7-10-2017: IPO1 examen Pella

Diploma

IPO1-examen. Vorig jaar leek het vooraf zo goed in orde, maar ging Pella volledig onderuit bij afdeling C. Dit keer op herhaling op een andere pakwerker. Die heeft wat minder dreiging, waardoor Pella het wat makkelijker heeft. De laatste maanden ging ze echter steeds verder achteruit en enkele weken voor het examen hebben we wel even overlegd. Zo ging het niet goed! We hebben de training iets aangepast en het leek beter te gaan. Afgelopen dinsdag leek het echter helemaal nergens op, dus dat beloofde niet veel goeds voor het examen. Maar goed, we hadden ingeschreven, dus maar zien waar het schip zou stranden.

De weersberichten waren belabberd: de hele dag regen. In de ochtend viel het mee, het was droog. Pella mocht als tweede aan haar spoor beginnen. Ze had afgelopen week weinig gedaan en was zéér gedreven. Ze stoof over het spoor, veel te hoog, met stukjes galop erbij, knalde perfect door de eerste hoek en denderde door. Op die tweede strek lag een voorwerp, maar daar heeft ze niet eens op getekend! De tweede hoek overliep ze wat, maar herstelde zich direct en liep de derde strek goed (maar hoog en snel) uit. Het laatste voorwerp vond ze wel en ze ging er direct bij liggen. Helaas door het overlopen voorwerp 11 punten weg en dus maar 77 over.

Afdeling B is nooit een probleem. Ondanks dat Pella meestal wel ergens een oefening verpest, heeft ze altijd genoeg punten. Dit keer was ze nog steeds heel gedreven, liep te ver voor bij het volgen, maar was er verder goed bij. Ze miste geen enkele oefening. Bij het apporteren was ze wel fors aan het knagen op het blok en dat tikt dan in 3 oefeningen door. Het vooruitsturen heeft ze meestal een extra commando af voor nodig, maar dit keer ging ze in één keer. Uiteindelijk heeft ze geen enkel punt cadeau gekregen en kwam ze met 88 punten van het veld.

En toen was het tijd voor afdeling C, het bijtwerk. Omdat uit het bijten op het apporteerblok toch wel bleek dat Pella voelde dat het anders dan anders was en ik herhaling van vorig jaar (door de spanning van wie dan ook niet meer bijten) wilde voorkómen, ben ik vlak voordat we op moesten eerst wat gaan spelen met Pella. Even met een bijtrolletje zomaar wat spelen en donderen. En toen het veld op. Omdat ze doorgaans te braaf is en te weinig in drift, heb ik zo min mogelijk appèl op haar gezet. Niet volgen naar de wedstrijdleider, maar gewoon aan het lijntje meenemen, daarna ook weinig appèl, gaan met die banaan. Het aanblaffen en het vluchtje gingen niet perfect, maar wel naar Pella's kunnen. Bij de overval beet ze eerst niet in. De Pakwerker reageerde prima, daagde haar uit en toen beet ze. Ik was bang dat ze door het gebrek aan drift van de mouw zou gaan, maar de pakwerker ging eerst lopen en pakte er daarna pas de stokdreiging bij. En ze bleef aan de mouw!. Hierna nam ik haar mee naar boven. Terwijl we daarheen liepen en Pella vrolijk als altijd naast me mee trippelde, heb ik haar zachtjes de hemel in geprezen. Vervolgens heb ik haar aan haar ketting vast gehouden, zonder de zit te eisen. Zachtjes fluisterde ik "waar is'tie, grrrrijp hem!". Alles om de drift erin te houden. Toen ik haar liet gaan, ging ze vlot naar de pakwerker. Daar remde ze af, zoals altijd, maar beet wel in. De pakwerker gaf haar daar ook alle kans toe. Hierna bleef ze prima op de mouw. Ik ging naar haar toe en het zijtransport was verder geen probleem.

OK, het was niet spetterend, maar het was eigenlijk op het niveau zoals Pella is. Ze heeft het dus naar haar kunnen gedaan en ik ben daarom ook super trots op haar. Ze heeft het toch maar geflikt!

Uitslag IPO1-examen Pella

Afd. A: 77
Afd. B: 88
Afd. C: 81

Totaal: 246 (goed)

DZB: U
Diploma


Laatst gewijzigd op:

frames