Club-wedstrijd IGP - WHG Stroe - Ellis, IGP1
(30-11-2019)

Met Ellis heb ik meegedaan aan de clubwedstrijd van de WGH Stroe. Een onofficiële wedstrijd met een onofficiële keurmeester. Voor mij was het een test om te zien hoever ze is in haar training.
Afdeling A, het speuren, had ik veel van verwacht, want dat kan Ellis goed. Het had gevroren, dus we speurden door een witte, bevrroen grasmat. Op de eerste strek overliep Ellis een voorwerp. Dat was verrassend, want ze hadden goed lucht. Ze had echter wel wat haast op het spoor. Op de tweede strek werd Ellis afgeleid door verleidingssporen van waarschijnlijk dieren. Het was neit te zien, maar ze had wel wat in de neus. Ze verwees wel het tweed ene dede voorwerp, maar ging na een af direct weer in zit. Ze had duidelijk behoefte om rond te kijken.
Afdeling B ging verrassend goed, hoewel ze bij de af-blijf zo'n 180 graden gedraaid was en nogal kauwde op de apporten. Het vooruitsturen ging fout. Ze kende dit blijkbaar nog niet voldoende, wilde eerst niet weg en ging toen maar om het achterste verstek revieren.
Afdeling C ging boven verwachting goed. Het in bewaking blijven in het verstek had ze pas één keer getraind en dat ging prima. Verder deed ze het ook super. Zijtransport hadden we nog nooit los van de riem gedaan, dus daar ging ze in de verkeerde positie lopen. Maar uiteindelijk zéér tevreden!
Uiteindelijk bleek Elllis, ondanks dat er beter 'bijthonden waren, toch hoog te eindigen in afdeling C. Dat komt puur door het appèl dat ze daarin heeft. Ze heeft geleerd: ja mag pas bijten als je braaf bent. En dat loont! Totaal werd Ellis eerste in de IGP1 en op afdeling C werd ze tweede. Trots op mijn hondje!


Laatst gewijzigd op:

frames