Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2019:

Wedstrijden andere jaren:

26-05-2019 : NVBH-wedstrijd - Bemmel, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 .. / .. 8 46,80 4.27 0  0  1 Rob Balt

-

sprong plat
(.. deelnemers)
VP2 .. / .. Disk       Rob Balt

-

latje, langs sprong en verkeerde gat tunnel
JP .. / .. 11 52:84 3,96 1  0  2 Rob Balt

-

insteek palen
   
Een NVBH-wedstrijd, alweer met 3 honden en weer in twee verschillende klasses, 1e graad en open klasse.

Het eerste VP ging eigenlijk best goed, maar doordat ik geen afstandsstart met Ace kan doen, was de start wat rommelig en daardoor ging er een sprong plat.

Het tweede VP ging ook goed,hoewel Ace als een dolle rond ging en natuurlijk weer geen tijd had voor zijn raakvlakken. Ook het wegsturen bij een van de laatste sprongen vond hij moeilijk, waardoor ik daar een weigering voor kreeg. Maar eigenlijk was het best een goed rondje!

De jumping ging aan het begin fout, omdat Ace niet tussen de sprongen door kwam (doordat ik geen afstandsstart met hem kan, was ik tever achter) en dus een sprong van de verkeerde kant nam. De rest ging eigenlijk heel goed!

Geen aansprekende resultaten, maar toch lekker gelopen. Achteraf blijkt dit de laatste wedstrijd te zijn in de mooie carrière van Ace. Hij geniet nu van zijn pensioen.

09-02-2019 : NVBH-wedstrijd - Hoogerheide, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 65 16 43,06 4.06 0  0  2 Michiel Lazeroms

-

latje, afloop kat
(33 deelnemers)
VP2 45 / 68 Disk       Michiel Lazeroms

-

latje, langs sprong en verkeerde gat tunnel
JP 39 / 59 Disk       Michiel Lazeroms

-

insteek palen
   
Een NVBH-wedstrijd, alweer met 3 honden, dit keer in twee verschillende klasses, omdat 2e en 3e graad samengevoeggd waren tot open klasse.

Het eerste VP ging eigenlijk best goed, maar helaas een latje en natuurlijk de afloop kat, die Ace tegenwoordig zelden heeft.

Het tweede VP ging goed tot het moment dat Ace een latje gooide. Darana kwam hij op de terugweg weer langs die sprong, maar doordat er geen lat meer op lag, zag hij hem niet goed en ging erlangs en vervolgens in het verkeerde gat van de tunnel. Jammer.

De jumping ging erg goed, hoewel er een zeer lastige insteek palen in zat, waar ik in de knoop kwam met Ace. Dat was dus een weigering.

Geen aansprekende resultaten, maar toch lekker gelopen.

02-02-2019 : Promotie-wedstrijd - SWAT-events, 3e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 63 4 44,22 3.98 1  0  0 Patrick Tunders

-

verkeerde insteek palen
(9 deelnemers)
VP2 42 / 63 5 51,38 3.44 2  0  1 Patrick Tunders

-

weigering sprong, weigering tunnel, afloop kat
JP 39 / 59 Disk       Patrick Tunders

-

meerdere sprongen vanaf de verkeerde kant
   
Een promotiewedstrijd, waar ik weer met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen.

Het eerste VP ging eigenlijk best goed, maar helaas nam Ace de paleninsteek niet goed en moest ik die herstellen.

Het tweede VP was wat ingewikkelder en daar heeft Ace moeite mee. Omdat ik geen afstandsstart met hem kan doen, was het wringen om hem over sprong 3 te krijgen, omdat hij die van de andere kant moest nemen. Dat lukte, maar wel met een weigering. Later snapte hij ook niet goed dat hij een tunnel in moest, omdat ik hem eerst wegtrok van het logische gat en hij daardoor ging aarzelen of dat andere gat dan wel goed was. Maar verder ging het eigenlijk best lekker.

De jumping had veel lijnen, waar Ace net niet goed uitkwam of waar ik ingeschat had dat hij anders zou uitkomen. Daardoor ging het al bij sprong 3 fout en later ging het nog op diverse plaatsen fout, kortom, een zooitje.

Geen aansprekende resultaten, maar toch lekker gelopen.

27-01-2019 : Promotie-wedstrijd - KC Hoogeveen, 3e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 35 / 60 Disk       Ronald Mouwen

-

verkeerde sprong
(6 deelnemers)
VP2 45 / 74 2 45,36 3.88 0  0  1 Ronald Mouwen

-

afloop kat
JP 34 / 51 1 35,70 3.89 0  0  0 Ronald Mouwen

-

0.70 tijdsoverschrijding
   
Een promotiewedstrijd, waar ik weer met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen.

Het eerste VP was zoals gewoonlijk weer niet zo geweldig. Bij de start ging het al fout, omdat Ace een sprong nam die niet moest. Ik vond het verder ook geen leuk parcours.

Het tweede VP was leuker, hoewel het een erg krappe insteek palen had. Ik wist Ace goed rond te krijgen, maar helaas sprong hij van de afloop kat af. Toch nog een tweede prijs!

De jumping was een leuk racerondje met toch wel wat lastige stukjes erin. Ik wist Ace prima rond te krijgen en hij eindigde foutloos! Helaas wel iets tijdsoverschrijding, maar goed, hij is nu eenmaal niet meer de snelste. Maar aangezien hij de enige foutloze was, werd hij zowaar eerste!

Een mooie eerste prijs met een enorme zak voer. Er zijn wel eens slechtere dagen!

20-01-2019 : Promotie-wedstrijd - KV Waalwijk (Kaatsheuvel), 3e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 40 / 60 2 52,33 2,89 0  0  2 Arjen van Gastel

-

heel veel wijde bochten, insteek palen, raakvlak
(4 deelnemers)
VP2 40 / 60 3 39,68 3.81 0  0  2 Arjen van Gastel

-

 
JP 34 / 51 Disk       Arjen van Gastel

-

snapt de paaltjes niet meer
   
Een promotiewedstrijd, waar ik met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen. Gelukkig alles in 1 ring, dus lekker overzichtelijk.

Het eerste VP was zoals gewoonlijk een drame. Ace was erg hyper en vloog over alle raakvlakken heen. En waar hij door mocht vliegen, de tunnel in, werd hij onzeker, omdat ik afremde. Dus stopte hij, ging richting de schut en de disk was daar.

De jumping ging wat gehaast. Ik had net in de andere ring gelopen, kwam terug en het verkennen bleek al afgelopen te zijn. Ik mocht nog snel twee keer rondlopen. Toen was het haasten om Ace te halen en direct aan de bak. Bij de start was er een kleine hapering, maar die werd niet als weigering aangemerkt. Daarna ging het super en we kwamen foutloos rond!

Als laatste was er nog een VP. Het leek wat op het VP van de 2e graad, er was alleen een out in gebracht. Het liep eigenlijk erg goed, dus kwamen we weer foutloos rond.

Geen prijzen, want er waren maar 5 deelnemers en slechts één prijs per parcours. Ace is niet meer zo snel, dus er waren steeds snellere. Maar ach, wat had het manneke plezier en wat hebben we heerlijk gelopen en daar gaat het om!

Laatst gewijzigd op:

frames