25-11-2018: OB3-selectiewedstrijd, URV - Pella

De laatste wedstrijd voor de winterstop, een manegewedstrijd. De laatste kans in 2018 om mijn FMBB-punten te halen. Het begon met twee goede blijfoefeningen, dat is altijd fijn. Bij het individuele deel was Pella zéér gedreven, iets té. Daardoor was ze bewegelijker en wiebeliger dan anders. Sorteren ging goed, beetje happen heb ik er nog steeds niet uit. Bij de posities tijdens het volgen, waar ik flink op geoefend had, deed ze weer teveel stapjes bij de sta, ze was duidelijk niet echt met de oefening bezig. Bij het vak zenden heb ik de laatste tijd het probleem dat ze niet recht naar de cirkel gaat en er dus buiten komt. datt was nu ook het geval, maar ik kon haar terug de cirkel in krijgen. Verder ging hij eigenlijk erg strak. Los volgen was ze weer té gretig, rommelig, ook wat kijkerig, dus het was terecht niet hoger dan een 7.

Ring 2 begon met oefening 8. Die ging goed. Pella verslikte zich echter in het apport, schoot er iets over en moest dus opnieuw happen. Ik ben recent overgeschakeld naar de middelgrote blokken, omdat ze daar minder op hapt, maar daarbij lijkt ze dus dit probleem te hebben. Ook bij he richting-apport had ze namelijk hetzelfde probleem. Voglende keer maar weer de grote blokken pakken! Bij het afstands-appèl had Pella weer de beruchte 'startschot-af', waardoor ze direct al 40 cm naar voren lag. Verder was ze rommelig, bewegelijk en verplaatste dus een paar keerr, waardoor ze uiteindelijk meer dan een hondlengte verplaatst was en een nul kreeg. Komen met sta en af ging strak, maar ik gaf de af iets zachter dan anders en ze bleef staan. Ik moest dus een extra commando geven.

En toen werd het wachten op de eindscore. Zou het genoeg zijn voor 224? Het zou krap worden wist ik. En helaas, het werd net 8 puntjes te weinig. Als ik die extra af bij het komen met sta en af niet nodig gehad had... of dat extra commando voor de cirkel... elk waren 8 puntjes... Zo dichtbij... Maar dus net niet. Ik was weliswaar eerste geworden, maar waar ik voor ging was niet gelukt. Nou ja, dan moet het volgend jaar wel lukken. Nog 2 kansen!

OB3-puntenlijst Pella 25-11-2018

Oefening Coef. Punten
Jan
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 9 18 onrustig, piepen
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 10 20  
Sorteren 3 9 27 happen
Posities tijdens volgen 3 7 21 1e pos. (sta) loopt door, 2e pos. (zit) ok, 3e pos. (af) traag af
Vak zenden en aansluiten 4 7 28 cirkel ec, vak OK, aansluiten schuin
Los volgen 3 7 21 hond volgt voor, achteruit schuin
Oefening Coef. Punten
Cor
Totaal Opmerkingen
Om pion met richtingapport over horde 4 8 32 2x opnemen
Posities op afstand 4 X X verplaatsing bij af, 2x voorwaarts bij positie, verplaatsing > 1 lengte
Komen met staan en af 4 7 28 ec af
Richting-apport 3 7 21 2x oppakken
  32   216 -

Keurmeesters: Jan Mulder, Cor van Dort
Kwalificatie: 1e plaats (van 4 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames