Agility wedstrijden Pella

Wedstrijden 2015:

Wedstrijden andere jaren:

19-12-2015 : NVBH-wedstrijd - Den Dungen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 50 / 75 Disk     Jan Sprij

-

Alle raakvlakken voortijdig vanaf gegaan, over gedaan
(12 deelnemers in 2e graad)
JP 40 / 60 Disk     Jan Sprij

-

om sprong en daarna verkeerde sprong
VP2 40 / 60 Disk     Jan Sprij

-

verkeerde sprong
   

De derde Belgenwedstrijd, weer een mooie en leuke trainingswedstrijd.

Het eerste VP ging goed, maar omdat Pella te vroeg van de raakvlakken kwam (ze had ze wel, maar ging voordat ik het zei), heb ik haar die over laten doen.

De jumping begon met een hele snelle lijn met sprongen en een tunnel richting een open paleninsteek. Pella deed dat supergoed, maar had iets teveel vaart, waardoor ze tegen paaltje 3 aanknalde. Iets verder had ze een te wijde bocht, waardoor ze niet goed voor een sprong uitkwam, erlangs ging en daarna een verkeerde sprong nam. Verder ging het goed, dus eigenlijk een heel mooi rondje.

Het laatste VP begon met een sprong, de muur en dan een out. Tja, Pella schoot dus door en nam de verkeerde sprong. Toen ik het over deed ging het wel goed. Ook nu was ze wat te haastig op de raakvlakken, die ik dan ook over heb laten doen.

Al met al 3xDisk, maar toch lekker gelopen.

31-10-2015 : NVBH-wedstrijd - Zuidwolde Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 50 / 75 Disk     Susan Mouwen-Ophorst

-

flyer op wip, over gedaan
JP 47 / 75 Disk     Susan Mouwen-Ophorst

-

serpentine ging fout
VP2 45 / 75 Disk     Susan Mouwen-Ophorst

-

tunnel ipv schut
   

De tweede Belgenwedstrijd alweer. Die loop ik meer als training, want voor het klassement doe ik niet echt mee.

Het begon zoals altijd met een VP. Pella mocht eerst, daarna Ace. Het was een niet zo moeilijk rondje en het liep eigenlijk ook erg goed. Na de tunnel voor de palen was Pella me even kwijt, maar ze herstelde zich en stak perfect in. Tot de wip waren we nog foutloos. En toen maakte ze een mega-flyer op de wip. Die heb ik haar dus maar even over laten doen, want zo moet dat niet, end at betekende dus een disk. De tweede keer bleef ze niet op de afloop staan, pas de derde keer deed ze dat. Hierna waren er nog 3 sprongen tot de finish en die pakte ze perfect, ruim voor me uit. Eigenlijk een heel goed rondje!

De jumping was hem niet helemaal en dat lag vooral aan mij, want ik kan een serpentine maar nooit goed timen. Bij Ace, die dit rondje eerst mocht, ging het al mis, daar was ik te laat. En bij Pella was ik te snel weg en trok haar langs de sprong. Ook op de terugweg ging het mis. Ertussenin waren een paar leuke stukjes en Pella was superbraaf, is niet één keer de verleidelijke tunnels in gegaan.

Het tweede VP was weer een leuk rondje. Tot mijn verbazing startte Pella te vroeg. Ik had haar terug moeten zetten, maar kwam niet op dat idee. Hierna ging het goed, tot ik een 'vooruit'gaf. Dat was dom, want er was een tunnelgat en de schutting, dus koos Pella voor de tunnel en die was het dus niet. Het stukje overgedaan en toen duidelijk 'touch' aangegeven en dat deed ze heel braaf. De rest van het rondje ging eigenlijk best heel leuk. Prachtige haakse insteek palen, het van me af sturen deed ik niet duidelijk genoeg en dus haperde ze. Daarna een lange lijn, waar ze flink voor me uitwerkte, waardoor ik haar nog eens tukje terug moest roepen naar een tunnel. Maar dat ging allemaal. En ook de laatste lange lijn ging. Wel gooide Pella veel latten, omdat ze erg naar me aan het kijken was. Ze is deze lastige parcoursen niet gewend, maar dat komt nog wel.

Al met al niet ontevreden over mijn stuiterbakje!

26-09-2015 : NVBH-wedstrijd - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
JP 40 / 60 Disk     Ben Gräfe

-

blesseerde zich op 2e sprong
VP2 49 / 74 Disk     Ben Gräfe

 

uit de palen, te snel tunnel in
    (1e VP niet gelopen)

De eerste NVBH-wedstrijd van de nieuwe cyclus werd op dezelfde dag gehouden als het speuren van het Open Kampioenschap IPO van de NVBH. Ik moest 's morgens bij het speuren helpen, dus heb ik het eerste VP niet gelopen.

Bij de Jumping was ik met Ace gestrand op de serpentine, dus die wilde ik dan met Pella goed gaan doen. Helaas kwam ik niet verder dan de tweede sprong. Pella stootte zich daar tegen, ik weet nog steeds niet precies hoe of wat, mar ze piepte en hinkte, dus ben ik maar gestopt. We waren het veld nog niet uit of madam was het alweer vergeten. Gelukkig, maar wel jammer van het rondje.

Het Vast parcours was een uitdaging voor Pella, omdat ik haar uit een heel verleidelijke tunnel moest houden, waar Ace tegen mijn verwachting in ingeschoten was. Tot mijn genoegen lukte dat, zei het met wat wringen en trekken. Ook de rest van het rondje, met een aantal lastige scoops ging boven verwachting. Alleen kwam Pella te vroeg uit de palen (ik haalde haar wat in) en schoot de tunnel in. Dus disk. Maar helemaal niet ontevreden!

12-09-2015 : B1-selectiewedstrijd - KC de Kempen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 48 / 72 Disk     Mark Fonteijn

-

verkeerde sprong
(75 deelnemers)
JP 38 / 57 Disk     Arjen van Gastel

-

sprong van verkeerde kant
Spel nvt Disk     Arjen van Gastel

 

schutting opnieuw
   

De vierde B1 wedstrijd voor Pella, het weer zat mee, het was droog.

Het begon met een VP dat best leuk was. Helaas gooide Pella direct al een paar latten, waardoor ik ging nadenken waarom dat nu kwam. Daardoor was ik niet duidelijk genoeg bij het lijntje naar de tunnel. Dat leverde een weigering op. Daardoor was ik even de kluts kwijt en maakte mijn wissel veel te laat, waardoor Pella de verkeerde sprong nam, disk.

De Jumping begon met een voor mij ogenschijnlijk onmogelijk stukje: 2 tunnels in lijn achter elkaar, maar na de eerste moet de hond rechtsaf. Hoewel het voor de tunnel niet helemaal vlekkeloos ging, wist ik haar toch uit de tweede tunnel te houden. Daarna ging er natuurlijk weer een lat, maar verderop, waar ik bang was dat ze een blinde tunnelingang zou nemen, kwam ze perfect mee. Helaas had ze na de goede paleninsteek teveel vaart waardoor ze eruit kwam. En toen kwam wel het lijntje met 2 tunnels. Ik liep expres al helemaal links mee, want ze moest aan het einde linksaf. En wat doet ze: strak rechtsaf… Aan de video te zien, is mijn stem waarschijnlijk om de tunnel heen gewaaid, waardoor ze dacht dat ik daar liep, want ze was niet op weg naar een toestel. Helaas was ik door deze onverwachtse manoeuvre aardig uit positie. Toch nam ze de sprong nog goed, maar om onduidelijke redenen draaide ze de verkeerde kant op en nam hem nogmaals terug, disk.

Het spel ging ook niet helemaal goed, Pella draaide na de wip netjes mee, maar vloog over de sprong de verkeerde kant op. Dat wist ik te corrigeren, maar daarna floepte ze aan een vreemde kant langs me naar de schutting. Daardoor was ik te laat en kwam ze weer terug. Ook de paleninsteek vanaf de schutting ging fout. Die heb ik dus over gedaan, waardoor ook dit een disk werd.

Tja, 3x Disk. Geen fijn resultaat en ook niet echt lekker gelopen. Flappie floept alle kanten uit als je niet hééél nadrukkelijk handelt. En dat ben ik van Ace niet gewend en moet ik dus nog leren.

16-08-2015 : B1-selectiewedstrijd - KC Arnhem Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 69 27 38.25 0  0  2 Arjen van Gastel

-

2 latjes
(76 deelnemers)
JP 33 / 50 Disk     Arjen van Gastel

-

tunnel i.p.v. sprong
Spel nvt Disk     Arjen van Gastel

 

sprong overgeslagen
   

In de miezerregen en later in de regen hadden Pella en ik onze derde B1-wedstrijd. De nattigheid deerde Pella totaal niet, ze dook zelfs nog in een vijver.

Bij het VP startte ze bijna te snel, tikte de startlat (ik had daar ook geen contact met haar, stom), pakte na de sprongen een prachtige haakse insteek palen en kwam perfect mee aan het einde ervan (zonder de verkeerde sprong vlak na de palen te pakken). Ze scheurde vervolgens een lijntje sprongen af in een noodvaart, pakte keurig de kat en bleef aan het eind netjes staan. Omdat ik vrij breed liep, ging ze er wel wat raar aan de zijkant van af. Vervolgens keurig de juiste tunnels. Bij de wip kon ik goed achterlangs wisselen, mar de out erna mislukte wat, omdat Pella weer naar de palen wilde. Ik kreeg haar wel terug, maar het bochtje naar de volgende sprong werd wat krap, waardoor de lat ging. Jammer, want verder was het een prima rondje.

Bij de jumping lukte het me om haar in de Duitse bocht te krijgen, zonder dat ze de sprong erachter pakte, maar daarna schoot ze wel door en pakte volkomen onlogisch een dichte tunnel. Verderop nam ze een sprong in plats van de palen, ook niet helemaal logisch. Mar toen ze de palen eenmaal deed, maakte ze die schitterend zelfstandig af, zodat ik achter kon blijven om haar op lijn te zeten naar een reeks sprongen. En dat ging super!

Het spel was een herkansing voor die stomme tunnel van het JP. Nu ging het goed en hadden we een lekker racerondje. Helaas liep ik niet ver genoeg door, waardoor Pella een sprong oversloeg. Maar ach, het was maar het spelletje.

Uiteindelijk geen resultaten, maar wel gaat Pella steeds sneller en blijft ze stuurbaar. Prima!

08-08-2015 : B1-selectiewedstrijd - KC Gooi & Eemland Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 53 / 80 18 40.98 1  0  1 Willem-Alexander Kelders

-

weigering sprong, latje
(75 deelnemers)
JP 37 / 56 Disk     Willem-Alexander Kelder

-

verkeerde sprong
Spel nvt Disk     Willem-Alexander Kelder

 

verkeerde tunnel, 3x uit de palen
   

De tweede B1-wedstrijd van Pella. Ze liep lekker door ondanks dat het vrij warm was. Maar daar heeft ze gelukkig weinig last van.

Bij het VP maakte ik een wissel na de eerste tunnel véél te laat en waarschijnlijk ontstond daardoor verderop een weigering. Die had ik totaal niet zien aankomen. Verder liep het rondje goed, helaas wel de laatste lat. Dat kostte me de 9e plek en punten, nu werden we 18e.

Bij de Jumping ging alles aardig goed, beetje wijde bochten hier en daar. Tot we bij de palen aankwamen. Dat was een lastig stuk van het parcours: vanuit de tunnel niet rechtdoor over een sprong, maar rechts een open insteek palen. En daar is Pella niet goed in. Mijn handling bleek vervolgens op dat punt totaal niet te kloppen, dus vloog Pella over d sprong en hadden we een disk. De rest liep wel weer goed.

Het spel was een leuk racerondje. Helaas vond Pella het tunnel-tijd. Ze pakte eerst al een foutieve tunnel, maar dat was ook wel een handlersfout van mij. Vervolgens schoot ze tot drie keer toe uit de palen in haar haast om een tunnel te gaan pakken. Omdat ik da gedrag niet wilde belonen, ben ik met haar het parcours uit gegaan.

Uiteindelijk geen topdag, maar toch wel lekker gelopen. Pella wordt nog steeds sneller en het is duidelijk dat ze het spelletje superleuk vindt. We zullen zien waar dat eindigt!

20-06-2015 : B1-selectiewedstrijd - KC Deventer Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 48 / 72 Disk     Ronald Mouwen

 

palen i.p.v. tunnel, insteek palen fout, weigering sprong
(75 deelnemers)
JP 37 / 55 Disk     Ronald Mouwen

 

verkeerde tunnelgat, weigering sprong, lat
Spel TFU 12 35.22 score 8 Ronald Mouwen

 

weigering sprong
   

De eerste B1-wedstrijd van Pella. Ik was van plan om niet voor het resultaat te gaan, maar voor soepel handling. Gewoon zo handelen als op de training, zo handelen als je 'in een ideale wereld' zou doen. Dit jaar kan ze 4 B1-wedstrijdjes totaal lopen, mooi om ervaring op te doen.

Het begon met het VP, waarin een lastige punten zaten. De eerste was een vrij open insteek palen. Daar is Pella slecht in. En de palen liepen ook nog eens naar de hoek van het veld, met twee sprongen aan de linkerkant ernaast. Dus het risico was ook nog eens dat ze voortijdig richting die sprongen zou gaan. Ik wilde persé aan de linkerkant van de palen lopen, omdat dat qua lijn het beste was. Helaas mistte Pella de insteek palen, wat dus wat verwacht was. Maar in tweede instantie had ze hem en liep hem zowaar helemaal tot het einde. Daarna volgende een paar sprongen die super gingen. De sprong voor de schutting trok ik haar helaas langs. Ace zou hem wel gehad hebben, maar Pella verlangt daar nog wat meer sturing. Hierna ging het terug richting palen: sprong-breed-tunnel. Tot mijn verbazing ging Pella linksaf na de breed en dook de palen in. Disk. Blijbkaar was ze daar nog met haar gedachte mee bezig. In tweede instantie neigde ze weer naar de palen en had daardoor het verkeerde tunnelgat.

De Jumping was een wat raar rondje, met wat lullige hoeken erin, waar de hond vol in de remmen moest. Ik begon al verkeerd, doordat Pella de verkeerde tunnelingang nam. Ik had haar op lijn naar de goede ingang willen zetten, maar blijkbaar had ik dat onvoldoende gedaan. Verderop kwam een out en omdat ik al een disk had, probeerde ik het anders te handelen dan ik verkend had. Dat gign super, maar ik vergat naar buiten te wisselen, waardoor ik Pella langs de breed trok. De rest van het rondje ging eigenlijk heel erg goed, waarbij de rare hoekige bochten mooi kort gingen. Er ging nog een sprong, omdat ik Pella er te kort op bracht.

Het spel was een redelijk racerondje, met slechts één lastig punt na de wip. Ik bij het verkennen eerst manier A bedacht, toen manier B. En toen ik aan het lopen was, merkte ik ineens dat ik toch manier A deed, dus toen had ik even en hapering, waardoor Pella een weigering had. Verder liep hij heel erg goed. Ik had wat dingen uitgetest: Franse wissel na de wip, ging super, vanuit de palen vooruit sturen over een sprong, ging super, daarna achter me langs over een sprong, ging super. Kortom, dit rondje liep eigenlijk heel erg goed.

Al met al geen grootse resultaten, maar toch een tevreden gevoel. Het liep niet allemaal, maar bij vlagen wel heel lekker. We zijn op de goede weg!

31-05-2015 : A-wedstrijd - NVBH KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 53 / 80 1 40.00 0  0  0 Carl de Rouck

 

3e U - Promotie naar B1
(17 deelnemers)
JP 48 / 72 5 35.64 0  0  2 Carl de Rouck

 

2 latten
Spel 47 / 71 3 51.30 score 14.30 Carl de Rouck

 

2x fout op palen en latje
       

Weer een kans op een Utje, maar de voorbereidingen waren niet top, dus ik wist niet wat ik verwachten kon.

Het begon met een VP als spel. Dat liep redelijk, maar de paaltjes stonden haaks op een schutting, die er dicht op stond. Pella kwam daardoor tot tweemaal toe uit de palen. Ik ging hem toen aan de andere kant lopen, omdat het dan meer leek alsof we rechtdoor zouden gaan en toen maakte ze de paaltjes netjes af. De rest liep daarna wat rommelig, ik geloof ook nog een latje.

De jumping had ik snel gezien: niet mijn type parcours. Wellicht daardoor liep ik hem niet geconcentreerd genoeg, zwaaide teveel met mijn armen en Pella tikte twee latten. Geen Utje.

Toen kwam als laatste het VP. Ik zag wel dat het een simpel rondje was, dus het moest kunnen. Maar er zat één héél groot probleem in. Na wip-breed lag er een tunnel in exact de lijn van de hond, met een deels open ingang. Doordat Pella ruim springt, landde ze ongeveer in die tunnel. Hoe moest ik die vermijden? Breed lopen bij een breed, waar ze nogal eens langs loopt, vond ik niet slim, dus koos ik voor een enorme brul. En dat werkte, ze draaide van de tunnel af. De rest was rustig uitlopen, vooral niet haasten. En toen waren we foutloos binnen! UTJE !!! En hoewel Pella niet zo snel was, was ze wel eerste, omdat er verder geen Utjes gevallen waren.

Eindelijk het felbegeerde Utje! En nu door naar de B1!

23-05-2015 : A-wedstrijd - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 50 / 75 Disk     Sandy Ammerlaan

 

tunnel ipv sprong
(57 deelnemers)
JP1 35 / 53 Disk     Arjen van Gastel

 

langs breed
VP2 48 / 72 Disk     Arjen van Gastel

 

weigering sprong, schut ipv kat
(51 deelnemers)
JP2 39 / 59 4 32.38 1  0  0 Sandy Ammerlaan

 

weigering palen
       

KC Uden had een dubbele A-wedstrijd, dus een ochtend- en middagwedstrijd. Dat leverde 4 kansen voor Utjes op.

Het begon met een Vast Parcours. Direct aan de start zag ik al een moeilijkheid in de vorm van een dicht tunnelgat. Ik probeerde Pella wet meer in lijn te zeten om haar ervandaan te houden, maar madam vloog regelrecht de tunnel in. Disk. Daarna was ik wat minder gefocussed en toen ik haar na een tunnel links naast me verwachtte voor de wip, schoot ze zo ongeveer dwars door me heen naar de paaltjes. Dat leverde mij een verzwikte enkel op. Hierna liep het parcours eigenlijk prima en zonder fouten.

De Jumping was een racerondje. Met een ingetapete enkel dacht ik een stuk te kunnen afsnijden. Dat lukte deels, maar ik liep te ver van de breed af en Pella schoot erlangs. Daarna lukte het nog 2x niet om haar erover te krijgen en hadden we dus een disk.

De tweede jumping was niet moeilijk, maar had een lastige bocht na een tunnel en een licht open paleninsteek. De bocht bij de tunnel ging supergoed, maar helaas stak Pella de palen verkeerd in, hetgeen een weigering opleverde. Daarna kwamen we foutloos rond. Tot mijn verbazing werden we nog 4e op dit parcours, er liepen er maar 2 foutloos.

Als laatste mogelijkheid voor het felbegeerde Utje was er een niet al te moeilijk VP. Helaas was de focus blijkbaar weg, want Pella schoot onverwachts uit een logische lijn weg. Daarna was bij mij de focus weg en was ik niet attent, waardoor Pella achter me langs de schutting op vloog in plaats van de kat te nemen.

Jammer, alweer 4 pogingen om zeep geholpen en op de tweede jumping na ook niet echt lekker gelopen. Op naar de volgende wedstrijd.

16-05-2015 : A-wedstrijd - KV Land van Cuijk Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 42 / 64 10 40.70 1  0  0 Ben Gräfe

 

van de wip gegleden
(74 deelnemers)
JP 38 / 57 18 32.62 1  0  3 Ben Gräfe

 

weigering sprong, 3 latten
Spel tfu 16 49.82 5 tst Ben Gräfe

 

fout op palen en wat latjes
       

Op jacht naar de Utjes dit keer in Cuijk. Ik had de dagen ervoor goed geslapen, dus was aardig fit. Helaas zat het weer niet mee. Tevoren had ik geaarzeld of ik een hemd aan zou doen onder mijn sweater. Tjonge, wat was ik blij dat ik dat gedaan heb! Het heeft de hele dag gemiezerd en het was koud!

Het begon met de jumping. Die had een lastige paleninsteek, want de hond moest daarvoor langs de tunnel. En met een tunnelgekke hond als Pella... Ik had mijn strategie uitgedacht en zowaar, het werkte en ze ging zonder enige aarzeling supermooi de palen in. Helaas kwam ik wat verderop wat te laat cq gaf de sprong niet duidelijk genoeg aan, waardoor ze een weigering kreeg. Daarna gooide Pella nog 3 latten. Het liep niet slecht, maar 3 latten is teveel. Later hoorde ik dat de sprongen nogal gevoelig zijn, maar dat mag geen excuus zijn.

Hierna volgde het Vast Parcours. De moeilijkheid zat hier op twee punten waar ik achter Pella moest wisselen: bij de palen en bij de schutting. Dat was nodig om goed in positie te komen. Verder stonden er wat sprongen lastig, dus potentieel latten-gooi-gevaar. Tot mijn genoegen ging alles supergoed en kwam Pella foutloos rond, behalve... dat ze van de (natte en gladde) wip afgleed en die dus over moest doen. Helaas een weigering en dus alweer geen Utje.

Als laatste was het spelletje aan de beurt. Het was een racerondje wat je heen en ook weer terug moest lopen. Ik heb het gebruikt om te kijken hoe ver ik Pella van me af kon laten werken en dat werkte prima. Bij het keerpunt van het rondje handelde ik anders dan ik verkend had en was prompt de weg kwijt. Daarna kwamm Pella nog een keer de palen uit, die ik dus over gedaan heb. Verder was het even lekker racen.

Toen ik aan het wachten was op het VP, was Pelle zeer geinteresseerd in de gedroogde snack kraam die erbij stond. Gekscherend zei ik "ik koop wat voor je als je een Utje loopt". Dat liep ze weliswaar niet, maar dat kwam omdat ze van de wip af gleed, dus eigenlijk was het overmacht. Daarom heb ik toch een zak pensreepjes gekocht. Alle hondjes weer tevreden.

12-04-2015 : A-wedstrijd - KC Kennemerland Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 28 49.60 1  0  2 Ron van Straten

 

weigering sprong, palen opnieuw, lat
(62 deelnemers)
JP 41 / 62 Disk     Ron van Straten

 

verkeerde tunnelgat
Spel tfu 33 36.20 2 tstl Ron van Straten

 

fout op palen
       

Weer een A-wedstrijd op jacht naar de Utjes. Ik had er vooraf een goed gevoel over, maar ik was niet echt fit, beetje ontstoken ogen, erg moe.

Het spel was een leuk Vast parcours, dat begon met sprong-sprong-palen. Pella kwam te hard in de palen, crashte en sloeg daardoor een paaltje over. Daarna liep het eigenlijk prima.

Het Vast parcours was hetzelfde rondje als het spel, maar dan van achter naar voren. Het begon met een sterretje. Achter het sterretje lag een tunnel en Pella schoot daarom door naar die tunnel. Ik riep haar terug, wat ze keurig deed, maar ik zette haar niet goed op lijn voor het sterretje, waardoor ze een sprong oversloeg. Verder op ging er nog een latje. Verder probeerde ik als training bij de paaltjes voor Pella uit te lopen. Dat lukte niet, waardoor ze eruit kwam. Dat heb ik dus even over gedaan.

De jumping was een leuk rondje, maar doordat ik niet alert genoeg handelde, schoot Pella in het verkeerde tunnelgat. Het stuk erna probeerde in wat scherper te handelen om haar de bochten korter te laten maken en dat ging supergoed. Daardoor baalde ik zo van het begin, dat ik het einde niet meer handelde en het een zooitje werd.

Tja, weer geen Utjes, het wordt toch een keer tijd! Aan Pella ligt het niet, die loopt super, zeer stabiel op de raakvlakken en prima stuurbaar als ik alert genoeg handel.

21-03-2015 : A-wedstrijd - Agility Friends, Liempde Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 60 8 39.11 0  0  1 Ron van Straten

 

lat
(57 deelnemers)
JP 38 / 57 10 27.15 0  0  1 Ron van Straten

 

lat
   

Weer op jacht naar de Utjes. Dit keer was het een middag-avond wedstrijd, zonder spel. Het begon met de jumping. Pella ging supergoed, had een supersnelle paaltjes, ik kreeg Pella in de juiste tunnelgaten, alles bleef liggen, tot een sterretje aan het eind. Daar was in waarschijnlijk iets te ver met mijn schouder gedraaid en hup, daar ging de lat. Helaas, geen Utje.

Het Vast Parcours dan. Tjonge, wat ging dat beheerst en wat deed ze de raakvlakken geweldig! Ook hier gingen de paaltjes perfect, kreeg ik haar in de juiste tunnelgaten en bleef alles liggen. En dat was winst, want er waren twee, wellicht 3 plekken in het parcours waar de opstelling zo was, dat Pella makkelijk een latje gooit. Maar ik had het goed voor elkaar en wist dat te voorkomen. Tot ik voorbij de gevaren was. De sprong voor de wip ging het fout. Terugkijkend liep ik er waarschijnlijk iets te dicht op, en pats daar ging de lat. Weer geen Utje… Zucht.

Maar ondanks de teleurstelling, had ik toch geen slecht gevoel, want het waren twee hele mooie beheerste rondjes!

14-02-2015 : A-wedstrijd - HSC de Pijnhorst Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 51 / 77 Disk     Martin Schoffelmeer

 

verkeerde tunnel, finish-lat
(76 deelnemers)
JP 40 / 60 18 30.46 0  0  1 Martin Schoffelmeer

 

finish-lat
Spel tfu 17 36,74   Martin Schoffelmeer

 

Sprong-paaltjes opnieuw
       

Vandaag wedstrijd bij de Pijnhorst. Het spel ging best goed, maar ik gaf Pella teveel vaart bij de palen, waardoor ze de insteek miste. Raakvlakjes zijn bij haar rostvast, dus niet ontevreden.

En dan het VP. Veel honden sprongen van de kat, omdat in het spel ervoor de wip er gestaan had. Geen probleem voor Pella. Helaas fopt ze me daarna door de verkeerde tunnel in te duiken. Was bijna hetzelfde rondje als in het spel, maar net iets andere lijn naar de verkeerde tunnel. Doordat Ace niet zo tunnelgek is, ben ik er met Pella nog niet scherp genoeg op. Helaas disk, maar verder ging het niet zo verkeerd. Ik baalde wel, want het was een heel leuk A-rondje, wat heel goed te doen was.

En dan de laatste mogelijkheid voor het zo felbegeerde laatste Utje, de jumping. Ik had er niet veel vertrouwen in: veel bochten, waar Pella snel latjes gooit en een zeer verleidelijke tunnel achterin. Maar het begon goed, de latten bleven liggen, ze had een fantastische mooie zelfstandige insteek palen. Na de palen trok ik haar nog wat verder naar achteren om de lijn over de sprong zodanig te maken dat ik haar bij die tunnel weg hield. Dat ging goed, een klein haperingetje, maar we kwamen er door en de latten bleven ook nog liggen. Daarna was ik ook nog op tijd voor de laatste tunnel. En toen was het nog slechts een rechte lijn uit. Daar gaat Pella dan zo hard, dat ik te ver achter raak. en als er dan na de laatste sprong niks meer staat, gaat ze omkijken. Pats, daar ging de finish-lat en weg Utje.

08-02-2015 : TWC-wedstrijd - Nieuwe Wetering Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 69 Disk     Sjun de Wit

 

verkeerde tunnelgat
(104 deelnemers)
JP 37 / 62 Disk     Sjun de Wit

 

verkeerde tunnelgat
Estafette nvt 17 123,75 2  2  1 Sjun de Wit

 

Pella disk (laatste paaltje van de slalom overgeslagen
(25 teams)
   

Met een kop vol snot was het niet zo prettig lopen, maar goed. Het begon met het Vast parcours. Ik was helemaal niet in vorm, was het parcours even kwijt, waardoor Pella een verkeerd tunnelgat nam. Later gaf ik de wip niet aan, waardoor ze doorschoot naar de kat en zo ging het door. Puinbak.

De Junping ging beter, maar helaas hield ik wat te abrupt in, waardoor Pella niet de tunnel in ging, maar stopte. Daarna vloog ze het verkeerde gat in, dus een disk. Verder gooide Pelle veel latjes.

De Estafette ging supersnel en strak, maar helaas sloeg ze het laatste paaltje van de slalom over, dus een disk.

17-01-2015 : TWC-wedstrijd - Achterveld Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 71 Disk     Tamara Oomen

 

tunnel i.p.v. sprong
(115 deelnemers)
JP 39 / 64 Disk     Tamara Oomen

 

tunnel i.p.v. sprong
Estafette nvt 8 110,78 1  0  0 Tamara Oomen

 

Pella foutloos
(25 teams)
   

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Het Vast Parcours van Pella ging niet helemaal goed. Ze sprong van de schutting af door een wissel die ik maakte en schoot daarna een tunnel in die niet moest. Toen heb ik dat stuk vanaf de schutting maar even over gedaan. Dat ging toen goed. Later gooide ze nog een lat, omdat ze niet verwachtte dat er daar een lastig stuk kwam, dat is onervarenheid van haar. Verder kwam ze de paaltjes uit, iets dat ze doorgaans niet doet. Ik dacht te zien dat de paaltjes verschoven, maar dat is op de video niet te zien.

De Jumping ging eigenlijk heel goed, maar bij een Duitse bocht had ik totaal niet verwacht dat ze voor de tunnel zou gaan, omdat Ace dat nooit zou doen. Maar Pella is redelijk tunnelgek, dus daar moet ik in het vervolg beter op letten. De rest deed ze supergoed. Ik was vooral trots op de moeilijke paleninsteek, die ze geweldig deed!

De estafette ging ook prima. Na sprong 3 moest ze naar de tunnel, maar sprong 4 stond heel erg dichtbij. Ik wist haar in de tunnel te krijgen. Daarna was ik har even kwijt en was bang dat ze naar de andere tunnel floepte, maar ze redde me door keurig de palen te doen. De lijn naar de finish deed ze super zelfstandig. Trots op mijn vrolijke flappie!

Laatst gewijzigd op:

frames