11-02-2018: Selectiewedstrijd OB2 - Raad van Beheer (Velddriel)

De eerste OB-selectiewedstrijd van 2018, in Velddriel in een manege. Voor Pella maakt dat niet uit, die loopt overal. De OB2 was in de ochtend en dat kwam goed uit, omdat ik daardoor 's middags de kleding voor het FMBB kon passen. Doordat Ellis loops was (of net niet meer), was Pella al een tijdje onrustiger dan anders en ook bijna hyperactief in de training. Ik besloot om haar goed warm te lopen, zodat de ergste hyper eruit was.

De OB3 was als eerste aan de beurt en daarna begon Pella als nummer 1 van de OB met de blijfoefeningen. In de trainingswedstrijd was ze gaan zitten, dus ik was niet zo zeker als anders over deze oefening. Maar het ging goed, een halfje aftrek voor scheef zitten.

Toen was het wachten totdat de OB3 het individuele programma gelopen had. Na een korte pauze mocht Pella aan de bak. Ik had haar meer dan gemiddeld ingelopen. Het ging vervolgens eigenlijk best heel goed, maar toch waren er dingetjes. Bij het volgen was Pella nogal aan het dringen en liep voor. Daardoor ging ze bij het stoppen steeds scheef zitten. Ook in andere oefeningen kwam dat verdraaide scheefzitten er weer keihard in. Te weinig getraind, maar ik ga er nu echt volgas mee aan de gang, want het kost me een bak punten! Het vak was de tweede oefening. Pella leek richting pion te lopen, maar ging toch het vak in. Ze ging wat traag af, maar verder was de oefening in mijn ogen perfect (op het scheefitten op het einde na). Na mijn volgcommando was ze supersnel en ook direct strak in volgpositie. Grappig, dat oefen ik eigenlijk nooit. Waar ik wel aardig wat trainingsarbeid in had zitten was het rollen met het blok in de bek. Dat was er in de training uit, maar helaas, in de wedstrijd zat het er erger dan anders in. En dat kost punten! Het metaal apport liet ze ook voortijdig los en die kon ik nog net tegen haar borst aandrukken, want anders was hij gevallen. Waar ik ook op getraind had en wat er dan weer wel uit kwam, was het afstandsappèl. De vooruitverplaatsing wordt steeds minder. De keurmeester vond het een halve hond, maar dat was het echt niet, het was nu iets van 20 cm, een record. He sorteren ging in de oefenwedstrijd fout, toen had ik het ook al een tijd niet meer gedaan. Na wat training zat het er weer goed in en kwam Pella overtuigend met het juiste houtje aan. Blijkbaar pakte ik het te snel aan, daar moet ik voortaan op letten, want het was niet nodig en kost weer punten.

Uiteindelijk gematigd tevreden: veel punten laten liggen, trainingspuntjes komen er (nog) niet helemaal uit. Maar ontevreden kun je niet zijn als je een eerste plek behaalt! En die hadden we! Met toch wel een mooi totaal.

OB2-puntenlijst Pella 11-02-2018

Oefening Coef. Punten
John
Totaal Opmerkingen
Los volgen 3 7,5 22,5 Wat scheef in positie, hond attent, rok wat los, scheef halt, pasjes ok, achteruit inwerken met hand, stoppen soms wat voor
Vak zenden 4 9 36 vlot vak, niet direct commando, scheef zit bij aansluiten
Komen met staan 4 8 32 komen OK, sta niet direct, naast met sprongetje en scheef
Hoog-apport metaal 3 9 27 Bijna vallen, scheef voet
Algemene indruk 1 9 9  
    Punten
Ton
   
2 Minuten af (uit zicht) 2 9,5 19 scheef zit
Posities tijdens volgen 3 7,5 22,5 zit en af; in 2en zit, traag af, scheef zit
Posities op afstand 4 7,5 30 positiewisselingen ok, 1/2 lengte verplaatst
Sorteren 4 7 28 iets kauwen, erg snelle aanpak
Richting-apport 3 7 21 kauwen
Algemene indruk 1 8 8  
  32   255 Zeer goed

Keurmeesters: John van Hemert & Ton Hoffmann
Kwalificatie: 1e plaats (van 9 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames