21-10-2018: Obilitycup - OB3 - Pella

Omdat de Gockingabokaal niet door ging en men dat toch wat jammer vond, werd spontaal een nieuw evenement bedacht: de Obilitycup. De opzet was hetzelfde: een teamwedstrijd voor agility en obedience. De organisatie was in handen van de KC Rotterdam en de NVBH. Vanwege de NVBH was een eis aan het team: er moet minstens één Belg in zitten. Ik deed mee in het team van de URV met zowel Ace (agility) als Pella (OB3).

Het begon goed met tweemaal een 10 voor de blijfoefeningen. Ook de posities op afstand gingen goed, met slechts een kleine vooruit-verplaatsing. Posities tijdens volgen waren zoals altijd: trage reacties. Oefening 8 ging prima, met iets bijten op het apport. Sorteren was ook wat bijten en scheef voet. Dat laatste doet ze vaker met een sorteerhoutje, oefenpuntje.

Ring 2 begon met richting-apport. Daar liet Pella weer een frats zien, ze ging er weer vandoor met het blok. Gelukkig kwam ze zonder extra commando wel weer terug. Vak zenden kwam ze iets buiten het vak, maar met een extra commando stond ze erin. De af ging niet lekker, ze bleef hangen. en toen ik opliep, kwam ze tot zit en dus werd het een nul. Komen met sta en af ging prima. Los volgen kon beter, maar ik kreeg toch een 8.

Al met al bleek het genoeg voor een tweede plaats.

OB3-puntenlijst Pella 21-10-2018

Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 10 20  
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 10 20  
Posities op afstand 4 8 32 verplaatsing 2/5
Posities tijdens volgen 3 6 18 1e pos. (sta) loopt wat passen mee, 2e pos. (zit) ok, verkeerde kant bordje, 3e pos. (af) kan sneller
Om pion met richtingapport over horde 4 8 32 pion sta Ok, apport bijten
Sorteren 3 7,5 22,5 bijten, scheef voet
Oefening Coef. Punten
Dirk
Totaal Opmerkingen
Richting-apport 3 8 24 rondje, zonder commando terug
Vak zenden en aansluiten 4 X X ec positie vak, zit in vak voor 1e wending
Komen met staan en af 4 9 36 scheef voet
Los volgen 3 8 24 volgt attent, maar iets scheef, achteruitlopen iets scheef
  32   228,5 -

Keurmeesters: Monique Barten, Dirk Belder
Kwalificatie: 2e plaats (van .. deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames