Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2018:

Wedstrijden andere jaren:

23-12-2018 : Promotie-wedstrijd - KC Amsterdam (Nieuwe Wetering) Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 45 / 68 Disk       Jurgen Smit

-

schut ipv tunnel, flying contacts
(5 deelnemers)
JP 34 / 51 3 32.49 3.94 0  0  0 Jurgen Smit

-

 
VP2 40 / 60 2 37.89 4.06 0  0  0 Henk Postma

-

 
   
Een promotiewedstrijd, waar ik met 3 honden aan meedeed in 3 verschillende klassen en in 2 ringen. Die ringen waren twee manegebakken, waarvan de uitgangen maximaal uit elkaar lagen. Het was dus flink rennen van hot naar her...

Het eerste VP was zoals gewoonlijk een drame. Ace was erg hyper en vloog over alle raakvlakken heen. En waar hij door mocht vliegen, de tunnel in, werd hij onzeker, omdat ik afremde. Dus stopte hij, ging richting de schut en de disk was daar.

De jumping ging wat gehaast. Ik had net in de andere ring gelopen, kwam terug en het verkennen bleek al afgelopen te zijn. Ik mocht nog snel twee keer rondlopen. Toen was het haasten om Ace te halen en direct aan de bak. Bij de start was er een kleine hapering, maar die werd niet als weigering aangemerkt. Daarna ging het super en we kwamen foutloos rond!

Als laatste was er nog een VP. Het leek wat op het VP van de 2e graad, er was alleen een out in gebracht. Het liep eigenlijk erg goed, dus kwamen we weer foutloos rond.

Geen prijzen, want er waren maar 5 deelnemers en slechts n prijs per parcours. Ace is niet meer zo snel, dus er waren steeds snellere. Maar ach, wat had het manneke plezier en wat hebben we heerlijk gelopen en daar gaat het om!

01-12-2018 : NVBH-FMBB-selectiewedstrijd (3) - Den Dungen, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 55 / 85 Disk       Ton van de Laar

-

verkeerde sprong
(38 deelnemers)
VP2 48 / 72 12 47.65 3.67 0  0  1 Ton van de Laar

-

(lichte) flyer wip
JP 38 / 57 Disk       Ton van de Laar

-

verkeerde sprong
   
De derde FMBB-selectiewedstrijd alweer. De rondjes waren leuk, met de nodige uitdagingen.

Het eerste VP ging goed, wel met een weigering op een sprong. Tot bijna het einde ging het verder foutloos, maar helaas bleef Ace niet op de wip, waardoor ik er te laat bij was om hem door te sturen en hij de verkeerde sprong nam. Disk.

Het tweede VP ging best goed, maar er werd een fout genoteerd. Ik denk dat het de wip was, want die was nog niet helemaal op de grond toen Ace er al vanaf ging. Verder kon ik geen fout ontdekken.

Bij de Jumping zaten een aantal lastige punten, waar ik Ace goed langs wist te loodsen. Op het laatst was er een bochtje, waar ik het gevaar niet ingezien had. Daar ging Ace rechtdoor en nam dus de verkeerde sprong. Totaal onvwerwachts, omdat hij doorgaans niet echt vooruit werkt! Helaas dus een disk.

Tja, vl disken gelopen vandaag. laten we maar zeggen dat het mijn dag niet was vandaag...

10-11-2018 : NVBH-FMBB-selectiewedstrijd (2) - Zeewolde, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 65 4 41.47 3.98 0  0  0 Sandy Ammerlaan

-

(39 deelnemers)
VP2 40 / 60 9 45.31 3.42 0  0  0 Sandy Ammerlaan

-

tijdfout
JP 36 / 54 Disk       Sandy Ammerlaan

-

verkeerde gat tunnel
       

De tweede NVBH-wedstrijd voor de kwalificatie voor het FMBB. De rondjes die neergezet werden hadden zeker hun moeilijkheid en waren niet altijd berekend op de ruime sprongen die een Belg maakt. Hier en daar moesten vreemde krappe bochtjes gemaakt worden.

Het eerste VP zat een lastige start bij, die nog lastiger werd, doordat ik met Ace geen afstandsstart meer kan doen, hij blijft simpelweg niett meer zitten. Aan de andere kant is hij niet meer zo snel, dus kan ik het meestal wel oplossen. Doordat ik gezien had hoe het bij anderen fout ging, wist ik precies waar ik op moest letten. Het ging boven verwachting goed, niet heel soepel, beetje trek- en duwwerk, maar wel foutloos!

Het tweede VP was er ook een met flink wat lastige punten en niet altijd een even mooie lijn. We kwamen weer met wat duw- en trekwerk foutloos rond! Helaas stond de tijd heel erg scherp, waardoor we meer dan 5 seconde tijdfout hadden.

Bij de Jumping zat een hele lastige insteek palen, waarna je na de palen rechtdoor over een sprong naar het verre tunnelgat moest. Omdat ik bij Ace niet tever meer voorbij de palen kan lopen, kwam ik daar niet lekker uit en nam hij het verkeerde gat van de tunnel.

Uiteindelijk was het een lekkere wedstrijd met mijn ouwe knar!

29-09-2018 : NVBH-FMBB-selectiewedstrijd (1) - Bemmel, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 52 / 78 22 53.50 4.11 1  0  3 Martin Schoffelmeer

-

Latje, raakvlakken, weigering sprong
(39 deelnemers)
VP2 50 / 75 6 52.09 4.22 0  0  0 Martin Schoffelmeer

-

tijdfout
JP 49 / 74 Disk       Martin Schoffelmeer

-

veel weigeringen op tunnels
       

De eerste NVBH-wedstrijd voor de kwalificatie voor het FMBB. Voor mij met Ace altijd gewoon een leuke wedstrijd. Dit keer was ik extra druk, want ik liep met drie honden. Negen rondjes dus.

Het eerste Vast parcorus was een leuk rondje, maar Ace gooide een latje, waar ik hem wat in de weg liep. Verderop had hij nog een weigering, dat heeft hij de laatste tijd wel vaker als ik het niet heel duidelijk aangeef of te snel wegdraai. Beetje onzeker. Hij bleek uiteindelijk 3 fouten te hebben, dus hij zal wel over wat raakvlakjes gevlogen zijn.

Het tweede Vast parcours ging eigenlijk heel erg goed, we kwamen zelfs foutloos rond! Maar Ace wordt een dagje ouder en sinds zijn blessures en castratie afgelopen jaar is hij niet meer zo snel. En de tijd stond strak, dus hadden we tijdsoverschreiding.

De Jumping was een tunnelgewrocht-gedoe, waar ik erg slecht in ben, ik raaak totaal mijn richting kwijt en daardoor stuur ik niet goed. Het ging best goed totdat ik Ace een tunnel in wilde sturen en zelf alvast snel weg ging. Hij kwam mee en daarna kreeg ik hem bijna niet meer die tunnel in. Na 4 of 5 keer ging hij eindelijk en dat was dus een disk.

Dat laatste parcours was geen fijne afsluiting, maar verder hebben Ace en ik weer plezier gehad. Ik weet niet hoe lang hij het nog vol blijft houden, hij is toch niet meer zo sterk in de achterhand, maar voorlopig heeft hij geen enkele terugslag na een wedstrijd of training, dus we gaan lekekr door.

21-07-2018 : Promotie-wedstrijd - Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 50 / 75 1 45.77 4.06 0  0  0 Adrie v.d. Bosch

W

 
(16 deelnemers)
JP 42 / 65 7 38.96 3.98 0  0  1 Adrie v.d. Bosch

-

1 latje
Spel 37 / 60 2 31.85 4.08 0  0  1 Adrie v.d. Bosch

-

1 latje
       

Alweer een hele warme wedstrijd, maar gelukkig kan Ace er goed tegen.

Het Vast parcorus was een leuk rondje met een paar lastige stukjes in. Ik kreeg Pella goed rond, maar er gingen twee latjes, steeds op een moment dat ik haar riep.

De jumping begon met 3 sprongen vooruit, maar na de 2e sprong moeten de honden de sprong rechts hebben. Ik gaf het goed aan, maar Pella nam de bocht erg ruim, tackelde daardoor mij en nam de vleugel van de sprong mee. Later ging er nog een latje achterin. Dat was waar de hond niet rechtdoor het logische tunnelgat moest hebbben, maar het andere tunnelgat. Ik gaf het met mijn llicham aan en Pella lette teveel op mij en tikte daardoor de lat.

Het spel was ook een jumping met een paar lasttige stukken erin. Ik kreeg Pella eigenlijk heel goed rond, maar om een of andere reden tikte ze 4 latten. Ik kan niet goed zien waarom, ze lette wel goed op mij en het parcours was voor de honden wat onvoorspelbaar, wellicht lette ze daardoor meer op mij.

Tja, het kan niet altijd feest zijn, we gingen dus zonder aansprekelijke resultaten naar huis. Toch is wel weer bevestigd dat we een goed team geworden zijn en dat we alle parcoursen aan kunnen.

07-07-2018 : Promotie-wedstrijd - KC Gooi & Eemland Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 40 / 60 4 37.93 4.17 0  0  0 Arjen van Gastel

-

 
(10 deelnemers)
VP2 40 / 60 8 41.18 4.13 0  0  2 Arjen van Gastel

-

lat, raakvlak?, tijdfout
JP .. / .. Disk       Arjen van Gastel

-

terug over sprong
   

Binnen een week weer een wedstrijd voor Ace, hij heeft het maar druk, de ouwe man!

Het eerste VP was niet heel lastig. Ace verraste me door na de palen ineens achter me langs te gaan. Hij had wel de goede sprong, dus we konden door. De rest verliep foutloos, dus een mooie 4e plek.

Het tweede VP was ook niet heel lastig. Helaas gooide Ace een latje en waarschijnlijk had hij de oploop kat niet. En verder is hij niet meer zo snel als hij ooit was, dus had hij een tijdfout.

De jumping was leuk, niet zo moeilijk en flink racen. Ace was in zijn element, scheurde rond, maar helaas snapte hij het achterin even niet. Ik wist vooraf niet of hij nu links- of rechtsom de achterste sprong zou komen en had daar dus ook niet echt een plan voor. Meer afwachten wat hij zou doen en dan daarop handelen. DAt is geen goede keuze bij Ace, want hij wist het ook niet, dus bleef hij achter de sprong. En omdat ik ook wachtte, kwam hij terug over de sprong. Jammer, disk. Daarna gingen we weer heerlijk rond, hij was goed te sturen en we kwamen verder zonder fouten over de finish.

Ik was eigenlijk wel heel tevreden over vandaag, het ging erg leuk. Wel is Ace vergeleken een jaar geleden flink veranderd als gevolg van zijn blessure en 2x operatie. Hij is minder zelfstandig, onzekerder, minder krachtig en ik heb toch de indruk dat hij na een rondje ook wel moe is. Alles bij elkaar is het denk ik goed als we aan het einde van dit jaar stoppen, hoe leuk hij het nu ook nog vindt.

01-07-2018 : Promotie-wedstrijd - HSV De Nevelhorst Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 44 / 66 4 49.21 3.47 2  0  0 Sandy Ammerlaan

-

insteek palen, tunnel
(17 deelnemers)
VP2 41 / 62 Disk       Sandy Ammerlaan

-

zooitje, gestopt
JP 34 / 50 8 34.15 4.39 0  0  1 Sandy Ammerlaan

-

lat, tijdfout
   

De wedstrijd in Didam was een leuke, met leuke parcoursen en heel warm weer.

Het eerste VP had een hele lastige paleninsteek en die ging dus ook fout. Het stuk erna was ook lastig, maar dat ging goed. Als een van de weinigen kwamen we rond en behaalden daarmee de vierde plek.

Het tweede VP was een zooitje. Ace ging al direct in de "ik snap het niet meer" blaf-modus en het hele rondje was hij niet goed te sturen. Uiteindelijk ben ik maar gestopt.

De jumping was leuk, lekker racerondje. Ace was weer goed te pas, deed zelfs de lastige paleninsteek en kwam goed rond. Helaas gooide hij aan het begin een lat, waardoor hij slechts 8e werd. Ook had hij een kleine tijdsoverschreiding, omdat de tijd wel heel erg krap stond.

Ach, het was weer leuk, we hebben plezier gehad.

02-06-2018 : Promotie-wedstrijd - KC Delft Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 45 / 68 8 49.02 3.67 2  0  1 Arjen van Gastel

-

insteek palen, raakvlak
(18 deelnemers)
VP2 42 / 63 Disk       Arjen van Gastel

-

 
JP 34 / 51 7 35.86 4.18 0  0  0 Arjen van Gastel

-

tijdfout
   

De wedstrijd in Delft was een leuke, met leuke parcoursen en heel warm weer.

Ace heeft op wedstrijden geen afstandsstart meer en vliegt over de raakvlakken, die hij in de training wel netjes doet. Ik heb het wat opgegeven om er wat aan te doen: Ace is 10 jaar oud, is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig, dus ach, wat maakt het uit. We hebben samen lol, hij vindt het prachtig. Vandaag waren de paaltjes ook wat teveel van hem gevraagd. Als de insteek lastig wordt en hij mist hem, dan gaat hij in de blaf-modus en is niet goed meer op gang te krijgen.

Het laatste rondje, de jumping verliep wel goed, Ace deed ook de paaltjes netjes. Helaas had ik een kleine hapering bij een sprong die waarschijnlijk de kleine tijdsoverschrijding veroorzaakt heeft. De tijd stond ook heel erg strak.

Ach, het was weer leuk, we hebben plezier gehad.

26-05-2018 : NVBH KCM wedstrijd - Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 54 / 69 16 46.81 3.48 0  0  3 Jan Langius

-

raakvlakken
(36 deelnemers)
VP2 48 / 75 Disk       Jan Langius

-

sprong overgeslagen
JP 36 / 54 Disk       Jan Langius

-

sprong van verkeerde kant
   

De wedstrijd tijdens de KCM, voor mij een leuke trainingswedstrijd. Ik liep ook nog met Pella en ik liep met Pella en Ellis ook in de Obedience. Een drukke dag dus.

Ace heeft flink ingeboet aan snelheid, kracht en zekerheid sinds zijn gezondheidsperikelen vorig jaar. Ik moet er nog aan wennen dat hij niet meer voor me uit werkt, dat ik hem echt moet brengen. En doordat ik hem zover moet brengen, haal ik het vervolg dan weer niet, want z traag is hij nou ook weer niet. Uiteindelijk wordt het dan een rommeltje. Verder blijft hij totaal niet meer zitten bij de start en zijn zijn raakvlakken een puinhoop. Tja, hij wordt binnenkort tien jaar en loopt waarschijnlijk zijn laatste seizoen. Ik maak me er dus niet meer zo druk om, we hebben gewoon lol.

01-04-2018 : Competitie-wedstrijd - KC Canida, Venlo, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
JP 36 / 54 6 31.62 4.40 0  0  0 Jurgen Smit

-

(23 deelnemers)
VP1 44 / 66 Disk       Jurgen Smit

-

terug over sprong
VP2 48 / 72 Disk       Jurgen Smit

-

schut i.p.v. slalom
   

Eindelijk weer eens een wedstrijd. Vorig jaar heeft Ace door allerlei gezondheidsperikelen flink ingeboet op spierkracht. Hij wordt dit jaar 10 en ik denk dat het zijn laatste wedstrijdjaar wordt. Ik de competitie gaat hij niet meer hoog scoren, dus ik ga met Ace niet meer apart daarvoor rijden. Hij mag lekker racen in wedstrijden, waar Pella ook meedoet. Vandaag was zo'n wedstrijd, waar Pella 2e graad liep en Ace in de open klasse mocht starten. Hij is duidelijk trager dan hij was, maar hij heeft er nog veel plezier in. We liepen zelfs een foutloze jumping! In het eerste VP maakte ik een stomme inschattingsfout bij de een-na-laatste sprong, waardoor Ace terug sprong en een disk had. Het tweede VP was een lastige omhaal, war ik verkeerd handelde. Ik dacht dat Ace me voorbij zou gaan, waarna ik hem mee kon nemen, maar hij bleef voor mijn neus staan en besloot toen maar de schut te nemen. Die moest niet, dus een disk.

17-02-2018 : Promotie-wedstrijd - SWAT, WW-hal, 3e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
JP .. / .. 4 35.63   0  0  0 Michiel Lazeroms

-

(12 deelnemers)
VP1 .. / .. 2 50.60   0  0  2 Michiel Lazeroms

-

verkeerde insteek palen, afloop schut
VP2 .. / .. Disk       Ron van Straten

-

sprong i.p.v. wip
   

Eindelijk weer eens een wedstrijd. Ik had gekozen voor een promotiewedstrijd, waarin zowel 2e als 3e graad gelopen kon worden. Ace en Pella konden dus beide aan de bak. Het was een binnenwedstrijd op kunstgras, maar Ace had geen problemen met de ondergrond.

Het begon met een jumping. Pella deed het goed en kwam zowaar foutloos rond! Hett ging niet helemaal vlekkeloos, want ik was halverwege even mijn parcours kwijt. Hierdoor stond ik verkeerd en moest even wat rommelen om Ace goed rond te krijgen. Maar het lukte!

Het eerste VP kwam Ace om onduidelijke redenen uit de palen. Later sprong hij nog hoog van de schut af en miste dus het raakvlak. Verder ging het best goed.

Het tweede VP was een zooitje. Ace kwam al te vroeg, daardoor kreeg ik hem niet goed over de tweede sprong. De paaltjes had hij vervolgens geen idee hoe hij die in moest steken. Verderop liep het wel weer wat, maar ik gaf de wip niet duidelijk aan, waardoor hij een sprong nam. Nog iets verder was een vreemde tunnelcombinatie, waar Ace mij niet snapte en terug de tunnel in dook. Tja, dit was niet ons rondje..

Uiteindelijk niet ontevreden. Ik heb het wat opgegeven dat Ace ooit nog de raakvlakken of een afstandsstart goed gaat doen, het wordt eigenlijk steeds erger. Ook wordt het voor hem blijkbaar steeds lastiger om na te denken, dat ie ik ook in de trainingen. Ach, hij wordt dit jaar 10, we hebben nog lol en daar gaat het om.

Laatst gewijzigd op:

frames