02-04-2018: Selectiewedstrijd OB2 - KCWF

Dagje Heerhugowaard, obedience wedstrijd. Ze hebben daar helaas patent op slecht weer, ook nu weer was het koud, miezerig, troosteloos en een hier en daar zompig veld. Jammer!

Kale Pella had duidelijk weinig zin in de blijf-oefening, ze was al gaan zitten toen ik wegliep. Vorige wedstrijd ook al. Wordt het een gewoonte, is het de competitie die ze thuis voelt met Ellis? Of is het gewoon het feit dat ze totaal geen ondervacht heeft en het dus erg koud heeft. Geen idee, we gaan er de komende weken aan werken. Aangezien ik al had zitten twijfelen of ik deze wedstrijd zou 'opofferen' om wat dingen te trainen, gaf Pella me door de nul voor het blijven het besluit: ok, ik ga ingrijpen waar nodig, dat worden dan nullen, maar het zei zo. Ik had gedacht dat ik bij het komen met sta izou moeten ingrijpen bij het blijven liggen, maar dat ging redelijk (iets hangen, had ik achteraf moeten corrigeren). De sta was niet goed, maar blijkbaar nog een 7 waard. Het vak ging superstrak, direct af (had helaas niet gezien dat ze 'hing'), dus top. Maar Pella begint aardig wedstrijdwijs te worden, dus toen de ringmeester mij aangaf dat ik haar mocht roepen, reageerde ze op hem en kwam alvast. Prachtig aansluiten, dat wel, maar de hele oefening werd door haar te vroege start een nul. Volgen was erg rommelig, ze was er totaal niet bij. Richting-apport ging goed, maar ze kwam heel scheef voor, dus dat corrigeerde ik met een stapje achterwaarts, waardoor de oefening dus een nul werd. Daarna nog geoefend op rustig vasthouden en dat ging goed. Volgen met posities was weer een drama met de af, dus die heb ik getraind, waardoor de hele oefening een nul werd. Sorteren was goed, hoewel ze flink aan het overpakken was. Bij het voorzitten heb ik haar verteld dat ze vast moest blijven houden en dat ging mooi rustig. Doordat ik meerdere commando's gebruikte en ook haar vertelde wat goed was, dacht ik een nul te krijgen, maar het werd een 5. Afstandsappèl ging voor Pella's doen erg goed, bijna niet verplaatst, maar bij het afgaan voor het weglopen, ging ze weer niet helemaal af.

Al met al dus een prut-score, maar wel een nuttige wedstrijd. Ook voor Ellis was het een nuttige wedstrijd. Ze deed weliswaar niet mee, maar ter voorbereiding op 'het echte werk' hebben we op het terras tussen de andere honden geoefend dat ze die moet negeren. Dat vindt ze bij sommige honden best een dingetje. Omdat ik doorgaans alleen train, is dat lastig te oefenen, dus was dit een mooie gelegenheid.

En Pella, tja, die gaat écht eerder loops worden. Ze is zó snuffelig, de afwezigheid tijdens het volgen is ook niks voor haar en Ace snuffelt ook al af en toe aan haar. Ik heb het gecheckt, ze is het nu nog niet, maar als ze binnen nu en een week loops wordt, dan komt dat super uit, ze is dan klaar tijdens het FMBB en ook de wedstrijd van 10 mei kan ik dan lopen. Maar goed, de natuur is niet te dwingen, dus we wachten het maar af.

OB2-puntenlijst Pella 02-04-2018

Oefening Coef. Punten
Cor
Totaal Opmerkingen
2 Minuten af (uit zicht) 2 X X te vroeg af, ging zitten
Hoog-apport metaal 3 7 21 scheef + aantikken
Posities tijdens volgen 3 X X sta iets doorlopen; af: 3x ec, inwerken
Sorteren 4 5 20 3x ec
Posities op afstand 4 7,5 30 af hangt, posities OK, iets verplaatst
Algemene indruk 1 7,5 7,5  
    Punten
John
   
Komen met staan 4 7 28 niet helemaal af, bij sta iets door, springen aan voet
Vak zenden 4 X X in vak niet helemaal af, te vroeg aansluiten
Richtingapport 3 X X volgen voor + wijd rok, apport vlot, geleider uit positie
Los volgen 3 6 18 goed tempo, hond attent, halt corr, scheef lopen, wat springerig+scheef+halt slordig, achteruitlopen inwerken, niet parallel
Algemene indruk 1 7 7  
  32   131,5 Onvoldoende

Keurmeesters: John van Hemert & Cor van Dort
Kwalificatie: 6e plaats (van 7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames