11-11-2017: Najaarskeuring KNPV-speurhonden - Vlakterevieren A - Pella

Omdat ik met Kalish het KNPV-examen Speuren-A wilde doen en een tweede examen de helft van de prijs is, besloot ik Pella voor het Vlakte A in te schrijven. Op zich kan ze het best, maar het probleem was meer het gebrek aan training. Het laatste half jaar heeft ze misschien 2 of 3 keer getraind. De verwachtingen waren dus niet zo heel hoog.

Pella bleek erg goed in vorm. Ik stuurde haar weg en ze ging er heel vlot vandoor. Na korte tijd had ze het eerste slachtoffer. Ik zag haar achter een omgevallen boomstronk staan kwispelen en wist dat ze 'beet' had. Ze blafte echter nog niet. Bij KNPV liggen de slachtoffers en maken geen contact met de hond. Dat is ze niet gewend, dus ze stond mij wat aan te kijken van "Wat moet ik hiermee?". Ik deed of ik gek was, vermeed oogcontact en liep rustig door. Toen ging ze blaffen en kon ik de verwijzing aan de keurmeester doorgeven. Pella bleef keurig bij het slachtoffer tot ik erbij was. Ik riep haar weg en dat kent ze niet, maar ze kwam wel (met een groot vraagteken boven haar hoofd). Toen wilde ze toch nog terug naar het slachtoffer, want ze is gewend om daar een bal van te krijgen en die kreeg ze nu dus niet. Bij KNPV mag je dan als geleider zelf met een bal belonen, maar dat deed ik expres niet. Ik was bang dat ze dan bij het tweede slachtoffer eerder zou weglopen, zo van "doei, vrouwtje heeft ook een bal".
Pella liet zich makkelijk weer wegsturen voor het tweede slachtoffer. Toen we aan het einde van het gebied waren, had ze die nog niet. Ze zocht de punt van het terrein nog uit en toen riep ik haar terug en stuurde haar over het pad terug. We liepen zo een V door het V-vormig terrein. Pella liep ver voor me uit over het pad, ging regelmatig even links het bos in. Dat was echter maar een smal randje en dan stond er een hek. Maar toen vond ze daar toch een slachtoffer, was weer even aarzelend voordat ze ging blaffen, maar deed het goed en bleef strak bij het slachtoffer, zonder deze aan te raken. Ik kon haar goed wegroepen en meenemen. En toen wist ik: we zijn geslaagd!

Na een hele lange dag, waarin nog meerder kandidaten allerlei disciplines moesten doen, kwam dan eindelijk de uitslag. Tot mijn verbazing had Pella volle bak! Alle punten en dus ook Met Lof geslaagd! Wow, trots op mijn meisje! Zo weinig training en het dan toch maar even doen!

Uitslag KNPV-examen Vlakterevieren A, Pella


Het gedrag van de geleider:
De wijze van revieren:
De wijze van verwijzen van 2 personen:

Totaal Vlakterevieren A:

Het algemene appèl:
De wijze van voorbrengen:
Strafpunten:

Totaal behaalde punten:


10
30
60

100

10
10
-

120

Geslaagd voor Certificaat met LOF


Laatst gewijzigd op:

frames