04-03-2018: Selectiewedstrijd OB2 - URV

OB2 wedstrijd van vandaag. Ik had de laatste tijd flink getraind op het recht zitten en het vasthouden van het apport. Pella heeft de neiging om dat achterin haar bek te gooien en niet echt vast te houden. Dan zit het in de weg en gaat ze wat rommelen, wat als kauwen aangemerkt wordt. En dat kost heel veel punten. Wat het rechtzitten betreft: dat ging iets beter, het was minder scheef, maar het was nog niet echt recht. OK, ik had nog niet verwacht dat ik deze wedstrijd al verschil zou zien, dus ik was al lang blij met de vorderingen. De noeste training hierop heeft als bijkomend voordeel dat Pella bij het volgen minder voor gaat lopen. Ook dat kwam er vandaag uit. Ik vond haar heel goed lopen. Vreemd genoeg kwam dat in de score er totaal niet uit, ze kreeg een voor haar doen heel lage score (7). Dan wordt je weer op de feiten gedrukt: het is een jurysport. Hetzelfde gebeurde deels met het apporteren. Ik was heel blij dat ik nu al resultaat van mijn training zag: het houtapport werd zonder kauwen/rommelen gebracht, het metaal apport ook. Puntaftrek voor scheef zitten... Het sorteerhoutje werd ook zonder kauwen gebracht. Ik dacht nog 'wow. dat doet ze netjes!'. De keurmeester dacht er anders over: "erg kauwen, scheef naast". Slechts 6,5 punt. Dat viel dus bitter tegen en voor een oefening met factor 4 kost dat veel punten. Nou ja, doortrainen maar tot het aan geen enkele twijfel meer onderhevig is.

Vandaag was geen goede 'af'-dag voor Pella: volgen met sta en af werd volgen met 2x sta. Oei. Af in het vak werd hangend-ongeveer-af. Af voor het komen met sta was erg traag. Trainingspunt dus!

Al met al positief dat de training zich nu al laat zien in de wedstrijd, ondanks dat de puntenwaardering er nog niet was. Ook leuk natuurlijk dat we met de tweede prijs naar huis gingen, maar er is nog genoeg werk aan de winkel!

OB2-puntenlijst Pella 04-03-2018

Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
2 Minuten af (uit zicht) 2 10 20  
Richting-apport 3 8 24 botst tegen je
Posities tijdens volgen 3 6 18 sta en af; sta met pasje, niet af
Sorteren 4 6,5 28 erg bijten, scheef voet
Los volgen 3 7 21 rok wijd, vp re wijd, loopt erg scheef, vp springen
Algemene indruk 1 7 7  
    Punten
Dirk
   
Vak zenden 4 8 32 iets inhouden (zag een grasplukje) bij naar vak gaan (-1), traag af (-1)
Posities op afstand 4 7 28 af scheef, posities OK, 1/4 lengte verplaatst
Komen met staan 4 9 36 traag af (-1/2), naast met sprongetje (-1/2)
Hoog-apport metaal 3 9 27 iets scheef voor, scheef voet
Algemene indruk 1 8 8  
  32   247 Zeer goed

Keurmeesters: Monique Barten & Dirk Belder
Kwalificatie: 2e plaats (van 8 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames