12/13-08-2017: Joop de Reus Memorial Obedience 2 - KC Rotterdam

Voor het eerst heb ik meegedaan aan de Joop de Reus Memorial. Dit is een tweedaagse obedience wedstrijd. Dit keer was het in Nederland bij de KC Rotterdam. Ik was er met mijn caravan heengegaan en heb genoten van een erg leuk weekend!

Doel was, naast natuurlijk gewoon gezelligheid en lol met je hondje, om te kijken of de diplomagrens haalbaar was met Pella. Ze is nog niet helemaal klaar voor de OB2, maar ze is een aardig eind.

Zaterdag lukte het ondank een 0 voor het richtingapport om die grens te halen! Pella liep eigenlijk helemaal niet zo attent als anders. Focus was minder dan anders, maar het was ook ineens broeierig warm. Volgen ging minder goed, achteruit volgen juist wel heel goed. Vak ging ze goed heen, maar ik had een 2e commando af nodig en dat is niks voor Pella. Richting apport zag ik haar vooraf al richting kiezen en dat was niet de goede. Op training kan ik haar dan ook niet meer de goede kant op krijgen, nu dus ook niet: nul. Dostant control: prima sta, maar vooruit bij de af. Vorige keer 2,5 hondlengte, nu bijna 1, dus punten. We gaan vooruit. Sorteren netjes. Al met al niet tevreden met de slordigheden (door gebrek aan focus), wel tevreden met de vooruitgang die er zeker in zit.

Zondag was de vraag of we het konden herhalen. Helaas is dat niet gelukt. Pella was er totaal niet bij met haar hoofd. Het begon ook al raar in het individuele deel. De eerste oefening was het komen met sta. Pellla ging niet helemaal af en toen ik op afstand was, zat ze. Ze stopte vervolgens redelijk af, maar niet zo goed als zaterdag. Hierna kwam het sorteren. Pella ging naar de houtjes en op dat moment ging de Franse deelnemer die na haar was keihard met een piepspeeltje spelen. Pella keek op en om, maar maakte daarna haar taak keurig af. Maar blijkbaar had ze wel iets in haar hoofd, want toen ik daarna met het volgen wilde starten, schoot ze ineens de ring uit in de richting van die Franse deelnemer. Ik riep haar terug, maar geheel tegen haar gewoonte reageerde ze eerst niet, liep de ring uit bij de ringingang, keerde om en sprong over de ringafscheiding terug en kwam naar me toe. Dat leverde dus een 0 op voor algemene indruk. Het volgwerk daarna was dramatisch slecht, geen bocht was goed, de achteruit was stuk, ze was er totaal niet bij, waardoor ze steeds de stop-zit te laat en dus scheef deed. Geen idee waarom ik daar nog een 7,5 voor kreeg! Vak ging goed. Ring 2: hoog-apport metaal ging goed, richtingapport ging goed (dit keer had ze zelf nog niet gekozen, dus kon ik haar goed sturen). Volgen met af en zit: tja, volgen was vandaag niet haar ding, dus ze was er weer niet bij de de aandacht. Ze ging op de automatische piloot en deed een sta in plaats van de af. Afstandsappèl: die kan ze nog niet goed. Gisteren bleef ze net binnen 1 hondlengte, vandaag net erover, dus een 0.

Ik ging nogal ontevreden de ring uit. Niet vanwege die laatste 0, want dat kon ik haar niet kwalijk nemen, ze kan die oefening gewoon nog niet goed. Maar dat volgwerk en dat met de kop er niet bij zijn... Maar als ik dan kijk naar de resultaten in het groter geheel: vandaag was ze 5e (van de 12), gisteren 4e. En dat voor een hondje dat net komt kijken in de 2. Ze had vandaag 208 punten, niet heel veel, maar de winnaar had 'slechts' 230, dus er werd vandaag gewoon heel slecht gelopen. Dan is 208 eigenlijk nog niet zo beroerd. Pella had toch maar mooi een gele rozet (voor de kwalificatie Goed). En gisteren dus de blauwe rozet en een diploma.

Al met al dus eigenlijk helemaal niet zo verkeerd. Nog even doortrainen en dan gaan we die brevet (256 punten) echt wel halen! En ja, ze blijft mijn toppertje!

Ob2-puntenlijst Pella 12-8-2017

Oefening Coef. Punten
Dirk
Totaal Opmerkingen
2 Minuten af (uit zicht) 2 10 20  
Los volgen 3 7 21  
Vak zenden 4 7,5 30  
Posities tijdens volgen 3 7 21  
Hoog-apport metaal 3 8,5 25,5  
Algemene indruk 2 8 16  
    Punten
Cor
   
Komen met staan 4 9 36  
Richting-apport 3 X X aanhoudelijk in verkeerde richting
Sorteren 4 9 36  
Posities op afstand 4 5,5 22 bijna 1 hondlengte verschoven
Algemene indruk 2 8,5 17  
  32   228 Zeer Goed - Nederlands Diploma OB2

Keurmeesters: Dirk Belder & Cor van Dort
Kwalificatie: 5e plaats (van 12 deelnemers)

Ob2-puntenlijst Pella 13-8-2017

Oefening Coef. Punten
Cor
Totaal Opmerkingen
2 Minuten af (uit zicht) 2 10 20  
Komen met staan 4 7,5 30  
Sorteren 4 8 32  
Vak zenden 4 8 32  
Los volgen 3 7,5 22,5  
Algemene indruk 2 X X bij 2e oefening eerst kort de ring uit (richting spelende deelnemer?)
    Punten
Dirk
   
Hoog-apport metaal 3 9 27  
Richting-apport 3 7 21  
Posities tijdens volgen 3 5,5 16,5 sta i.p.v. af
Posities op afstand 4 X X ruim 1 hondlengte verschoven
Algemene indruk 2 7 14  
  32   208 Goed

Keurmeesters: Cor van Dort & Dirk Belder
Kwalificatie: 5e plaats (van 12 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames