30-09-2018: OB3-Selectiewedstrijd, KC Scheldezoom - Pella

De derde selectie-wedstrijd in de OB3, zouden we nu dan een score kunnen lopen? Die 224 punten zouden toch wel fijn zijn! Ik was alweer als eerste in het OB3-programma aan de beurt. Die begon echter als laatste. Doordat het deelnemersveld erg klein was, hadden ze alles in de ochtend gepropt.

We begonnen weer emt de blijf-oefeningen. Zou ze blijven zitten? En jawel, dat deed ze! En ze bleef ook liggen, dus eindelijk twee leuke scores. Dat geeft de burger moed!

Het liep al tegen de middag voordat we eindelijk aan de beurt waren voor het individuele programma. Los volgen was Pella er weer totaal niet bij, erg wijde bochten, veel tegen mijn been aan duwen, erg slordig. Ik verwachte een nul, maar het werd gelukkig nog een 6. Posities tijdens het volgen gingen zoals altijd: traag, niet strak, dus lage score. Daarr moet ik echt meer aan gaan werken! Komen met sta en af gingen goed, maar bij het gaan liggen dacht Pella dat we wat anders gingen doen en maakte een soort startschot naar voren. Verder krijg ik altijd aftrek voor het sprongetje aan de voet dat ze maakt. Maar nog steeds geen nullen, dus het ging goed.

In ring 2 begonnen we met het vak sturen. Pella deed hem heel strak en kreeg zowaar een 10. Die was niet helemaal terecht, want ze snufde iets in het vak. Richting apport ging ook goed, maar ze zat wat scheef naast. Oefening 8 ging ook goed, hoewel ze bij de pion wat doorschoot. Dit kwam, doordat het vak er schuin achter lag. Je zag haar bij de pion kijken naar het vak, door willen lopen en zich toen bedenken. Ook hier zat ze weer scheef naast. Sorteren ging erg aarzelend, iets waar ze in de OB3 last van gekregen heeft. Ze kan eht goed, maar de andere houtjes hebben nu de geur van de ringmeester en dat vindt ze blijkbaar moeilijk. Ze pakte helaas een verkeerd houtje, liet die vallen en kwam met de goede terug, maar de nul was al genoteerd. En dat is een dure! Als laatste was het afstandsappèl aan de beurt. Ze ging weer erg traag af en kwam deels overeind voordat ik op afstand stond. Mar verder voerde ze hem best goed uit, heowel ze toch wel eenhalve hond naar voren gekomen was. De keurmeester vond het een hele hond en dus kregen we een nul.

Het begon zo hoopvol, maar helaas toch twee nullen en dus weer een lage score. Ik had ze op die oefeningen niet verwacht. Helaas! MEt twee deelnemers, warvan de ander nog ies lager scoorde, bleek Pella zowaar de eerste prijs gewonnen te hebben. Dat is leuk, maar ik was er niet heel blij mee, ik had liever een goede score gehad. Die moeten we dan maar in de volgende wedstrijd halen.

OB3-puntenlijst Pella 30-09-2018

Oefening Coef. Punten
Cor
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 7 14 snuf, erg onrustig
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 9 18 kleine draai(?)
Los volgen 3 6 18 keren 4x wijd, loopt soms voor, links hinderen, delen ook duwen, zit scheef, schuin acheruit
Posities tijdens volgen 3 6 18 1e pos. traag af, hangt in af, 2e pos. sta, pasjes, 3e pos. zit scheef + pootje
Komen met staan en af 4 7,5 30 naar voren, draaien, springen
Oefening Coef. Punten
Jan
Totaal Opmerkingen
Vak zenden en aansluiten 4 10 40  
Richting-apport 3 7 21 scheef naast
Om pion met richtingapport over horde 4 7 28 traag af, scheef naast
Sorteren 3 X X foute stokje
Posities op afstand 4 X X hele hond verplaatst
  32   187 -

Keurmeesters: Cor van Dort, Jan Mulder
Kwalificatie: 1e plaats (van 2 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames