08-10-2017: Selectiewedstrijd OB2 - KC Scheldezoom

OB-wedstrijd KC Scheldezoom. Slechts 2 deelnemers in de OB2 en in totaal iets van 25 deelnemers. Door dit kleine aantal was het een 1-rings-wedstrijd met een ochtend- en een middagdeel. Mijn doel voor de dag was meervoudig: 1. Voor deze 3e kwalificatiewedstridj voor deelname aan het FMBB moest ik minimaal 163,5 punten halen om op een gemiddelde van 224 uit te komen; 2. Met een score van minimaal 224 zou ik punten hebben voor de NK-competitie.

Het begon me de blijf-oefeningen. Dat ging prima Pella kreeg een 10.

Dit keer was de volgorde van het individuele programma omgekeerd, zodat de OB3 begon en de OBB het laatste was. Er waren maar 5 OB3-ers, dus Pella was snel aan de beurt. Ze begon met het volgen. Dat ging aardig goed, maar in een hoek van het veld moest ik haar bij me roepen, want het rook daar blijkbaar erg lekker. Meer honden hadden daar last van. Verder liep ze niet super, maar redelijk attent. Hierna was het vak. Ze ging strak heen en plofte op het eerste commando prima neer. Maar toen ik erheen wilde lopen, kwam ze vlot overeind en ging buiten het vak staan snuffelen. Nou ja! Wat is dat nou weer!? Ik riep haar, stuurde haar terug het vak in en maakte er vervolgens een prima oefening van. Maar ja, de nul stond er natuurlijk al. Hierna waren de posities tijdens het volgen. Eerst de sta, die ging goed, en daarna de af. Daar maakte Pella een prachtige sta van. Helaas, dus flink wat puntjes kwijt. Het afstoppen ging vervolgens perfect, ze gooide er flink de remmen in. Helaas toch geen superscore, want ze was traag gaan liggen en kwam scheef aan de voet. Dat laatste was mijn fout. Ik roep haar in de OB met een Voet bij me, maar vergat dat en riep Hier. En dan komt Pella netjes voor. Van afstand gaat ze doorgaans recht naast zitten, maar vanuit de voor-positie wordt het meestal een scheve voet.

De tussenscore was dus niet veel soeps, ondanks dat Pella helemaal niet zo slecht te pas was. Wat zou het middagdeel doen? Dat begon met het metaal apport over de horde. Pella voerder het keurig uit, maar kwam iets tegen mij aan: 2 punten eraf, best veel! Sorteren: ze leek de verkeerde te pakken, herstelde zich en pakte de goede. 0 of score? Een 10! Richting apport. Beetje rare thuis-knutsel-blokken. Zou eigenlijk voor een zichzelf respecterende KC niet moeten kunnen! Maar goed, Pella had er geen problemen mee en bracht de juiste keurig terug. Ze liep bij de sta een pasje teveel door en knaagde fors op het blok, dus slechts een 7. Dat knagen gaat een probleempje worden, daar moet ik echt aan gaan werken! Als laatste de posities op afstand. Helaas weer de combinatie die Pella het slechtste kan (af-zit-sta). Bij de sta vloog ze een flink stuk naar voren, oeps! Bij de af ging het goed, daar gaat ze doorgaans ook naar voren, maar dit keer ging het goed. De tweede sta of af (dat weet ik niet meer) ging ook iets naar voren, maar uiteindelijk lag ze binnen 1 hondlengte, dus toch nog punten. Uiteindelijk eindigde Pella op 220,5 punten. Niet zo hoog, maar met de dure missers is dat de consequentie. Doelstelling 1 is gehaald, Pella is gekwalificeerd voor het FMBB. Doelstelling 2 is helaas niet gehaald. Toch telt deze wedstrijd wel mee, omdat je voor het wedstrijdklassement 9 wedstrijden gelopen moet hebben. Daar telt deze wedstrijd voor mee.

Geen groots resultaat dus, maar toch wel een nuttige wedstrijd. En voor de volgende wedstrijd hebben we de trainingsdoelen helder!

OB2-puntenlijst Pella 08-10-2017

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten af (uit zicht) 2 10 20  
Los volgen 3 8 24 rechter wending ruim, scheef zitten, even snuf en ec, achteruit OK
Posities tijdens volgen 3 6,5 19,5 sta OK, sta ipv af
Vak zenden 4 X X uit het vak
Komen met staan 4 8 32 in 2x af, scheef voet
Hoog-apport metaal 3 8 24 botst tegen geleider
Sorteren 4 10 40  
Posities op afstand 4 6 24 verplaatsing 3/4
Richting-apport 3 7 21 Sta met pasje door, kauwen voor
Algemene indruk 2 8 16  
  32   220,5 Goed

Keurmeester: Ton Hoffmann
Kwalificatie: 2e plaats (van 2 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames