Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2017:

Wedstrijden andere jaren:

16-12-2017 : NVBH-wedstrijd - Den Dungen Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 50 / 75 Disk       Jan Sprij

-

verkeerde kant sprong
(40 deelnemers)
JP 38 / 57 6 42.52 4,07 0  0  0 Jan Sprij

-

 
VP2 46 / 69 Disk       Jan Sprij

-

tunnel i.p.v. schut
   

De derde 'Belgenwedstrijd', traditiegetrouw weer in Den Dungen. Voor mij vooral een trainingswedstrijd. Ace en Pella lopen in dezelfde klasse en lijken qua handling op elkaar, dus je kunt leren van de een en toepassen bij de ander.

Ace mocht als eerste starten. Hij was weer zo gek als een deur. Hij wordt wat minder snel en daardoor verkeek ik me op de out na de tunnel. Dat werd geen out, dus een disk. Verder liep het totaal niet, hij snapte niet wat een scoop is en werkte door de onzekerheid niet meer van me af.

De tweede jumping begon met 2 sprongen en dan een moeilijke out. Lekker als je hond geen afstandsstart meer doet… Maar goed, met het beetje afstandsstart wat Ace deed, kwam ik op tijd bij de out. Om onduidelijke reden ging Ace langs de tweede sprong, maar ik besloot door te lopen, zodat ik die out kon oefenen. Ace nam hem goed, maar na de out was een lastig stuk met een tunnel onder de schutting, waar ze niet in moesten. Ik riep Ace direct na de out, maar daardoor zag hij de hele combinatie tunnel-schut niet meer, kwam op me af en schoot vervolgens het verkeerde tunnelgat in. Bij het opnieuw proberen van de combinatie ging hij zodanig in de stress, dat ik maar doorgegaan ben. De rest ging eigenlijk best goed.

Als laatste kwam de Jumping. Ace kwam te snel, maar hij liet zich verder prima leiden en kwam tot het einde goed rond. Toen kwam hij op het lastige stuk op het einde, waarbij je een out moest doen pal naast een tunnel. De meeste kozen voor de veilige kant, de andere kant van de sprong, maar dus ook de langere route. Maar als je loopt om te trainen, dan ga je dus voor de snelle optie. En die ging goed! Ace kwam foutloos rond! De tijd stond erg strak, waardoor hij een tijdfout had, maar toch was ik supertevreden en trots op mijn ventje!

Uiteindelijk ging ik met een goed gevoel naar huis.

Wat ik ook fijn vond, was, dat ik geen enkele aanwijzing zag bij Ace voor een eventuele blessure. De afgelopen training gooide hij wat latten, wat ik verontrustend vond, maara nu had hij blijkbaar nergens last van. Fijn!

18-11-2017 : NVBH-wedstrijd - Zeewolde Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 47 / 72 Disk       Susan Mouwen-Ophorst

-

afloop schut, afloop kat, teruggezet
(47 deelnemers)
JP 38 / 57 19 36,09 3,99 0  0  0 Susan Mouwen-Ophorst

-

 
VP2 45 / 67,5 Disk       Susan Mouwen-Ophorst

-

sprong van verkeerde kant
   

De tweede Belgenwedstrijd, lekker dicht bij huis. De Open klasse begon ook weer wat later. Ace was deze keer als eerste aan de beurt, Pella als tweede.

Het begon met een VP. Die leek erg makkelijk, maar het venijn zat in de staart. Voor Ace echter niet, want die vloog weer als een idioot over alle raakvlakken heen. Bij de kat heb ik hem teruggezet, maar eigenlijk heeft dat geen zin. Het lastige stuk hierna ging fout, maar dat heb ik maar laten gaan.

Als tweede was er weer een VP. Die begon per sprong-wip, dat ging goed, maar daarna kwamen er wat sprongen, waarvan de derde een out was. Die ging fout. Bij de herhaling ging hij goed en kwam Ace redelijk rond.

Als laatste was een JP met twee tunnels in het middel, een leuk rondje. Ik wist Ace goed rond te krijgen, zonder foutjes. Yes, goede afsluiting van de dag!

Ace is niet meer zo snel als hij was, dus hij was langzamer dan Pella. Maar ik ben al lang blij dat hij weer kan rennen, zijn blessure blijft gelukkig weg.

21-10-2017 : NVBH-wedstrijd - Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 43 / 65 16 39,53 4,48 0 0 2 Corrie Vink

-

afloop kat en flyer wip
(46 deelnemers)
JP 36 / 54 14 41,58 3,44 2  0  2 Corrie Vink

-

2x weigering sprong, 2 latten
VP2 43 / 66 Disk       Corrie Vink

-

tunnel i.p.v. schutting
   

Na de vorige wedstrijd is het blessureleed bij Ace weer toegeslagen. Door onbekende oorzaak had hij ineens heel erg veel last van zijn rug en nek. Ik heb flink de tijd genomen om hem weer op de rit te krijgen, hij is per saldo al 9 jaar, dus herstel gaat wat langzamer dan bij een jonge hond. Toch was het nog krapjes of hij op tijd fit genoeg zou zijn voor deze wedstrijd. Hij had slechts tweemaal weer in de groep meegetraind en beide keren niet volop.

De wedstrijd begon voor Ace met een VP. Hij vloog ouderwets over het parcours, vloog dus ook over de afloop kat. Hij was goed te sturen, maar keek niet toen ik hem bij de wip toch heel duidelijk wilde afremmen. Gevolg: hij vloog erover, dus een flyer.

Als tweede werd weer een VP gelopen. Dit keer had Ace een disk. Het begin ging heel goed, verderop ging ook goed, maar ik gaf de schutting blijkbaar niet duidelijk genoeg aan. Doordat Ace de neiging heeft aan mij te plakken, trok ik hem dus naar de tunnel. Verderop was hij ook wat lastig weg te sturen en de insteek bij de paaltjes, waar ik vlak achterlangs kruiste was ook iets teveel voor hem. Maar hij had lol.

Het laatste parcours was de jumping. Bij een Duitse bocht trok hij weer teveel naar me toe en had ik moeite om hem naar de achterkant van de sprong te krijgen, dus 2 weigeringen. Daarna gooide hij nog twee latten, iets wat hij normaal gesproken eigenlijk nooit doet. Maar het ventje was waarschijnlijk toch best wat moe.

Ik was wel wat bezorgd of het goed gegaan was met zijn blessure, zeker vanwege de latjes die Ace in het laatste parcours gooide. Maar de dag erna was hij prima te pas, dus alles is goed gegaan.

14-05-2017 : C-selectiewedstrijd - KC Delft Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP 50 / 75 Disk       Jurgen Smit

-

Wip over laten doen
(.. deelnemers)
JP 39 / 59 Disk       Ron van Straten

-

Verkeerde kant sprong
Spel 38 / 57 6 34.48 4,06 0  0  0 Ron van Straten

-

 
   

Na een periode van blessure was het eindelijk weer tijd voor een wedstrijdje van Ace. We begonnen met een jumping. In de training was hij héél wild, dus toen ik de jumping met véél ommetjes zag staan, zonk me de moed in de schoenen. Ik ging dus van start met het idee: we maken er een goede training van. Het ging aan het begin al mis, maar dat kwam meer doordat ik uit positie was. Ik deed het stuk over en toen ging het goed. De rest van het parcours ging verrassend genoeg supergoed en foutloos! Ondanks de disk was ik dus heel tevreden.

Het Vast Parcours leek beter te doen, maar om een of andere reden liep het van geen meter en werd het dus een disk.

In het Spel zaten een paar lastige stukjes. Ik besloot ze te doen zoals ik zou moeten, maar wat wel risico betekende, omdat het bewegingen waren, die ik nog niet goed beheers. Maar het bleek een goede keuze, we kwamen foutloos rond, zei het hier en daar met wat te grote bochten.

Al met al was ik best tevreden. Ik was zonder verwachtingen heen gegaan en het bleek dat Ace goed te pas was en prima stuurbaar. Afstandsstart en raakvlakken waren helaas niet bestaand, maar goed, je kunt niet alles hebben.

Laatst gewijzigd op:

frames