VZH examen van Pella
(29-06-2014)
Aanvankelijk zou ik niet meedoen met het examen bij 't Haartje, omdat Pella nog net niet ver genoeg was. De laatste weken ging het echter wel met sprongen vooruit. En toen werd de datum voor de Randmerenbokaal veranderd, waardoor ik daaraan mee kan doen. Maar dan moet Pella wel VZH hebben. Helaas zat het examen toen vol. Maar op de vrijdagavond voor het examen kreeg ik het bericht dat er een plekje vrij gekomen was, dus heb ik me er direct voor aangemeld en mocht ik meedoen.

Pella liep ver beneden haar kunnen, ze volgt normaal veel strakker. Maar ja, ze is pas 16,5 maand en erg nieuwsgierig, dus vond ze het allemaal erg interessant. De keurmeester was erg gecharmeerd van haar vriendelijke, vrije karakter Ún haar werkdrift, dus was hij wat milder over haar foutjes.

Onderdeel B deed ze wel zeer goed. Geen reactie op de andere honden, keek rustig de hardloper na en bleef keurig rustig aan het hek toen ik uit zicht was. Bij het insluiten testte de keurmeester haar nog extra door zijn keurboek achter haar te laten vallen. Ze reageerde er niet op en was nieuwsgiering aan het snuffelen wie er om haar heen stonden.
Ik ben trots op mijn toppertje!


Laatst gewijzigd op:

frames