17-04-17: Ob-selectiewedstrijd KC West Friesland

De zesde OB1-wedstrijd voor Pella. 's Morgens even lekker met het hondenspul in het bos gewandeld en toen door naar Heerhugowaard, waar het programma in één keer in de middag gelopen werd. De eerste helft van het programma werd in ring 1 gelopen en de tweede helft in ring 2.

Het begon zoals altijd met de zit-blijf. Pella bleef keurig zitten, dit keer met twee poten op de grond, dus dat was een 10. Lekker begin!

Deel 1 begon met het los volgen. Pella was er goed bij, hoewel ze af en toe hinderde, doordat ze net iets te laat door had dat ik een bocht maakte. De keurmeester vond het in ieder geval erg goed. De pasjes gingen nog niet super, maar daar werken we aan. Het zitten tijdens volgen is nog een aandachtspunt, want Pella ging weer traag zitten. Vlak apport was met het oude type blok, wat we nog niet eerder gehad hadden. Pella maakte het niet uit, ze kwam er gewoon vlot mee terug, maar botste toch weer flink tegen me aan. De sprong over de horde heb ik deze keer voor het eerst anders gedaan. Doorgaans riep ik haar met een 'hier' naar me toe. Dan gaat ze voor zitten en botst dan vaak tegen me aan. Dat voorzitten moet ik er voor andere sporten in houden, maar ik heb ontdekt, dat als ik 'voet' zeg, Pella direct aan de voet gaat. Dat mag bij OB en het lost het bots-probleem op. Het is dan wel spannend of het in de wedstrijd ook goed gaat. En het ging goed! Helaas was Pella wat lui en tikte de horde zwaar aan. Pff, slechts 50 cm hoog en dan aantikken… Verder heeft ze de gewoonte om met een klein sprongetje aan de voet te gaan. De ene keurmeester zegt er niks van, de andere trekt er een puntje voor af. Ik laat het zo, het is enthousiasme en dat ga ik er niet uithalen.

Deel 2 begon met volgen met sta en daar kwam de noeste training goed naar voren: Pella stond direct goed stil, dus volle bak. Bij het komen op bevel deed ik voor het eerst het 'voet' commando in plaats van het 'hier' commando en ook hier ging het heel goed, volle bak! Vak zenden ging goed, ze mocht van mij wat vlotter gaan, maar ze reageerde perfect op mijn af en lag als een blok. Het blijkt dat ik de hond niet mag aankijken als ik het zit-commando geef, dus daar kreeg ik puntenaftrek voor. Mooi leermomentje voor het FMBB. Rond de pion ging perfect, hoewel de keurmeester het wat wijd vond. Sprongetje naar de naast werd nu niets van gezegd. Posities op afstand heb ik de laatste tijd steeds volle bak, maar madam vond het nodig om bij de tweede zit een hupje naar voren te maken. Oei, nog even strak op trainen voor het FMBB!

Uiteindelijk hadden we een prachtige score van 279, het hoogste tot nu toe. Het was goed voor een tweede prijs! Dat is een fijne voorbereiding voor het FMBB!

En... nu Pella 6 wedstrijden heeft en zo goed als zeker bij de beste 18 combinaties hoort, is kwalilficatie voor het NK Obedience zo goed als zeker!

Ob1-puntenlijst Pella

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 3 10 30  
Los volgen 3 9 27 Lekker vlot, LW even iets hinderen, scheef pasjes
Zit tijdens volgen 2 8,5 17 mag vlotter gaan zitten, pootje hoog
Vlak apport 4 8 32 vlot, botst
Sprong over horde 3 7,5 22,5 tikt tegen horde, springt in
Sta tijdens volgen 3 10 30 netjes
Komen op bevel 3 10 30  
Vak zenden 3 9 27 hond aankijken bij zit
Rond de pion 3 9 27 ieets wijd
Posities op afstand 3 6,5 19,5 aankijken, 1/2L
Algemene indruk 2 9/8 17  
  32   279 Uitmuntend

(Keurmeesters John van Hemert & Ton Hoffmann)
(2e plaats, 12 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames