik dit jaar minimaal een van die kwalificatiewedstrijden lopen. De vorige optie was Pella loops, dus dit was mijn laatste kans om eraan te voldoen.

De blijfoefeningen gingen goed, altijd een fijn begin als je puntjes hebt.

Ring 1 ging eigenlijk supergoed. De posities tijdens volgend deed Pella beter dan anders, komen met sta en af gaat altijd goed, volgen ging écht heel netjes. Ik had er alle hoop op dat dit een mooie wedstrijd zou worden. Laatste oefening in ring 1 was het cirkel-vak sturen. Pella ging prachtig strak en recht naar de cirkel. Vervolgens gaf ik het vak-commando, met een armgebaar én mijn hoofd naar links. Pella rende onmiddelijk ... naar rechts! Huh??? Ik riep haar terug en stuurde haar naar de jusite richting. Ze ging uiteindelijk naar het vak, maar beef er vlak voor staan. Dat is vreemd. Ik stuurde haar verder door met een touch-commando (dat is om een target te vinden), maar ze zag een blaadje naast de ring aan voor target en het werd niks meer. Een nul!

Ring 2 ging eigenlijk niet zo slecht, maar door kauwen op het blok kreeg ik veel puntenaftrek. Bij hett richting-apport schoot Pella door haar vaart eerst over het blok heen, ook dat kost punten. Verder ging het bij het afstands-appèl fout: teveel commando's. Dat is de laatste tijd een dingetje.

Uiteindelijk kwamen we dus met 2 nullen en 2x 5 van het veld, dus een prut-score. Helaas geen kwalificatiescore voor het WK. Met nog slechts 4 kwalificatiewedstrijden te gaan, waarin Pella dan alle 4 keer moet scoren, ga ik ervan uit dat we het dit jaar niet gaan halen. Ach, FMBB is ook leuk en daar mogen we wel heen! En ze blijft mijn toppertje!

Achteraf snap ik nog steeds niet waarom Pella de verkeerde richting in ging. Wel begrijp ik haar aarzeling om het vak dan uiteindelijk in te gaan. Vak en cirkel waren aanvankelijk anders geplaatst. Vanwege de lage zon werd het gewijzigd, waardoor de 'oude' cirkel vlak naast het vak lag. Het was weliwaar weggehaald, maar toch nog licht zichtbaar. Op een filmpje zag ik Pella aarzelen, precies op dat punt. Ze moet erdoor in verwarring geraakt worden. Geen excuus, maar wel fijn als je oorzaken kunt vinden en er dus op kunt gaan trainen.

OB3-puntenlijst Pella 10-11-2019

Oefening Coef. Punten
Dirk
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 8 16 verzitten
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 9 18 sprongetje bij naastkomen
Posities tijdens volgen 3 8 24 1e pos. (af) traag -1; 2e pos. (sta) pos -1; 3e pos. (zit) netjes
Komen met staan en af 4 8 32 iets traag sta (-1), af OK, jump naast
Los volgen 3 9 27 hond volgt vrolijk en attent, achteruit iets scheef
Vak zenden en aansluiten 4 X X cirkel OK, vak erbuiten
Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
Richting-apport 3 5 15 vallen, erg bijten
Om pion met richtingapport over horde 4 7 28 pion-zit traag, bijten
Sorteren 3 5 15 goede laten vallen, bijten
Posities op afstand 4 X X snuf bij af, 3x ec sta, ruim 1/2 verplaatsing
  32   175 x

Keurmeesters: Dirk Belder, Monique Barten
Kwalificatie: 8e plaats (van 9 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames