02-04-17: Ob-selectiewedstrijd URV

De vijfde OB1-wedstrijd voor Pella. Lekker dichtbij (Utrecht) en het programma werd in één keer in de ochtend gelopen. Dat staat me wel aan en Pella loopt voor zover ik kan beoordelen beter als ze het programma in één keer mag doen.

Het begon uiteraard eerst met de zit-blijf. Pella deed het keurig, maar kreeg slechts een 8. Dat had te maken met het feit dat ze drie keer haar pootje optilde en neerzette. Dat is een teken van ongeduld/stress dat ze vaak heeft, ook in trainingen. Ik denk niet dat ik daar iets aan kan wegtrainen, het is een gewoonte van haar. Verder had ze wat om zich heen gekeken en dat mag blijkbaar ook niet. Nou ja, ik vond het goed!

Het individuele programma begon met los volgen. Pella was er niet helemaal bij en bij de eerste wending, naar rechts, reageerde ze te laat en had dus een wijde bocht. Daarna was ze aardig bij de les, liep af en toe wel wat tegen me aan te dringen. Daarover staat niets in het keurverslag. In het keurrapport wordt wel scheef zitten aangemerkt. Dat is dan een puntje van aandacht, want bij het volgen heb ik dt nog niet eerder als opmerking gehad. Komen op bevel ging uiteraard goed, maar doorgaans botst ze flink tegen me aan. Dit keer niet, maar toch staat het in het keurrapport. Blijkbaar heeft ze me toch geraakt? Bij het apporteren botste ze wel tegen me aan, maar ook dat wordt minder, we werken er hard aan. Bij het apporteren heb ik ook nog het probleem, dat ze in de training niet kauwt op het blok, maar in wedstrijden wel lichtjes. Daar moet ik nog wat op verzinnen. Vak zenden was perfect in mijn ogen, maar blijkbaar heeft Pella een keer gesnuft. Posities en on de pion sturen waren ook perfect en dit keer was de keurmeester het met me eens. Sprong over de horde vond ik eigenlijk ook best goed, maar blijkbaar raakte Pella me daar ook. Wel ging bij al deze oefeningen netjes recht aan de voet, iets waar ik héél véél op getraind heb en dat eindelijk vruchten af begint te werpen. Erg tevreden dus! Bij het volgen met staan heeft Pella de laatste tijd de neiging om een paar pasjes door te lopen, zo ook deze keer. Werk aan de winkel! Tenslotte ging de zit tijdens volgen erg traag. Ik denk dat het kwam doordat ik het commando wat onverwachts gaf. Verder was het best warm, wat daar ook meegespeeld kan hebben. Veel honden hadden daar last van en de scores van de meeste combinaties vielen daardoor wat tegen.

Uiteindelijk bleek Pella met 258 zelfs de hoogste score te hebben! Eigenlijk is dat helemaal geen 'winnaars-score', maar gezien de strengheid van beoordelen viel alles wat laag uit. Pella liep eigenlijk een van haar beste wedstrijden. Maar goed, we weten weer waar de kleine verbeterpuntjes liggen.

Uiteindelijk kregen we van de vereniging niet alleen een bekertje, maar ook nog een prachtig pakket met allemaal leuke en lekkere dingen voor de hond. Daarnaast kreeg elke deelnemer een zakje met hondenknabbeltjes mee. En bovendien hadden we bij aanvang allemaal een rugzakje van de voersponsor gekregen. Wat een vewennerij!

Ob1-puntenlijst Pella

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 3 8 24 3x poot optillen, rondkijken
Los volgen 3 8 24 re wijd, 2x scheef zit, einde scheef zit
Komen op bevel 3 7,5 22,5 snuf, botst op
Vak zenden 3 9,5 28,5 snuf in vak
Posities op afstand 3 10 30  
Rond de pion 3 10 30  
Sprong over horde 3 8 24 botst op
Sta tijdens volgen 3 7 21 loopt wat door, traag+scheef zit
Vlak apport 4 6 24 bijten, botst op
Zit tijdens volgen 2 7 14 erg traag
Algemene indruk 2 8 16  
  32   258 Uitmuntend

(Keurmeester Monique BArten)
(1e plaats, 16 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames