Agility wedstrijden Pella

Wedstrijden 2017:

Wedstrijden andere jaren:

16-12-2017 : NVBH-wedstrijd - Den Dungen Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 50 / 75 Disk       Jan Sprij

-

verkeerde kant sprong
(40 deelnemers)
JP 38 / 57 12 43.44 3,98 0  0  0 Jan Sprij

-

foutje op de palen
VP2 46 / 69 Disk       Jan Sprij

-

tunnel i.p.v. schut
   

De derde 'Belgenwedstrijd', traditiegetrouw weer in Den Dungen. Voor mij vooral een trainingswedstrijd. Ace en Pella lopen in dezelfde klasse en lijken qua handling op elkaar, dus je kunt leren van de een en toepassen bij de ander.

Pella startte als tweede. Bij Ace was de out niet goed gegaan, maar Pella kan een afstandsstart, dus ik maakte me daar niet echt zorgen om. Maar blijkbaar interpreteerde Pella mijn aanwezigheid bij die out anders en wilde ze eerst een andere kant uit. Toen ik haar dan wel over de out had, dreigde ze de verkeerde kant uit te gaan, draaide bij en sprong terug over de sprong. Disk. De rest ging ook niet echt goed, want ook zij begreep niet wat een scoop is. En ik gaf het toch echt niet zo vreemd aan! Trainingspuntje!

Het tweede vast parcours ging op de out op sprong 3 ook goed, maar omdat ik Ace langs de tunnel/schut-combinatie getrokken had, wilde ik nu iets minder druk zetten. Dat was te weinig, dus vloog Pella de tunnel in. Disk. De rest ging eigenlijk best goed.

Als afsluiter de Jumping. Ik moest hier en daar wat bijsturen, want Pella kiest nog wel eens zelf haar toestellen uit. Maar dat ging goed. Bij de palen had ze ook de voor haar lastige open insteek. Helaas kwam ze daarna niet goed uit en sloeg een paaltje over, waardoor ik haar de palen opnieuw moest laten doen. Daarna ging het goed. Ook bij haar koos ik op het einde voor de riskante optie met de out direct naast de tunnel. Pella is wat meer tunnelgek dan Ace, dus het was best spannend. Ik handelde het echter goed, waardoor ze de out prachtig pakte en prachtig rond kwam. Jammer van die hapering op de palen, maar toch was ik erg trots op haar.

Het waren lastige parcoursen, waarvan ik er 4 met een disk afsloot, maar ook 2 goede rondjes. Het eerste rondje was niet veel soeps, maar gaande weg de dag ging het steeds beter en heb ik het gevoel dat ik wel vooruit ga. Uiteindelijk ging ik dus met een goed gevoel naar huis.

18-11-2017 : NVBH-wedstrijd - Zeewolde Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 47 / 72 Disk       Susan Mouwen-Ophorst

-

sprong verkeerde kant
(47 deelnemers)
JP 38 / 57 13 34,20 4,21 0  0  0 Susan Mouwen-Ophorst

-

 
VP2 45 / 67,5 Disk       Susan Mouwen-Ophorst

-

verkeerde gat tunnel
   

De tweede Belgenwedstrijd, lekker dicht bij huis. De Open klasse begon ook weer wat later. Ace was deze keer als eerste aan de beurt, Pella als tweede. Bij Pella kon ik dus mijn handling mooi wat verbeteren.

Het begon met een VP. Die leek erg makkelijk, maar het venijn zat in de staart. Ik wist Pella goed rond te krijgen tot de kat. Daar begon het lastige stuk. Ik koos ervoor om haar de afloop zelf te laten doen, haar naar de sprong erna te trekken en dan te duwen, zodat ze de volgende sprong van de goede kant zou nemen. Dat laatste mislukte, omdat ik te weinig duwde. Dus nam ze een out en werd het een disk.

Als tweede was er weer een VP. Die ging goed, inclusief het lastige stuk met de sprong en de out. Helaas stuurde ik haar daarna het verkeerde tunnelgat in. De rest ging goed, maar de disk stond al.

Als laatste was een JP met twee tunnels in het middel, een leuk rondje. Ik wist Pella goed rond te krijgen, zonder foutjes. Yes, goede afsluiting van de dag!

21-10-2017 : NVBH-wedstrijd - Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 65 15 36,82 4,81 0 0 2 Corrie Vink

-

1 lat, afloop schut
(46 deelnemers)
JP 36 / 54 Disk       Corrie Vink

-

verkeerde sprong in sterretje
VP2 43 / 66 Disk       Corrie Vink

-

sprong van verkeerde kant
   

De Belgenwedstrijd loop ik voor de lol. Die lol was er even niet, want het was koud en nat en Bemmel is niet mijn favoriete plek. Gelukkig werd het later beter weer en werd het toch nog leuk.

Pella ging op het eerste VP goed van start. Helaas ging er een lat en miste ze de afloop schut. Verder ging ze prima rond.

Het tweede VP liep minder. Bij de start waaierde ze al zover uit, dat ik haar niet goed op de lijn kreeg. Verderop werd het daardoor ook een gedoe en sprong ze een sprong van de verkeerde kant. Paaltjes vond ze ook maar raar dat ik achterlangs wisselde en er gingen nog veel meer dingen fout. Niet ons rondje!

De jumping liep eigenlijk heel goed, met een fantastische insteek palen. Helaas wel een latje. En toen dacht ik dat ze het sterretje wel zou pakken en gaf ik het dus niet duidelijk genoeg aan. Ik trok haar daardoor langs de sprong. Voordat ik haar terug kon halen, had ze een verkeerde sprong, dus disk. Ik deed het stukje over en toen ging het goed, hoewel er nog wel een latje ging.

Hoewel de resultaten niet bijster goed waren, was ik toch niet ontevreden. Langzaamaan worden we meer een team.

10-09-2017 : B-competitiewedstrijd - KC de Kempen Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 50 / 75 33 41,79 4,55 0  0  2 Arjen van Gastel

-

afloop kat en latje
(115 deelnemers)
JP 44 / 66 12 33,84 5,32 0  0  0 Mark Fonteijn

34

1e Utje
   

Door allerlei omstandigheden was het al een aardige tijd geleden dat Pella en ik een agilitywedstrijd gelopen hadden. Ik ging er vrij onbevangen heen: eens kijken hoe de vlag erbij stond.

Het begon met een uitdagende jumping met lange lijnen voor de hond, waar de hond op redelijke afstand van de baas terecht kwam. Ik had er wat een hard hoofd in, omdat ik dan nooit precies weet hoe Pella dingen oppakt en welke kant ze op gaat. Blijkbaar was ik duidelijk in mijn handling, want ze liep foutloos rond. De laatste sprong maakte ze nog wel een tolletje voor, omdat ik voor de veiligheid de buitenkant van een sprong koos. Maar er werd geen weigering voor gegeven, dus het eerste Utje is dan toch eindelijk een feit.

Het Vast Parcours was een vergelijkbaar parcours, ook weer met leuke lijnen voor de hond en de noodzaak om positie te kiezen voor de baas. Pella startte te vroeg en ging na de tunnel over de sprong de verkeerde kant uit. Ik kon haar terughalen, maar was daardoor te laat aan het einde van de kattenloop. Daardoor kwam ze er aan de zijkant af en was het een raakvlakfout. Het vervolg ging goed, ze had een schitterende insteek palen en maakte die goed af, ondanks dat het 'in het niks' eindigde. Ik stond aan het einde niet goed, waardoor er nog een lat ging, maar ze kwam zonder disk rond.

Ik was te laat voor het verkennen van het spel en het bleek ook nog in een andere ring dan ik dacht. Verder was het iets met een streep waar je achter moet blijven. Dat soort spellen heb ik een hekel aan en in combinatie met het niet verkennen, heb ik het spel maar overgeslagen.

08-07-2017 : B-competitiewedstrijd - BCCN (KC Zoys) Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 44 / 66 Disk       Michiel Lazeroms / Mark Fonteijn

-

startlat en daarna training
(97 deelnemers)
JP 38 / 76 Disk       Mark Fonteijn

-

eindsprong ipv tunnel
Spel geen spt 6 32.92 .. 0  0  0 Mark Fonteijn / Michiel Lazeroms

-

 
   

Een agility wedstrijd op 45 minuten rijden van huis, zoiets als een thuiswedstrijd!

Het begon met het Vast Parcours. Bij de afstandsstart gooide Pella direct de startlat. Met de nieuwe regels ben je dan direct weg, geen kans op een score. Dus ging ik over op training. Pella liep eigenlijk best goed en alle valkuilen (verkeerde tunnelingangen) wist ik goed te handelen, waardoor ze ze allemaal goed deed. Maar raakvlakken maakte ze running contacts van en dat wil ik niet, dus heb ik haar terug gezet (disk). Verder was ze in een 'wat maken die latjes uit' bui en gooide er diverse af, inclusief een hele spong.

Het tweede rondje, de jumping, was ze beter te pas wat latten betreft. We gingen foutloos tot de breed. Daar stuurde ik haar over zonder mee te lopen, want ze moest erna links terug door de tunnel. Tunnels zijn nooit een probleem, in tegendeel, ze hebben een magische aantrekkingskracht, dus ik ging er vol vanuit dat ze die zou nemen. Pella had echter weer een Pella-streek in gedachte: ze vloog full-speed over de breed en knalde door over de finish-sprong. Wow, die had ik niet zien aankomen! De keurmeester ook niet, die schoot in de lach (en verontschuldigde zich daar netjes voor). Het was ook een onlogische actie, want die sprong stond echt heel ver weg. Maar goed, disk dus. Opnieuw gedaan en toen met een flinke brul Pella de tunnel in gekregen. rest van het parcours afgemaakt, mar de concentratie was weg.

Het spel was een rondje, met veel heen-en-weer door een tunnel. Pella ging goed, maar werkte minder goed vooruit dan dat ze bij de jumping deed. Het rondje deden we foutloos en dat leverde een zesde prijs op.

2x disk en dan een spelletjesprijs. Moet je daar blij mee zijn? Tja, in ieder geval liep het zeker niet slecht en daar ben ik wel blij mee.

15-04-2017 : B-competitiewedstrijd - KC Canida Venlo Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 46 / 69 31 36,95 4,69 0  0  1 Sandy Ammerlaan

-

Latje
(119 deelnemers)
JP 45 / 68 Disk       Patrick Tunders

-

langs eindsprong
Spel 38 / 57 6 33.16 4,73 0  0  0 Sandy Ammerlaan

-

 
   

Om 5 uur opstaan voor een wedstrijd… niet echt mijn ding. Maar om er op tijd te zijn moet dat soms. Mijn lijf had er vandaag wel wat moeite mee, piepend en krakend op gang. Ik had dan ook mijn twijfels of het allemaal wel zou gaan lukken vandaag.

Dit keer moest je VP en JP 's morgens direct verkennen. In de ene ring stond het VP en in de andere de JP, dus er kon snel gewisseld worden, zonder dus een verkenningsrondje tussendoor. De rondjes waren leuk, maar goed te onthouden, dus dit was niet echt een probleem.

Ik begon met het VP. Pella was goed in de hand en we hadden eigenlijk een heel goed rondje. Helaas tikte Pella wel een latje, toen ik haar aandacht aan het vragen was direct voor de (voor haar) lastige insteek palen. Dat kostte ons 20 plaatsen.. En de nieuwe regels van de RvB zijn zodanig dat je alleen kunt 'scoren' met foutloze rondjes. Dus in dit geval: mooi rondje, maar het levert niks op.

De jumping zaten een paar lastige stukjes in, waar ik bang was dat Pella een tunnel in zou schieten. Dat deed ze verrassend genoeg totaal niet. Wel vloog ze bijna een tunnel voorbij en had ik bij een lastig stukje tussendoor halen wat moeite om haar de juiste richting in te krijgen (dat had ik ook verwacht). We waren dus nog foutloos, toen Pella het lange rechte stuk naar de finish over vloog. Doorgaans doet ze dat zonder aarzelen naar de finish. Nu tolde ze voor de laatste sprong (vrij kort erachter was een zwarte omheining). Na dat tolletje zag ze ineens haar riem liggen, die door de organisatie op een hele ongelukkige plek gelegd was (er was zo'n mooie uitloop gemaakt, waarom dan de riem schuin achter de finish leggen???). Pella vloog langs de finish-sprong op haar riem af: disk. Wat een pech!!

Het spelletje was een leuke jumping met wel een paar uitdagingen erin. Pella was weer zeer goed in de hand en vloog over het parcours. Waar veel honden dan bij de Duitse bocht en paleninsteek 'de bocht uit vlogen' ging het bij Pella supergoed. Het stuk erna had ze wat wijde bochten en ze schoot bijna voorbij de breed. Maar het ging goed en we finishten foutloos! Kijk, dat is een goede afsluiting van de dag!

Met een zeer tevreden gevoel ging ik naar huis. Weliswaar geen scores, maar wel goed gelopen. Thuis kwam ik er tot mijn stomme verbazing achter dat we op het spel 6e geworden waren. Wow, ik had gedacht dat er veel meer snelle honden foutloos zouden zijn! Toen bedacht ik me ineens: hé er waren 6 prijzen per parcours. En ja, we hadden dus prijs! Die is gelukkig voor ons meegenomen. Dat was dan toch nog het kersje op de taart voor vandaag.

25-03-2017 : B-competitiewedstrijd - KC Scheldezoom Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 48 / 72 27 38,16 4,72 0  0  1 Mark Fonteijn

-

latje
(128 deelnemers)
JP 43 / 64 Disk       Michiel Lazeroms

-

verkeerde sprong
Spel 75 / 90 Disk       Michiel Lazeroms

-

rommeltje
   

De eerste wedstrijd van het seizoen. De regels zijn veranderd, dus nu kun je alleen nog promoveren met foutloze rondjes. Andere uitslagen leveren eigenlijk niks op, want er is in de B geen competitie meer.

Het begon met het spel, een leuke jumping. Helaas waren Pella en ik niet in contact. Ze racete maar een eind raak. Ik hield haar goed uit een tunnel, maar vervolgens pakte ze die tunnel dan van de andere kant. Volkomen onlogisch, maar typisch Pella als ze in 'automatische piloot-modus' is. Het werd niks en een vette disk.

Het Vast parcours was het volgende rondje. Dit ging eigenlijk best goed, hoewel Pella ook weer een aantal keren een kant op ging die ik niet verwachtte en ook niet logisch was. Lastige tik van haar, dan gaat ze zelf bedenken waar ze heen moet. Maar we kwamen toch redelijk netjes rond, met een supergoede palen, maar helaas wel een latje (altijd dat eeuwige ene latje..).

De jumping was een rondje dat we in principe makkelijk konden, het leek wat op het spel. Helaas ging daar ook weer het nodige fout, waar Pella rare kanten op draaide. Ik hield haar nog wel op koers. Vanuit een tunnel moest ze een sprong en dan een out. Ik stond daarvoor klaar, maar Pella vloog over de volgende sprong. Oeps, die had ik niet voorzien (geen enkele andere hond deed dat!). De rest ging eigenlijk heel erg goed, met een scoop, die super liep en waarmee ik het laatste stukje heel mooi liep, waar anderen aan het klungelen waren met andere opties.

Tja, niet tevreden, maar ook niet helemaal ontevreden. Ik was zelf heel erg moe en daar reageert Pella sterk op heb ik het idee. Op naar de volgende wedstrijd!

Laatst gewijzigd op:

frames