Agility wedstrijden Pella

Wedstrijden 2016:

Wedstrijden andere jaren:

18-12-2016 : NVBH-wedstrijd (3) - Den Dungen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 45 / 68 Disk     Arjen van Gastel

-

sprong van verkeerde kant
(22 deelnemers)
JP 33 / 51 1 27.42 0  0  1 Arjen van Gastel

-

lat
VP2 41 / 62 Disk     Arjen van Gastel

-

te vroeg gestart, daardoor rommeltje
   

De derde Belgenwedstrijd, voor mij een trainingswedstrijd, was weer een gezellig evenement.

Pella mocht de spits afbijten op een Vast parcours dat enerzijds heel snel was, anderzijds na de snelle lijnen wat lastige stukjes had. Ze ging supergoed, zo snel zelfs, dat ik te laat bij de out was en later nog een keer bij een sprong. Dat werd dus een disk, maar wel een mooie disk en een tevreden baasje.

De jumping begon met een heel lastig stukje, maar daarna was het racen. Het lastige stukje kreeg ik Pella wonderwel doorheen, het had nog iets vloeiender gekund, maar het ging boven verwachting. Daarna was het racen en dat deed ze natuurlijk weer supergoed. Helaas tikte ze op de laatste lijn een latje, dus een fout. Uiteindelijk bleken er geen foutloze te zijn en slechts 4 2e graad combinaties, die rond gekomen waren. En Pella bleek zelfs eerste! Trots!

Het laatste Vast parcours startte Pella te snel en ik was zo bezig met de wissel die ik wilde maken, dat ik vergat om haar gewoon terug te zetten. Achteraf had ik daar veel spijt van! Je loopt voor training, dan moet je dat ook zo gebruiken. Uiteindelijk werd dit parcours helemaal niks, omdat ik continu achter de feiten aan liep. Snel vergeten!

06-11-2016 : NVBH-wedstrijd (2) - Den Dungen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 45 / 67,5 Disk     Henk Postma

-

training
(23 deelnemers)
JP 37 / 55,5 5 33:63 0  0  1 Henk Postma

-

lat oxer
VP2 46 / 69 3 39:44 0  0  3 Henk Postma

-

afloop kat, 2 latten
   

De tweede Belgenwedstrijd, voor mij de eerste, omdat ik de eerste niet gelopen had. Doorgaans is dit een trainingswedstrijd, waar ik met 3xDisk naar huis ga. Nu ging het eigenlijk heel goed, Pella was prima te sturen en we hadden contact!

Het begon met een vast parcours, waar Pella vond dat ze van alle raakvlakken af mocht. Daar heb ik dus een training van gemaakt.

De jumping was best lastig, omdat het lange, snelle stukken waren, waar je aan het eind dan een lastig stuk kreeg waar je bij moest zijn. Dat is voor mij altijd een probleem, omdat Pella heel snel is en ver voor me uit werkt. Dit keer ging het goed, hoewel mijn brul boven de oxer erg slecht getimed was en er dus een lat ging. Maar dat was dan ook de enige fout.

Als laatste kwam het het tweede Vast Parcours. Het was weer een heel snel rondje met lastige stukken, waar ik niet goed bij kon zijn. Toch ging het wonderbaarlijk goed. Wel miste Pella de afloop kat en gingen er twee latten. Maar desondanks was het goed voor een derde prijs!

Doordat ik ook nog voor de prijsuitreiking meost blijven (luxe-probleem) werd het een latertje. Maar ik ging zeer tevreden naar huis!

22-10-2016 : B1-selectiewedstrijd - Heusden (RvB) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP .. / .. Disk     Kees Stoel

-

sprong ipv schut
(.. deelnemers)
JP ../ .. Disk     Jurgen Smit

21

tunnel ipv sprong
Spel Jumping Disk     Jurgen Smit

-

sprong van verkeerde kant
   

De laatste selectiewedstrijd van het seizoen met Pella op zaterdag en Ace op zondag, dus op vrijdag al met de caravan naar heusen getogen.

Het begon met een leuk vast parcours met een lastige paleninsteek. Die ging wonderwel goed. Daarna was er nog een lastig punt en daar ging het fout. Pella moest tussen 2 sprongen door naar de schut, maar ze had een mooie route bedahct en ging door naar een verkeerde sprong, ondanks mijn roepen. Dit bleef de hele dag een puntje: ze reageerde slecxth op mijn commando's. Wellicht doordat het de eerste manegewedstrijd was en het best rumoerig was?

De jumping begon met 3 sprongen richting een tunnel die ze niet moest hebben. Ik deed dus een afstandstart en vroeg aandacht tussen sprong 2 en 3. Niet dus, madam knalde door de tunnel in. Disk. De rest van het rondje ging eigenlijk helemaal niet zo slecht, met een prachtige om-met-wegsturen. Maar vervolgens ging ze nog tweemaal volkomen onlogisch richting de tunnel. Het oude tunnelsyndroom was dit weekend toch wel weer in beeld..

Als laatste kwam het spel. Het was een jumping, een aardig racerondje. Nou, dat deed Pella dus! Het begon goed, maar na de tunnel draaide ze een verkeerde kant op bij een Duitse bocht. Die deed in over en dus disk. Maar de paleninsteek (langs een tunnel en dan haaks) ging super! Darna kwamen 2 tunnels en een sprongencombinatie. Nou, daar heeft ze ongeveer alle mogelijke foute routes gedaan....

Met een niet echt goed gevoel heb ik de dag maar afgesloten met een lekkere boswandeling voor de vriendjes.

24-09-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Scheldezoom Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 48 / 72 Disk     Michiel Lazeroms

-

sprong verkeerd, latje, flyer wip
(67 deelnemers)
JP 47/ 71 17 37.16 0  0  1 Mark Fonteijn

21

latje
Spel Jumping Disk     Mark Fonteijn

-

 
   

De een-na-laatste selectiewedstrijd van het seizoen met Pella. Eens kijken of we de goede 'vibe' van vorige week door kunnen zetten.

Het begon met een leuk vast parcours, waar eigenlijk voor mijn gevoel maar n lastig punt in zat. Aan de kant vond men het te makkelijk. Nou, dat viel best mee, want er waren uiteindelijk mar heel weinig foutlozen! Het ging bij mij fout mnet voor het punt dat ik vreesde. Ik had ervoor een Franse wissel na de schutting gedaan, die goed ging, maar dardoor was ik vroeger dan verwacht bij de sprongen en liep mezelf vast. Pella ging nog wel over de sprong, maar draaide de verkeerde kant op (op de video zie ik dat ik haar daarnaartoe stuur). Toen ik dat door had, was ik te laat met haar tegenhouden om nogmaals die sprong te nemen en was de disk een feit. Ze gooide later nog een lat voor de palen en had een flyer op de wip. Dus geen briljant rondje.

De jumping was een leuk racerondje, ook niet al te lastig. Het begon eigenlijk al fout, want Pella startte te vroeg (voor het eerst in een wedstrijd!) en ik werd door haar verrast. Dat wist ik op te vangen. Daarna pakten we de gang goed op, maar toe ik haar weg stuurde over een sprong draaide ze de verkeerde kant op. Dat heb ik echt geen enkele andere hond zien doen en het was ook volkomen onlogisch! Maar goed, hierdoor moest ik het nodige corrigeren, wat tijd kostte en doordat ik daardoor niet in positie stond en haar hinderde, ging er ook een lat. Verder ging het eigenlijk prima. Het leverde zelfs nog een 17e plek en punten op. Maar ja, met een totaal van 99 en nog slechts 1 wedstrijd te gaan kan ik promotie wel vergeten.

Als laatste kwam het spel. Het was een jumping, waarbij je mocht kiezen welke route je wilde nemen: de witte of de blauwe nummers. De blauwe route ging links om en bestond uti sprongen, de witte route ging rechtsom en had 2x de palen. Ik koos voor de blauwe route, omdat die sprongencombinatie me aansprak en ik die wel een goede oefening vond. En verder wilde ik de afstandsstart oefenen. Helaas was er niemand die me inseinde, dus Pella kwam toch nog te vroeg. Ik was daar niet zeker van en liep dus door. De rest was een drama! Pella draaide steevast de verkeerde kant uit, was ook best opgefokt. Eigenlijk had ik haar het parcours uit moeten nemen "Jij je eigen zin doen? Dan stoppen we!" Leerschool voor de volgende keer.

Met een niet echt goed gevoel ging ik weer naar huis. OK, puntjes, maar het hadden er veel meer kunnen zijn en weer niet foutloos. Ze kan het zo goed, maar ergens gaat het altijd fout.

11-09-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC De Kempen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 Disk     Mark Fonteijn

-

sprong ipv kat
(70 deelnemers)
JP 42/ 63 9 39.15 0  0  1 Arjen van Gastel

44

latje
Spel Blackjack 9 22.76   Arjen van Gastel

-

 
   

Een dagje Geldrop met Pella. Eens kijken of we de goede 'vibe' van vorige week door kunnen zetten.

Het begon met het vast parcours. Bij sprong 2 wilde in Pella tussendoor halen. Dat moest ook makkelijk kunnen, maar helaas had ze in haar kop om niet te reageren op mijn handling (die er cht wel was!) en gewoon een sprong te pakken. Disk. De rest was romeling, ze miste de insteek palen (wat ik wat ingecalculeerd had), maar de Franse wissel na de wip was wel erg mooi.

De jumping was een moeilijk rondje. Het begon goed, ze reageerde goed op mijn handling. Na de tunnel moest ze scherp terug en dat ging zowaar ook goed. De rest was niet zo heel lastig, maar Pella zou Pella niet zin als ze niet ineens de verkeerde tunnel in zou willen duiken. Mijn kreet "NEE" deed het en gelukkig gingen we door. Helaas was net voor die tunnel een latje gegaan. Maar aangezien er maar 13 rond gekomen waren, waren we 9e en scoorden we 44 punten. Eindelijk!

Als laatste kwam het spel, wat BlackJack was, 21 punten scoren in een zo snel mogelijke tijd. De sprongen waren 1 punt, de toestellen hadden verschillende punten. Ik had een route uitgezocht die niet zo kot was, maar wel een lekkere lijn had. Die ging zowaar helemaal goed, dus we werden ook op het spel 9e. De nummers 4 t/m 10 zaten allemaal tussen 22 en 23 seconden!

Na een slecht begin werd het toch nog een goede wedstrijd!

03-09-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Arnhem Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 Disk     Hans Heijboer

-

sprongen ipv wip
(79 deelnemers)
JP 40/ 60 Disk     Sandy Ammerlaan

-

verkeerde tunnelgat
Spel Gamble&Speed Disk     Sandy Ammerlaan

-

teruggezet op kat, getraind op palen
   

Een dagje Arnhem met zowel Ace als Pella. Twee parcoursen tegelijk verkennen dus. Dat ging me eigenlijk best goed af en ik kan niet zeggen dat dit invloed op de resultaten gehad heeft.

Het begon met het vast parcours. Een lastig rondje, met wat rare bochten. Het ging eigenlijk helemaal goed, tot de palen. Daar had ze weer een verkeerde insteek ('ach ja, als ik maar ergens insteek is het wel goed...'). Daarna stuurde ik Pella vooruit over een sprong, ging zelf opzij naar de wip, zodat ze niet rechtdoor de tunnel in zou gaan. Dat deed ze inderdaad niet, maar in plaats daarvan pakte ze een prachtig rondje sprongen.... Disk. De rest ging eigenlijk weer foutloos. Zo jammer!

De jumping was een leuk rondje. Pella verslikte zich in de sprong voor de palen (keek al teveel naar de palen), maar deed de palen goed. Hierna ging het ook goed, inclusief de out. Helaas vond ze een korte bocht naar de tunnel onzin, nam de ruime bocht en dus het verkeerde tunnelgat. Daarna liep het weer goed, zoals altijd... Zucht.

Als laatste kwam het spel, wat Gamble&speed was, waarbij de eerste 5 toestellen straftijd konden opleveren en de rest naar keuze was, hoe meer toestellen hoe meer punten. Ik hou niet van spelletjes, dus ik heb het als een trainings-parcours gelopen. Pella wkam te vlug van de schut, dus teruggezet. Vervolgens was de paleninsteek half open, dus dat moest ook 2x voordat het goed was. Verder liep het foutloos.

Eigenlijk best een goede wedstrijd, langzaam maar zeker worden we een team!

27-08-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Zoys Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 13 40.22 1  0  1 Mark Fonteijn

-

weigering en afloop schut
(61 deelnemers)
JP 40 / 60 18 40.22 1  0  0 Adrie v.d. Bosch

-

foute insteek palen, daardoor tijdfout
Spel 43 / .. Disk     Adrie v.d. Bosch

-

tunnel ipv sprong
   

Een wedstrijd dichtbij, maar wel een uurtje vervroegd vanwege het verwachte warme weer. Dat viel uiteindelijk erg mee. De wedstrijd verliep erg vlot en ik was vr 12 uur alweer op weg naar huis. Ondanks mijn darmproblemen liep ik toch best lekker.

Het begon met het vast parcours. Een leuk rondje, met een lastige (open) insteek palen, verderop nog een lastige sprong, maar verder goed te doen. De palen gingen inderdaad fout, want Pella snapt nog niet goed dat een insteek in het tweede poortje niet goed is. Hierna verliep het eigenlijk erg goed, maar helaas sprong ze te vroeg van de schut, dus raakvlakfout. De lastige sprong die daarna kwam, leverde inderdaad het verwachte tolletje op, maar geen disk. Ik was eigenlijk best tevreden over dit rondje.

De jumping was ook een leuk rondje, maar iets lastiger. Het verliep boven verwachting goed, tot de palen. Daar liep ze straal langs. Geen idee waarom, maar ik heb haar terug gehaald en toen ging het goed, zelfs het bijna in het lint eindigen gaf geen probleem. De rest ging ook goed, ondanks een lonkend tunnelgat en een risico voor terugspringen over de start. Pella reageerde super op mijn handling. Helaas bleek ik het herstel van de paaltjes net iets te traag gedaan te hebben, waardoor Pella 0,22 sec tijdsoverschreiding had. Hiedoor liep ik helaas 19 punten mis.

Als laatste kwam het spel, wat een gewone jumping was. Er zaten een paar scoops in en daar ben ik slecht in, dus dat vond ik een mooie training. Inderdaad ging er een fout en meteen een disk, doordat Pella een tunnel in schoot. Verder was ik te laat op een ander punt, waardoor Pella langs de sprong kwam. Ach, het was toch maar een trainingsrondje en er zaten best goede stukken tussen.

Eigenlijk best een goede wedstrijd, dat geeft de burger moed!

13-08-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Gooi & Eemland Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 52 / 77 19 47.04 1  0  1 Arjen van Gastel

-

weigering en latje
(74 deelnemers)
JP 40 / 60 18 40.80 2  0  1 Arjen van Gastel

-

foute insteek palen, latje
Spel Black Jack 15 26.14   Arjen van Gastel

-

 
   

Weer een wedstrijd op redelijke afstand. Ondanks de voorspellingen werd het toch een droge dag met prima temperatuur.

Het begon met het spelletje. Ik koos voor een lastige insteek palen (prima als training) en die ging fout en moest tot 4x toe over. Verderop zat een lastig stukje met een out, dat supergoed ging. Eigenlijk was ik heel tevreden met het rondje.

Het Vast parcours was een leuk rondje, goed te doen. Helaas besloot Pella om niet naar mijn handling te kijken, maar direct na de start rechtdoor naar de palen te gaan. Disk. Na de herstart ging het rondje eigenlijk best goed... zucht.

Als laatste kwam de jumping. Die ging goed, tot ik na een Belgische Wissel Pella over een sprong wilde laten gaan en dan zelf opzij wilde stappen. Ze ging op de sprong af en besloot in een flits met mij mee te gaan en de verkeerde sprong te nemen. Zucht... De rest van het rondje liep van geen meter meer, omdat ik de lijn kwijt was en Pella er niet meer op kreeg.

Weer een slechte wedstrijd, op naar de volgende dan maar weer.

25-06-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Deventer Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 40 / 60 Disk     Susan Mouwen

-

paaltjes ipv tunnel
(71 deelnemers)
JP 40 / 60 Disk   0  0  1 Susan Mouwen

-

verkeerde sprong
Spel 42 / 63 Disk     Martin Schoffelmeer

-

3x weigering paaltjes
       

Een wedstrijd die eens dichtbij was, met een droge dag met prima temperatuur.

Het begon met het VP. Dit was een leuk parcours, waar ik probeerde te handelen, zoals ik wil, dus niet op safe. Het eerste stuk ging super. Tot ik alle moeilijkheden gehad had. Toen maakte ik een Belgische wissel te laat, waardoor ik Pella voor een sprong weg trok. Daarna gooide ze nog een lat, maar verder liep het zeker niet verkeerd, dus tevreden.

De Jumping had ik ook wat moois in gedachte, maar bij sprong 3 botste ik bijna tegen de sprong aan, waarna ik achter de fetien aan liep en er eigenlijk geen wissel meer ging zoals ik bedacht had. Uiteindelijk kwam ik wel rond, maar het was een rommeltje.

Als laatste kwam het spel. Dat was Black Jack. Alle sprongen waren 1 punt waard en een aantal andere toestellen hadden een genummerd bordje met de waarde. Je moest 21 punten springen n binnen 30 seconde binnen zin. Ik koos een parcours en heb dit gelopen. Doordat de insteek palen lastig was, ging die een keer fout, maar verder was het een lekker racerondje.

Al met al geen verkeerde wedstrijd, ik heb het idee dat ik meer grip op Pella ga krijgen.

12-06-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Zoys Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 40 / 60 Disk     Mark Fonteijn

-

rommeltje
(88 deelnemers)
JP 40 / 60 12 39.75 0  0  1 Arjen van Gastel

34

poortje van de paaltjes overgeslagen
Spel 42 / 63 - - - Mark Fonteijn

-

niet gelopen
   

Eindelijk eens een agility wedstrijd 'om de hoek'. Het weer was prima, maar helaas speelde mijn hernia flink op, waardoor zowel mijn rug als mijn been niet echt mee deden.

Het begon met een lastige jumping. Ik dacht eignelijk niet rond te kunnen komen, maar had zoiets van 'we gaan er maar voor, we zien wel waar het schip strandt'. En het strandde niet! Het ging niet vlekkeloos, ik moest af en toe flink 'trekken en duwen' en er waren een aantal wijde bochten. Maar het ging allemaal goed, behalve de paaltjes. Daar had Pella zoveel vaart, dat ze een poortje oversloeg. Dat moest dus over. Toch bleken we nog binnen de tijd en goed voor een 12e plek! Eindelijk van de nul af!

Het Vast parcours was eigenlijk een heel makkelijk rondje. Toch wist ik het nog te verprutsen. Ik wisselde achter de schutting langs, om zo in de juiste positie te komen om Pella naar het juiste tunnelgat te sturen. Waarschijnlijk had ze dat niet verwacht, want daarna ging het mis. Dus deed ik het vanaf de schutting over, maar toen wilde ze niet meer vooruit werken en was ik de focus kwijt. Inmiddels speelde mijn rug aardig op, dus dat zal ook wel meegespeeld hebben dat het een grote zooi werd.

Omdat mijn rug erg opspeelde n omdat er eigenlijk nauwelijks mogelijkheden waren om de honden uit te laten, heb ik besloten om het spel niet te lopen, maar het tuig mee naar het bos te nemen.

Ondanks de onnodige disk op het VP en het gevoel dat we daar makkelijk punten hadden kunnen halen, heb ik toch een goed gevoel over deze wedstrijd. Met vallen en opstaan komen we steeds een stapje dichterbij.

21-05-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Hoogeveen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 47 / 71 Disk     Henk Postma

-

verkeerde tunnelgat
(67 deelnemers)
JP 36 / 52 Disk     Henk Postma

-

tunnel ipv paaltjes
Spel 43 / 65 29 44.72 1  0  1 Henk Postma

-

te vroeg uit de paaltjes
   

Weer een agility-weekend, zaterdag voor Pella, zondag voor Ace. Prima weer, maar helaas deed mijn been niet echt mee, nog steeds wat last van mijn hernia.

Het begon met een leuk Vast parcours, het leek niet al te lastig. Het begon goed, maar na de eerste lange lijn, moest Pella over een sprong en dan terug naar het tunnelgat waar ze vandaan kwam. In plaats daarvan schoot ze achter me langs een ander tunnelgat in. Zucht, weer zo'n typische Pella-actie. Alle overige moeilijkheden gingen goed, lonkende tunnels liet ze liggen, raakvlakjes netjes, geen latjes. Maar dus wel een disk.

De Jumping was ook een leuk rondje, waarbij er weer een lonkend tunnelgat was. Pella kwam weer alle lastige dingen goed door. Een blinde tunnel in de buurt van de palen had ik me vooraf al zorgen om gemaakt. Dat vond me overdreven, maar ik kreeg gelijk, Pella wist hem te vinden. Dat kwam ook doordat ik in die hoek wat verkeerd uit kwam met mijn wissel en haar dus te laat op de juiste richting zette. Verder liep ze het rondje foutloos, maar dat neusje in de tunnel was dus wel een disk.

Het spel was een jumping en die liep lekker, maar Pella was te ongeduldig bij de palen en kwam er te snel uit. Maar geen disk.

Tja, op het eerste parcous na liep het niet echt slecht, maar ik wordt erg moedeloos van al die disken...

15-05-2016 : B1-selectiewedstrijd - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 48 / 72 Disk     Ton van de Laar

-

Sprong i.p.v. paaltjes
(88 deelnemers)
JP 43 / 65 Disk     Ton van de Laar

-

2 latten en crash op de breed
Spel nvt 7 34.61 0  0  0 Ton van de Laar

-

 
   

De tweede wedstrijd in een lang-weekend met 3 wedstrijden, 2 voor Ace en 1 voor Pella. Het weer zat mee en was beter dan voorspeld.

Het begon met een jumping, waar op 5 plaatsen tunnelgaten lonkten, die niet genomen moesten worden. Oeps.... Maar goed, we gingen ervoor. En het lukte wonderwel om Pella op de juiste koers te houden. Ze was heel oplettend en reageerde heel goed op mijn aanwijzingen. Er gingen wel 2 latten, maar goed. Een andere moeilijkheid waren de paaltjes die in het niets eindigden. Dat ging goed, omdat ik ook tot voorbij het einde meeliep. Dat had ook een andere functie: zo kwam ze wat schuiner op de breed aan en kon ik haar beter bij het tunnelgat erachter weg houden. Dat ging een beetje mis, Pella ging te schuin over de breed en kwam met de hoekpaal ten val. Ze rolde over de kop, was even beduust, maar toen ik haar terug riep, kwam ze met vrolijke staart weer aanlopen en deed de breed zonder aarzeling over. We liepen verder foutloos, geen enkele foute tunnel. Dus ik was heel tevreden.

Het Vast parcours begon met een vergelijkbare opzet als bij de vorige wedstrijd. Daar proberde ik Pella in een bocht te zetten, maar ze vatte dat op dat ze naar de kat moest. Dit keer heb ik haar dus maar niet op lijn gezet. Resultaat was dat ze inderdaad de verkeerde kant uit draaide, maar er was ruimte, dus het kostte alleen tijd. Daarna kwam de kat en toen twee sprongen. De tweede pakte ze niet, maar ze kwam tussendoor. Dat had ik dus beter moeten handelen. Daarna kwam een lastig stukje met wip, tunnel en sprongen dat helemaal prima ging. Daarna was het sprong-paaltjes. Ik gaf waarschijnlijk het commando wat laat, waardoor ze niet de paaltjes nam, maar opzij een sprong. Helaas disk. De rest van het rondje ging foutloos, dus eigenlijk niet ontevreden.

Het spel was een vast parcours en die liep lekker, we kwamen foutloos rond! Een 7e plaats was het resultaat.

We gaan echt vooruit!

23-04-2016 : B1-selectiewedstrijd - HSC De Pijnhorst Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 49 / 74 Disk     Adri van den Bosch

-

Sprong van verkeerde kant
(95 deelnemers)
JP 38 / 57 28 37.64 1  0  1 Adri van den Bosch

-

lat en verkeerde insteek palen
Spel 45 / 68 15 36.70 0  0  1 Adri van den Bosch

-

verkeerde sprong
   

De derde B1-wedstrijd van het nieuwe seizoen. Doel: een uitslag, eens wat anders dan een diks. Gelukkig is dat eindelijk gelukt. Geen punten, maar wel 2 aardige rondjes. Het VP zullen we maar weer over zwijgen..

Het begon met de jumping. Die liep zowaar best goed. Helaas wel een verkeerde insteek palen. Pella is erg slordig in de palen op een wedstrijd, ze stak bij paaltje 5 of zo in! Verder nog een latje (omdat ik boven een sprong riep), maar toch eindelijk de felbegeerde uitslag. En nog best een leuke tijd!

Het Vast parcours ging weer helemaal mis aan het begin. Ik probeerde Pella in een bocht te zetten, maar ze vatte dat op dat ze naar de kat moest. En toen kwam ze verkeerd uit en nam een sprong van de verkeerde kant. Daarna werd het ook niet meer wat, want ik was niet meer gefocussed.

Het spel was een vast parcours en die liep zowaar goed. Helaas schatte Pella een sprong verkeerd in en landde er middenin. Dat was de enige fout. Zelfs de verleidelijke tunnel kreeg ik haar goed langs! Hoewel het niet een heel moeilijk rondje was, was ik toch heel tevreden.

Slechts 1 Disk. We gaan vooruit! Deze lijn vasthouden, dan komen we er wel.

02-04-2016 : B1-selectiewedstrijd - Zeeuws Vlaamse KC Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 Disk     Adri van den Bosch

-

Tunnel i.p.v. sprong
(65 deelnemers)
JP 38 / 60 Disk     Adri van den Bosch

-

verkeerde sprong
Spel 44 / 66 Disk     Adri van den Bosch

-

bijna in tunnel, daardoor sprong van verkeerde kant
       

De tweede B1-wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ik kan er kort over zijn, het liep van geen meter. Pella heeft de gewoonte om halverwege mijn handling 'te weten' wat de bedoeling is. Met de nodige disken tot gevolg en een zeer gefrustreerde baas. Boek snel dicht doen, volgende keer beter. En ook trainen om dat rotte anticiperen eruit te krijgen.

20-03-2016 : B1-selectiewedstrijd - HSV WIK Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 Disk     Jurgen Smit

-

Verkeerde sprong
(86 deelnemers)
JP 42 / 63 Disk     Ben Grfe

-

sprong van verkeerde kant
Spel 38 / 57 Disk     Jurgen Smit

-

verkeerde sprong
   

De eerste B1-wedstrijd van het nieuwe seizoen. Zou het eindelijk lukken om van die hatelijke disken af te komen? Pella loopt er goed genoeg voor!

Het begon met de jumping. De start was sprong en daarna een om. Ik liet Pella komen, terwijl ik van de start naar sprong 2 liep. Ik had contact, maar Pella had in haar hoofd dat ze zelf wist hoe het parours liep. En dus kruiste ze achterlangs en nam sprong 2 verkeerd. Na de herstart liep het goed, zo goed zelfs dat ze zonder latjes te gooien rond ging. De lange lijn richting finish, met niet de finish-sprong, maar nog even een ommetje ging super!

Het Vast parcours had een aantal lastige stukken. Daar loodste ik Pella supergoed langs. Ik had alle moeilijkheden gehad, toen ik helaas niet in positie stond. Hierdoor pakte ze het sterretje verkeerd. Disk. En dat terwijl ze zo goed liep...

Het spel was een jumping. Het eerste stuk ging prima. Toen ik Pella van me af wilde sturen over een sprong, liep ik zelf te snel weg, waardoor ze razendsnel mee kwam en de verkeerde sprong pakte. Disk. Helaas, de rest ging goed.

Alweer 3xDisk, niet slecht gelopen, ik zou eigenlijk tevreden moeten zijn. Maar toch baal ik, weer disken, weer geen erkenning voor haar kunnen...

Laatst gewijzigd op:

frames