07-04-2019: OB3-selectiewedstrijd, KC Gorinchem - Pella

Een wedstrijd met een slechte voorbereiding, omdat Pella een teen geblesseerd had. Daardoor moest ze rust houden. Dat is lastig trainen en bovendien liep haar energieniveau wel heel erg hoog op en was ze dus behoorlijk hyper toen ik eenmaal weer ging trainen. Toch ging het best goed, dus ik dacht wel dat ik eindelijk eens die felbegeerde 224 punten kon halen. Het weer werkte ook mee, het was zonnig, maar nog niet al te warm. Het begon met twee goede blijfoefeningen. De zit-blijf was een 9,5. De af-blijf was ook goed, alleen kwam Pella op het commando van de persoon naast me naar me toe. Dat is nieuw, mar wellicht had het ook te maken met het feit dat ik haar aankeek. Dat doe ik doorgaans niet, omdat ik bang ben dat ze dan voortijdig komt. Maar niet-aankijken zorgt ervoor dat ze in 'pauze-stand' gaat. Ze is dan in dromenland en mist vaak het eerste commando. Het was dus een test wat er zou gebeuren als ik haar aandacht vast zou blijven houden. Bij het individuele deel begon Pella met een prima richtingsapport. Wel stootte ze de bol weer iets weg, maar daar kreeg ik geen aftrek voor. Wel kreeg ik aftrek voor opsringen naast de geleider en kauwen op het blok. Dat deed ze inderdaad forst. Dat is erg lastig te trainen, omdat ze het dan totaal niet doet. Volgen kon beter, maar het toonde wel vooruitgang en dat is fijn als je daar veel trainingsarbeid in hebt zitten. Cirkel sturen ging iets trager dan normaal, maar wel goed, vak ging goed, mar dit keer bleef ze niet staan, maar ging direct af. Dat doet ze op de training wel vaker, maar in wedstrijden niet. Komen met sta en af had ik ruim een maand niet getraind in verband met Pella's teen, maar ze deed hem super.

Ring 2 ging minder, net als vorige wedstrijd. Het begon met de posities tijdens volgen. Pella ging héél erg traag staan en toen ik terugliep draaide ze om en lliep met me mee. Aangezien de af ook heel trag was, bleven er geen punten over. Sorteren ging goed, hoewel ze het houtje losliet, door ging met zoeken en het toen alsnog terugbracht. Naast me kauwde ze wat op het houtje. Het afstands-appèl begon met een goede af. De eerste positie ging goed, maar daarna lag ze me aan te kijken en reageerde niet op mijn commando's. Ze pakte het daarna wel weer op en deed het eigenlijk met redelijk weinig verplaatsing. Maaar dit niet-reageren is weer iets nieuws,, trainingspuntje! Als laatste was oefening 8. Ze ging keurig om de pion, ging wat traag af (maar dat is haar zwakke punt, ik vond het nog redelijjk en ze ging helemaal af). Daarna voerde ze de oefening perfect uit, maar zat iets schuin naast.

Ik dacht aanvankelijk dat ik geen nullen had, maar de posities tijdens volgen was dus wel een nul. Er bleven weer niet voldoende punten over om de begeerde 224-grens te passeren. Helaas teveel puntenaftrek overall. Toch doet Pella het zeker niet slecht! Met een FMBB in eht vooruitzicht zou het voor mijn zelfvertrouwen echter fijn zijn als we de ZG-grens een keer zouden halen. Maar goed, we trainen rustig door en komen er wel. Ik zie in ieder geval bij het volgen (betere focus), de af (niet meer 'hangen') en het afstandsappèl (minder verplaatsing) duidelijk verbeteringen, dus de noeste trainingsarbeid werpt wel degelijk vruchten af.

OB3-puntenlijst Pella 07-04-2019

Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 9,5 19 verschuift
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 5 10 komt voor commando
Richting-apport 3 6 18 opspringen,, kauwt naast geleider=stress
Los volgen 3 8 24 pasjes slordig; achteruit lopen + rondje
Vak zenden en aansluiten 4 8 32 cirkel OK, vak OK, direct af bij sta
Komen met staan en af 4 9,5 38 af+snuf; beide posities OK
Oefening Coef. Punten
Jan
Totaal Opmerkingen
Posities tijdens volgen 3 X X 1e pos. (sta) heel traag, loopt mee; 2e pos. (zit) te ver door; 3e pos. (af) traag
Sorteren 3 6 18 laat los, happen
Posities op afstand 4 5 20 pos 3 iets naar voren, pos 4 niet, pos 5 iets naar voren, verplaatsing 1/2 hond
Om pion met richtingapport over horde 4 7 28 traag af, scheef naast
  32   207 -

Keurmeesters: ton Hoffmann, Jan Mulder
Kwalificatie: 4e plaats (van 5 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames