Agility wedstrijden Pella

Wedstrijden 2014:

Wedstrijden andere jaren:

13-12-2014 : A-wedstrijd - NVBH, Maarssen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 Disk     Jurgen Smit

 

Langs de breed
(8 deelnemers)
JP 36 / 54 2 28.03 0  0  1 Jurgen Smit

 

latje
Spel TFU 5 37.56 7e tstl Jurgen Smit

 

 
   

Een Belgenwedstrijd, ook daar kun je Utjes scoren. Pella begon met het spel. Dat liep op zich goed, maar omdat ik he niet kon belopen na de tunnel, was ik te laat om haar vooruit te sturen. Ze kwam de tunnel uit, zag mij en nam direct de (verkeerde) sprong in mijn buurt. Jammer, maar verder goed gelopen.

Hierna kwam de Jumping. Die liep ze supergoed, wel wat wijde bochten, maar desondanks toch heel snel. Helaas, helaas ging er een latje. Dus geen Utje, wel een 2e prijs.

Het Vast Parcours leek goed te gaan, maar na een tunnel overzag ze totaal de breed en miste die dus. Helaas disk. Verderop presteerde ze het om achter mij langs de kat op te gaan waar ze de wip had moeten hebben. Jaja, aan zelfstandigheid geen gebrek.

Helaas dus geen Utje, dus maar weer op naar de volgende A-wedstrijd. En dan maar hopen dat er geen rare dingen na een lange, snelle lijn zijn, want Pella wordt steeds sneller en ik kan dat echt niet belopen…

07-12-2014 : TWC-wedstrijd - Bunschoten Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 43 / 68 Disk     Rob Balt

 

stuk van parcours gemist
(117 deelnemers)
JP 39 / 64 Disk     Rob Balt

 

verkeerde sprong
Estafette nvt 5 85,07 0  0  0 Rob Balt

 

hele team foutloos
(26 teams)
   

De tweede wintercompetitiewedstrijd van Pella. Het begon met het Vast Parcours. We liepen prima rond, Pella deed het super, maar gooide helaas de laatste lat. En toen hoorde ik bij binnenkomst dat ik een heel stuk overgeslagen had. Oeps, domme baas.

De Jumping was leuk, maar er zat een addertje onder het gras bij een tunnel. En hoewel ik daar probeerde op tijd te zijn en Pella te roepen, vloog ze toch uit die tunnel direct over de sprong, die niet moest. Helaas, disk.

De Estafette ging goed, ik startte wat anders dan de vorige keer end at pakte goed uit, maar de wissel later bij de tunnel was minder goed, waardoor Pella even haperde. Toch was ze nog bloedsnel.

06-12-2014 : A-wedstrijd - Agility Friends, Kaatsheuvel Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 47 / 71 Disk     Ron van Straten

 

training op wip
(45 deelnemers)
JP 37 / 56 Disk     Ron van Straten

 

langs sprong, verkeerde sprong
Spel TFU 1 33,39 0  0  0 Ron van Straten

 

 
   

De A-wedstrijd in Kaatsheuvel was in een manege. Het begon met het Spel. Er zaten wel een paar moeilijkheden in, vooral als je hond de raakvlakken niet zelfstandig kan. Maar dat kan Pella prima, dus gingen we heel soepen door het parcours. Dat bleek uiteindelijk zelfs goed voor een eerste prijs!

Het Vast parcours wat daarna kwam, was eigenlijk te moeilijk voor een A-parcours. Met name de lijn naar de finish toe was eigenlijk onmogelijk. Toen Pella een latje gooide, ben ik daarna over gegaan op training door haar de wip over te laten doen (ze was er te vroeg vanaf). De onmogelijke lijn naar de finish probeerde ik nog te handelen door bij de paaltjes vooruit te zijn, maar dat kan ze nog niet, dus kwam ze eruit. Toen ik er naast bleef, ging het wel goed, maar de lijn naar de finish ging uiteraard fout. Zo precies stuurbaar op afstand is Pella nog niet en kan ze ook nog niet zijn.

Bij de Jumping was de lijn naar de finish ook al onmogelijk te handelen met een snelle, zelfstandige hond. Natuurlijk moet dat naderhand wel kunnen, maar met een A-hondje nog niet. Ze ging er dan ook gierend de mist in. Eerder al maakte ik een fout door haar een attentie te geven waar het niet nodig was en waardoor ik haar langs een sprong trok.

Helaas dus geen Utjes. Jammer dat de parcoursen niet afgestemd waren op de klasse. Daarvoor rij je niet in totaal 3 uur! Toch tevreden met Pella, ze deed het super.

30-11-2014 : TWC-wedstrijd - Nieuwe Wetering Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 40 / 65 Disk     Rudie Mauriks

 

verkeerde tunnelgat
(116 deelnemers)
JP 39 / 64 Disk     Rudie Mauriks

 

schuin over breed, verkeerde sprong
Estafette nvt 11 84,93 0  0  0 Rudie Mauriks

 

hele team foutloos, Pella ca. 21 sec.
(28 teams)
   

De eerste wintercompetitie van Pella. Het VP leek goed te beginnen, maar doordat ik een seconde het oogcontact met haar verloor, floepte ze achter me langs het verkeerde tunnelgat in. Helaas een disk. De rest ging super. Ik kruiste achter haar langs bij de wip, maar dat deerde haar totaal niet. Paaltjes perfect, raakvlakken prima, kortom, eigenlijk heel tevreden.

De jumping was lastig voor een beginnend hondje en voor mij ook, omdat ik niet precies weet hoe Pella in wedstrijden reageert. Ze deed het super, maar helaas ging ze scheef over de breed en bij het herstellen ging ze over de verkeerde sprong, dus weer disk. Maar de rest ging super, dus toch weer heel blij. Bij de estafette was ik als laatste, waardoor de start niet helemaal ging zoals ik wilde. Hierdoor kwam ze verderop in verwarring, maar ik loste het op en de rest ging super.

Eigenlijk dus helemaal tevreden met mijn flappie!

08-11-2014 : A-wedstrijd - NVBH, Den Dungen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 65 1 35.60 0  0  0 Mark Fonteijn

-

2e Utje
(11 deelnemers)
JP 52 / 78 1 24.50 0  0  0 Mark Fonteijn

-

1e Utje
Spel TFU Disk     Mark Fonteijn

-

verkeerde tunnelgat
       

De tweede wedstrijd van Pella. Weer een Belgenwedstrijd.

Het begon met het spel. Pella liep prima, maar ik was iets te laat om haar het juiste tunnelgat in te duwen, dus vloog ze de verkeerde in. Jammer, disk, maar ze liep verder perfect.

Daarna volgde de Jumping. Pella liep perfect, pakte een lastige paleninsteek en nam het lijntje naar de finish helemaal zelfstandig. Ze finishte daardoor in een snelle tijd met 5.10 m/s! En… het eerste Utje was binnen! Ik had haar onderweg wel diverse latten horen aantikken, maar ze bleven allemaal liggen.

Als laatste was het Vast Parcours aan de beurt. En ook daar ging Pella supergoed. Ze pakte weer een lastige paleninsteek zonder enige aarzeling. Ze had wel wat tijd nodig om over de schutting te komen. Het leek wel uren te duren, maar op de video is te zien dat het wel meevalt. Blijkbaar had ze zich er wat op verkeken. Maar… ze kwam helemaal foutloos rond, dus het tweede Utje was binnen!

Helemaal in de gloria ging ik naar huis toe. Wat een topdag!

04-10-2014 : A-wedstrijd - NVBH, Bemmel Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 54 / 81 5 44.62 1  0  2 Martin Schoffelmeer

-

weigering tunnel, 2 latjes
(14 deelnemers)
JP 52 / 78 Disk     Martin Schoffelmeer

-

latje, crashte in breed, overgedaan
Spel TFU 8 50.34   Martin Schoffelmeer

-

voetje terug op schut, langs sprong
   

De allereerste wedstrijd met Pella. Ik had geen idee hoe ze het op vreemd terrein zou doen en wedstrijd-omstandigheden, maar ik had eigenlijk best hoge verachtingen, want ze loopt zó stabiel in de trainingen.

Het begon met een best pittig spel. De start ging supergoed, ze bleef keurig zitten en pakte de juiste lijn. Bij de schutting vloog ze iets door en zette haar pootje terug op het raakvlak. Daar eindigde dus de TFU. De sprong hierna liep ze tot mijn verbazing langs, had ik dus beter moeten aangeven. Verderop was een lijn van tunnel-breed-tunnel, waar ik dacht dat e wel zelf de tweede tunnel zou opzoeken, maar daar was ik toch iets te ver af, dus week ze van de lijn. Ik had haar vlot weer terug en ze deed de rest van het parcours erg goed, met een superstrakke palen.

De jumping die hierna kwam, kwamen slechts 2 combinaties zonder Disk rond. Pella ging heel goed rond, kwam prima door het eerste moeilijke stuk heen, maar tikte een lat voor de tunnel. Na de tunnel keek ze even naar mij en timede de breed daardoor totaal verkeerd en kwam er middenin. Ze was niet echt onder de indruk, maar ik besloot de tunnel-breed over te doen. Dus een disk. De rest van het rondje ging eigenlijk heel goed.

Het Vast parcours was weer een pittig rondje. Bij de start hadden we even een misverstandje. Ik dacht haar de tunnel in te dirigeren en zij snapte niet wat ik daar stond te doen. Daarna ging het supergoed, maar helaas tikte ze nog twee latten. Raakvlakjes gingen erg netjes en beheerst en de paaltjes waren vandaag haar sterke punt, ze vraat ze zo ongeveer op.

Tja, geen geweldige score, maar toch was ik tevreden. Door haar onervarenheid maakte ze wat foutjes en ik was erg moe en hier en daar niet strak in mijn handling. Maar wat een potentie heeft die kleine dikkop!

Laatst gewijzigd op:

frames