11-11-2018: OB3-selectiewedstrijd, AKC Waterland - Pella

Het begon met twee goede blijfoefeningen, dat is altijd fijn. De eerste oefening ging ook goed, hoewel Pella zich even verslikte in het blok en erover schoot. Afstoppen ging goed en toen kwam het cirkel-vak sturen. In de startpositie zag ik het al: er lag een heel groot geel herfstblad 2 meter naast de cirkel! En ja hoor, Pella verwarde het met een target, ging erheen en knalde vol overtuiging haar voorpoten erop. Toen ze zich omdraaide en van mij geen commando kreeg, ging ze aarzelen en hobbelde door. Gelukkig kwam ze in de cirkel en kon ik haar een sta geven. Daarna ging ze als een speer naar het vak en stond er prima in stil. Op mijn af-commando ging ze echter draaien, alsof ze daar nieit wilde liggen, alsof het vies was. Ze dreigde het vak uit te gaan, dus ik gaf nogmaals een af. Na nog twee draaitjes ging ze gelukkig liggen en bleef daarna ook goed liggen. Volgen ging goed, hoewel ze hier en daar even de aandacht kwijt was.

Ring 2 begon met de posities tijdens volgen. Hoewel ik het gevoel had dat ze niet zo goed gingen, wijzen de punten anders uit. Sorteren had Pella weer moeite, ze pakte het goede stokje bijna op, ging toch verder zoeken, keen mij eens aan, zocht weer verder en kwam uiteindelijk met de goede terug. Wel scheef, maar ok, gelukkig wel punten. Richting apport maakte Pella een erg wijde boog opzij voordat ze het blok zag en haar koers corrigeerde. Dat was mijn fout, want ik maakte met mijn arm een gebaar opzij en niet iets schuin in de richting die ze moest nemen. Verder deed ze het prima.

Ik had wel door dat ik geen nullen had, maar dacht dat het vooral 6-jes en 7-tjes zouden zijn. Maar dat zou wel eens genoeg kunnen zijn voor een FMBB-sore. Daarvoor moet ik over 3 wedstrijden een gemiddelde van 224 halen. Na lang wachten werd uiteindelijk bij de prijsuireiking gezegd dat ik 231 punten had. Yess, goede score! Toen ontstond verwarring, want er leek wat fout gegaan te zijn met de punten. Het bleek dat de punten zonder het los volgen genoemd waren, dus uiteindelijk had ik zelfs 225,5 punten. Dat is super, maar ook wat zuur. Super is dat ik een prachtig ruime score voor het FMBB heb. Met de 193 die ik tot nu toe als hoogste had, kom ik gemiddeld op 224,25. Dat betekent dat ik nog één score van 224 of hoger nodig heb en dan mag ik gaan! Het zure zat erin dat deze wedstrijd een kwalificatie was voor het FCI-WK. Daarvoor moet je tweemaal een U lopen. En daar zat ik dus een half (!) puntje vanaf! Erg jammer, maar we zijn nog groeiende, dus er komen nog kansen. Lukt het dit jaar niet, dan moet het volgend jaar wel lukken.

OB3-puntenlijst Pella 11-11-2018

Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 9,5 19 Pootje
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 9 18 snuf, opspringen bij hierkomen
Om pion met richtingapport over horde 4 8 32 onzuiver opnemen, lichaam bij naast
Komen met staan en af 4 9 36 hangt bij af?, komen met opspringen
Vak zenden en aansluiten 4 7 28 cirkel OK, negeert af, ec+draai, aansluiten OK
Los volgen 3 8 24 soms wat scheef, loopt door bij halt, achteruit lopen OK
Oefening Coef. Punten
Dirk
Totaal Opmerkingen
Posities tijdens volgen 3 9 27 1e pos. (zit) ok, 2e pos. (af) -1, 3e pos. (sta) ok
Sorteren 3 6,5 19,5 onzeker zoeken, scheef naast
Posities op afstand 4 7 28 af iets hoog, verplaatsing
Richting-apport 3 8 24 boog, scheef naast
  32   255,5 -

Keurmeesters: Ton Hoffmann, Dirk Belder
Kwalificatie: 3e plaats (van 6 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames