Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2016:

Wedstrijden andere jaren:

18-12-2016 : NVBH-wedstrijd (3) - Den Dungen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 45 / 68 Disk     Arjen van Gastel

-

palen ipv tunnel
(32 deelnemers)
JP 33 / 51 Disk     Arjen van Gastel

-

rommeltje
VP2 41 / 62 9 32.96 0  0  0 Arjen van Gastel

-

 
   

De derde Belgenwedstrijd, voor mij een trainingswedstrijd, was weer een gezellig evenement.

De start van het eerste Vast parcours was al erg lastig voor Ace. Doorgaans is hij de eerste 3 hindernissen zo gek als een deur. Als dan als tweede toestel een wip stat, dan weet je vooraf al bijna zeker dat dit een flyer wordt. En dat werd het dus. Omdat ik bij Pella op het eerste Vast parcours te laat bij de out was, bedacht ik bij Ace een andere handling, een Franse wissel. Helaas voerde ik die niet goed uit, waardoor hij niet rechts van me de tunnel in ging, maar links de palen in. Vette disk dus.

De jumping ging bij Ace totaal niet. Het manoeuvreren op de centimeter is bij hem lastig, want hij gaat niet door als ik stilsta. Hij snapte er niks van en het werd dus een dikke disk.

Het laatste Vast parcours ging goed. Er waren een paar haperingetjes en het was wat trekken en duwen, maar we kwamen foutloos rond. Uiteindelijk sloten we de dag dus goed af.

06-11-2016 : NVBH-wedstrijd - Heusden (RvB) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 68 Disk     Henk Postma

-

sprong van verkeerde kant
(36 deelnemers)
JP 37 / 56 6 35.83 0  0  0 Henk Postma

-

 
Spel 46 / 69 Disk     Henk Postma

-

palen 3x, daarna zooitje
   

De tweede Belgemwedstrijd. Doorgaans een trainingswedstrijd voor mij, want voor de prijzen doen we niet mee.

Het begon met een vast parcours met lange lijne en daarna stukken die je goed moest handelen. Dat ging boven verwachting goed. Tot de laatste sprong, daar schoot Ace achter me langs en ging van de verkeerde kant over de sprong. Zo jammer! Maar de rest was eigenlijk een mooi rondje!

De jumping ging goed, zo goed at we foutloos rond kwamen. Door wat 'rampenplannen' waren we niet zo snel, dus slechts 6e, maar supertrots op mijn ventje!

Bij het tweede Vast parcours moest je een out doen na de breed. Om daar op tijd te zijn m oest ik voorbij de palen rennen. Dat lukte bij Ace niet, ik deed het 2 keer over, maar hij kwam steeds uit de palen. De derde keer bleeff ik erbij, maar toen was ik te laat voor de out. Kortom, een zooitje.

Uiteindelijk werd het een latertje, omdat ik moest waachten op de prijsuitreiking voor Pella. Daarna ging ik met een toch wel tevreden gevoel naar huis.

23-10-2016 : C-selectiewedstrijd - Heusden (RvB) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP .. / .. Disk     Jurgen Smit

-

sprong van verkeerde kant
(.. deelnemers)
JP .. / .. Disk     Kees Stoel

-

verkeerde tunnelgat
Spel Gambling ..     Kees Stoel

-

pakte de verre tunnel niet
   

De tweede dag in Heusden. Gisteren Pella, die helemaal dol was in de manege, vandag Ace. Nou, die was minstens net zo dol!

Het begon met een vast parcours, waarbij een afstandsstart noodzakelijk was. Ik had vooraf met Ace wel even ingesprongen, maar zag aan hem, dat hij nog te hyper was. En inderdaad, hij kwam te snel, waardoor ik de out niet meer kon halen en de disk een feit was. Hierna heb ik er maar een training van gemaakt, maar Ace was nogal gek, dus het liep niet echt lekker.

De jumping kon zonder afstandsstart en dat ging dus goed. Maar Ace was ng gekker en schoot overal giga-ver door. Bij een tunnel, waar hij wel door mocht schieten, bleef hij natuurlijk aarzelen en ging daarna het verkeerde gat in. Alweer een disk. De rest ging met trekken en duwen rond, maar met veel te ruime bochten (als je die uitschieters al bochten kunt noemen..).

Het spel was 25 seconden lang sprongen doen, die elk 1 punt waard waren. Daarna ging een fluitje en moest je de hond nog een parcoursje van 6 toestellen laten nemen binnen 15 seconden, waarbij je zelf niet over de lijn mocht. Dat leverde dan 10 bonuspunten op. Doordat ik niet precies wist hoe lang 25 seconden is, deed ik op het laatst een rondje van sprongen. Bij de derde keer hetzelfde rondje ging Ace hyperen en toen het fluitje ging, kreeg k hem daardoor niet lekker snel de tunnel in. Daardoor had hij te weinig vaart, waardoor hij de vere tunnel niet pakte. Nou ja, was maar een spelletje...

Volgend jaar maar proberen of we wat beter weten te scoren...

01-10-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Culemborg Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 19 47:17 0  0  1 Martin Schoffelmeer

17

latje
(.. deelnemers)
JP 45 / 68 Disk     Martin Schoffelmeer

-

tunnel ipv sprong
Spel Snooker -     ..

-

niet gelopen
   

Een kort dagje Culemborg, want ik was vooraf al van plan om het spel over te slaan. Dat zou snooker zijn en dat vind ik geen leuk spel. Verder zat er zo'n 3 uur tussen voordat het spel gelopen kon worden n ik had thuis dringende andere dingen te doen. Dus slechts twee rondjes vandaag.

Het begon met een pittige jumping, die echter wel te doen was. Ik was echter niet echt wakker en dat bleek wel tijdens het parcours. Na sprong 3 verdween Ace in een tunnel, wat niet moest. Daar had ik een attentie moeten geven. Verder liep het ook niet echt, ik was er gewoon niet echt bij. Het veld was vochtig en glad en ik ging bij de paaltjes nog onderuit. Ace kwam er ook te vroeg uit (paaltjes liepen bijna op een tunnel dood), dus die heb ik dan nog maar even over gedaan. Verder was dit een rondje van 'snel vergeten'.

Het Vast parcours was ook weer flink rennen, maar dat is altijd bij parcoursen van Martin. Ik was er beter bij, hoewel ook nog niet helemaal. Maar het ging goed op een latje na. Wel stond ik hier en daar stil en waren de lijnen niet zo mooi, dus de tijd was bepaald niet snel. Maar wel binnen de SPT en dus eindelijk puntjes!

Het was vandaag dus geen briljante wedstrijd, maar er gingen dingen goed, waardoor ik het gevoel heb, dat we elk parcours aan kunnen. Volgend jaar zitten we ook in de C, dus dan zullen we zien of we daadwerkelijk groeien.

18-09-2016 : C-selectiewedstrijd - LAK, Sevenum Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 68 Disk     Arjen van Gastel

-

tunnel ipv sprong
(.. deelnemers)
JP 35 / 54 17 36.44 1  0  0 Arjen van Gastel

-

weigering paaltjes, tijdfout
Spel TFU Disk     Arjen van Gastel

-

paaltjes 3x opnieuw
   

Een dagje Sevenum, of eigenlijk beter gezegd: een weekend. Vrijdag met de caravan erheen gereden, zaterdag bij LimBra getraind en zondag dus de wedstrijd. Het was weer leuk in de caravan. Meestal is Ace wat minder druk als hij een heel weekend op stap gaat, maar blijkbaar heeft hij in de caravan goed geslapen, want hij was best druk.

Het begon met een leuk vast parcours, met een aantal lastige stukken. In het begin moest je de hond al weg houden bij een tunnel. Dat leek me niet zo lastig, omdat Ace niet zo tunnelgek is. Maar hij ging dus wel de tunnel in. De paleninsteek was ook lstig, maar die ging zoals ik gepland had. Vlakbij de finish was nog een lastige sprongencombinatie, maar de ging perfect. Iets eerder ging een niet zo lastig stuk fout... Tja....

Als tweede was het spel. Een leuk rondje met flink wat lastige punten. Als training koos ik ervoor om achter Ace langs te wisselen bij de palen. Dat ging goed, maar helaas kwam hij er op het laatst uit, dus moest het over en toen was hij zo druk in zijn kop dat ik hem de palen bijna niet meer in kreeg. Maar dat was dan ook het enige probleem in dat rondje, de rest ging goed!

De jumping had een aantal stukjes, die gelijk waren aan het spel, dus dat had je dan kunnen trainen. De start ging goed, het weghouden uit de verkeerde tunnels ging super, maar helaas ging het weer mis bij de palen. Ik moest Ace tussen 2 tunnels door trekken, wat goed ging, maar hij lette niet op de palen en schoot voorbij de ingang. De rest ging foutloos. Na afloop bleek dat ik mijn startnummer verloren had. Dat is op het filmpje te zien, de lattenlegster raapt het op.

En weer zo'n wedstrijd dat we er tegenaan zitten, maar nt niet scoren. Lastig is ook dat Ace onzeker is en meer plakt. Dat komt zijn tijden ook niet ten goede. Maar toch... eens zal het toch wl een keer gaan kloppen?!

03-09-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Arnhem Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 42 / 63 Disk     Kees Stoel

-

Afloop kat, latje, daarna teruggezet op afloop schut
(51 deelnemers)
JP 39 / 59 18 41.29 1  0  1 Kees Stoel

-

Langs sprong, latje
Spel TFU Disk     Kees Stoel

-

alles fout..
   

Een dagje Arnhem met zowel Ace als Pella. Twee parcoursen tegelijk verkennen dus. Dat ging me eigenlijk best goed af en ik kan niet zeggen dat dit invloed op de resultaten gehad heeft.

Het begon met een leuk vast parcours, waarbij er veel stukjes in zaten waar je er wel bij moest zijn. Er zat ook een tunnel-tunnel in, waar je ofwel links ofwel rechts van de kat kon lopen. In trainingen zou ik links gedaan hebben, maar in wedstrijden plakt Ace meer aan me, dus moest ik links. Dat leverde een minder mooie lijn op, maar we gingen nog goed en nog steeds foutloos. Darna kwam de kat, die kan Ace zelf en dus hoef ik niet helemaal mee. Dacht ik... Vandaag deed hijd at dus neit, bleef halverwege wachten, dus ik moest naar hem toe. en toen sprong hij zomaar over het raakvlak. Dat doet hij anders nooit... Hierna ging er nog een latje, dus heb ik hem bij de schut, war hij wel het raakvlak had, maar doorsjeesde, teruggezet. Dat was de disk, maar eigenlijk ging het helemaal niet slecht!

De jumping was rennen! En dat ging goed! Helaas had ik op het laatst een stukje verkeerd verkend. Daar ging het dus ook mis. Ik trok Ace langs een sprong, herstelde dit, maar even later had hij een lat. Jammer, geen punten, maar wel een goed rondje!

Het spel was een tijd-fout-uit, waar je eindeloos door mocht lopen tot je fout ging. Nou, bij de 3e sprong ging het al fout. Daarna ging eigenlijk niks meer en was het n grote puinhoop. Uiteindelijk ben ik maar gestopt.

Alweer geen punten en dat is nog steeds slecht voor het zelfvertrouwen. Maar toch, het ging het best lekker. Zo irritant dat we er steeds nt tegenaan zitten, maar nt niet helemaal..... Op naar de volgende.

28-08-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Zoys Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 Disk     Mark Fonteijn

-

sprong van verkeerde kant
(58 deelnemers)
JP 39 / 60 44 41.15 1  0  0 Adrie v.d. Bosch

-

insteek palen, tijdfout
Spel .. / .. ..   0  0  0 Mark Fonteijn

-

 
   

De tweede dag Zoys, dit keer met Ace. Het was heel warm voorspeld, maar uiteindelijk viel dat heel erg mee en hadden we zelfs wat regenbuien en niet altijd zon. Maar het was eigenlijk prima agility-weer! Mijn darmkrampen waren ook een stuk minder, dus we gingen ervoor.

Het begon met een leuke jumping met wat lastige stukken aan het begin. Toch kwamen er veel rond. Het ging bij mij ook goed, tot ikalle lastige stukken gehad had en Ace over 2 sprongen de palen in moest. Om hem niet teveel vaart te geven, hield ik iets in, maar Ace was wat onzeker en stopte bijna voor de tweede sprong. hierdor kwam hijer hl krap over en stak vervolgens de palen verkeerd in. Dat herstelde in en toen kwamen we verder foutloos rond. Maar ja, dat herstellen kost tijd, dus ik had ook nog tijdsoverschreiding. Helaas geen punten dus.

Dan maar het vast parcours. Ook met wat lastige punten, maar ook leuk. Het ging een hele tijd goed, eigenlijk had ik alle lastige stukken al gehad. Ace deed het super. En toen ging hij na de wip, met nog 3 sprongen te gaan, ineens een out doen, terwijl hij gewoon die sprong moest nemen. Shit, disk. Waarom? Warschijnlijk was ik iets teveel achter. Dat moest ook om te zorgen dat hij de wip zou pakken en niet de tunnel. Maar dit scenario had ik niet bedacht, dus ook niet op geanticipeerd.

Het spel was iets met water. Ik hou niet van spelletjes, ik wil gewoon lekker een parcoursje lopen. Maar gelukkig kon dat ook. Je kon aftrek van tijd krijgen als je hond met twee poten in het waterbadje ging staan. Nou, dat doet Ace cht niet. En je kon ook tijdsaftrek krijgen als je zelf met je kont in het badje ging. Nou, dat doe ik cht niet, zeker niet als ikdarmproblemen heb, geen droge kleren an heb en nog een tijd nodig heb voordat ik thuis ben. Dus ik heb gewoon lekker een jumping gelopen. Niet altijd mooi vloeied, maar wel foutloos. Aan het einde heb ik braaf geprobeerd om Ace met zijn pootjes in de waterbak te krijgen, maar die stond me aan te kijken van "wat heb jij nou?", dus ik heb niet aangedrongen en heb hem lekker mee de ring uit genomen.

Tja, geen punten en dat is slecht voor het zelfvertrouwen. Maar toch heb ik lekker gelopen. Op naar de volgende.

19-06-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Delft Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 68 Disk     Jurgen Smit

-

oploop wip, sprong terug
(72 deelnemers)
JP 38 / 57 Disk     Jurgen Smit

-

sprong omver, paaltjes weigering, verkeerde sprong
Spel 44 / 66 Disk     Jurgen Smit

-

puinhoop
   

Een wedstrijd met Ace in Delft. Mijn rug is nog niet top, maar het gaat en het weer was super.

Het begon met een vast parcours, wat best pitig was. Er kwamen maar hl weinig combinaties fatsoenlijk rond. Het dreigde bij mij in het begin al fout te gaan, want Ace kwam vl te vroeg, terwijl een afstandsstart wel nodig was om de out te kunnen doen. Gelukkig wist ik de boel te redden. Hierna ging het eigenelijk best goed. Tot de laatste out kwam, waar veel honden de sprong rechts ervan namen. Het lukte me om Ace in de out te krijgen, maar de lijn was niet lekker en daardoor sprong hij terug. Disk. Zo jammer!

De Jumping was ook best lastig, vooral net na de muur, waar twee sprongen een serpentine vormden. Ace sprong pardoes in de eerste (die stond achter een muur, waar hij heel hard overheen ging, dus hij kwam niet uit). Ik kreeg hem daarna wel op de rit, stuurde hem mooi weg en was prachtig op tijd voor de out. Maar die vatte hij op als om de sprong lopen, dus dat was een weigering. Paaltjes insteek ging ook niet goed en op het laatst verraste hij me door een verkeerde sprong te nemen.

Het spel was een race-jumping met veel tunnels, heel leuk. Maar wel lastig. Ik startte samen met Ace op, liet hem de sprong en breed doen en riep hem terug door de tunnel. Ik hielde een handje voor de tunnel om aan te geven dat we scherp de bocht om gingen, maar dat heeft hij blijkbaar niet gezien, want hij stormde zo de volgende tunnel in. Daarna was ik de focus aardig kwijt en werd het een rommeltje.

Tja, alweer drie keer disk. Maar toch heb ik lekker gelopen. Op naar de volgende.

22-05-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Hoogeveen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 9 36.53 0  0  0 Henk Postma

44

 
(68 deelnemers)
JP 34 / 51 39 36.08 2  0  1 Henk Postma

-

2x weigering sprong, stukje van muur
Spel 32 / 48 Disk     Henk Postma

-

uit de palen
   

Twee wedstrijden in Hoogeveen, gisteren Pella, vandaag Ace. Na heel veel disken, wordt het er niet leuker op, maar goed.

Het begon met een vast parcours, wat wel te doen leek. Alleen was er in het begin een risico dat de hond vanaf de breed de oxer zou nemen in plats van de tunnel. Door een flinke brul te geven, wist ik dat te voorkomen. Daarna kwam een haakse insteek palen die goed ging en daarna was het niet zo heel moeilijk meer. En... we kwamen foutloos rond!!! Helemaal blij! Eindelijk puntjes! Dat geeft de burger moed!

De Jumping was ook een leuk parcours een lastige sprongencombinatie aan het begin. Doordat er een inspring-veldje was, had ik die kunnen oefenen en daar ging hij in n keer goed. Helaas ging het helemaal mis in de wedstrijd, dus 2 weigeringen. De rest ging goed, behalve dat Ace een blokje van de muur gooide. Tja, dat kan in zo'n racerondje. Geen disk, maar dus ook geen geweldige klassering. Nou, ja, je kunt niet alles hebben.

Het spel was bijna helemaal de jumping in omgekeerde volgorde. Daardoor was er wel een hele lastige insteek palen en die ging dus ook niet goed. Daarna ging het met de sprongencombinatie ook niet goed, ik gaf het niet duidelijk genoeg aan en Ace zag ze volgens mij niet eens. Ondertussen was het flink gaan regenen, dus snel de boel gepakt en naar huis gegaan.

Nou, eindelijk dus puntjes. Nog een keer of 3 en dan zijn we veilig. We gaan het zien, het zou moeten kunnen!

16-05-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 69 Disk     Patrick Tunders

-

sprong van verkeerde kant
(58 deelnemers)
JP 34 / 51 Disk     Patrick Tunders

-

tunnel i.p.v. sprong
Spel 40 / 60 Disk     Patrick Tunders

-

verkeerde tunnelgat
   

Drie wedstrijden in n weekend, de derde in de rij, ook met Ace.

De derde wedstrijd was in Volkel, het weer was best goed, bijna helemaal droog, veld lag er prima bij. Alleen mijn rug werkte niet helemaal mee. Ace was heel goed te pas, maar dat had ik wel verwacht. Gisteren ook in Volkel gelopen met Pella en in de tent overnacht. Na zo'n weekendje is hij toch wel een beetje moe en dan beter te pas. Verder was hij de dag ervoor niet fit geweest (niet eten, spugen). Maar hij leek weer goed te pas en als hij een parcours ziet is hij toch wel alles vergeten en gaat als de brandweer.

Het begon met een jumping, die voor mij nogal kansloos was. Na de startsprong een out en dan een lange lijn naar achter, met een tunnel aan het einde van die lijn, waar hij niet in mocht. Tja, hoe kom je daar op tijd... Ik probeerde het door de eerste out wat anders te nemen, zodat ik meer voorsprong zou hebben. Bij het wegsprinten werkte mijn voet niet mee, maar als die het wel gedaan had, was ik ook veel te laat geweest. Ace denderde me voorbij en schoot de tunnel in. Dat had ik ook wel verwacht, dus ik ben onverstoorbaar vanaf daar doorgegaan met het juiste parcours. En dat liep nog best lekker, hoewel hij de lastige paleninsteek mistte. Het ventje was goed stuurbaar, maar mijn focus was wat weg, dus hij ging nog twee keer de fout in.

Het Vast parcours was een leuk parcours met 2 tunnels onder de kat door. Bij een moest de hond zelfstandig de palen opzoeken. Dat ging niet goed, hoewel Ace dat wel zou moeten kunnen. Maar ik had het wel wat verwacht, want hij is in wedstrijden minder zelfstandig. Vanaf de kat moest hij tussen twee sprongen door en ook dat ging neit goed, ik bennou eenmaal niet zo goed in dat centimeter-werk. Maar Ace had alle raakvlakken en was goed stuurbaar. Toch dus lekker gelopen.

Het spel was ook leuk. Het liep aanvankelijk heel goed, tot Ace een weigering had op de kat. Daarna kwam er een lang stuk, waar ik niet genoeg vaart had (mijn voet wilde niet mee...) en dus te laat was om het juiste tunnelgat aan te wijzen. Disk. De rest was rommelig, ik liep niet goed met die voet, dus liet het wat gaan.

Tja, niet eens een verkeerd gevoel over deze wedstrijd, ooit wordt het wat!

14-05-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Amsterdam Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 68 Disk     Ron van Straten

-

verkeerde sprong
(54 deelnemers)
JP 38 / 57 Disk     Ron van Straten

-

terug over sprong
Spel 45 / 68 24 42.02 1  0  0 Ron van Straten

-

weigering sprong
   

Drie wedstrijden in n weekend... wat een leven!

De eerste wedstrijd was met Ace in Amsterdam. Het was koud, regende af en toe, maar eigenlijk heb ik daar totaal geen last van gehad. Andere lopers hadden last van het wat lange gras, wat glad werd, maar ook daar heb ik geen last van gehad. Dus als enige excuus kan ik zeggen: ik was niet in vorm. Moe, last van mijn rug, daardoor wat minder gevoel in mijn voet (hernia die wat opspeelde). Maar eigenlijk was ik gewoon steeds niet alert en duidelijk genoeg. Ace was heel goed te pas. Het werkt toch wel als ik hem tevoren wat laat inspringen, dan is de ergste gekte er wel af.

Het begon met een jumping, die best te doen was. Bij de tweede sprong was ik al onduidelijk waardoor Ace wat rechter sprong dan verwacht en dus niet om de sprong terug kwam, maar erover. Disk. Daarna liepen er nog wat dingen niet goed, waaierde Ace een keer zover uit, dat hij daarna heel schuin aan kwam en ik mijn voorgenomen wissel niet kon maken, waardoor hij een verkeerde sprong nam. Kortom, wel 3x disk in een parcours.

Het Vast parcours was ook een leuk parcours. Ace startte te vroeg, waardoor ik even wat moest corrigeren, mar we gingen daarna nog goed door. Na twee sprongen vooruit riep ik Ace sterk terug voor een Duitse bocht.. die er niet was oeps, ik stond nog te ver terug, parcours kwijt Tja, en dat is dan een disk. Erna gingen de paaltjes nog even niet, dus die getraind, toen gingen ze wel. Daarna foutloos naar het einde..

Het spel was wat simpeler. Het liep als een zonnetje, tot ik weer een scoup moest doen, die deze dag al meerdere malen verkeerd ging. Nu dus weer, weigering. Maar verder lekker en foutloos.

Tja, niet eens een verkeerd gevoel over deze wedstrijd, maar wel weer puinbak.

03-04-2016 : C-selectiewedstrijd - Zeeuws Vlaamse KC Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 70 Disk     Patrick Tunders

-

verkeerde gat tunnel
(79 deelnemers)
JP 38 / 56 Disk     Patrick Tunders

-

sprong ipv band
Spel 45 / 69 Disk     Patrick Tunders

-

verkeerde sprong, uit de palen, training van gemaakt
   

De derde C-wedstrijd. Het begon met een jumping met een hele lastige paleninsteek. Die ging super. Darana kwam een scherpe bocht naar een tunnel en helaas was ik te laat aan het uiteinde, waardoor Ace een sprong nam in plaats van de band. Daarna was ik even wat minder gefocussed, maar toen ik het weer oppakte, verliep het eignelijk heel erg goed.

Het vast parcours ging ook best goed, eigenlijk heel erg goed. Helaas gaf ik Ace teveel vaart over de breed, waardoor hij doorschoot naar het verkeerde tunnelgat. Weer een disk, maar toch een goed gevoel.

Bij het spel stond, net als bij het vp de tunnel en de oploop kat direct naast elkaar. Dit keer kreeg ik Ace maar niet over de kat. Voor de rest ging het rondje niet verkeerd.

Ondanks de drie disken heb ik toch het gevoel dat we groeien en dat we er wel komen in de C.

26-03-2016 : C-selectiewedstrijd - KC Canida Venlo Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 52 / 80. Disk     Tams Trj (Hun)

-

uit de palen, sprong verkeerd, tunnel ipv schut
(76 deelnemers)
JP 42 / 63 Disk     Jurgen Smit

-

uit de palen, sprong verkeerd
Spel 56 / 843 Disk     Peter Holmberg (NO)

-

verkeerde sprong, uit de palen, training van gemaakt
   

De tweede C-wedstrijd. Om het wilde gedrag van Ace wat in te dammen heb ik nu voor elke ronde even 'ingesprongen' over wat sprongetjes. Ik had wel het idee dat het hielp, maar ook ddat het de epileptische aanval, die Ace vlak voor het Vast Parcours kreeg induceerde.

Het begon met de jumping. De start ging goed. Halverwege was een scherpe paleningang na een rechte tunnel. Ik maakte op tijd het palengeluid, maar Ace is dar minder scherp op dan vroeger. Ik moest hem dus helemaal brengen, waardoor ik niet breed kon lopen. Ace kwam ook nog te vroeg de palen uit (omdat ik niet alleen wegliep, maar ook wat achter moest blijven). Daardoor haalde ik de out niet. De palen en sprongen heb ik opnieuw gedaan, maar toen haalde ik de out nog niet. Darana maar doorgelopen en dat ging zonder enige fout. Disk, maar geen slecht gevoel.

Zo'n 15 honden voordat ik voor het VP moest starten, kreeg Ace een epileptische aanval. Die duurde gelukkig maar kort en was niet heftig. Hoewel ik al afgemeld was, herstelde Ace zo snel, dat ik besloot toch te lopen. Hij was iets rustiger dan anders, maar nog steeds flink luidruchtig en goed te pas. Maar je concentratie si an toch wat minder. Tot de paaltjes ging eht goed. Daar kwam hij bij paaltje 10 er toch weer uit (liep ik te vroeg weg? Dat moet hij toch leren, want dat moet bij dit soort parcoursen kunnen). Ik deed de paaltjes over, die gingen goed, maar de 2e sprong erna nam Ace van de verkeerde kant, waarschijnlijk omdat ik neit duidelijk genoeg aan hem trok. Daardoor kwam ik uit positie en schoot Ace de tunnel in in plaats van de schut. De rest ging niet verkeerd.

Het spel was een race rondje. Het begon met sprong-kat, maar de kat stond niet op lijn met de sprong. Of het daardoor kwam was niet helemaal zeker, maar heel veel honden vielen van de kat af of hadden er een zeer duidelijke hapering. Ik zette Ace schuin, zodat hij rechter op de kat af zou komen. Hij viel eraf en was best aangedaan. In de herhaling sprong hij eraf, mar daarna ging hij er wel over. Hierna snapte hij een wissel van mij niet, wardoor hij tever doorschoot en verkeerd op de palen af kwam. Bij het over doen ging het wel goed. Het stuk heierna heb ik getraind op de raakvlakken, die overigens helemaal niet slecht gingen, omdat Ace wat onder de indruk was en daardoor wat rustiger. (Achteraf werd bekend dat de electronische raakvlakindicator niet goed was en de kat onder zwakstroom gestaan heeft...)

Ondanks de drie disken ging ik redelijk tevreden huiswaarts: ok, geen puntje voor de competitie, ok, ik kon bepaalde stukken neit belopen, waardoor de diksen ontstonden, maar Ace was wat beter aanspreekbaar. Wellicht dat die sprongetjes de oplossing zijn? Aandachtspunt is wel de paaltjes, die niet goed gaan in de wedstrijden.

20-03-2016 : C-selectiewedstrijd - HSV WIK Zaandam Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 38 / 57 Disk     Mark Fonteijn

-

tunnel ipv kat
(83 deelnemers)
JP 34 / 51 54 32.42 0  0  1 Mark Fonteijn

1

Sprong omver
Spel 32 / 48 Disk     Mark Fonteijn

-

Sprong ipv breed
   

De eerste C-wedstrijd ooit, voor Ace, maar ook voor mij.

Het begon met de jumping. Ik kreeg Ace goed rond, maar hij was wel wild en zag een sprong niet (ws teveel aan het blaffen en op mij aan het letten). Die sprong ging dus om. Omdat er 44 foutlozen waren, leverde dit rondje slechts 1 punt voor de moeite op. Mar wel een punt, dus direct van de nul af. Geen slecht begin!

Het VP ging meteen fout. Na de startsprong moest Ace de kat, mar hij dook in de tunnel, die er vlak naast lag. Dat was mijn fout, want ik liep tever door. Verder bleek hij ook slechts aanspreekbaar, heel wild en blafferig. Hij ging zeker niet als slechtste rond, maar het was niet echt goed.

Het spel was een lastig rondje, omdat na een lange lijn een tunnel in een lichte bocht lag, met uitloop op de paaltjes. Maar die lag zodanig, dat de hond de insteek niet goed zou nemen. Snelle handlers duwden hun hond er in, langzamere handlers liepen aan de buitenkant van de tunnel, om de hond nar de juiste insteek te trekken. Dat deed ik ook, maar helaas was Ace zo druk in zijn hoofd, dat hij dit niet pakte. Verderop vloog hij uit de bocht en nam de verkeerde sprong. Disk.

Met gemengde gevoelens ging ik huiswaarts: ok, een puntje voor de competitie, ok, ik kon Ace aardig goed rond krijgen, maar hij was z druk in zijn hoofd. Als dat niet wijzigt, wordt het niksk met hem, en dat terwijl hij zo goed kan lopen.

Laatst gewijzigd op:

frames