26-07-2014: G&G-G examen Speed-Eemland, Pella

Het eerste G&G-examen voor Pella was een feit: bij mijn eigen cluppie Speed-Eemland. Ik wist dat ze het kon en had er eigenlijk het volste vertrouwen in. Maar dat moet je dan nog wel even waar maken.

Het begon met slalommen door de groep. Dat deed ze perfect, mar bij het zitten in de groep werd ze zoals altijd ongeduldig en stond een paar keer op. Daarna kwam de meest spannende oefening voor mij: de af-blijf. Die is nog erg wiebelig en ze wil wel eens ineens als een speer naar me toe komen. Gelukkig deed ze dat nu niet en scoorde zelfs volle bak.

Toen begon het individuele deel. Pella volgde aan de lijn erg netjes, veel beter dan bij haar VZH-examen. Persoonlijk vond ik haar bij het los volgen nog beter volgen, maar ze werd een keer afgeleid door de klik van een fototoestel en week even. Staan en betasten ging erg rommelig, zoals verwacht. Madam vindt het een stomme oefening en ze liep dus ook gewoon weg toen de keurmeester haar wilde betasten. Even later kwam ze wel naar hem toe en duwde haar neus in zijn gezicht. Gebit tonen ging wel goed.
Zowel bij het komen op bevel en het apporteren gaf de keurmeester het commentaar dat ze tegen me opbotst en dat dit in hogere klassen veel punten gaat kosten. Tja, ik ben al bij dat ze voor gaat zitten, want dat heeft ze pas vrij recent geleerd. De perfectionering komt nog.
Bij vaksturen gaat ze doorgaans als een speer, maar nu bleef ze hangen en kwam terug. Ze aarzelde en ging toch nog naar het vak, zonder dat ik een extra commando moest geven. Op mijn af-commando ging ze vlot liggen. Waarschijnlijk had het te maken met het feit dat er iemand halverwege de lijn naar he vak stond, want dat is ze niet gewend (ik train meestal alleen). Trainingspuntje dus. Zit tijdens volgen ging perfect en het apporteren ging, afgezien van het botsen, ook prima.

Tja, en toen kwam Pella met een uitmuntend het veld af en de hoogste score van de dag. En dat met slechts 17,5 maand leeftijd! Supertrots op mijn gekke dikkoppie!

G&GB-puntenlijst Pella

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 9 18 Paar keer opstaan, snuf aan Border
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30  
Volgen aan de lijn 3 10 30  
Staan en betasten 2 6 12 blijt niet staan, loopt
Gebit tonen 1 10 10  
Zit tijdens volgen 3 10 30  
Los volgen 4 8 32 1x wat los
Komen op bevel 3 8 24 tegen geleider aanlopen, scheef voor
Terugzenden plaats 3 7 21 met omweg naar vak, ec zit
Vlak apport 2 8 16 schiet wat over blok heen, tegen geleider aanlopen
Algemene indruk 2 9 18  
  28   241  

(Keurmeester Cor van Dort)


Laatst gewijzigd op:

frames