12-05-13: G&G-wedstrijd NVBH - Zwolle

Op de clubmatch doe ik altijd mee met de G&G. Kalish zou agility lopen en dan is de baas er en kan ik haar bijna niet geconcentreerd houden. Dus had ik haar niet ingeschreven, maar alleen Ace. Nu had Kalish een sneetje in haar voetzool, dat nog maar net dicht zat,. dus was agility eigenlijk niet verantwoord en heeft ze dat niet gelopen. Omdat die ring ver genoeg van de G&G af lag, besloot ik ter plekke om haar ook een 'uitje' te gunnen en heb haar voor de G&G3 ingeschreven.

Kalish mocht met de blijf-oefeningen beginnen. Die gingen verrassend goed. Wel ging ze ineens opstaan en lopen snuffelen toen ik bij de zit-blijf terug was op 2 meter afstand. Dus een nul, maar al die tijd was ze wel keurig blijven zitten. De af-blijf bleef ze ook keurig.

Ace dacht dat we heel wat gingen doen en kwam enigszins rumoerig de ring in voor de zit-blijf. Toen hij eenmaal zat, bleef hij keurig rustig zitten.

Tja, en na dat goede begin is er niet veel meer gevolgd aan goeds….

Ace begon met los volgen. Hij zwabberde als een natte krant en het leek nergens op. Toch nog een 6… Staan tijdens volgens was netjes, hij bleef zelfs nog netjes staan toen ik achter hem langs ging. Bij de zit bleef hij ook staan, dus gaf ik een extra commando. Jammer. Komen met staan kan hij heel goed, maar hij liep eigenlijk veel te ver door. Hij kreeg er toch nog een 7 voor (soepele keuring). Vak zenden ging het fout door gebrek aan training op met name het afbouwen van het target. Hij zag geen target liggen en liep door en vervolgens kreeg ik hem niet meer in het vak.

Kalish had haar gebruikelijk probleem bij het volgen van teveel piepen en springen en bijten (had Ace trouwens ook last van). Toch nog een 5. Posities tijdens het volgen kan ze zo mooi. Het begon met de af en die gaat eigenlijk altijd goed, nu dus ook. Vervolgens moest ze zitten, maar ze bleef staan. Dat heb ik gecorrigeerd, maar vervolgens ging ze nog weer overeind end raaide mee. De sta ging daarna wel goed, maar ik had al veel teveel ingewerkt.

Komen met sta en af ging helemaal mis, ze liep veel te ver door. Ik heb het op wat kortere afstand overgedaan. Toch was ik niet ontevreden, want ze was blijven liggen en dat lukt zelfs in training niet meer op die afstand (met dank aan alle onbenul-eigenaren, die hun honden niet onder appèl hebben en die daardoor Kalish een trauma bezorgd hebben…).

Het middagprogramma van Ace begon met het richting-apport. Hij moest het rechterblok hebben, maar dat lag in de buurt van de tent van de organisatie en hij zag die dus niet goed liggen. Dus ging hij naar het verkeerde blok en kwam daarmee terug. In tweede instantie zag hij ineens het juiste blok, mar de nul stond natuurlijk al. Ook dit is een gebrek aan training bij hem. Het sorteren heeft hij ook te weinig gedaan en hij was dus onzeker. Wel bleef hij keurig zitten toen ik me omdraaide en wist hij daarna wel waar de houtjes lagen. Dat ging dus beter dan de vorige keer. Maar hij pakte er maar eentje mee. Toen ik hem daarna terugstuurde, had hij wel de goede.

Apport over de horde ging goed, maar hij was afgeleid bij het terugkomen en kwam daardoor heel erg scheef voor. Dat corrigeerde ik door achteruit te stappen. Dan heb je een nul, maar dat maakte toch niet uit, de punten waren toch al erg laag.

De ringmeester was het appèl op afstand vergeten, dus die deden we nog even als laatste. Ace kwam bij de af veel te ver naar voren en kreeg dus een nul. Op zich deed hij de andere posities best netjes.

En toen Kalish nog. En die had denk ik dus de baas in de neus, want die zat heel ingespannen in de richting van de agility te ruiken. En dus was de concentratie nul. Pion-vak ging goed, maar vervolgens sprong ze overeind en werd het niks meer. Apport met richting ging wel goed, ondanks de voor haar moeilijke rechter richting. Apport over de horde ging ook goed, maar ze blafte en zat scheef. Sorteren ging eigenlijk goed. De houtjes lagen echter vlak aan de rand van de ring en daar liep van alles langs. En Kalish had dus nog steeds was de lucht van de agility. Ze ging naar het eerste houtje, rook eraan (die was het niet) en liep iets door, terwijl de rest van de houtjes naar rechts lag. Bij goede concentratie zou de dat niet fout gedaan hebben. Door het iets doorlopen, liep ze onder het lint door de ring uit. Ze kwam vervolgens zelf weer terug, maakte de oefening af en kwam keurig met het juiste houtje terug. Maar de ring uit is een nul.

Appèl op afstand leek goed te beginnen, ze ging zitten en staan, maar daarna deed ze helemaal niks meer en bleef stokstijf staan. Ik werd enigszins boos, waardoor ze naar me toe kwam. Toen heb ik de oefening op korte afstand als training gedaan. Zucht.

2x prut dus. Te verwachten als je bijna niet getraind hebt, maar wel erg demotiverend als zelfs de dingen die ze goed kunnen niet uitgevoerd worden.

G&G2-puntenlijst Ace

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zitten in zicht 2 9 18 kort blaffen/piepen
Los volgen 3 6 18 blaffen, srpingen, wijd, hondlengte achter, re volgen, praten
Sta en Zit (tijdens het volgen) 3 5 15 1/2 hondlengte door, omdraaien handler bij zit+ec zit
Komen met staan 4 7 28 Hangen bij af, hondlengte door, scheef voet
Vak zenden, af en aansluiten (25m) 4 X X zit buiten vak
Richting apport 3 X X springt, haalt verkeerde blok
Sorteren 4 X X verkeerde houtje
Appèl op afstand (10m) 4 X X 3 hondlengtes verplaatst
Apport over horde 3 X X verplaatsen handler
Algemene indruk (ochtend/middag) 2 7/6 13  
  32   92  

(Keurmeester Cor van Dort)
(4e plaats, 4 deelnemers)

G&G3-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten (uit zicht) 3 X X gaat lopen
3 Minuten liggen (uit zicht) 2 9 18 1x verplaatsing
Los volgen 3 5 15 piepen, springen (gaat naar teveel), loopt/zit scheef, springen
Sta, Zit en Af (tijdens het volgen) 3 X X af OK, zit meedraaien, EC zit, omdraaien handler, sta draait mee
Komen met staan en liggen 4 X X training
Pion-vak zenden met aansluiten 4 X X teveel commando's
Sorteren 3 X X de goede / uit de ring!
Apport met richting 3 8 24 R, vlot, licht happen
Hoog apport (metaal) 3 8 24 blaffen, scheef
Appèl op afstand 4 X X inlopen
  32   81  

(Keurmeester Cor van Dort)
(3e plaats, 3 deelnemer)


Laatst gewijzigd op:

frames