16-09-2018: OB3-Selectiewedstrijd, KC de Kempen - Pella

De tweede selectie-wedstrijd in de OB3, de eerste kwalificatiewedstrijd voor het FCI-WK. Ik hoopte om rond de 224 punten uit te komen, hoger leek me nog niet haalbaar, maar gezien mijn eerdere resultaten was dit wel reeel. Ik was als eerste in het OB3-programma aan de beurt en dat begon 's morgens vroeg. Lekker snel aan de beurt dus! Het was prachtig weer en zo 's morgens vroeg nog heerrlijk koel, maar niet koud.

We begonnen met de blijfoefeningen. Die gingen helaas weer neit goed, Pella was weer gaan liggen. Bij de af-blijf ging ze traag af. Verder heb ik daar altijd het probleem dat ze op 'pauze-stand' gaat en dus mijn eerste commando dan slecht oppikt. Dat resulteert bijna altijd in een tweede commando. Dat ging dan nu wel, maar omdat ze was gaan liggen moest ik eerst een zit geven en die pakte ze dus niet direct op.

Ik bleef in de buurt, want ik dacht dat we na de blijf-oefeningen direct door zouden gaan. Dat viel dus tegen, er werd eerst koffie gedronken en toen schoot het nog niet op. Een half uur later kon ik dan eindelijk het veld in, geen fijne voorbereiding zo!. Het begon met richting-apport, een oefening die eigenlijk nooit fout gaat. Pella ging echter vóór het commando al naar de bol. Daarna kwam ze met het goede blok terug, maar liep me straal voorbij en wilde zo de ring uit lopen! Ik was met stomheid geslagen, dat heeft ze écht nog nooit gedaan! Ze wilde ook niet direct terugkomen, dumpte het blok en het koste me moeite om haar met blok weer bij me te krijgen. Wat is er aan de hand??!! Vak zenden ging wel goed, hoewel ze bbuiten de cirkel kwam en ik daar een extra commando voor nodig had om haar er weer in te krijgen. En verder snuffelde ze erg in het vak. Komen met sta en af ging wel, maar de af was weer erg traag. Los volgen was mege slecht, ze was er totaal niet bij. Toen ze bij het achteruit volgen ook nog weer eens helemaal scheef ging, heb ik ingegrepen en dus kregen we een nul.

In ring 2 waren eerst wat misverstanden voordat we aan de gang konden. Slecht voor een WK-kwalificatiewedstrijd! Pella deed zowar een prachtige distance control, die een 9 opleverde. Posities tijdens volgen waren niet strak en bij de laatste positie (de sta) draaide ze om en liep mee. Ok alweer zoiets raars! Oefening 8 ging ook de mist in, doordat ze direct naar de blokken toe ging. Sorteren ging dan wel weer, hoewel ze wat hapte in het houtje.

Ik had er zoveel van voorgesteld, maar het werd een drama! Waarom? Ik denk doordat ik niet lekker in mijn vel zat. Zoveel weken al geen eigne auto, gerommel met een leenauto, 2x moeten stoppen onderweg om de honden lucht te geven (de leenauto had geen ventilatie achterin). Ik was er zó klaar mee, ik was gewoon zwaar geïrriteerd. Hoewel ik dacht dat ik het van me af gezet had voor de wedstrijd, liet Pella zien dat dit niet zo was. Ze is nu eenmaal heel erg op mij gefocussed. niks aan te doen. Op naar de volgende wedstrijd!

OB3-puntenlijst Pella 16-09-2018

Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 X X af
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 6 12 ec zit, traag af, springt
Richting-apport 3 X X gaat al voor comm., terug roepen, bijten, rondje lopen
Vak zenden en aansluiten 4 5,5 22 ec cirkel, goed in vak, 3x snuf, scheef aansluiten
Komen met staan en af 4 7 28 heel traag af (-1), traag af, springen
Los volgen 3 X X achteruti scheef, rok wijd, ec, ec achteruit, teveel praten
Oefening Coef. Punten
Jan
Totaal Opmerkingen
Posities op afstand 4 9 36 traag af
Posities tijdens volgen 3 5 15 1e pos. traag, inwerken, 2e pos. OK, 3e pos. schuin, loopt
Om pion met richtingapport over horde 4 X X pakt blok eerst
Sorteren 3 7 21 happen
  32   134 -

Keurmeesters: Monique Barten, Jan Mulder
Kwalificatie: 6e plaats (van 7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames