19-08-2018: OB3-Selectiewedstrijd, KC Canida, Venlo - Pella

De eerste selectie-wedstrijd in de OB3, de eerste kwalificatiewedstrijd voor het FMBB. Ik hoopte om rond de 224 punten uit te komen, hoger leek me nog niet haalbaar, maar dit zou een mooie start zijn voor de kwalificatie voor het FMBB. Het OB3-programma werd 's middags gelopen en bijna standaard voor deze zomer was het best wel weer warm. Maar goed, Pella kan er aardig goed tegen, dus we gingen ervoor.

We begonnen met de blijfoefeningen. Tot bijna het einde van de zit-blijf bleef Pella keurig zitten. Helaas ging ze vlak voor het einde liggen, dus de eerste nul was binnen. Bij terugkeer mocht ik Pella laten zitten en dat deed ze netjes. Helaas ging ze wel op het commando van degene naast me weer liggen. Dat is het euvel als je alleen traint, dan is dat niet te oefenen. De rest ging eigenlijk best goed, hoewel ze scheef aan de voet kwam.

Als tweede waren we aan de beurt voor het individuele deel. Dit begon met het komen met sta en af. Pella reageerde niet zo scherp als anders en liep bij beide posities best ver door. Richting-apport ging goed, ondanks dat ik Pella naa de verkeerde pion zag kijken. Gelukkig ging ze naar de goede! Wel weer een scheve zit, maar deze was ingecalculeerd. Deze zomer heb ik het voorkomenmet blok omgebouwd naar naastzitten. Ik had verwacht dat dit nog niet zo goed zou gaan, dus een beetje scheef vond ik eigenlijk beter dan verwacht! Het vakzenden ging goed. Pella ging goed naaar de cirkel, goed in het vak, maar zat scheef bij het aansluiten. Volgen vond ik niet zo goed, veel erg wijde rechter bochten, maar de keurmeester vond eht toch nog een 7,5 waard.

hierna was het programma in ring 2 aan de beurt. dit begon met de oefening pionsturen met apport. Die kan Pella wel, dus ik stuurde haar vol vertrouwen naar de pion. Groot was dan ook mijn verbazing dat ze eerst de sprong nam! Vette dure nul! Met wat hulp ging ze vervolgens wel om de pion, maar daarna pakte ze het verkeerde apport. Oei, hier hebben we een nieuw trainingspunt! Posities tijdens het volgen gingen goed, hoewel hier en daar wat traag, maar dat is bekend. Sorteren was ook weer iets aparts. Pella ging naar de houtjes, maar ging eerst een konijnenkeutel opeten, die erbij lag. Daarna keek ze me aan van 'moet ik hier verder nog iets doen?'. Ik zei niks en na een korte pauze, waarin ze me aan bleef kijken, ging ze over tot sorteren en kwam met het juiste houtje terug. Darbij ging e schuin aan de voet zitten met het houtje, maar dat heeft te maken met het omzetten van voorzitten naar naast zitten, wat nog niet ingetraind genoeg is. Komt goed, dus! Posities op afstand gingen goed, hoewel ik een extra commando nodig had. De verplaatsing wordt echter steeds minder. het probleempje dat ze de laatste tijd had (niet op het eerste commando van af naar sta), was vandaag niet aanwezig, dus dat is winst.

Met twee nullen kom je niet ver. Het waren dus helaas slechts 193 punten waarmee we naar huis gingen. Minder dan gehoopt, een aantal forse trainingspunten, maar er waren zeker winstpunten te zien. Op naar de volgende wedstrijd!

OB3-puntenlijst Pella 19-08-2018

Oefening Coef. Punten
Cor
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 X X bewegen, piepen, af
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 6 12 hangt in zit, af op iemands anders comm., scheef voet
Komen met staan en af 4 6,5 26 beide posities 1 hond verplaatsing
Richting-apport 3 8,5 25,5 pion goed, apport goed, scheef voet
Vak zenden en aansluiten 4 8,5 34 goed in cirkel, goed in vak, scheef aansluiten
Los volgen 3 7,5 22,5 keren wijd/los, links soms hinderen, acheruit OK
Oefening Coef. Punten
Jan
Totaal Opmerkingen
Om pion met richtingapport over horde 4 X X over sprong
Posities tijdens volgen 3 7 21 1e pos. loopt wat door, 2e pos. OK, 3e pos. traag
Sorteren 3 6 18 scheef voet
Posities op afstand 4 8,5 34 ec pos. 4, iets achterwaarts verschoven
  32   193 G

Keurmeesters: Cor van Dort, Jan Mulder
Kwalificatie: 2e plaats (van 4 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames