03-03-2019: OB3-selectiewedstrijd, Raad van Beheer, Kerkdriel - Pella

De eerste wedstrijd na de winterstop, een manegewedstrijd. De laatste kans om mijn FMBB-punten te halen. Het begon met twee goede blijfoefeningen, wel iets aftrek voor onrust, maar OK. En het lastige is dat Pella op 'pauze' gaat en dus mijn eerste commando daardoor vaak mist. Dat was bij het hierkomen uit af het geval. Trainingspuntje! Bij het individuele deel begon Pella goed. Volgen kon iets geconcentreerder, maar dat is wel vaker. Cirkel sturen ging top, vaksturen ook, maar ze stond erg aan het randje. Bij mijn af-commando ging ze direct af, maar helaas met de poot net buiten het vak. Ik baalde er zo van, dat het eignelijk de rest van mijn wedstrijd beinvloed heeft. Stom! Maar ik zag het FMBB aan mijn neus voorbij gaan, want met een nul op het vak wordt het heel lastig om je punten te halen als je weet dat je hond nog wat zwakheden heeft en dus punten gaat verliezen. Bij de rest van de oefeningen in ring 1 deed Pella het eigenlijk heel netjes: niet hangen in de af, netjes recht naast komen, hier en daar slordigheidje, maar best goed!

Ring 2 ging het eigenlijk fout. Pella voelde mijn stemming en werd onzeker. Dat toonde zich in de oefeningen. Ze bleef ook weer hangen bij de af, hoewel ze niet het beruchte startschot bij het afstandsappèl had. En eigenlijk deed ze die oefening goed, zonder noemenswaardige verplaatsing, maar wel met tweemaal een dubbel commando en dus niet helemaal af bij de start.

Ik wist dus dat mijn score niet hoog zou zijn. Het viel me nog mee: 199. En daar begon ik me ook te realiseren dat, als ik mijn eigen hoofd niet had laten hangen, ik wellicht wél mijn score gehaald had, ondanks de nul! Wijze les geleerd!

In de kantine had ik een gesprek met de OB-commissie van de NVBH. Mijn prestaties vonden ze toch voldoende om mij naar het FMBB te latne gaan. Ik had me volgens deze reglementen al wel gekwalificeerd voor het FMBB 2020, dus dan is het wat raar als ik dit jaar niet zou mogen gaan. Hoe dan ook, ik ben superblij dat we toch mogen gaan! We gaan er iets moois van maken en de wijze les van vandaag meenemen!

OB3-puntenlijst Pella 03-03-2019

Oefening Coef. Punten
John
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 9 18 onrustig
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 7,5 15 1 ec, sprong
Los volgen 3 7,5 22,5 LW inwerken, pasjes indraaien,, scheef zit, rOK wat los, achteruitlopen extra been en inw.
Vak zenden en aansluiten 4 X X cirkel OK, vak OK, poot erbuiten bij af
Komen met staan en af 4 8,5 34 beide posities iets door, sprong bij naast
Om pion met richtingapport over horde 4 8,5 34 happen, scheef
Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
Posities tijdens volgen 3 5 15 1e pos. (af) heel traag, 2e pos. (zit) geleider loopt verkeerde kant uit, 3e pos. (sta) lopen+handje, erg inwerken
Posities op afstand 4 5 20 traag en niet helemaal af, 2x ec, traag af, verplaatsing OK
Sorteren 3 7,5 22,5 happen, scheef voet
Richting-apport 3 6 18 bol verplaatst, bijten, erg traag zit
  32   199 -

Keurmeesters: John van Hemert, Monique Barten
Kwalificatie: 4e plaats (van 7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames