Agility wedstrijden Ellis

Wedstrijden 2019:

Wedstrijden andere jaren:

14-12-2019 : NVBH-wedstrijd - Den Dungen, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 48 / 72 Disk       Arjen van Gastel

-

schutting flyer
(25 deelnemers)
VP2 46 / 69 Disk       Arjen van Gastel

-

verkeerde sprong
JP 36 / 54 Disk       Arjen van Gastel

-

verkeerde sprong
   
Een NVBH-wedstrijd met Ellis en Pella, 1e graad en open klasse. Het was een selectiewedstrijd voor het FMBB, maar omdat ik al twee wedstrijden gemist heb, doe ik daarvoor niet mee.

Over het algemeen ging het best redelijk, maar het blijft lastig om Elllis voorbij toestel 8 of 9 te krijgen. Dan flipt ze en gaat happen en springen. Dat wordt in de loop van de dag erger, dus bij de jumping begon ze al na 2 sprongen. Koppie vol, niks meer mee te beginnen. Paaltjes waren vandaag eigenlijk heel erg goed. Daar gaat ze in de training oop op vooruit. Verder gaat het lijnen lopen beter. We gaan langzaamaan in de goede richting.

Al met al was het geen goede, maar ook geen slechte wedstrijd van Ellis! De parcoursen waren leuk, paaltjesinsteek van het tweede parcours niet echt 1e graad, maar voor Ellis prima en dat liet ze zien.

21-09-2019 : Competitie-wedstrijd - Bemmel, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 50 / 75 Disk       Anja Diels (be)

-

schutting over, paaltje te vaak weigering
(22 deelnemers)
VP2 64 / 96 Disk       Anja Diels (be)

-

sprong overgeslagen
JP 40 / 60 Disk       Anja Diels (be)

-

verkeerde sprong
   
Een selectie-wedstrijd met Ellis en Pella, 1e graad en open klasse.

Over het algemeen ging het best redelijk, maar ik heb het vooral als training opgevat en dus raakvlakken over laten doen als die niet goed gingen. Paaltjes waren vandaag weer stom, dus een probleem. Verder is het nog steeds lastig om Ellis een lijn te laten lopen. Ook vindt ze het spelletje niet zodanig leuk, dat ze zich er volledig op kan concentreren. Dat komt in alle parcoursen terug. Ik durf niet in wedstrijden te lopen, waar geen hekje omheen zit, maar toch zie ik wel dat ze minder fel op andre honden reageert. Vandaag kwam ze keurig terug naar mij na de laatste sprong. We gaan langzaamaan in de goede richting.

Al met al was het geen goede, maar ook geen slechte wedstrijd van Ellis! De parcoursen waren leuk, paaltjesinsteek niet echt 1e graad, maar voor Ellis prima, want dat kan ze makkelijk (doen is een ander verhaal)

16-06-2019 : Selectie-wedstrijd - Bemmel, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 50 / 75 Disk       Henk Postma

-

paaltje overgeslagen
(42 deelnemers)
VP2 50 / 75 Disk       Henk Postma

-

verkeerde kant sprong
JP 40 / 60 Disk       Henk Postma

-

verkeerde sprong
   
Een selectie-wedstrijd met Ellis en Pella, 1e graad en open klasse.

Het eerste VP ging best goed, hoewel ze erg baldadig begon en ik niet zag dat ze een paaltje oversloeg.

Het tweede VP ging ook niet heel verkeerd, maar Ellis moet duidelijk nog omgaan met meer-rings-buitenwedstrijden, waar dus meer afleiding is. Ze vond het nu ook nodig om de schut als uitkijk te gebruiken. De disk kwam uiteindelijk door een ommetje dat niet moest.

De jumping was een racerondje, waar Ellis goed startte, maar waarbij ze het toch raar vond dat het zolang rechtdoor ging.. Ze werd erg springerig, waardoor ik veel aanraken hond kreeg. Ik weet eigenlijk niet waar de disk nu voor gegeven is.

Al met al was het geen goede, maar ook geen slechte wedstrijd van Ellis!

26-05-2019 : NVBH-wedstrijd - Bemmel, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 65 Disk       Rob Balt

-

paaltjes 2x, terug op raakvlak schut
(.. deelnemers)
VP2 .. / .. Disk       Rob Balt

-

weigering kat
JP 43 / 66 6 42:65 3,56 0  0  1 Rob Balt

-

verkeerde sprong
   
Een NVBH-wedstrijd, alweer met 3 honden in twee verschillende klasses, 1e graad en open klasse.

Het eerste VP ging best goed, helaas paaltjes weer een probleempje. En toen ik haar beter op het raakvlak van de schut wilde hebben, ging ze terug en had een disk. Daarna ging ze ook rommelen.

Het tweede VP ging eigenlijk heel erg goed, maar Ellis was sneller dan ik dacht, waardoor ik een wissel niet haalde. Daardoor werd het laattste stuk eenn zooitje.

De jumping gign supergoed, alleen de paaltjes moesten over. En als je die dan heel rustig doet, dan is de tijd toch nog niet eens zo heel slecht!

Al met al was het best een goede wedstrijd van Ellis!

09-02-2019 : NVBH-wedstrijd - Hoogerheide, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 65 Disk       Michiel Lazeroms

-

paaltjes niet afgemaakt
(47 deelnemers)
VP2 50 / 75 12 57,65 3.21 1  0  0 Michiel Lazeroms

-

weigering kat
JP 41 / 62 Disk       Michiel Lazeroms

-

verkeerde sprong
   
Een NVBH-wedstrijd, alweer met 3 honden, dit keer in twee verschillende klasses, omdat 2e en 3e graad samengevoeggd waren tot open klasse.

Het eerste VP ging redelijk, maar het naar mij opspringen wordt steeds erger. De paaltjes stonden lastig, naar een lege hoek gericht. Ellis maakte ze tot twee keer toe niet af en ik ben maar dorogegaan. Dat was dus wel een disk.

Het tweede VP ging wat lastig, omdat Ellis steeds meer tegen me aan gaat springen. Daardoor is het lastig om goede lijnen te lopen. Uiteindelijk miste ze alleen de oploop kat, maar het liep niet echt lekker.

De jumping startte goed, maar na de tunnel schoot Ellis over de verkeerde sprong. Ze gaat ook teveel op mij letten, wordt daardoor te springerig en loopt langs toestellen. Wel even een dingetje om te repareren! Na de finish zag ze haar riem, maar verder kwam ze wel weer netjes terug.

We hebben trainingsarbeid te doen!

02-02-2019 : Promotie-wedstrijd - SWAT-events, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 48 / 72 Disk       Arjen van Gastel

-

schut ipv paaltjes
(24 deelnemers)
VP2 48 / 72 10 54,74 3.03 2  0  2 Arjen van Gastel

-

paaltjes over, weigering sprong, oploop kat, finish-lat
JP 40 / 60 Disk       Arjen van Gastel

-

sprong overgeslagen, verkeerde tunnelgat
   
Een promotiewedstrijd, waar ik weer met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen.

Het eerste VP ging redelijk, maar Ellis had duidelijk geen zin in de paaltjes. Ze schoot erlangs de schutting op. Daarna deed ze het nog een keer fout tot ze eindelijk de paaltjes deed. Daarna gooide ze nog een sprong, omdat ze teveel op mij lette. Na de finish kwam ze wel netjes naar me toe.

Het tweede VP ging ook tot halverwege best goed, hoewel Ellis uit de paaltjes kwam. Daarna was ze haar concentratie wat kwijt en begon weer tegen me op te springen. Na de finish schoot ze door, maar har speeltje lag ook zr opvallend in de uitloop. Gelukkig was er verder niks waar ze op kon knallen.

Bij de jumping ging het een heel stuk goed, maar toen begon het gespring weer en was Ellis haar concentratie kwijt. Ze vloog daardoor langs een sprong en later was ik het contact met haar kwijt en schoot ze het verkeerde tunnelgat in.

Geen aansprekende resultaten en het tegen mij opspringen wordt steeds meer een probleem. Gaan we dan wel weer oplossen.

27-01-2019 : Promotie-wedstrijd - KC Hoogeveen, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 54 / 84 10 66,18 2.54 2  0  0 Ronald Mouwen

-

van de kat af, langs sprong
(29 deelnemers)
VP2 54 / 84 3 50,12 3.35 0  0  0 Ronald Mouwen

U

 
JP 42 / 64 Disk       Ronald Mouwen

-

Opspringen, latje, weigeringen en finishsprong niet genomen.
   
Een promotiewedstrijd, waar ik weer met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen.

Het eerste VP ging eigenlijk best goed, Ellis nam mooi de lijnen. Ik was bij de kat teveel achter, waardoor ze ging aarzelen en eraf sprong. Darna was ze haar concentratie wat kwijt en schoot langs een sprong, omdat ze teveel met mij bezig was. Na de finish kwam ze keurig naar me toe.

Het tweede VP ging tot halverwege vlekkeloos. Daar was de concentratie wat minder en sprong Ellis eerst naar me op voordat ze de schut nam. Die deed ze vervolgens heel traag, omdat ze moeite had om (zonder snelheid) ertegenop te klauteren. En sprong voor de finish zag ze bij de tael een tas en ging die eerst even bekijken. Darna kwam ze over de finishsprong. Tot mijn verbazing was ze binnen de tijd en had ze geen fout gekregen. Een Utje dus! Em omdat er maar 3 foutloos waren had ze ook meteen de derde prijs.

De jumping was een leuk racerondje, maar Ellis was duidelijk haar concentratie kwijt. Ze sprong meerdere keren in het parcours tegen me aan, waardoor ik haar stil moest zetten om daarna normaal door te kunnen. De finish was 2 sprongen rechtuit, bijna de ring uit. Omdat ze ook al een lat en wat weigeringen had, besloot ik om niet het risico te lopen dat ze de ring uit zou gaan om iets te slopen. Ik riep haar daarom vr de finishsprong al terug. Dat deed ze keurig, dus konden we dit rondje positief afsluiten.

Met een Utjes en het terugkomen na de finish was ik tevreden. Het tegen me op springen is wel een aandachtspuntje, maar we hebben de tijd.

20-01-2019 : Wedstrijd - KV Waalwijk (Kaatsheuvel), 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 50 / 75 6 47,35 3,40 1  0  0 Arjen van Gastel

-

langs sprong
(33 deelnemers)
VP2 44 / 66 Disk       Arjen van Gastel

-

voortijdig gestart, opnieuw
JP 34 / 51 Disk       Arjen van Gastel

-

Uit de paatljes en terug erdoor
   
Een wedstrijd, waar ik met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen. Gelukkig was alles in 1 ring, dus goed overzichtelijk. Voor Ellis lag de nadruk niet op foutloos lopen, maar op controleren van haar gedrag na de finish, dus direct terugkomen naar mij. Dat heb ik vandaag gedaan door steeds na de finish tiktik te geven, waarmee ze dus linksom terug moest komen.

Het begon met de jumping. Ellis kwam uit de paaltjes, dus ik wilde die opnieuw doen. Omdat ze zelf er terug doorheen ging, kreeg ze een disk. Voor de rest ging het eigenlijk best goed, hoewel een sprong na een tunnel best lastig bleek te zijn. Ik was heel blij dat ze na de finish direct naar mij terug kwam.

Bij het VP dat hierna kwam moest ik Ellis bij de start terug zetten, maar verder ging hij heel goed. Helaas ook hier weer na een tunnel langs de sprong. Maar ook hier na de finish direct naar mij terug!

Bij het tweede VP startte Ellis weer te vroeg en heb ik haar terug gezet. Dat was dus een disk, maar verder liep hij goed. Ook hier weer het probleem van de sprong na de tunnel, maar ook de mooie tiktik na de finish!

Uiteindelijk was ik heel tevreden! Mijn hoofddoel was om Elllis te leren dat ze na de finish direct naar mij terug moet komen. Dat deed ze perfect, dus ik ben blij. Alleen zo kan ik haar uitval-gedrag onder controle brengen, dus het is erg belangrijk dat ze hier stabiel in wordt.

Laatst gewijzigd op:

frames