10-05-2018: Selectiewedstrijd OB2 - KC Rotterdam

De laatste OB2 wedstrijd van dit wedstrijdseizoen. Pella hoefde hem alleen maar te lopen om wedstrijdkampioen te worden. Dat was nog spannend, want ze kan elk moment loops worden. Maar gelukkig was dat niet het geval, kon ze lopen en was dus daarmee wedstrijdkampioen. De aandacht bij deze wedstrijd lag ook wat op het eerste optreden van Ellis. Met Pella ging ik dus aardig ontspannen van start.

Pella is de laatste tijd goed in vorm met volgen, hoewel dat niet zo door de keurmeesters gewaardeerd wordt. Ze dringt wat en is soms in de rechterbocht wat wijd, maar ik vond het erg meevallen dit keer. Bij het metaal apport gooide ik nogal scheef. Pella ging naar het blokje, wilde bijna langs de sprong terugkomen, maar corrigeerde zichzelf en nam de route terug over de sprong. Super!

Ook de andere oefeningen deed ze goed, maar ik heb de laatste wedstrijden een probleem met de af. En dat probleem was vandaag in optima forma aanwezig! Pella heeft geen enkele af goed gedaan: dubbel commando, blijven hangen, blijven staan. En aangezien de af in veel oefeningen voorkomt, ben ik daar heel veel punten mee kwijt geraakt. Omdat ze voor de rest eigenlijk prima liep, had ze nog voldoende punten over en bleek zelfs eerste geworden te zijn! Dat zegt ook wel wat over de concurrentie (die deels afwezig was), maar het is toch leuk. En als de af goed gegaan was, had ze daadwerkelijk een hoge score gelopen!

Nu is het zaak om die af te 'repareren' voor het NK, zodat we daar ook goed kunnen scoren.

OB2-puntenlijst Pella 10-05-2018

Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
2 Minuten af (uit zicht) 2 5 10 ec af, snuf, ec zit
Los volgen 3 7 21 soms wijd, hond loopt iets scheef, rok wijd in vp, achteruit scheef zit
Posities tijdens volgen 3 6,5 18 af: staat; zit: ok, scheef
Komen met staan 4 7 28 traag af, hangen, sta OK, met sprong aan voet
Posities op afstand 4 6 24 hangt, positie 4 ec, 1/5 lengte verplaatst
Algemene indruk 1 6,5 6,5  
    Punten
Dirk
   
Vak zenden 4 8 32 ec af
Richting-apport 3 8 24 bijten
Hoog-apport metaal 3 9 27 niet in rechte lijn terug
Sorteren 4 9 36 llicht bijten
Algemene indruk 1 9 9  
  32   237 Zeer goed

Keurmeesters: Monique Barten & Dirk Belder
Kwalificatie: 1e plaats (van 7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames