13-11-16: Ob-selectiewedstrijd KC Delft e.o.

Vandaag Obedience wedstrijd bij de KC Delft. Gisteravond nog lichte paniek, want Pella mankte door onbekende oorzaak. Oeps, dan mag je niet meedoen... Niks te vinden en als ze wat liep, werd het minder. Maar het bleef wel zichtbaar. Gelukkig was het bij de laatste ronde niet meer zichtbaar en vandaag toonde ze zich weer volkomen gezond. Pfff... opgelucht!

Het begon zoals altijd met de blijf-oefening: 1 minuut zitten in zicht. Pella vond het blijkbaar een saaie oefening, keek eens wat om zich heen en besloot na 45 seconde dat het wel lang duurde en dat je dan beter je gemak kunt nemen. Ze ging er rustig bij liggen, dus een vette nul.

De vorige wedstrijd was ik als tweede aan de beurt, dan heb je het lekker snel gehad. Nu was ik 9e en dan duurt het wachten best wel lang. In die tijd zag ik heel veel honden de mist in gaan bij het rond de pion sturen. Het was een blauwe pion, maar op ongeveer 5 meter ernaast en iets erachter stond het vak met rode pionnen met witte bandjes. Dat vak stond dus hl dicht op de pion! Veel honden renden dus door naar het vak. Pella begon goed, maar toen ze de ronding om de pion inzette bedacht ze zich, liep richting vak, aarzelde en liep toen toch weer terug naar de pion n aan de goede kant eromheen terug naar mij. Dat was toch nog een 8 waard!

De pion werd daarna weggehaald, dus voor het vak was het geen afleiding meer. Pella deed het vak heel strak, goed voor een 10.

Bij bijna alle oefeningen moet de hond in de uitgangspositie terugkeren en dat is naast. Die positie ben ik al lang aan het trainen om hem recht te krijgen. Daar was vandaag helaas niks van terug te zien, madam zat scheef of heel scheef of zelfs haaks. De meeste puntenaftrek is dan ook daarvoor.

De posities op afstand vond ze vandaag ook niet leuk, want ze nam een klein hupje naar voren.

Voor de rest waren de punten eigenlijk weer prachtig. Dat had ik eerst niet door. Natuurlijk worden de punten getoond tijdens de wedstrijd, maar dan ben ik te druk met mijn hondje, dus let ik niet op. Ik wist wel dat er verder geen nullen meer gevallen waren en geen grote problemen geweest waren. Toen er dus voor de prijsuitreiking 5 bordjes neergezet werden, dacht ik wel kans te maken op plaats 5. Ik haalde Pella dus voor de zekerheid maar even uit de auto. Groot was mijn verbazing dat ze alweer een tweede plaats had!

Ondanks dat ik het gevoel had dat ze niet 100% focus had, dan toch nog een 2e prijs in de wacht slepen! Wat een toppertje! Het is z fijn om te werken met een hond, die het geen moer kan schelen dat een keurmeester en ringmeester aan alle kanten om haar heen loopt en die geen enkele moeite heeft met vreemde velden. Altijd blij, altijd gemotiveerd. Kortom: blij met mijn meisje!

Ob1-puntenlijst Pella

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 3 X X Af na 45 sec
Rond pion sturen 3 8 24 niet rechtstreeks terug
Vak zenden 3 10 30  
Sta tijdens volgen 3 9 27 Iets verstappen
Los volgen 3 9 27 Hond volgt allert, scheef zitten
Sprong over horde 3 8 24 out of center + 90o voet
Vlak apport 4 9 36 iets scheef voor
Zit tijdens volgen 2 9,5 19 snuf
Komen op bevel 3 9 27 iets scheef af, scheef voet
Posities op afstand 3 7,5 22,5 halve hond verschoven, -2
Algemene indruk 2 9 18  
  32   254,5 Zeer goed, 2e prijs

(Keurmeester Dirk Belder)
(2e plaats, 19 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames