Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2015:

Wedstrijden andere jaren:

19-12-2015 : NVBH-wedstrijd - Den Dungen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 50 / 75 Disk     Jan Sprij

-

Sprong verkeerd
(35 deelnemers in 3e graad)
JP 40 / 60 13 35.84 0  0  1 Jan Sprij

(31)

Latje
VP2 40 / 60 Disk     Jan Sprij

-

tunnel ipv schut
    (31e in eindklassement Beste Belg in Agility)

De derde Belgenwedstrijd, weer een mooie en leuke trainingswedstrijd.

Het eerste VP ging zoals de laatste tijd gebruikelijk, met de nodige flying contacts. Maar ik kreeg Ace rond, tot de sprong na de paaltjes. Daar maakte ik een Belgische wissel, maar stond totaal verkeerd, waardoor Ace vanaf de verkeerde kant de sprong nam. Dus een disk.

De jumping ging heel goed, met een schitterende open paleninsteek vanuit een hele snelle lijn. De om na een hele snelle lijn ging ook goed, mar ik draaide net iets te kort om de sprong, waardoor ik Ace hinderde. Hij tikte de staander van de sprong aan, waardoor de lat ging. Dat was de enige fout. Goed rondje!

Het laatste VP ging aan het begin fout, doordat Ace na een out onverwachts achter mij langs nar de andere kant kwam. Hij pakte nog wel de schutting, maar kwam er weer af. Daarna werd het een rommeltje. De raakvlakken waren ook weer een drama, ik heb ze oer laten doen, maar of dat wat oplevert betwijfel ik.

Toch heb ik best lekker met Ace gelopen, op naar volgend seizoen.

31-10-2015 : NVBH-wedstrijd - Zuidwolde Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 50 / 75 Disk     Susan Mouwen-Ophorst

-

tunnel ipv sprong
JP 47 / 75 Disk     Susan Mouwen-Ophorst

-

serpentine ging fout
VP2 45 / 75 13 38.47 0  0  1 Susan Mouwen-Ophorst

31

oploop kat
   

De tweede Belgenwedstrijd alweer. Die loop ik meer als training, want voor het klassement doe ik niet echt mee.

Het begon zoals altijd met een VP. Het was een niet zo moeilijk rondje , mar waar ik Pella makkelijk van me af gestuurd kreeg, schoot Ace langs de sprong. Verderop was ik er niet goed bij en gaf te weinig attentie, waardoor hij doorschoot de tunnel in. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. De rest ging ook niet echt soepel, Ace was heel erg kefferig.

De jumping was hem niet helemaal en dat lag vooral aan mij, want ik kan een serpentine maar nooit goed timen. Bij Ace, die dit rondje eerst mocht, ging het al mis, daar was ik te laat. En bij Pella was ik te snel weg en trok haar langs de sprong. Ook op de terugweg ging het mis. Ace draaide helemaal door en ik kreeg er eigenlijk geen lijn meer in.

Het tweede VP was weer een leuk rondje. Ace deed het goed, alleen de oploop kat had hij niet. Jammer, maar eindelijk weer eens een goed rondje!

03-10-2015 : B2-selectiewedstrijd - KC Culemborg Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 48 / 72 Disk     Jan Sprij

-

tunnel ipv verkeerde sprong
(72 deelnemers)
JP 40 / 60 41 43.48 0  0  2 Jan Sprij

-

latje, uit de palen
    (spel niet gelopen)

De laatste B2-wedstrijd van het seizoen. Hoewel Ace al wel zeker gepromoveerd was, wilde ik toch graag een beetje leuk afsluiten. Ik was echter heel erg moe.

Het begon met de Jumping, een leuk rondje. Ik liep hem wel uit, maar ik stond wel drie keer te staan, waar ik een wissel had moeten maken. Mijn hersens deden niet mee!

Bij het Vast Parcours liep het helemaal niet. Ace knalde aan het begin al na een tunnel over een sprong die hij niet moest hebben. En ik riep toch echt! Maar ook hier waarschijnlijk te laat, ik was niet vooruit te branden. De rest heb ik als training uitgelopen en dat ging best aardig.

Het spel heb ik niet meer gelopen, ik stond te tollen op mijn benen, er kwam een hoofdpijn op, dus ik ben maar naar huis gegaan.

Een slechte afsluiting van een toch best mooi seizoen. Met als kroon op het werk: ACE IS GEPROMOVEERD NAAR DE C-KLASSE!!!

26-09-2015 : NVBH-wedstrijd - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
JP 40 / 60 Disk     Ben Gräfe

-

tunnel ipv paaltjes
VP2 49 / 74 Disk     Ben Gräfe

 

verkeerde sprong
    (1e VP niet gelopen)

De eerste NVBH-wedstrijd van de nieuwe cyclus werd op dezelfde dag gehouden als het speuren van het Open Kampioenschap IPO van de NVBH. Ik moest 's morgens bij het speuren helpen, dus heb ik het eerste VP niet gelopen.

De jumping was een leuk rondje, maar je moest wel flink doorlopen om op de juiste plekken te zijn en er zaten een aantal lastige scoops in. Dat lukte best goed, maar bij een serpentine ging ik de mist in, doordat ik Ace te veel naar de 3e sprong trok, dus disk. Verder liep hij best goed.

Het VP was ook een rondje met uitdagingen, maar goed te doen. Helaas had ik er niet op gerekend dat Ace een tunnel zou pakken in plaats van de palen. Dus disk, maar verder eigenlijk best leuk rond.

19-09-2015 : B2-selectiewedstrijd - Speed-Almere Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 5 41.98 0  0  0 Martin Schoffelmeer

60

(63 deelnemers)
JP 46 / 69 Disk     Martin Schoffelmeer

-

Sprong van verkeerde kant
Spel Afvalrace Disk     Martin Schoffelmeer

 

Sprong van verkeerde kant
   

De een-na-laatste B2-wedstrijd van het seizoen. Ace staat op het randje van promotie naar de C-klasse. Zijn het genoeg punten? Dat is de vraag, dus graag nog wat puntjes erbij!

Het begon met een Vast Parcours, maar ook met regen en een enigszins blubberig veld. Ik voorzag niet direct problemen in het eerste stuk, maar achterin waren er 2 outs na elkaar. Oeps, dat kan ik niet goed, dan loop ik Ace in de weg en dan gaan de latten. Ik stond daar met iemand over te praten, toen die zei "dan haal je hem toch buitenom". Oh, dat kan ook, niet aan gedacht. Is wat om, maar dat is beter dan een fout. Dus zo heb ik het dan gelopen en zowaar, Ace kwam foutloos rond. Er waren er slechts 6 van de 63 foutloos, dus daardoor eindigde hij hoog, een mooie 5e plek! En nog een prijs ook!

De Jumping was een raceparcours. Er zat een Duitse bocht voor een tunnel in, waarna er een lange lijn naar achteren kwam. Daar moest ik op tijd bij zin, omdat Ace anders de verkeerde sprong zou nemen. Maar die Duitse bocht was ook lastig, vond ik. Ik besloot die te lopen, zoals ik dacht at het snelste en beste was. En dat ging dus supergoed! Ik was daar nog mee bezig, toen het in mijn hoofd schoot 'je moet racen, anders ben je te laat achterin!'. Ik probeerde nog op tijd achterin te zin, maar helaas, ik kwam te laat. Ace schoot tussen de sprongen door en kwam erover terug, dus disk. De rest ging best aardig, hoewel de scherpte eruit was.

Het spel bestond uit 4 rondjes. Iedereen die het eerste rondje zonder disk door kwam, mocht starten op het tweede rondje. Daar moest je geen weigering hebben, dan mocht je door naar het 3e rondje. Daar mocht je geen weigering of fout hebben en dan mocht je door naar het laatste rondje, waar de snelste tijd de winnaar bepaalde. Helaas schatte ik achterin iets verkeerd in, waardoor Ace over de verkeerde sprong naar me toe kwam. Dus disk op het eerste rondje.

Al met al een tevreden gevoel. Ace was goed te sturen en over het algemeen liep het goed. En natuurlijk die 60 puntjes zijn de veiligstelling van promotie naar de C-klasse (officieel nog niet, maar in de praktijk is dit wel zeker).

15-08-2015 : B2-selectiewedstrijd - KC Arnhem Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 75 5 41.98 0  0  0 Hans Heijboer

60

(70 deelnemers)
JP 34 / 55 14 35.77 0  0  0 Hans Heijboer

28

tjdfout
Spel Gambling 29 39.13 0  0  0 Hans Heijboer

 

 
       

Weer een wedstrijdje voor Ace, dat was al even geleden.

Het begon met het VP, waarbij het begin nogal een breiwerk was. En het begin aan het begin van de dag is nooit Ace zijn sterkste kant… Maar dit keer was hij goed te pas. Hij startte wel te vroeg, maar ik kon hem goed rond krijgen. Toen we eenmaal voorbij dat lastige begin waren, ging het goed. Even nog een attentie nodig, anders was hij een verkeerde tunnel ingeschoten. De oploop kat had hij volgens mij niet, maar de keurmeester kon dat niet goed zien, omdat er een tunnel voor zat, dus die fout kreeg ik niet. Uitiendelijk dus foutloos en zowaar goed voor een 5e prijs!

De jumping was niet zo heel moeilijk, dus daar kwamen er veel foutloos rond. Ace deed dat ook netjes, hoewel hij bij een sterretje ineens de verkeerde kant op draaide. Gelukkig kon ik hem terug roepen, maar het kost natuurlijk tijd. En achteraf zag ik dat de SPT erg strak stond en hij een tijdfout had. Als hij nou niet die rare draai gemaakt had… En dat terwijl bij de kromme tunnel hij alle reden had om de verkeerde kant op te draaien, maar dat niet deed. Ach, toch weer puntjes.

Het spel was een gambling. Daar hou ik niet zo van, maar ik heb er een lekker rondje van gemaakt. Ace vond dat hij genoeg raakvlakken gedaan had en knalde tot twee keer toe van de afloop schut (zag ik op de video).

Met een totale score van 88 punten zijn Ace en ik in de competitie zowaar naar een 13e plek gestegen. Dat is een promotieplaats, dus nu denken we stiekem na over de C-klasse.

04-07-2015 : B2-selectiewedstrijd - Agility Friends Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 25 45.65 0  0  3 Ron van Straten

4

oploop kat, afloop kat, (weigering sprong, maar niet gegeven) afloop schutting
(77 deelnemers)
JP 40 / 60 15 35.52 0  0  0 Ron van Straten

 

 
   

Een zeer vroege wedstrijd dit keer, omdat vanwege de verwachte hitte de aanvangstijd op 07.30 gezet was. Vanwege die verwachte hitte was het spel afgelast, zodat we voor de middag klaar zouden zijn.

Het begon met een VP. Ace bleef weer niet zitten bij de start, maar ik kreeg hem daarna wel goed op de rit. Helaas had hij vandaag weer 'flying contacts' en miste hij oploop en afloop kat en de afloop schuting. Verder haperde hij achterin, maar uiteindelijk stond die weigering niet op papier. Los van die foutjes, liep het eigenlijk nog niet eens o slecht. Een zeer lastige insteek palen ging goed en de ommetjes ook.

Ook bij de jumping bleef Ace slecht zitten. Ik liet hem maar gaan, maar had hem zodanig neergezet, dat hij eigenlijk niet fout kon gaan. Dat bleek ook, behalve dat hij wat ver doorschoot. Hierna liep het rondje erg goed. Een ommetje ging wat traag en er was nog een wijde bocht, waardoor de tijd niet heel snel was. Maar het was wel foutloos, goed voor een 15e plaats en 25 punten. Daarmee komt Ace op 129 punten. Vorig jaar lag de grens van degradatie op 107 punten, dus die zijn we ruim gepasseerd.

Met 25 puntjes op zak en eigenlijk helemaal geen slechte rondjes, kun je niet anders dan tevreden zijn. Met de airco op maximum gingen we vervolgens weer naar huis.

07-06-2015 : B2-selectiewedstrijd - KC Hoogeveen (Zwolle) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 54 / 81 26 45.78 0  0  1 Martin Schoffelmeer

4

oploop kat
(71 deelnemers)
JP 48 / 72 Disk     Martin Schoffelmeer

 

sprong verkerde kant gesprongen
Spel (NK-VP) 46 / 68 7k 43.18 0  0  1 Henk Postma

 

latje; dit was het VP van de C-klasse!
   

In de zoektocht naar 'hoe krijg ik Ace bij een wedstrijd zodanig rustig, dat hij aanspreekbaar is en niet zo ongeveer ontploft in het parcours' had ik hem naast een extra dosis Rustcompositum ook nog een half tabletje Valeriaan gegeven. Of dat het was, weet ik niet, maar hij ging vandaag super!

Het begon met een Vast Parcours, dat behalve lang, ook de nodige lastige stukjes had. Ace ging prima rond, had zijn raakvlakjes redelijk netjes, maar miste helaas de oploop kat. Dat was zijn enige fout. Dat was al een half ingecalculeerde fout, want met de tunnel recht voor de kattenloop, kwam hij er al met een rotgang op af en dan vliegt hij er wel eens over. Valt niet te trainen, dus tja, pech. Verder was ik heel tevreden met dit rondje en het leverde een bescheiden aantal puntjes voor het klassement op.

Hierna was eerst het spel aan de beurt. Dat bleek nagenoeg hetzelfde rondje als het VP van de C-klasse. Er zaten een heleboel lastige stukken in, maar ik vond het wel een uitdaging. Je moest tot tweemaal toe je hond vlak voor de tunnel naar een sprong dirigeren. Dat lukte allemaal wonderwel en we kwamen bijna foutloos rond. Helaas ging er een latje net voor de schutting. Ik denk dat ik te abrupt een wending maakte. Hoe dan ook, met 1 fout waren we toch nog 7e, hetgeen een supergoed resultaat was op dit rondje, waarop driekwart een disk liep.

Als laatste was de jumping aan de beurt. Weer een lang parcours, met veel tunnels, een echt racerondje. Het begin was goed te belopen en daar kwamen Ace en ik moeiteloos door. Daarna was er een lastige out, waarbij ik te snel wegstapte. Ace pakte hem dus van de verkeerde kant, dus disk. Ik deed hem nog een keer en toen ging hij goed. De rest was een tunnel en dan een sprongenreeks, in één lange rechte lijn naar de finish. Maar wel een mega-eind. Tja, en dat is lastig met Ace, want hij werkt niet goed vooruit en ik ben dan steeds te laat. Na de tunnel ging hij al teveel van de lijn af, doordat ik tever achter was. Daarna kreeg ik hem niet lekker meer op de lijn. Arme Ace met zo'n trage baas..

Al met al was ik dik tevreden over vandaag. Ace was heel goed te pas. Zou de Valeriaan geholpen hebben of was het meer de redelijke rust rondom de ringen? We zullen het in de toekomst weten, maar voortaan krijgt hij wel zijn Valeriaantje.

31-05-2015 : Open wedstrijd - NVBH KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 47 / 71 Disk     Carl de Rouck

 

sprong terug gesprongen, training raakvlakken
(38 deelnemers)
JP 44 / 66 Disk     Carl de Rouck

 

sprong terug gesprongen
VP2 52 / 78 Disk     Carl de Rouck

 

tunnel ipv sprong, latje
   

Vandaag een NVBH-wedstrijd, die ik vooral liep vanwege de mogelijke Utjes voor Pella. Maar Ace mocht ook zijn rondjes doen. Ace was redelijk goed te pas, vooral het tweede VP was hij goed stuurbaar. Iemand suggereerde dat de drukte rondom de ring wellicht ook een factor is. Dat was gisteren en vandaag inderdaad niet veel.

Het begon met een Vast Parcours. Ace was redelijk controleerbaar, hoewel hij bij de kat (het eerste raakvlak) wel erover schoot. Ik probeerde eens snel weg te zijn bij een sprong, waar ik hem van me af stuurde. Dat ging fout, hij sprong weer terug, dus disk. Verder eigenlijk helemaal geen slecht rondje.

Hierna kwam de jumping. Dat was een racerondje, niet echt mijn parcours, met op het laatst een redelijk onmogelijke situatie, waar ik Ace van me af moest sturen over een sprong, terwijl het parcours ook aan mijn kant lag. Dus alle signalen waren naar binnen, maar hij moest naar buiten. Het racestuk ging eigenlijk erg goed, maar die sprong ging dus fout, Ace sprong terug.

Het laatste parcours was weer een vast parcours, niet heel lastig. Ik liep na een tunnel snel door, zodat ik de out kon handelen, maar Ace nam daardoor de tunnel nog een keertje. Dus disk. Verder ging het eigenlijk best gesmeerd.

30-05-2015 : B2-selectiewedstrijd - KC Amsterdam Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 69 5 43.16 0  0  0 Jurgen Smit

60

(91 deelnemers)
JP 34 / 51 10 28.25 0  0  0 Jurgen Smit

40

 
Spel - Team JP 34 / 51 Disk     Jurgen Smit

 

weigering palen, eindsprong vanaf verkeerde kant
       

Ace was het afgelopen weekend goed controleerbaar, wat volgens mij kwam doordat hij moe was van het kamperen. Het is dus vooral zijn gekte, waardoor hij zo slecht de raakvlakken doet. Ik besloot om hem voor vandaag een extra dosis rustcompositum te geven (dat krijgt hij vanwege zin epilepsie). Dat werkte blijkbaar goed, want hij was erg goed te pas.

Het begon met een Vast Parcours. Ace was goed controleerbaar, hoewel hij bij de start te snel kwam. Daardoor schoot hij bijna een verkeerde tunnel in, maar ik kon hem eruit houden. Daarna verliep het eigenlijk heel soepel. Voor de paaltjes was een tunnel onder de schutting door. Daar besloot ik buitenom te lopen, omdat ik anders niet op tijd bij de uitgang tunnel zou zijn. En een andere reden was, dat ik hem dan beter de ingang van de paaltjes in kon trekken. Dat lukte wonderwel! Omdat ik niet voor en niet na de paaltjes kon wisselen, besloot ik het anders te doen, wetende dat dit niet echt de schoonheidsprijs zou gaan verdienen. Maar Ace kon daar nergens de fout in, dus het ingecalculeerde naar de verkeerde kant draaien was geen punt. Het liep zoals verwacht. Daarna deed Ace nog heel beheerst de kattenloop en waren de twee sprongen naar de finish verder kinderspel. En dat betekende een foutloos rondje! En het bleek zelfs goed genoeg voor de 5e prijs! En ook nog eens de eerste 60 punten voor de competitie! Ik was superblij!

Hierna kwam de jumping. Dat was een typisch racerondje voor Border Collies. Er zat een lastig puntje bij, waarbij ik besloot ervoor te gaan. Er wordt vaak door mijn trainers gezegd dat ik veel meer door moet lopen en niet moet denken 'dat haal ik niet'. Dat heb ik daar gedaan, met het idee 'als ik het niet haal, heb ik bewijs op video en als ik het wel haal heb ik een fraai rondje'. Dat laatste werd het! Ik kreeg Ace heel mooi vloeiend rond. Doordat er veel snelle Borders waren, werd hij 'slechts' 10e, maar ik was heel erg blij met dit supermooie rondje. Het was 40 punten voor de competitie waard, zodat we in één dag 100 punten gescoord hebben. Dat schiet lekker op, bijna genoeg om niet te degraderen!

Het spel was een snelle jumping, met een paar outs erin. Ik ging er weer voor en ze gingen allemaal goed. Helaas had Ace de insteek palen niet. Mijn concentratie was daarna wat minder en ik trok hem langs de eindsprong. Ach, who cares, we hadden een topdag!

24-05-2015 : B2-selectiewedstrijd - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 43 / 65 35 41.26 1  0  1 Jan Sprij

 

afloop schutting, weigering sprong
(87 deelnemers)
JP 37 / 56 18 37.96 1  0  1 Jan Sprij

 

latje oxer, weigering sprong
Spel - Team VP 50 / 75 18 40.54 0  0  3 Jan Sprij

 

afloop schut, oploop en afloop kat
   

Een heel weekend KC Uden, want Pella liep op zaterdag en Ace op zondag.

Of Ace een beetje vermoeid was door het kamperen of dat hij inderdaad wat rustiger is, weet ik niet, maar feit was dat hij heel goed bereikbaar was en voor zijn doen aardig rustig.

We begonnen met een jumping, die ik vooraf niet zag zitten: veel draaien, tussendoorhalen etc. Ik ging van start met het idee van 'we zien wel waar het schip strand'. Nou, dat strandde dus niet, want ik kon Ace prima rond krijgen. Doordat ik wat te laat riep na een tunnel, maakte Ace en wat ruime bocht en gooide het latje van een oxer. Iets verder was ik wat onduidelijk, waardoor ik een weigering kreeg. Maar verder kwamen we netjes rond. Trots op mijn ventje!

Het Vast parcours was iets minder lastig. Natuurlijk vloog Ace weer van de schutting af, maar de rest van de raakvlakken had hij wel. Omdat ik hem persé buitenom wilde halen bi een sprong (dan kwam hij veel beter uit bij de oploop kat), ging het daar mis en kreeg ik een weigering. Achteraf had ik hem dan maar tussendoor moeten halen, dan had ik waarschijnlijk zelfs punten gelopen. Want nu kwamen we keurig rond met 2 foutjes.

De jumping was ook een vast parcours. Om die goed te kunnen lopen moest ik gewoon doorlopen en dat heb ik dus gedaan. Daardoor kwam Ace in race-modus, dus dat werden weer flying contacts. Maar de drie raakvlakfouten waren ook de enige fouten, dus weer netjes rond gekomen. Geen snelle tijd, omdat Ace in het begin Ace na een sprong de verkeerde kant opdraaide en ik hem terug moest halen om goed uit te komen bij de paaltjes.

Geen puntjes, maar toch had ik een heel goed gevoel over deze wedstrijd. Na de vorige twee wedstrijden had ik het gevoel 'wat doe ik eigenlijk in de B2, we kunnen dit helemaal niet aan". Maar na dit weekend weet ik dat we het wel aan kunnen. Ik moet nog eens goed kijken hoe ik Ace bij volgende wedstrijden zo rustig kan houden, dan komt alles goed.

02-05-2015 : B2-selectiewedstrijd - HSC De Pijnhorst Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 Disk     Ron van Straten

 

alle raakvlakken opnieuw gedaan
(85 deelnemers)
JP 37 / 56 Disk     Ron van Straten

 

tunnel opnieuw gedaan ivm palen-insteek
Spel team-jp 38 36.52 1  0  1 Ron van Straten

 

verkeerde paleninsteek, latje
(door Pella gelopen)
   

Terwijl Pella hoogloops is een wedstrijd met Ace lopen is achteraf gezien geen goed idee. Ace loopt weliswaar nog steeds keihard zijn rondjes, maar hij is er met de kop toch onvoldoende bij. Bovendien heeft hij, doordat hij niet of nauwelijks eet, zijn rustcompositum niet gekregen, waardoor hij heel wild is. Kortom, het was een puinhoop.

Het begon met het Vast parcours. Ace vloog weer idioot over de raakvlakken, dus die heb ik allemaal over laten doen. Verder liep hij nog niet eens zo slecht.

De Jumping was pas écht een drama. Ik moest hem diverse keren scoopen, maar dat bleek hij niet meer te kennen. Hij was vooral druk met blaffen. De paaltjes stak hij goed in, maar dat realiseerde hij zich niet eens, dus hij kwam er al blaffend weer uit.

Omdat ik geen zin meer had om met Ace nog een rondje te lopen, heb ik het spelletje met Pella gelopen. Ze was als een van de laatste aan de beurt en ik liep niet voor een team, dus niemand had er nadeel of last van. Ze liep een heel net rondje. De insteek palen was lastig en die miste ze, er ging een lat en ze had erg ruime bochten, maar ze liep wel als een speer.

26-04-2015 : B2-selectiewedstrijd - KC Assen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 63 Disk     Henk Postma

 

schutting opnieuw gedaan
(74 deelnemers)
JP 36 / 54 Disk     Henk Postma

 

tunnel ipv sprong
Spel tfu Disk     Henk Postma

 

raakvlakken over gedaan
   

De eerste B2-wedstrijd van het seizoen. Omdat Pella loops was, had ik verwacht dat Ace nogal wild zou zijn en had dus geen hoge verwachtingen van vandaag. Tot mijn verbazing was Ace eigenlijk heel rustig. Pella was ook nog niet op haar hoogtepunt, dus hij had ook gewoon gegeten.

Het begon met de jumping. Het was een onmogelijk rondje, moeilijker dan ik het hele vorige jaar gezien heb. Na de startsprong kwamen er 3 outs en dan een tussendoor. Alsof dat nog niet genoeg was, stonden de palen naar de hoek van het veld en moest daarna een lange, snelle lijn naar de andere hoek van het veld genomen worden, met als laatste een breed. Niet bepaald een parcours voor Ace en mij! Het begon ook raar, want Ace was bij de start teveel naar voren gewipt. Toen ik hem liet komen, kwam hij onder de startlat door. Na opnieuw gestart te zijn, ging het niet eens zo slecht. Door een niet zo goede wissel bij de tweede out kwam ik met Ace in de knoei, waardoor hij doorschoot naar de tunnel. Disk. Vervolgens ging het goed, na de palen nam Ace de sprong en de oxer goed, maar toen was ik teveel achter, waardoor hij de breed niet goed nam. Het stuk hierna ging eigenlijk best goed, hoewel Ace wat haperde, doordat ik te ver achter was.

Het Vast Parcours was goed te doen, mar ik had mezelf voorgenomen om Ace terug te zetten op de raakvlakken als hij erover zou vliegen. Verder heb ik de afstandsstart geoefend. Dat ging beter. De wip ging goed, maar Ace kwam er wel te vroeg vanaf. Mmm, toch maar doorgelopen. Lastige insteek palen ging goed, stuk erna ook. Toen kwam de schutting en Ace vloog erover. Dus heb ik hem teruggezet en had een disk. De rest van het rondje ging super. Ace bleef keurig op het raakvlak van de kat staan, ik kon hem zowaar wegsturen naar de sprong en de rest was peanuts. Best tevreden dus.

Het spel was ook een Vast Parcours. Er zat een hele lange afstandsstart in, dus die heb ik geoefend en dat ging zowaar supergoed. De kat ging ook prima, maar de schutting vloog hij weer over. Daarvoor had ik al een disk, doordat Ace naar de kat schoot, maar dat maakte me niet zoveel uit. Na het overdoen van de schutting, kwamen wat sprongen en toen de paaltjes. Tot mijn verbazing kwam Ace op het laatst eruit, dus dat moest even over. De wip die erna stond deed hij vervolgens heel erg netjes, hij bleef keurig staan! Tja, wellicht leert hij het een keer.

Hoewel de score uiteindelijk 3xDisk was, was ik toch zeker niet ontevreden. Ace was voor zijn doen rustig en het liep eigenlijk helemaal niet zo verkeerd. Dat geeft de burger moed voor de volgende wedstrijd!

28-02-2015 : TWC-finale - Utrecht Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 71 131 40,73 0  0  4 Sjun de Wit

 

3 raakvlakken, en..?
(189 deelnemers)
JP 42 / 67 37 39,14 0  0  0 Johan Taks

 

niet verkend
   Overall: Ace 68e

Slechts 2 rondjes vandaag. Het begon met het VP. Ace ging als een idioot over de raakvlakken en miste alle aflopen. Waarschijnlijk heeft hij ook ergens een oploop gemist, omdat hij 4 fouten kreeg.

Voor de Jumping was ik met de honden wezen wandelen en kwam te laat voor het verkennen terug. Ik heb dus vanaf de kant verkend. Dat bleek niet verkeerd, want we kwamen foutloos rond.

08-02-2015 : TWC-wedstrijd - Nieuwe Wetering Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 69 Disk     Sjun de Wit

 

te vroeg gestart
(104 deelnemers)
JP 37 / 62 14 31,44 0  0  0 Sjun de Wit

 

 
Estafette nvt 20 72,43 3  0  1 Sjun de Wit

 

BM-team, Ace 1 latje
(25 teams)
   

Met een kop vol snot was het niet zo prettig lopen, maar goed. Het begon met het Vast parcours. Stom genoeg startte ik voor het fluitje van de scheidsrechter en had dus direct een disk. Daarna heb ik er maar een training van gemaakt. Ace was eigenlijk heel goed te pas.

De jumping verliep beter, we kwamen foutloos rond. Er waren wel een paar wijde bochten, mar verder prima.

Ace liep dit keer in een BM-team. Hij mocht als eerste starten. Natuurlijk startte hij te vroeg, maar ik wist de boel te redden en hem rond te krijgen. Wel ging er nog een latje.

17-01-2015 : TWC-wedstrijd - Achterveld Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 71 8 40,84 0  0  0 Tamara Oomen

 

tunnel i.p.v. sprong
(115 deelnemers)
JP 39 / 64 Disk     Tamara Oomen

 

verkeerde sprong
Estafette nvt 2 63,85 1  0  0 Tamara Oomen

 

Ace foutloos
(25 teams)
   

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Ace begon meteen goed door een foutloos Vast Parcours te lopen.

Bij de Jumping was hij ook goed te pas, maar ik maakte een fout door teveel bij de sprong te willen zijn die ik moest handelen. Maar ik was nog onderweg, dus door mijn voorwaartse beweging schoot Ace over de verkeerde sprong. Verder liep hij perfect!

Bij de estafette kwam de sodemieter weer eens te vroeg. Omdat ik voor het team liep, kon ik hem niet terug zetten, dus liep ik door. Het begin werd daardoor wat rommelig, maar het voordeel was, dat hij niet zoveel voorwaartse vaart had, waardoor ik hem goed de tunnel in kreeg. De rest was een peulenschilletje voor ons. uiteindelijk werd het team zelfs tweede!

Laatst gewijzigd op:

frames