26-02-17: Ob-selectiewedstrijd Raad van Beheer, Velddriel

De eerste Ob-wedstrijd van 2017, de 4e kwalificatiewedstrijd voor het FMBB. Dat laatste is voor mij niet echt meer van belang, omdat ik al gekwalificeerd ben. Mijn doel was om, na enkele maanden flink trainen, te kijken waar Pella en ik nu staan. Wat heeft de training opgeleverd?

De wedstrijd werd in een manege gehouden, waar twee ringen werden uitgezet. Je liep aansluitend deel 1 in ring 1 en dan deel 2 in ring 2.

Zoals altijd begon het met de zit-blijf. Pelle bleef netjes zitten, maar kreeg slechts een 8,5, omdat ze wat wiebelig zat. Eerst had ze haar 'stress-pootje', één opgeheven pootje, die ze later neerzetten. Maar ze had ook een 'schijnstart'. In de andere ring werd een hoog "zit" tegen een hond gezegd en Pella dacht even dat ik haar riep. Ze zette aan, maar bedacht zich en bleef. OK, geen hoge score, maar geen nul, dus tevreden.

Het individuele deel ging zeker niet slecht, geen enkele nul. Dat was ook een doel van vandaag: eindelijk eens een wedstrijd zonder nullen lopen. Doel bereikt!

Het eerste deel begon met vakzenden. Dat ging goed, maar Pella bleef even 'hangen' voordat ze ging liggen, dus een puntje eraf. Komen op bevel ging ook goed, maar ze kwam niet recht voor (-1) en ging scheef aan de voet (-1). Los volgen vond ik niet super goed gaan, ze hinderde regelmatig, maar ze was er wel goed attent bij. De stapjes achteruit gingen nog niet, maar dat gaat in de training ook nog niet goed. Zitten tijdens volgen ging perfect, een 10. Sprong over de horde ging ook goed, maar ze ging scheef aan de voet, dus puntje eraf.

Het tweede deel begon met apporteren. Pella ging goed naar het blok, maar zag op de terugweg de keurmeester staan. Ze leek het blok naar hem te willen brengen, bedacht zich en kwam naar mij terug. Hoewel ik veel getraind heb in het rechtzitten, ook als ze scheef terug komt, ging dat helemaal mis en zat ze helemaal scheef. Ook kauwde ze op het blok. Volgens mij kwam dit alles doordat ze nog aan het nadenken was over wat die keurmeester daar nou deed. Hierna was het rond de pion sturen. Dat ging perfect met een perfecte naast, die een 10. Sta tijdens volgen werd slechts een 7, omdat ze wat doorliep en, zoals altijd, scheef stond. Ik weet niet precies hoe ik dat recht moet trainen.

Afstandsappèl kan ik weer kort over zijn: perfect en een 10.

Wat mij wel tegen viel was het toch nog veel scheefzitten. Dat moet echt beter! Maar uiteindelijk werd het een prachtige score en een eerste plek, dus dan kun je niet ontevreden zijn. En dat ben ik ook niet, ik ben toch wel heel trots op mijn wijffie!

En dan het kersje op de taart: deze wedstrijd was de laatste kwalificatiewedstrijd voor het FMBB. Hoewel ik al gekwalificeerd was, heb ik met deze wedstrijd mijn gemiddelde omhoog gebracht, waardoor ik nu met gemiddeld een Uitmuntend gekwalificeerd ben. Toch gaaf!

Ob1-puntenlijst Pella

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 3 8,5 25,5 wat wiebelig
Vak zenden 3 9 27 niet gelijk volledig af
Komen op bevel 3 8 24 out of center (-1), scheef voet (-1)
Los volgen 3 8 24 volgt allert, soms iets scheef
Zit tijdens volgen 2 10 20  
Sprong over horde 3 9 27 scheef voet
Vlak apport 4 7 28 schuin voor, tegen geleider
Rond de pion 3 10 30  
Sta tijdens volgen 3 7 21 loopt wat door, schuin
Posities op afstand 3 10 30  
Algemene indruk 2 8/8 16  
  32   272,5 Uitmuntend

(Keurmeesters Dirk Belder & Jan Mulder)
(1e plaats, 17 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames