Agility wedstrijden Pella

Wedstrijden 2018:

Wedstrijden andere jaren:

23-12-2018 : Promotie-wedstrijd - KC Amsterdam (Nieuwe Wetering), 2e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 46 / 69 3 38.93 4.62 0  0  1 Jurgen Smit

-

latje
(33 deelnemers)
JP 38 / 57 2 26.97 5.27 0  0  0 Jurgen Smit

U W

 
VP2 42 / 63 7 36.88 4.18 0  0  1 Henk Postma

-

oploop kat
   
Een promotiewedstrijd, waar ik met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen en in 2 ringen. Die ringen waren twee manegebakken, waarvan de uitgangen maximaal uit elkaar lagen. Het was dus flink rennen van hot naar her...

Het eerste VP was Pella heel gedreven, maar ze reageerde prima op mijn aanwijzingen en bleef keurig op de raakvlakken staan. Helaas verslikte ze zich in een sprong op het einde. Dat kwam zeer waarschijnlijk doordat ik een Franse wissel voor haar langs maakte, die wat te traag uitgevoerd werd. Ondanks de fout was het een fijn rondje en hadden we zelfs een derde prijs.

De jumping Begon met 2 sprongen recht op de paaltjes af. Die moesten echter niet genomen worden, er moesten eerst nog twee sprongen links van de paaltjes genomen worden. Van daaruit was het dan terug met een open insteek naar de paatljes. Ik nam een afstandsstart tot achter de tweede sprong. Dat had twee risico's: Pella gooit dan nog wel eens de startlat en als ik haar de weg blokkeer kan zze de sprong ervoor ook de lat gooien. Beide gebeurde niet, Pella liep superstrak en reageerde perfectc op mijn aanwijzingen. We liepen een supersnel rondje, heerlijk! En we hadden prijs! En niet alleen dat, Pella's een-na-laatste Utje in de 2e graad was een feit. Nog eentje op een VP en dan zijn we door naar de derde graad! We bleken ook een Winpunt te hebben, maar daarvan hebben we er nog zo weinig, dat we er waarschijnlijk niks aan hebben.

Als laatste was er nog een VP. Het was een leuk rondje en we gingen alweer prima rond. Wel waren er hier en daar wat ruime bochten. Maar de derde prijs was een feit. Helaas bleek Pella een oploop gemist te hebben van de kat en hadden we dus geen Utje.

Eindelijk klopte het weer eens me Pella. En dan loopt er z fijn! Het geeft de burger wel weer moed: we kunnen het wel!

01-12-2018 : NVBH-FMBB-selectiewedstrijd (3) - Den Dungen, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 55 / 85 Disk       Ton van de Laar

-

kat ipv tunnel
(38 deelnemers)
VP2 48 / 72 Disk       Ton van de Laar

-

flyer wip, over gedaan
JP 38 / 57 Disk       Ton van de Laar

-

verkeerde sprong
   
De derde FMBB-selectiewedstrijd alweer. De rondjes waren leuk, met de nodige uitdagingen.

Het eerste VP ging direcct fout, Pella vloog rechtdoor de schutting op in plaats van de tunnel in. De rest ging best goed, maar de disks staat dan al.

Het tweede VP ging ook direct fout met een flinke flyer op de wip. Die heb ik maar over laten doen, dus dat werd een disk.

Bij de Jumping ging het fout, doordat ik te laat bij een sprong uit kwam, waardoor Pella die van de verkeerde kant nam. Verderop schoot ze door op zezdelfde sprong als Ace, dus tweemaal disk.

Uiteindelijk was het bepaald niet mijn wedstrijd! Op een of andere manier krijg ik haar in Belgenwedstrijden niet fatsoenlijk rond.

10-11-2018 : NVBH-FMBB-selectiewedstrijd (2) - Zeewolde, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 65 Disk       Sandy Ammerlaan

-

verkeerde sprong
(39 deelnemers)
VP2 40 / 60 11 41.93 3.70 0  0  1 Sandy Ammerlaan

-

lat + tijdfout
JP 36 / 54 Disk       Sandy Ammerlaan

-

verkeerde gat tunnel
   

De tweede NVBH-wedstrijd voor de kwalificatie voor het FMBB. De rondjes die neergezet werden hadden zeker hun moeilijkheid en waren niet altijd berekend op de ruime sprongen die een Belg maakt. Hier en daar moesten vreemde krappe bochtjes gemaakt worden.

Het eerste VP zat een lastige start bij, die ik goed door kwam. De rest ging ook eigenlijk heel erg goed, tot na de laatste tunnel. Daar verloor ik de grip op Pella en vloog ze over een verkeerde sprong. Helaas disk.

Het tweede VP was er ook een met flink wat lastige punten en niet altijd een even mooie lijn. Het is erg lastig om Pella dan op lijn te houden, omdat ze haar eigen keuzes maakt. Het lukte me best goed, maar helaas gooide ze een lat. Ook had ze door de extreem scherpe tijd en haar wijde bochten een tijdfout.

Bij de Jumping zat een hele lastige insteek palen, waarna je na de palen rechtdoor over een sprong naar het verre tunnelgat moest. Ik maakte een Franse wissel na de palen, maar kwam niet lekker uit voor de sprong. Daardoor moest ik uitwijken en trok Pella naar het verkeerde gat van de tunnel. Helaas disk.

Uiteindelijk was het weer ouderwets niks in de Belgenwedstrijden met Pella.

29-09-2018 : NVBH-FMBB-selectiewedstrijd (1) - Bemmel, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 52 / 78 13 47.78 4.60 0  0  1 Martin Schoffelmeer

-

latje
(39 deelnemers)
VP2 50 / 75 Disk       Martin Schoffelmeer

-

sprong ipv tunnel
JP 49 / 74 14 44.93 4.76 0  0  1 Martin Schoffelmeer

-

latje
       

De eerste NVBH-wedstrijd voor de kwalificatie voor het FMBB. Voor mij met Pella altijd gewoon een leuke wedstrijd. Dit keer was ik extra druk, want ik liep met drie honden. Negen rondjes dus.

Het eerste Vast parcorus was een leuk rondje, maar Pella gooide een latje. Volgens mij gooide ze er twee, maar er staat er maar 1 aangegeven in de uitslag. Op zich liep het niet echt lekker, Pella draait nog wel eens een andere kant uit dan ik verwacht of denk aan te geven.

Het tweede Vast parcours ging eigenlijk heel erg goed, hoewel ik verschillende keren had dat Pella anders wegdraaide dan ik verwachtte. Ik wist het steeds te corrigeren. Bij de laatste twee toestellen had ik een Belgische wissel willen maken, die ik vergat. Ik stond daardoor even minder alert en hups, daarr ging Pella over de finish, terwijl ze de tunnel eerst nog had moeten nemen. Zo zonde!

De Jumping was een tunnelgewrocht-gedoe, waar ik erg slecht in ben, ik raak totaal mijn richting kwijt en daardoor stuur ik niet goed. Het ging best goed, maar doordat ik slecht stuurde, gooide Pella een latje en ging niet superstrak.

Het was niet echt mijn dag. Bij Pella moet ik er echt bovenop zitten, dan loopt ze de sterren van de hemel. Dat deed ik te weinig en daardoor werd het eigenlijk niks. Volgende keer beter dan maar weer.

15-09-2018 : Competitie-wedstrijd + NKT KC Uden Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 57 / 86 Disk       Willem-Alexander Kelders

-

verkeerde sprong
(114 deelnemers)
VP2 50 / 75 27 41.20 4.25 1  0  2 Willem-Alexander Kelders

-

weigering tunnel, afloop kat
JP - NKT 42 / 65 55 49.29 3.21 2  0  1 Adri van den Bosch

-

2x weigering sprong, uit de palen
   

Een wedstrijd ver weg is nooit leuk als je niet een goede auto hebt. Dat samen met een gebrek aan slaap maakte me minder scherp en dat moet je niet zijn bij Pella, dan gaat het fout.

Het eerste Vast parcorus zaten een paar lastige stukjes in, die goed gingen. Op het laatst had ik een keuze gemaakt om voorbij een sprong te handelen. Dat pakte verkeerd uit, want ik gaf het niet duidelijk aan en Pella vloog achter me langs over die sprong. En die moest ze dus niet hebben, dus disk.

Het tweede Vast parcours leek in opbouw veel op de eerste. Ik kreeg Pella goed rond, maar had wat foutjes en ze liep niet heel strak. Dat lag ook weer aan mijn handeling.

De Jumping telde mee voor het NK teams. Helaas ging er ook nu weer teveel fout. Pella weigerde op twee sprongen en kwam bij paaltje 10 de palen uit. Nee, het was niet onze dag.

Tja, het kan niet altijd feest zijn, volgende keer beter.

18-08-2018 : Selectie-wedstrijd + NKT - KC Zoys (Leusden) Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 44 / 66 Disk       Mark Fonteijn

-

tunnel ipv kat
(82 deelnemers)
JP 35 / 52 39 32.73 4.28 1  0  1 Sandy Ammerlaan

-

weigering tunnel, latje
VP - NKT 44 / 66 26 41.85 4.06 0  0  1 Sandy Ammerlaan

4

latje
    13 pnt voor NKT

Alweer een hele warme wedstrijd, maar gelukkig kan Pella er goed tegen.

Het Vast parcorus was was een leuk rondje met een paar lastige stukjes in. Ik kreeg Pella goed rond, maar er gingen twee latjes, steeds op een moment dat ik haar riep.

De jumping begon met 3 sprongen vooruit, maar na de 2e sprong moeten de honden de sprong rechts hebben. Ik gaf het goed aan, maar Pella nam de bocht erg ruim, tackelde daardoor mij en nam de vleugel van de sprong mee. Later ging er nog een latje achterin. Dat was waar de hond niet rechtdoor het logische tunnelgat moest hebbben, maar het andere tunnelgat. Ik gaf het met mijn llicham aan en Pella lette teveel op mij en tikte daardoor de lat.

Het spel was ook een jumping met een paar lasttige stukken erin. Ik kreeg Pella eigenlijk heel goed rond, maar om een of andere reden tikte ze 4 latten. Ik kan niet goed zien waarom, ze lette wel goed op mij en het parcours was voor de honden wat onvoorspelbaar, wellicht lette ze daardoor meer op mij.

Tja, het kan niet altijd feest zijn, we gingen dus zonder aansprekelijke resultaten naar huis. Toch is wel weer bevestigd dat we een goed team geworden zijn en dat we alle parcoursen aan kunnen.

21-07-2018 : Promotie-wedstrijd - Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 52 / 80 8 41.56 4.33 0  0  1 Adrie v.d. Bosch

-

latje
(34 deelnemers)
JP 39 / 60 12 34.69 4.27 0  0  2 Adrie v.d. Bosch

-

2 latjes
Spel 37 / 60 10 27.41 4.74 0  0  4 Adrie v.d. Bosch

-

4 latjes
   

Alweer een hele warme wedstrijd, maar gelukkig kan Pella er goed tegen.

Het Vast parcorus was was een leuk rondje met een paar lastige stukjes in. Ik kreeg Pella goed rond, maar er gingen twee latjes, steeds op een moment dat ik haar riep.

De jumping begon met 3 sprongen vooruit, maar na de 2e sprong moeten de honden de sprong rechts hebben. Ik gaf het goed aan, maar Pella nam de bocht erg ruim, tackelde daardoor mij en nam de vleugel van de sprong mee. Later ging er nog een latje achterin. Dat was waar de hond niet rechtdoor het logische tunnelgat moest hebbben, maar het andere tunnelgat. Ik gaf het met mijn llicham aan en Pella lette teveel op mij en tikte daardoor de lat.

Het spel was ook een jumping met een paar lasttige stukken erin. Ik kreeg Pella eigenlijk heel goed rond, maar om een of andere reden tikte ze 4 latten. Ik kan niet goed zien waarom, ze lette wel goed op mij en het parcours was voor de honden wat onvoorspelbaar, wellicht lette ze daardoor meer op mij.

Tja, het kan niet altijd feest zijn, we gingen dus zonder aansprekelijke resultaten naar huis. Toch is wel weer bevestigd dat we een goed team geworden zijn en dat we alle parcoursen aan kunnen.

07-07-2018 : Promotie-wedstrijd - KC Gooi & Eemland Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 45 / 68 Disk       Arjen van Gastel

-

verkeerde sprong
(50 deelnemers)
VP2 47 / 71 5 37.13 4.55 0  0  0 Arjen van Gastel

U

 
JP 40 / 60 14 29.63 5.40 0  0  1 Arjen van Gastel

-

latje
   

Binnen een week alweer de volgende promotiewedstrijd, dit keer lekker dicht bij huis.

Het eerste Vast parcorus was niet heel moeilijk, er zaten een paar lastige stukjes in. Ik kreeg Pella goed rond, maar vandaag was het de dag van de verkeerde kant op draaien. Waar ik dacht dat ze dat zou doen (eerste tunnel) deed ze het niet, maar verderop diverse keren wel. Bij n sprong was ik er niet op verdacht, wilde nog corrigeren, maar was te laat, Pella sprong terug over de sprong, dus disk.

Het tweede VP had tussen wip en schutting een heel lastig stukje, waar je een out moest doen en daarna wel goed richting de volgende sprong moest gaan. Week de hond teveel uit, dan zat je aan de ene kant in een tunnel en aan de andere kant ook of op de kat. Dat heb ik niet veel honden zien doen, maar er kwamen er maar weinig echt vloeiend rond. Met een aantal clubgenoten hebben we het stuk van voor tot achter geanalyseerd met de verschillende opties. Voor mij vallen de opties "naar je hand toe komen"(doet e nog niet goed) en "aan de hand meenemen"(ze racet me voorbij) af, dus koos ik voor een gewaagde Franse wissel, waarbij de hond dan wel hl zelfstandig de wip moest doen. Die pakte erg goed uit en ik kreeg Pella daar heel mooi strak rond.En de rest ging ook foutloos, dus weer een Utje!

De jumping was een racerondje waar je wel aan moest poten om op die punten te kunnen handelen, waar het moest. Ik kon de meeste punten belopen, maar de paleninsteek moestt Pella toch echt zelf doen. Van veraf maakte ik het paaltjes-geluid en ze reageerde fantastisch door ze perfecct te nemen. Het rondje verliep superstrak en heel snel, het liep heerlijk! Helaas gooide Pella de een-na-laatste lat. Zo zonde!

Uitermate tevreden ging ik naar huis, heerlijk gelopen in een gezellige sfeer. We hebben nu 6 Utjes, nog 2 te gaan, dan mogen we naar de 3e graad!

01-07-2018 : Promotie-wedstrijd - HSV De Nevelhorst Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 42 / 63 11 42.32 3.69 1  0  1 Sandy Ammerlaan

-

paleninsteek, afloop kat
(36 deelnemers)
VP2 41 / 62 4 35.28 4.37 0  0  0 Sandy Ammerlaan

U

 
JP 38 / 57 3 30.06 4.99 0  0  0 Sandy Ammerlaan

U

 
   

De wedstrijd bij De Nevelhorst was weer een hele warme, maar gelukkig had Pella daar weinig last van.

Het eerste Vast parcorus zat een lastige paleninsteek in, die natuurlijk weer fout ging bij pella, want die ziet het nut er niet van in om goed in te steken. Verder liep het eigenlijk best goed, op een raakvlak na.

Het tweede VP ging erg goed en we kwamen zowaar foutloos rond, wat weer een Utje opleverde!

De jumping was een racerondje met wat geniepigheden erin. Ik wist Pella foutloos rond te loodsen en blijkbaar was het ook nog eens erg snel, want we werden derde! En weer een Utje!

Uitermate tevreden ging ik dus naar huis toe. We hebben nu 5 Utjes, nog 3 te gaan, dan mogen we naar de 3e graad!

23-06-2018 : Competitie-wedstrijd - KC Zoys Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 53 / 80 Disk       Susan Mouwen

-

onder kat door
(75 deelnemers)
VP2 42 / 63 5 38.62 4.35 0  0  0 Michiel Lazeroms

U

 
JP 40 / 60 Disk       Michiel Lazeroms

-

verkeerde kant sprong
   

De wedstrijd bij Zoys was lekker dichtbij, maar zoals altijd was alles best krapjes bemeten.

Het eerste Vast parcorus zat een lastig stuk in, waarbij je de hond bij de kat van je af aan de andere kant van de kat door een tunnel moest laten gaan. Dat ging supergoed, maar helaas had ik toen al een disk, omdat Pella eerder een voor mij volkomen vreemde move maakte en langs een tunnelgat onder de kat door ging.

Het tweede VP ging goed en we kwamen zowaar foutloos rond. Dat leverde een Utje op!

Hierna was blijkbaar de concentratie wat weg, want op de jumping was ik niet scherp en werd het een zooitje.

02-06-2018 : Promotie-wedstrijd - KC Delft Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 53 / 80 Disk       Arjen van Gastel

-

verkeerde kant sprong
(40 deelnemers)
VP2 42 / 63 2 33.66 4.46 0  0  0 Arjen van Gastel

U, W

 
JP 40 / 60 Disk       Arjen van Gastel

-

verkeerde kant sprong
   

De wedstrijd in Delft was een leuke, met leuke parcoursen en heel warm weer.

Het eerste VP dacht ik een out te kunnen halen, maar ik was helaas net te laat ter plekke, waardoor Pella voor me uit de sprong nam, die ze van achter had moeten nemen.

Het tweede VP had een lastige paleninsteek, dat wil zeggen: de hond kwam uit de tunnel en moest de palen in, maar de handler liep dan nog aan de andere kant van de kattenloop. Pella deed het zonder enige aarzeling. De rest verliep ook super, hij had zelfs nog wat strakker gekund. Toch bleek het goed voor een tweede plaats n een U en Winpunt.

De jumping was een racerondje. Ik was al voorbij het lastige punt, dacht Pella even weg te sturen naar een sprong, maar ze ging erlangs. Ik probeerde nog te herstellen, maar toen sprong ze van de verkeerde kant over de sprong. Helaas een disk.

26-05-2018 : NVBH KCM wedstrijd - Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 54 / 69 17 52.65 3.10 1  0  2 Jan Langius

-

gevallen bij slecht getimede sprong, stapte van kattenloop
(36 deelnemers)
VP2 48 / 75 8 39.25 4.13 0  0  1 Jan Langius

-

lat
JP 36 / 54 2 32.14 3.95 0  0  0 Jan Langius

-

 
   

De wedstrijd tijdens de KCM, voor mij een leuke trainingswedstrijd. Ik liep ook nog me Ace en ik liep met Pella en Ellis ook in de Obedience. Een drukke dag dus.

Pella was loops en daardoor niet helemaal alert. Ze timede een sprong helemaal fout, waardoor ze erin crashte en erachter ten val kwam. Ze krabbelde op en we gingen door. Wellicht maalde dat in haar hoofd nog wat na, want bij de kattenloop stapte ze er zo af. Uiteindelijk was er niks aan de hand. In het tweede VP liepen we goed, maar ik was zo stom om haar naam te roepen toen ze over en sprong ging: latje. De jumping was als laatste en die liep lekker! En dat bleek uit de uitslag, want we hadden zowaar de tweede prijs!

01-04-2018 : Competitie-wedstrijd, 2e graad - KC Canida, Venlo Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
JP 50 / 75 29 45.36 4.19 2  0  1 Arjen van Gastel

-

2x weigering sprong, 1 lat
(124 deelnemers)
VP1 50 / 75 45 43.22 4.53 1  0  1 Kees Stoel

-

foute insteek palen, lat
VP2 50 / 75 Disk       Patrick Tunders

-

te snel van afloop schut en daardoor verkeerde kant sprong
   

Eindelijk weer eens een wedstrijd. Pella liep goed, maar er gingen her en der wat dingen fout. Bij de jumping was haar paleninsteek weer prut, maar bij het tweede VP was die opmerkelijk goed. Bij de jumping was ik te gehaast en op andere punten dan juist weer te laat weg. Dat was ook zo bij VP2. Ik ben echer meer bezig met een goede handling, waarbij ik niet zozeer op safe loop, maar meer voor de beste opties qua handling ga. Dat loopt eigenlijk best heel lekker. De resultaten gaan ongetwijfeld snel komen!

17-02-2018 : Promotie-wedstrijd, 2e graad - SWAT, WW-hal Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
JP .. / .. 8 31.55   1  0  1 Michiel Lazeroms

-

lat, weigering sprong
(30 deelnemers)
VP1 .. / .. Disk       Michiel Lazeroms

-

2xlat, foute insteek palen, hersteld met sprong ervoor erbij
VP2 .. / .. 9 39.28   0  0  2 Ron van Straten

-

lat, afloop schut
   

Eindelijk weer eens een wedstrijd. Ik had gekozen voor een promotiewedstrijd, waarin zowel 2e als 3e graad gelopen kon worden. Ace en Pella konden dus beide aan de bak. Het was een binnenwedstrijd op kunstgras. Pella was flink opgewonden en had flink het gas erop. Af en toe zag ik haar wel wat glijden, maar overwegend had ze geen problemen met de ondergrond.

Het begon met een jumping. Pella deed het goed, maar er ging helaas een lat. Ook was ik verderop in het parcours onduidelijk, waardoor ze een weigering op een sprong had.

Het eerste VP gingen er twee latten. Ook stak Pella de paaltjes weer eens fout in. Ik deed die over, maar liet haar de sprong ervoor ook over doen. Dat leverde een disk op.

Het derde VP had Pella een lat en een raakvlakfout (afloop schut). Verder liep het eigenlijk best goed.

Al met al dus eigenlijk helemaal niet ontevreden!

Laatst gewijzigd op:

frames