24-09-2017: Selectiewedstrijd OB2 - KC Oss

Een wedstrijd in Oss. Ik heb er nog herinneringen bij uit de tijd dat ik met Sicco liep, mijn geliefde grote man.. Toen liep ik ook in de OB2, maar met hem heb ik nooit veel grote prestaties neergezet. Het zijn nu andere tijden, het programma is anders en we werken tegenwoordig meestal met een doorloopsysteem, dat mij erg goed bevalt. Dit keer zelfs ook nog een indeling per dagdeel, dus de hele OB2 was in de middag. Dat scheelt vroeg opstaan! En ik heb 's morgens zelfs nog kunnen speuren.

Het doel bij de wedstrijd in Oss: het was een van de kwalificatiewedstrijden voor het FMBB, dus de puntjes waren belangrijk. Nou loopt Pellla vrij stabiel, dus echt zorgen maakte ik me niet. Maar het is toch leuk als je vooruitgang ziet, effect van je training. En verder schoot het door mijn hoofd dat het eigenlijk fijner is als je nooit iets presteert: dan kun je blanco de wedstrijd in. Pella behoort echter toch wel wat tot de favorieten, dus dat legt wat druk op de geleider. Door me vooral op de FMBB punten te concentreren en niet op de Nederlandse competitie, probeer ik die druk wat naast me neer te leggen. En gelukkig ben ik niet zo nerveus voor wedstrijden, dus dat lukt me wel.

Ik was even voor 12 uur in Oss. Het duurde toch nog wel even voordat we aan de beurt waren, want het ochtendprogramma liep uit. Er waren 9 OB2-ers, waarvan er 4 training liepen. Pella was in de eerste groep voor de blijf-oefeningen. Die begonnen niet goed. Ze ging op commando van een ander al af. Daarna bleef ze braaf liggen, maar had 2 commando's nodig om weer te gaan zitten. Slechts een 5. Nou ja, het is maar een coŽfficiŽnt 2, dus geen dure oefening.

Toen Pella voor het individuele deel aan de beurt was, had ik haar goed ingelopen, ze was er goed bij. In de ring was het wat minder. Hoewel er aan de kant gezegd werd dat ze goed en attent gelopen had, had ik het gevoel dat ik nogal moest 'trekken' om het eruit te krijgen. Ze was niet heel scherp en ik had op verschillende punten een extra commando nodig. En dat zijn dure punten! Toch deed ze het verder niet slecht en ze liep geen nullen. Ik had dus wel he vertrouwen dat het voor het gemiddelde voor het FMBB goed zat. Toen ik de tussentijdse uitslag (zonder het los volgen) zag, wist ik dat ik gewonnen had: ruim 20 punten voor op nummer 2 en ze had niet slecht gevolgd. Niet meer in te halen dus. En inderdaad, we waren 1e met 249,5 punt. Niet super hoog, maar er werd laag gescoord in Oss. De honden hadden moeite met het veld. Kwam het door de hoogspanningskabels erboven? Luchtjes op het veld (Pellla snuffelt nooit in het vak en nu wel!)? Je weet het niet. Hoe dan ook, ik was tevreden, het had beter gekund, maar ook veel slechter. Voor het FMBB liggen we meer dan op koers, ik heb nog slechts 162,5 punten nodig.

Bij de prijsuitreiking wilde Pella niet zitten. Raar, ze wilde het echt niet, nog niet eerder meegemaakt. Kort na de prijsuitreiking, ik stond nog na te praten, was duidelijk waarom: Pella was aan de dunne. Arm ding, met borrelende darmen in een prijsuitreiking moeten staanÖ.

OB2-puntenlijst Pella 24-09-2017

Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
2 Minuten af (uit zicht) 2 5 10 ging voortijdig af, 2 commando's zit
Los volgen 3 8 24 soms iets voor of wijd, well atttent, rok wijd, scheef zit
Richting-apport 3 8 24 Sta ok, apport botst op
Posities tijdens volgen 3 8,5 25,5 zit en af; traag zit, af ok, iets scheef
Posities op afstand 4 6 24 ec pos 4; verplaatsing 2/5
Algemene indruk 2 8 16  
    Punten
John
   
Vak zenden 4 8,5 34 opzij erin, sprongetje bij aansluiten
Hoog-apport metaal 3 9 27 Traag voor en scheef
Komen met staan 4 7 28 2x af, W.D., naast met sprongetje
Sorteren 4 9 36 NP ..(?)
Algemene indruk 2 9 18  
  32   249,5 Zeer goed

Keurmeesters: Monique Barten & John van hemert
Kwalificatie: 1e plaats (van 5 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames