Agility wedstrijden Ellis

Wedstrijden 2018:

23-12-2018 : Ochtend- en middagwedstrijd - KC Amsterdam (Nieuwe Wetering), 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
JP1 42 / 63 4 34.91 4.18 1  0  0 Henk Postma

-

Langs sprong
(44 deelnemers)
VP1 46 / 69 Disk       Henk Postma

-

Beetje baldadig, extra tunnel
JP2 36 / 54 8 30.49 4.39 0  0  0 Jurgen Smit

U


(36 deelnemers)
VP2 44 / 66 14 45.37 3.48 1  0  1 Jurgen Smit

-

Stapt in de breed, langs sprong
   
Een wedstrijd, waar ik met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen en in 2 ringen. Die ringen waren twee manegebakken, waarvan de uitgangen maximaal uit elkaar lagen. Het was dus flink rennen van hot naar her... De Wedstrijd van Ellis was een ochtendwedstrijd met 2 rondjes en een middagwedstrijd met 2 rondjes, vier rondjes totaal dus.

Het begon met een jumping, die niet helemaal gemaakt was voor Ellis. Ze moest direct aan het begin al een scherpe bocht maken naar de tunnel. Dat ging wel goed. Daarna kwam een lijntje naar achteren, met een tunnel en dan de paaltjes. Daar kwam ze in volle vaart op af, dus ik vroeg me af of ze de insteek zou halen. En dat deed ze! Ze stak prachtig in en maakte perfectc de paaltjes af! Daarna kwam een rondje, een tunnel en dan een lijn naar voren. Daar stond de laatste sprong aardig uit het loot. Omdat ik daar te laat was, schoot Ellis erlangs en had dus een weigering. Verder ging het perfect, dus het bleef bij een weigering. Ondanks de fout hadden we zelfs een vierde prijs! Enige domper op de vreugde was, dat Elis na de finish op een andere hond dook. Ik had de finish daarvoor redelijk afgedekt, maar vergeten te vragen of de volgende hond nog niet in de ring wilde komen. En daar dook ze dus op. Balen!

Het VP dat hierna kwam was geen beste. Ellis maakte er een beetje een zooitje van en was slecht te sturen. Aan het einde wist ik haar wel terug te laten komen door een korte tunnel, zodat ze niet op een andere hond kon klappen.

Het volgende parcours was een jumping. Die ging eigenlijk boven verwachting goed! Zo goed zelfs, dat we foutloos rond kwamen! Ellis is natuurlijk aardig stabiel in de toestellen, maar dit had ik nog niet verwacht!

Als laatste was er nog een VP. Ellis was niet meer zo geconcentreerd. Ook heeft ze nog weinig eraring met de breed. Ze werd erdoor verrast en liep erover heen. Daarna ging het redelijk goed, hoewel ze nog langs een sprong hupste. Uiteindelijk waren dat de twee enige fouten en was het zeker geen slecht rondje!

Op het gedoe naar andere honden na was in zeer tevreden. Ellis moet nog wat meer leren om zich te laten sturen en misschien moet ik wel leren hoe ik haar moet sturen. Samenwerken. Maar voor het eerst was Ellis stabiel op de palen. En hoe! Op volle snelheid op rechts, kort na een sprong op links, achterlangs kruisen naar lilnks, met uitloop op niks, het maakt allemaal niks uit, ze doet ze gewoon. Top!

01-12-2018 : NVBH-wedstrijd (3) - Den Dungen, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 50 / 75 7 48.92 3.33 1  0  2 Ton van de Laar

-

startlat, oploop schut?, weigering wip
(28 deelnemers)
VP2 55 / 85 9 49.56 3.53 1  0  2 Ton van de Laar

-

flyer wip, oploop kat, langs sprong
JP 48 / 72 Disk       Ton van de Laar

-

tunnel ipv paaltjes
   
De derde NVBH-wedstrijd alweer. De rondjes waren leuk, met de nodige uitdagingen.

Het eerste VP ging eigenlijk best goed. Ellis verslikte zich in de startsprong en landde er vol in. Dat is ervaring die ze op moet doen. Ze ging goed verder en ik zag eigenlijk geen verder fouten. Paaltjes gingen ook super. Welicht een oploop gemist? Bij de wip riep ik veel te laat het wip-commando, waardoor ik haar eignelijk van de wip aftrok. Brave Ellis.

Het tweede VP ging nog beter. Ze maakte een (lichte) flyer op de wip en miste de oploop van de kat. Paaltjes deed ze keurig. Ik riep haar vervolgens te sterk, waardoor ik haar langs een sprong trok. Verder ging alles vlekkeloos.

Bij de Jumping was de koek een beetje op. Het begin ging goed, maar ze verslikte zich wat in een lastige sprong, daar ging dus een lat. De paaltjes stonden best lastig na een tunnel die op volle snelheid genomen werd. Ellis vloog langs de insteek. Toen ik het over wilde doen, nam ze eerst de tunnel, dus disk. Daarna deed ze het bijna goed, op het laatste paaltje na.

Uiteindelijk was ik erg tevreden! Sinds Ellis in de manege traint gaat ze goed vooruit. Ze krijgt steeds meer snelheid en wordt beter stuurbaar. We komen er wel!

10-11-2018 : NVBH-wedstrijd (2) - Zeewolde, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 42 / 63 Disk       Sandy Ammerlaan

-

geen paaltjes
(34 deelnemers)
VP2 46 / 69 Disk       Sandy Ammerlaan

-

verkeerde tunnelgat
JP 38 / 57 Disk       Sandy Ammerlaan

-

geen paaltjes
   

De tweede NVBH-wedstrijd voor Ellis. De rondjes die neergezet werden waren best pittig voor een eerste graad, maar Ellis zou dat moeten kunnen, ze traint ook lastige stukken. Wel is bij haar het probleem dat ze te weinig ervaring heeft op parcourse n op snelheid, omdat ze alleen in de kas traint. Ik deed mee zonder verwachtingen, want eigenlijjk is ze nog niet klaar voor wedstrijden.

Het eerste VP ging best leuk, maar Ellis deed de paaltjes niet, die vindt ze stom. Ze heeft nog steeds moeite om haar ritme te vinden en dan stopt ze er maar mee. Helaas dus disk.

Het tweede VP zat een krappe bocht in en dat werd bij Ellis een ruime bocht en dus het verkeerde tunnelgat. Paaltjes deed ze zowaar na enkele pogingen wel. Maar ook dit parcours was dus een disk.

Bij de Jumping was de concentratie wat op. Paaltjes waren weer stom en ze vloog ook nog uit de bocht. Maar toch was ik wel tevreden, want er zaten toch echt wel leuke stukken tussen.

Uiteindelijk hield ik er toch best een goed gevoel aan over, Ellis gaat vooruit!

29-09-2018 : NVBH-wedstrijd (1) - Bemmel, 1e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 52 / 78 Disk       Martin Schoffelmeer

-

geen zin in paaltjes
(30 deelnemers)
VP2 60 / 90 Disk       Martin Schoffelmeer

-

teruggezet bij start
JP 52 / 78 Disk       Martin Schoffelmeer

-

sprong in plaats van tunnel
   

De derde wedstrijd met Ellis verliep ongeveer gelijk aan de vorige: ze was hier en daar wat baldadig, was wel vrolijk, maar had lang niet altijd zin in de paaltjes. Die kan ze ook nog niet zo goed, dus als ze niet uitkomt, denkt ze "laat maar".

Het eerste VP ging best goed, maar Ellis had weinig zin in de paatljes. Verder ging ze een keer langs een sprong, doordat we nog niet goed op elkaar ingespeeld zijn.

Het tweede VP startte Ellis te vroeg en heb ik haar teruggezet. Dat leverde een disk op. Verder liep het best goed met hier en daar wat beginnersfoutjes.

De jumping was een tunnelknoopsel, waarbij je verschillende keren van de ene naar de andere tunnel moest. Het was nogal een gevlecht en daar raakte ik wat de weg in kwijt. Ellis hobbelde vrolijk rond, pakte dan zelf maar wat en zo was de disk een feit. Maar wel deed ze keurig de paatlejs op het einde!

15-09-2018 : Competitie-wedstrijd KC Uden Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 45 / 68 Disk       Arjen van Gastel

-

flyer schut en wip
(60 deelnemers)
VP2 51 / 77 Disk       Arjen van Gastel

-

geen zin in paaltjes
JP 49 / 75 Disk       Adri van den Bosch

-

verkeerde sprong
   

De tweede wedstrijd met Ellis. Best weer spannend, want zou ze bij me blijven in het parcours? Dat bleek geen probleem. Na het eerste parcours pakte ik haar in haar nek om te voorkomen dat ze het hele terrein over zou gaan. Ik zag aan haar blik dat ze dat niet leuk vond. Bij het tweede parcours heb ik dus een andere tactiek toegepast: mijn jas met wat lekkers bij de uitgang van de ring. En dat werkte super, dus dat wordt onze tactiek.

Het eerste parcours was een VP. Daar kon je duidelijk zien dat Ellis niet gewend is om op snelheid de toestellen te nemen. Ze maakte een enorme flyer op de schutting (die leverde een disk op) en erna nog een op de wip.

Het tweede VP ging al beter, ze maakte geen flyer meer op de schutting. Wel blijven haar paaltjes wat wiebelig, als ze niet uit komt, dan geeft ze er de brui aan.

De jumping was een lekker racerondje. Ik handelde iets teveel alsof ik een ervaren hond had, dus daar gingen we de mist in. Maar verder deed ze eht erg leuk!

18-08-2018 : Selectie-wedstrijd - KC Zoys (Leusden) Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 46 / 69 Disk       Sandy Ammerlaan

-

verkeerde sprong
(48 deelnemers)
JP 45 / 68 16 50.18 3.19 2  0  0 Mark Fonteijn

-

palen opnieuw, langs sprong
VP2 50 / 75 Disk       Mark Fonteijn

-

latje, wip opnieuw vanwege flyer
       

De allereerste wedstrijd met Ellis! Enerzijds best spannend, want ja, de eerste keer. Maar anderzijds niet, want door gebrek aan ervaring wist ik dat het zeer onwaarschijnlijk zou zijn dat ze foutloe rondjes zou lopen. Dat was dus ook niet het primaire doel. Veel meer was het doel 'ervaring opdoen' en voor meelf kijken wat ik van haar kan verwachten onder wedstrijdomstandigheden. Doordat het in een manege was, was het mooi afgebakend, dus veilig (Elllis kan nog wel eens uitvallen naar andere honden).

Ellis is koel in de kop en dat bleek uit de start. Ze bleef keurig netjes zitten. Het eerste rondje had ze zelfs even niet door dat ze al mocht starten. Helaas heeft dat ook wel wat te maken met haar gedrevenheid, die (nog) niet zo hoog is. Maar dat kan nog wel komen. Ik was in ieder geval blij verrast hoe ze de parcoursen liep: lekker vrolijk en helemaal niet zo traag als ze soms in de training doet. In de training begint ze ook steeds meer snelheid te krijgen, dus wie weet waar dat eindigt.

Bij het erste rondje vloog ze half over de schutting heen. Dat heeft te maken met het feit dat ze die nog bijna nooit op volle snelheid genomen heeft. Hetzelfde geldt voor de wip, waar ze in het tweede rondje een flyer op had. Hoewel ze daar totaal niet mee zat, heb ik het over laten doen, even een training ervan maken. De paaltjes deed ze in het eerste parcours fout, werd daarna wat baldadig, maar nadat ik har even tot rust gebracht had, deed ze ze prima. In het tweede rondje deed ze ze foutloos en dat vond ik erg knap! In het derde rondje ging ze even fout, maar daarna deed ze de paaltjes prima.

Ellis en ik moeten nog wel een team worden. Dat bleek uit het feit dat ze soms de meest verrassende richtingen op ging. Typisch Ellis, een eigen wil! Ook maakte ik in het derde rondje de klassieke fout 'ervaren handler denkt dat de hond het wel zal doen'. Ik trok Ellis dus langs een sprong, waarvan ik dacht dat die op haar lijn lag. Ellis kwam gewoon braaf achter me aan en ging dus langs de sprong.

Al met al was ik eigenlijk heel erg tevreden! Met zo weinig ervaring al zo lopen vond ik echt heel erg knap! En Ellis? Die had lol en zo hoort het!

Laatst gewijzigd op:

frames