03-09-2017: Selectiewedstrijd OB2 - KC Uden

Het was een lange dag, wat zeg ik, een hle lange dag! Om 5 uur opgestaan, 6 uur van huis vertrokken. Honden uitgelaten en toen 1,5 uur rijden. Omdat mijn auto kapot was, had ik een leenauto (Peugeot Partner), maar die was potdicht van achteren is, dus ik bn halverwege nog gestopt om de boel even open te gooien, zodat er wat frisse lucht in kon. Het was maar 8 graden, dus dat hielp om de boel achterin wat leefbaar te houden. We kwamen netjes tegen 8 uur bij de KC Uden aan. Omdat de honden toch wel erg opgepropt in de auto zitten en ik dat voor een hele dag niet zo diervriendelijk vind, had ik een tent en een stoffen bench meegenomen (en een stoeltje en een tas met zooi en nog wat losse troep, ja, er kan toch nog best veel in zo'n Peugeot Partner). Tentje op gezet, en toen een van de honden in de bench gestopt. Even dacht ik aan Pella, maar uiteindelijk heb ik voor Kalish gekozen. Die zat tijdens agility wedstrijden wel vaker in zo'n stoffen bench en kan daar goed haar rust in vinden. En daarmee dunde ik het trio dat tussen de bench en de cabine in de auto zat uit tot een duo. Schuifdeur op een kiertje (apporteerblok ertussen, touw om het handvat en het handvat van de voordeur en de boel is vergrendeld). Achterdeuren helemaal open en toen had het hondentuig eigenlijk best een lekker plekje, het is de hele dag lekker koel in de auto gebleven. Beetje jammer wel dat ik in de hondenstront stond en die bleek voor mijn tent te liggen! Shit happens? En achter mijn auto had een hond zijn maaltijd uitgekotst, dus ik moest bij het in- en uit de auto halen van mijn tuig opletten dat ze daar niet gingen snacken.

De wedstrijd begon wat anders dan normaal. Eigenlijk begin je altijd met de blijf-oefeningen. Die had men nu als laatste bedacht. De individuele oefeningen werden in n keer afgewerkt, de helft in ring 1 en de andere helft direct daarop aansluitend in ring 2. En aangezien ze met de OBB begonnen en daarna de OB1, was de OB2 pas in de middag aan de beurt. Lekker dan, sta je daarvoor om 5 uur op! De hele ochtend dus maar wat rond gelummeld, hondjes nog een keer uitgelaten, boterhammetje gegeten en toen was het eindelijk tijd voor Pella. Het was ondertussen beest wel wat warm, hoewel dat ook weer wat meeviel als er een wolkje voor de zon kwam. Vlak voordat Pella moest was het weer zonnig en ik weet eigenlijk niet eens meer hoe het was toen we liepen. Ze was in ieder geval supergoed bij de les! Een probleempje van de laatste tijd is, dat ze bij de af niet helemaal gat, maar blijft hangen. Dat kostte her en der punten. Gaan we aan werken. Waar ik de laatste dagen een aantal keren aan gewerkt heb is het richting apport. Het probleem is, dat Pella zelf vooraf kiest en dan krijg ik haar niet meer de andere kant uit. Dus als zij fout kiest, heb ik doorgaans een nul. Ik ben dus druk bezig om haar te leren dat ze MIJN richting moet opgaan, maar in de training is dat nog niet gelukt. Vandaag koos ze fout.... Ik baalde dus. Ik stuurde haar naar het goede blok, ze ging 1 meter de goede kant uit en draaide vervolgens af naar het foute blok. Ik riep "NEE!", maar voordat die goed en wel mijn mond uit was, herstelde Pella zichzelf en ging de goede kant uit! WOW, voor het allereerst!! Helaas kon ik die "NEE" niet meer inslikken, die was er al uitgefloept. Ik riep dus direct daarop "Jaaah, goed zo!!"en Pella ging door en haalde keurig het goede blok op. Ondanks mijn extra commando's leverde het nog een 5 op. Maar al was het een 0 geweest, ik was z tevreden! Eindelijk heb ik haar zover dat ze mijn kant pakt! Het volgprogramma dat hierna kwam was extreem lang, maar Pella bleef supergoed aandacht houden, was lekker attent, miste geen enkel bochtje, dus ik was alweer dik tevreden.

Ring 2. Dat ging perfect: 10-10-9,5-5 en 9 algemene indruk. En die 5 was ik eigenlijk ook heel blij mee. Dat was de distant control. In plaats van de ruime of krappe hondlengte was Pella nu slechts 20 cm verschoven. Ik had nog wel 2 extra commando's nodig, maar dat trainen we ook wel weer weg. Belangrijkste is die verschuiving en dat is nu heel sterk verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Tijdens de individuele programma's van de OB3 bleek dat ik ruim aan kop stond in de 2. Maar de blijf moest nog. Nou, daarr kan ik kort over zijn: typetje sphinx, score 10. Wow, toen stond ik dus op 234,5 punten, wat op zich al meer was dan ik ooit gehaald had, maar daar kwam dan nog het los volgen bij. en die score wordt geheim gehouden tot het laatst. Als ik een 7,5 zou krijgen, had ik een Utje! En ze had goed gelopen, dus dat zou er in moeten zitten. Maar Monique geeft geen punten cadeau... Toen eindelijk de prijsuitreiking kwam, bleek dat mijn gevoel goed was: Monique vond het volgen zelfs een 8,5 waard. En dat was totaal dan dus 260 punten, een Utje n de eerste prijs. En een zeer riante uitgangspositie voor kwalificatie voor het FMBB! Wat ik ook heel leuk vind is, dat er waarschijnlijk meer Belgen gekwalificeerd gaan worden. Een heus OB-team, dat lijkt me z leuk!

De KC had grappige prijsjes en ik kreeg mijn brevet (zo heet een diploma met kwalificatie U) keurig gelamineerd.

Ondertussen was het zo laat, dat het al aan het afkoelen was, dus de terugreis was met 18 graden ook geen probleem voor de hondjes. Tussendoor nog even een "adempauze" en thuis nog even een lekkere wandeling. Pella vond het na zoveel gehoorzaamheid nodig om even door een smerige kroossloot te gaan. Ach, vandaag kan ik niet boos op haar worden.

Om 21 uur waren we dan eindelijk weer thuis. Nog nooit zo'n extreem lange dag gehad en hoop dat ook niet nog eens te hebben. Maar aan de andere kant: met zulke resultaten maakt het allemaal niet meer uit.

Ob2-puntenlijst Pella 03-09-2017

Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
Komen met staan 4 8 32 niet helemaal af bij start; voet commando voor teken ring steward; sta pasje
Richting-apport 3 5 15 apport nee+ja-goed zo
Vak zenden 4 8 32 niet helemaal af in begin, springen, scheef zitten bij aansluiten (herstelde)
Los volgen 3 8,5 25,5 LP scheef lopen, pasjes links scheef zit, nog 2x scheef zit, achteruitlopen OK, traag zit.
Algemene indruk 2 8,5 8,5  
    Punten
Dirk
   
Hoog-apport metaal 3 10 30  
Posities tijdens volgen 3 10 30 af en zit
Sorteren 4 9,5 38 scheef -1/2
Posities op afstand 4 5 20 ec pos 3 en 4; verplaatseing 1/4
2 Minuten af (uit zicht) 2 10 20  
Algemene indruk 2 9 18  
  32   260 Uitmuntend - Brevet OB2

Keurmeesters: Monique Barten & Dirk Belder
Kwalificatie: 1e plaats (van 8 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames