26-05-2018: OB-wedstrijd KCM, Bemmel - Pella

Na het NK Obedience was de planning om naar de OB3 te gaan. Binnen een week al een wedstrijd is natuurlijk wel wat snel. Ik heb al wel OB3-oefeningen getraind, maar nog niet alles en het zit er ook nog niet zo goed in. Maar toch wilde ik deze wedstrijd lopen. Het doel was: hoever staat Pella? Wat laat ze zien en hoe moeten we verder in de training? De wedstrijd tijdens de clubmatch is daarvoor de perfecte gelegenheid, want het gaat nergens om (behalve dan de dagprijs) en de sfeer is doorgaans ontspannen. Hetzelfde idee had ik voor Ellis, dus die heeft haar eerste OB1-wedstrijd gelopen. En ach, als je er dan toch bent, dan mag Ace wel een paar rondjes agility lopen en ach, dan mag Pella dat ook wel. Het werd alles bij elkaar dus best een druk dagje!

Omdat Pella loops was, kwam het erop neer dat ik eerst alle rondjes agility gelopen heb en met Ellis haar OB gedaan heb. Daarna was het de beurt aan Pella. Het was bloedheet en ze had dus al de nodige meters in de benen. Maar Pella is altijd bereid tot werken, dus nu ook.

Het begon met een richtingapport, waarbij ik links geloot had. Op zich mijn favoriete kant, maar niet als het vak ook links ligt. Oei, wat zou ze doen. Ik had me geen zorgen hoeven te maken, ze stond perfect bij de bol en koos perfect het juiste blok en kwam ermee terug. WOW! Daarna was komen met sta en af aan de beurt. De sta liep ze iets door, de af heeft ze meestal twee commando's voor nodig, maar nu niet, het ging in n keer goed. Daarna roep ik altijd Voet, maar ik vergiste me en riep Hier. Die heb ik al een tijd niet geoefend (heb ik alleen voor IPO nodig, niet voor OB), dus Pella aarzelde iets en ging wel voor zitten, maar iets scheef. Netjes! Vervolgens kwam het vak sturen. Ik had eigenlijk het naar de cirkel sturen nog wat willen oefenen, maar dat was er niet meer van gekomen. Ik wist dus dat ze dat nog niet zo goed kan. Pella iep toch netjes naar de cirkel, maar kwam er net buiten te staan. Ik maakte op goed geluk een armgebaar en zowaar, ze snapte het en deed wat pasjes opzij. Toen stond ze keurig in de cirkel! Vervolgens stuurde ik haar naar he vak. Dat vind ze ook nog wel moeilijk, maar vandaag ging ze perfect de juiste kant op en ik kon haar met een af keurig in het vak laten liggen. Bij het aansluiten maakte ik een fout, die niet aangerekend werd (ik liep onvoldoende tot achter het vak door). De ringmeester legde het mij na afloop uit en dat was erg nuttig, want ik wist dit dus niet. Nuttige informatie voor de 'echte' wedstrijden! Posities tijdens het volgen gingen redelijk goed, alleen deed Palla de Af weer niet. Haar bekende probleempje, waar we aan werken. Los volgen vond ik erg slordig voor haar doen, maar ze was moe en het was z warm! De posities op afstand heb ik nog nooit op 15 meter gedaan. Desondanks deed Pella ze heel goed, niet vlekkeloos, maar op hetzelfde niveau als in de OB2. Sorteren deed ze moeiteloos.

Uiteindelijk kwam ik heel blij verrast van het veld. Ik had niet verwacht dat ze het al zo goed zou doen! Die verrassing werd nog een heel stuk groter toen bij de prijsuiteiking bleek dat ze zowaar een eerste plaats had! Ongelofelijk! Het puntenaantal was niet hoog, 217,5, maar een hl stuk hoger dan dat ik vooraf ingeschat had (ik had bedacht dat ik tevreden zou zijn met 192).

Ik ging dus met een eerste prijs n een tweede prijs voor Pella's Jumping naar huis. Wat een topgrietje is het toch ook!

OB3-puntenlijst Pella 26-05-2018

Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 8 16  
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 10 20  
Richting-apport 3 10 30  
Komen met staan en af 4 8 32 trager komen
Vak zenden en aansluiten 4 6 24 ec cirkel, gaf direct afcommando, terwijl ik sta zou doen
Posities tijdens volgen 3 6 18 iets traag zit, stapje bij sta, niet af
Los volgen 3 8,5 25,5 langzame pas rechtsom wijd, achteruit scheef mee
Posities op afstand 4 5,5 22 hangt bij af, ec commando bij positie 6, 1/2 lengte verplaatst
Sorteren 3 10 30  
Om pion met richtingapport over horde 4 X X pakt eerst blok
  32   217,5 Goed

Keurmeester: Ton Hoffmann
Kwalificatie: 1e plaats (van 4 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames