06-09-2014: G&G-examen HSV 't Haartje

Het G&G-examen bij HSV 't Haartje was al een keer uitgesteld en omdat ik niets meer gehoord had, dacht ik dat het weer uitgesteld zou worden. De zondag voor het examen hoorde ik dat het wél doorging. Oeps, werk aan de winkel, want Pella kende het afstandsappèl en het volgen met sta nog niet. De dag voor het examen kon ze het afstandsappèl op 3 meter, maar niet op de vereiste 5 meter. Het volgen met sta en het volgen met zit ging ze door elkaar halen, een normale ontwikkeling in het leerproces, maar op dit moment even ongewenst.

Ik was te vroeg op de club en deed met Pella nog een keer het vaksturen, omdat ze daarmee rommelt als er iemand in de buurt van het vak staat. Nou, ze deed dus totaal niks, ging snuffelen, had geen aandacht bij het volgen, compleet rampenplan! Fijn begin van een examendag…

Na de G&GB-ers mocht Pella haar kunsten 'voor het eggie' vertonen. Gelukkig was ze er veel beter bij, hoewel ze toch wel wat springeriger was dan anders. Ze draaide een heel net programma. Bij het volgen met sta nam ik geen risico en gebruikte een handhulp. De rest ging prima. Het volgen met zit ging ook goed, maar bij terugkomst bij Pella ging ze staan (ik stapte expres dicht bij haar, omdat ze erg aan het snuffelen was, daardoor sprong ze op). Bij het komen op bevel, hoogtesprong en apporteren was ze nogal springerig, wat puntjes kostte. Het afstandsappèl deed ze zowaar op 5 meter afstand! En ja, toen was ze met een uitmuntend geslaagd! Trots op mijn dikkoppie!

G&G1-puntenlijst Pella

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten liggen (uit zicht) 3 9 27 beetje snuffelen, onrustig
Los volgen 3 8 24  
Sta tijdens volgen 2 8 16 handhulp
Komen op bevel (25 m) 3 8 24 opspringen, scheef
Zit tijdens volgen 2 7 14 gaat staan bij terugkomst geleider
Vak zenden 4 10 40  
Vlak apport 3 9 27 scheef
Appèl op afstand (5 m) 3 8 24 stukje naar voren
Sprong over horde 3 8 24 opspringen, scheef
Algemene indruk 2 8 16  
  28   236 Kwalificatie: Uitmuntend

(Keurmeester Jan Mulder)


Laatst gewijzigd op:

frames