Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2013:

Wedstrijden andere jaren:

01-12-2013 : TWC Wintercompetitie - Bunschoten Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
40 / 65 22 31.61 0  0  1 Peter Borsje

-

Afloop schut
(110 deelnemers)
JP 35 / 60 Disk     Peter Borsje

-

slurf i.p.v. palen
Est nvt Disk     Peter Borsje

-

verkeerde gat tunnel
Parcoursen:     Team: 11e plaats

De eerste wedstrijd van de Team Wintercompetitie, in Bunschoten, dus niet zo ver weg. Ik had er niet zulke hoge verwachtingen van, want door drukte en slaapgebrek was ik erg moe. En de ervaring leert dat Ace daar sterk op reageert.

Het Vast Parcours ging eigenlijk erg goed, hoewel Ace de afloop schut miste. Dat was ongeveer ingecalculeerd, omdat dit het derde toestel was en Ace doorgaans de eerste 3-4 toestellen van de dag onstuurbaar is. De rest van het rondje ging super en foutloos. Door het foutje helaas geen hoge klassering.

In de Jumping zaten een paar lastige punten. De eerste loste ik goed op door Ace op lijn te zetten, zodat hij de verleiding, de breed, niet eens zag. Daarna was een lastige insteek palen, die mis ging: Ace pakte de slurf die erachter lag. Disk. Het stuk hierna was flink racen en ik haalde de Franse wissel die ik voorgenomen had om Ace goed op lijn te kunnen zeten naar een tunnel. Dat ging super, maar daarna pakte hij in een sterretje een sprong niet. Op de video is te zien dat ik te snel wegdraai, maar Ace reageerde ook wel heel erg scherp, hetgeen hij doorgaans doet als ik niet lekker in mijn vel zit. hierna moest hij de slurf hebben, maar hij nam de paaltjes. Daar was ik niet op verdacht geweest. Ik liep mar door naar de finish en grappig genoeg maakte Ace keurig de palen af.

De estafette was een makkelijk rondje, maar zelfs dat ging fout. De afstandsstart lukte niet, waardoor ik erg ver achter was. op zich ging het daarna nog goed (hoewel ik dacht dat hij de afloop kat niet had, maar die had hij wel).Bij het simpele lijntje naar de tunnel pakte Ace het verkeerde tunnelgat. Achteraf is te zien op de video dat ik te snel wegdraaide. Verderop gooide Ace ook nog een sprong om. Kortom: snel vergeten.

16-11-2013 : Agility NVBH-wedstrijd FMBB-selectie (2) - Den Dungen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1
38 / 57 Disk     Arjen van Gastel

-

Verkeerd over sprong
(38 deelnemers)
JP 33 / 51 Disk     Arjen van Gastel

-

verkeerde sprong
VP2 38 / 57 Disk     Arjen van Gastel

-

kat opnieuw
    Parcoursen: 1 2

Met een lichte darminfectie en een chronisch slaaptekort is het uitgangspunt voor een goede wedstrijd niet echt gunstig. Ik weet van mezelf dat ik dan niet scherp genoeg ben en dus qua timing de mist in ga. De verwachtingen waren dus niet hoog gespannen.

Het eerste VP begon met een enorme afstandsstart van 3 sprongen. Ik zag niet hoe ik het anders voor elkaar moest krijgen, dus ben ik ervoor gegaan. en het ging goed, Ace bleef keurig zitten! Helaas handelde ik na de derde sprong niet scherp genoeg en stuurde Ace over een verkeerde sprong., Later stond ik nog een keer verkeerd, waardoor ik Ace verkeerd stuurde en op het eind was ik eens tukje parcours kwijt. Geen briljante start dus. Positief was de afstandsstart én een perfecte afloop kat.

De jumping begon met een lastig breiwerk. Daar kwam ik goed uit, op het laatste stukje na, waar ik onvoldoende attentie gaf, waardoor Ace een verkeerde sprong nam. Hierna kwam een lange lijn naar achteren met na de muur een lastige insteek palen. Dat ging eigenlijk super, alleen sloeg Ace hierna een paaltje over. Ik heb hem opnieuw over de muur gestuurd en dit keer deed hij het helemaal goed. Verderop kruiste ik te snel achter hem langs, waardoor ik heb bij een sprong wegtrok. Verder geen hopeloos rondje, ondanks de disk.

Het tweede VP had ook wat lastige breipatronen aan het begin. Die gingen eigenlijk erg goed. hierna moest ik sprinten om op tijd bij de afloop kat te zijn. Daar was ik wel op tijd, maar Ace bleef niet staan. Dus liet ik hem de kat opnieuw doen (dus disk). Toen ging het beter. Hierna liet ik Ace geheel zelfstandig de paaltjes doen, ook al gingen die richting de rand van het parcours en de bak. Maar dat maakte niet uit, hij deed het super. Helaas gaf ik daarna geen attentie, omdat ik dacht dat de route logisch was. Maar blijkbaar niet, dus hij vloog langs de schut. In tweede instantie ging het wel, hoewel de sprong erna een beetje breien was. Maar dit rondje vond ik helemaal niet verkeerd.

Tja, 3xdisk is niet goed, maar toch had ik er gezien de omstandigheden geen slecht gevoel over. volgende keer wat meer uitgerust aan de start verschijnen.

12-10-2013 : Open wedstrijd - KC Assen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1
40 / 64 8 32.21 0  0  1 Susan Mouwen-Ophorst

-

afloop schut
(20 deelnemers)
JP 34 / 55 Disk (36.06)   Susan Mouwen-Ophorst

-

verkeerde sprong
Spel tfu 18 44.18   Susan Mouwen-Ophorst

-

valse start, verderop sprong vanaf verkeerde kant
        Parcoursen:

Een open wedstrijd in Assen om op lastige parcoursen wat meer wedstrijdervaring te krijgen. Dat was het doel.

Het begon meteen goed met een lastige jumping. De moeilijkheid zat hem in de snelle stukken, afgewisseld met hele technische stukjes met omhalen. Daar moet je dan na zo'n snel stuk wel op tijd bij zijn! Dat ging eigenlijk verrassend goed. Ik kon een zeer lange afstandsstart doen, waarna ik hem goed bij een tunnel weg kon houden. Ik maakte zelf een fout door te snel bij twee sprongen in te lopen. Hierdoor drukte in Ace langs een sprong, waarna hij de verkeerde sprong nam. Een disk. Maar de rest van het rondje ging prima. De paaltjes deed hij op unieke wijze: ik liet ze hem geheel alleen doen, zodat ik gereed kon staan om een lastige om op het laatste te kunnen doen. Ondanks dat de paaltjes aan de rand van het parcours eindigden, pakte hij ze foutloos. Ik was uiteindelijk zeer tevreden met dit rondje.

Tussendoor werd het spel in een andere ring gelopen. Het was een rondje met 2 tunnels waartussen je 3 keer heen en weer moest, als slalommend over sprongen of tussendoorhalend of een combi ervan. Het ging bij de start direct fout, doordat Ace te vroeg startte en langs de start vloog. Nul toestellen dus. De tweede start was beter. Hierna ging het een heel stuk goed, totdat Ace me op een van de laatste stukjes net iets te ver voor kwam, waardoor ik hem niet meer tussen twee sprongen door kon halen. Maar al met al ging dit rondje helemaal niet slecht.

Het Vast parcours had ook een paar lastige stukjes, hoewel ik het makkelijker vond dan de jumping. We kwamen ook prima rond. Helaas miste Ace de afloop schut. Hierdoor werd hij slechts 8e. Als hij foutloos geweest was, had hij gewonnen. Er waren er maar twee sneller dan hij en die hadden 3 en 4 fouten.

Uiteindelijk ging ik dus behoorlijk tevreden naar huis. Ace heeft zich goed laten zien, was goed stuurbaar en deed keurig zijn afstandstart (op het spel na).

05-10-2013 : Agility NVBH-wedstrijd FMBB-selectie (1) - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1
45 / 68 Disk     Corrie Vink

-

Stuurde hem over een sprong i.p.v. door de tunnel
(36 deelnemers)
JP 37 / 56 24 37.44 1  0  2 Corrie Vink

-

2x lat, weigering band
VP2 43 / 66 Disk     Corrie Vink

-

verkeerde gat tunnel
   

Vandaag in Uden de eerste van 3 NVBH-agility-wedstrijden. Formeel voor selectie voor het FMBB, maar dat is voor mijn toch nog te hoog gegrepen. Doel van vandaag was meer om te kijken hoe Ace en ik weg zouden komen op de 3e graads parcoursen. Dit is immers de eerste wedstrijd dat we in op dat hoge niveau uitkomen.

Het resultaat, 2x VP allebei Disk, JP 1 weigering en 2 fouten, klinkt misschien niet zo geweldig, maar ik ben zéér tevreden en super-super trots op mijn gekke ventje. Wat heeft hij briljante dingen laten zien! Eerste VP was ik zelf het parcours even kwijt, dus disk, liep hem nog een keer in de weg, waardoor hij niet begreep wat ik bedoelde, maar verder best goed.

JP had hij een zo geweldig briljante haakse, open insteek palen, dat ik daar helemaal blij van werd. Ook een ingewikkeld sprongen-breisel ging supergoed (met omhaal en ketschker). Er gingen ook wat latten, omdat ik te druk handelde (tja, dat gebeurt als je nog niet zo ervaren bent en een ingewikkeld patroon moet handelen). Op de rechte lijn naar de finish keek Ace net naar me om, toen hij de band moest springen. Daardoor vloog hij erlangs.

Laatste VP begon met 3 sprongen op lijn en dan rechtsaf bijna haaks de palen in (open insteek dus). Ik kon niet, zoals bij de JP aan de linkerkant van de sprongen meelopen, want aan die kant stond op het einde een sprong, waar hij dan overheen kon gaan. Links meelopen gaf het risico dat ik hem langs de insteek zou trekken. Na het afwegen van de verschillende opties, zag ik eigenlijk maar één manier: ik moest maar op Ace vertrouwen dat hij het kon. Dus aan de linkerkant tot sprong 2 gelopen, toen hem laten starten. Bij sprong 3 haalde hij me in en op mijn palengeluidje, stak hij perfect in en rammelde ze superstrak af. Ondertussen kon ik alvast bij een sprong hem opwachten. Erover, erom en over een sprong weggestuurd naar de tunnel. Daardoor kon ik zelf afsnijden naar de schut, omdat hij daarna een out moest doen. Die ging ook super, alleen schoot hij na de volgende sprong in het verkeerde tunnelgat. En daardoor was ik even afgeleid en liep aan de verkeerde kant van de kat mee. Zodra ik dat deed, merkte ik dat ik fout was, maar dan kun je niet meer corrigeren. Daarna werd het dus een rommeltje, maar Ace wist uit mijn gerommel wijs te worden en liep het rondje helemaal goed uit.

Nou, dit smaakt dus naar meer! Ik vond het erg leuk om die ingewikkelde combinaties te doen en ik ben supertrots op mijn kereltje, die heeft laten zien dat hij ook op deze parcoursen briljant kan presteren.

31-08-2013 : Wedstrijd - Franse Speciale Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Klasse Opmerking
VP1
VP2
.. / ..
.. / ..
Disk
...
 
..
 
1  0  1
D. Dreyer
J. Roul

Open

1: tunnel ipv sprong (143 deeln.)
2: Oploop kat, weigering sprong
JP1
JP2
.. / ..
.. / ..
Disk
Disk
    J. Roul
D. Dreyer

Open

1: langs muur (143 deelnemers)
2: lat, fout palen, muur ipv palen, uit palen, verkeerde tunnelgat, lat
VP
.. / .. Disk     J-C. Bergvin

2e gr.

verkeerde tunnelgat, afloop schut, 2x van tafel (84 deelnemers)
       

Tijdens de Franse Speciale hebben Ace en ik weer 5 parcoursen gelopen, 2x VP en 2x JP waren open klasse. Het 5e parcours, een VP, was dan per klasse. Doordat de volgorde van de parcoursen wat onduidelijk was, was het lastig om het juiste moment te bepalen dat je moest starten.

Op de eerste dag liepen Ace en ik alleen twee VPs. Het eerste VP ging direct fout, doordat Ace te vroeg startte. Hierdoor kreeg ik onvoldoende voorsprong en haalde een Franse Wissel niet. Ace schoot achter me langs en verdween over de muur in een tunnel. Dat moest niet, dus disk. De rest van het parcours ging foutloos en heel lekker. Zelfs de tafel deed Ace foutloos.

Het tweede VP ging ook heel lekker. Ace pakte prachtig een lange lijn sprongen, maar tikte er wel een latje. Verderop liep ik te snel door, waardoor hij om een sprong heen ging. Geen aansprekend resultaat dus, maar toch een goed rondje en weer een foutloos genomen tafel.

De tweede dag begon met een jumping. De eerste jumping ging goed, op wat kleine haperingetjes na. Helaas liep ik bij de een-na-laatste hindernis (de muur) te snel door en trok Ace erlangs. Hij vloog me voorbij en finishte. Disk. Helaas, maar toch een goed rondje.

Doordat ik dacht dat het 2e graads VP pas aan het eind van de dag zou worden gelopen, was ik te laat met verkennen. Zonder te verkennen heb ik het rondje dus gelopen, maar het was best een lastig rondje met steeds dezelfde tunnels, maar dan andere gaten. Dat ging dus ook mis en ik was verderop ook het parcours kwijt. De paaltjes gingen mis, doordat ik te dicht op de ingang liep. De tafel stond op een snelle lijn van sprongen. Ace deed zijn heel erg best om niet van de tafel af te glijden, maar hij had teveel vaart en ging er dus af. Hierna was de kattenloop, waar hij supernetjes op de afloop bleef wachten. Geen lekker gevoel bij dit rondje, doordat ik het parcours niet goed in mijn hoofd had, maar Ace liep best goed.

De tweede jumping werd een ramp. Het begon goed, hoewel er wel een latje ging. Ace pakte netjes de tunnel, nam de rij sprongen en ging de palen in. Helaas stak hij verkeerd in en toen ik hem opnieuw liet insteken, schoot hij te ver door en nam de muur. Disk. Vervolgens kwam hij bij de derde poging op het laatst uit de paaltjes, waardoor ik te laat was en hij het verkeerde tunnelgat in schoot. Door het gedoe was ik verderop ook enigszins het parcours kwijt. Een rondje om snel te vergeten dus.

Uiteindelijk dus 4x disk, geen geweldig resultaat. Maar Ace liet bij vlagen prachtige dingen zien en ondanks de disken had ik wel het gevoel dat we vooruit gaan.

18-08-2013 : B1-wedstrijd - KC Arnhem Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
42 / 63 Disk     Arjen van Gastel

-

schoot na muur door tussen de palen, verder raakvlak-training gedaan
(76 deelnemers)
JP 33 / 51 Disk     Arjen van Gastel

-

weigering op palen, langs sprong
Spel nvt Disk     Arjen van Gastel

 

verkeerde sprong
        Parcoursen:

Een dagje Arnhem, voor mij de laatste wedstrijd van de B1-competitie.

Het begon met het VP. De toestellen stonden nogal krap op elkaar en wat ik vreesde gebeurde ook: Ace sprong heel ruim over de muur, waardoor ik niet kon voorkomen dat hij in de palen belandde. Dat was dus een disk. Vervolgens vloog hij als een gek van de kattenloop af, dus heb ik die opnieuw laten doen. Ook toen deed hij het niet zoals het echt moet, maar goed. De schutting vloog hij ook vanaf, dus ook opnieuw, dat ging beter. Daarna was ik zelf aan het aarzelen of ik naar de finish zou gaan of door zou lopen. Ace pakte echter de juiste route, dus liep ik maar door. Even later echter knalde hij weer veel te vroeg van de wip af en toen ik hem terug riep, schoot hij door over de volgende sprong. Toen heb ik het parcours maar verlaten (dat moest ook van de keurmeester, omdat ik over de SPT heen kwam).

Bij de jumping was de start precies gelijk aan die van het Vast Parcours. Om te voorkomen dat Ace na de muur de palen in zou vliegen, bleef ik wat meer achter, maar dit keer bracht hem dat juist in verwarring, waardoor hij aarzelde bij de sprong en daarna aan de verkeerde kant erop heen draaide. Dat had ik niet verwacht en ik kreeg hem hierdoor niet goed de palen meer in. Na de palen was het sprong-tunnel. Ik liep schuin weg bij de palen, dat ging prima. Maar vervolgens ging Ace rechts langs de sprong, waar ik links langs liep en knalde zo de tunnel in. Disk. De rest van het rondje ging redelijk, hoewel hij nog ergens veel te ver door schoot, maar daar was ik ook te laat met mijn aanwijzing.

Het spel begon ook weer met dezelfde start. Dit keer ging het goed. Hierna moest Ace 3 sprongen vooruit en dan terug over een sprong. Hij pakte mooi de lijn en ik liep alvast opzij. Toen ik hem riep, knalde hij echter door naar sprong 4, iets wat hij doorgaans nooit doet. Dus weer een disk. De rest van het rondje ging eigenlijk best goed.

Tja, geen beste afsluiter van het seizoen, het was zo ongeveer het dieptepunt. Snel vergeten en doorgaan!

07-07-2013 : B1-wedstrijd - HSV Amersfoort Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
45 / 75 36 36.87 0  0  2 Adri van den Bosch

-

afloop kat, afloop schut
(95 deelnemers)
JP 41 / 65 26 39.04 1  0  0 Adri van den Bosch

4

weigering op sprong
Spel nvt 3 27.78 0  0  0 Adri van den Bosch

 

(50 deelnemers)
       

Een zeer warme wedstrijd in Amersfoort, waarbij de auto's gelukkig in de schaduw onder de bomen stonden en mijn honden dus de meeste tijd lekker koel zaten (natuurlijk had ik een van de weinige auto's die 's middags wel zon kreeg, maar een wit laken doet wonderen). Ace heeft gelukkig geen last van de warmte en loopt er ook geen seconde trager door.

Het begon met de Jumping. Hij liep heel goed en de valkuilen met tunnelgaten her en der kon ik prima ontwijken. Helaas had ik een weigering op een sprong. Ik was blijkbaar niet duidelijk naar Ace en begon te vroeg weer te lopen, dus trok ik hem bij de sprong weg. Verder goed rond, toch nog 4 puntjes.

Bij het Vast Parcours had meneer weer flying contacts, dus 2 fouten. Ik moest hier en daar ook een stevig stemcommando geven om hem op de juiste koers te houden, maar dat lukte. Achteraf had ik de vliegende raakvlakken moeten corrigeren, want 2 fouten levert ook niks op en gecorrigeerde raakvlakken leert hij nog van. Tja, volgende wedstrijd dan maar.

Het spelletje was een mega-race-rondje met 2 tunnels achter elkaar, die je heen en terug 3x moest doen. Best lastig als je een snelle hond hebt, want dan moet je wel op tijd de sprongen handelen die achter de tunnels stonden. Maar goed, we gingen ervoor. De start ging goed, ik kreeg Ace voor de eerste ronde goed in de tunnel en toen racen naar de andere kant van het parcours, waar hij een sterretje moest lopen. En daarna weer terug door de tunnels, naar een sprong erachter. En dan voor de derde keer heen door de tunnels en dan een sprong en daarna een rijtje van 4 sprongen naar de finish. Nu is een rijtje sprongen nooit makkelijk met Ace, maar deze keer was ik hem flink voor, knalde er nog een Franse wissel in en zo was ik bijna bij de een-na-laatste sprong voordat hij me passeerde. Ik heb de benen uit mijn lijf gelopen en we kwamen in een mooie tijd en foutloos rond. Ik wilde daarna al naar huis gaan, toen ik me realiseerde "uhh, foutloos, snel... 9 prijzen te vergeven... kan wel eens prijs zijn". Dus ben ik gebleven. Ik zag 2 combinaties rond komen in een snellere tijd dan Ace, dus ik ging ervan uit dat er nog meer geweest waren, die sneller waren dan Ace. En toen werd de uitslag opgehangen: Ace bleek de 3e prijs te hebben! Haha, goed dat ik even gebleven was, want de prijzen waren erg leuk: houten agility-toestelletjes. Ace kreeg een mooie sprong en nog wat goodies.

Al met al slechts 4 puntjes voor de competitie, maar dat is niet belangrijk, we hebben toch al genoeg punten. Het wordt weer tijd om aan de raakvlakjes te werken, maar verder ben ik zeker niet ontrevreden over vandaag.

30-06-2013 : B1-wedstrijd - KC Deventer Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
46 / 69 11 36.67 0  0  1 Jan Sprij / Martin Schoffelmeer

37

latje
(73 deelnemers)
JP 44 / 69 32 48.54 1  0  1 Martin Schoffelmeer

 

uit de paaltjes, langs sprong
Spel .. / .. 25 41.53 2  0  1 Jan Sprij / Martin Schoffelmeer

 

startlat, 2x palen
    Parcoursen:

Na een zeer vermoeiende zaterdag, was het opstarten vandaag erg moeizaam met enige hoofdpijn. Gelukkig was de wedstrijd niet zo ver weg.

Het begon met het Vast Parcours. Doorgaans is Ace het eerste parcours, vooral de eerste paar toestellen, zeer wild en oncontroleerbaar. Het begon nu met sprong-schutting en daarna scherp terug. Tot mijn verbazing knalde Ace niet van de schutting af, maar deed hem heel netjes. Hij was het hele parcours goed controleerbaar en het was een heel lekker rondje. Kruisen achter de wip ging goed, inhalen bij de palen ook. Helaas ging de lat na de wip, omdat ik daar teveel aanzette. Desondanks toch nog een 11e plek n voldoende punten om promotie naar de B2 zeker te stellen (voor zover dat al niet het geval was).

De Jumping begon met een lastige opzet, die goed ging. De insteek palen gaf ik goed aan, Ace pakte hem ook direct, maar kwam er toen direct weer uit. Geen idee waarom, wellicht omdat het de Bosita-palen waren. Dat zijn onbuigbare bezemstelen, waaraan Ace zich al een paar keer bezeerd heeft. Hier na ging het parcours eigenlijk heel behoorlijk tot na de tunnel, waar ik niet op tijd was en Ace langs een sprong ging. Daarna was er een lijn van sprongen naar de finish, waar echter een hapering in zat, waar de hond uit lijn moest. Omdat ik door de weigering uit positie was, ging dit van geen meter. Desondanks kwamen we bij de finish zonder disk.

Het spel was een racerondje, erg leuk. Wellicht door mijn grote afstandstart (die goed ging)gooide Ace de statlat. Daarna pakte hij de lijn, zoals ik gedacht had. Helaas had hij een verkeerde insteek palen en ook de tweede keer ging het niet goed. Weer vanwege die Bositapalen? Het stuk hierna ging eigenlijk heel erg goed, hoewel er nog wel een lat ging.

Al met al ging ik niet ontevreden naar huis. Best goed gelopen en ook nog puntjes.

22-06-2013 : Preselectie NK Agility - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1
42 / 63 Disk     Willem-Alexander Kelders

 

tunnel i.p.v. sprong, stukje over gedaan
(157 deelnemers)
JP 35 / 53 Disk     Gunter Hertrich (DE)

 

Verkeerde sprong, 1 latje
VP2 43 / 65 41.09 61 0  0  2 Ron van Straten

 

Afloop kat, latje
    Parcoursen: 1 2    Totaalklassement: 115e

Weer terug van de preselectie van het NK agility. Het was leuk! En mijn doelstelling (niet alleen maar disken) is gehaald.

Het was erg leuk om de ceremonie mee te maken. Even leek er erop dat er geen vlag van Flevoland was, maar gelukkig kwam Jacob ermee aan, zodat we daarmee in de optocht mee konden doen. En toen het volkslied, toch gaaf als je er staat!

Het begon met het verkennen van zowel het eerste VP als de JP. Best lastig om twee parcoursen te moeten verkennen, zeker als ze nog een beetje pittig zijn. Achteraf viel dat overigens erg mee en was het goed te doen.

Als eerste mocht ik de jumping lopen. Die begon met een erg lastig stukje, maar verderop was het goed te doen (hoewel er ook daar de nodige honden de mist in gingen). Helaas had ik de pech dat Ace voortijdig startte. Daar was ik niet op verdacht, omdat het de laatste tijd heel goed gaat en ik geen grote afstand nam. Toen ik het door had, was hij al niet meer tegen te houden en sprong de verkeerde sprong. Daarna heb ik het rondje gelopen zoals het moest en dat ging eigenlijk verrassend goed. Omdat ik toch al een disk had, nam ik de risico-optie voor de palen en liet Ace die zelf doen, terwijl in alvast naar de oxer ging. End at ging super! Eigenlijk best een mooi rondje met een fout begin.

Hierna was het eerste VP aan de beurt. Daar kan ik vrij kort over zijn: dat was te moeilijk voor mij en er ging dus van alles fout. Ik durfde niet teveel afstand bij de start te nemen, waardoor Ace al na toestel 3 de tunnel in vloog waar hij niet in moest (en waar heel veel honden in verdwenen). Daarna kwam er een stuk met een omhaal, een sprong en verderop nog een omhaal. Dat haalde ik domweg niet. De rest ging eigenlijk niet zo heel slecht.

Met twee disken op zak, was mijn hoop dus gevestigd op het laatste VP om toch nog in de uitslagen te komen. Het rondje was goed te doen, met wel een flink aantal instinkers. Ik moest hier en daar de noodrem wel hanteren, maar we kwamen redelijk goed rond, met helaas de afloop kat gemist en een latje. Uiteindelijk was dit goed voor een 61e plek (van de 155 die gelopen hebben).

Ik ben dus uiteindelijk erg tevreden. Ace en ik hebben laten zien dat we daar echt wel thuis hoorden en dat we best moeilijke parcoursen kunnen lopen. Ace heeft een aantal prachtige dingen laten zien, waaruit blijkt dat hij steeds beter zelfstandig kan werken. Trots op mijn kereltje!

09-06-2013 : B1-wedstrijd - KC Uden Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
30 / 45 3 26.22 0  0  0 Arjen van Gastel

70

2e P
(95 deelnemers)
JP 45 / 68 45 45.98 0  0  3 Arjen van Gastel

-

2 latjes, uit de palen, tijdsoverschreiding
Spel 40 / 60 20 30.62 0  0  1 Arjen van Gastel

 

Afloop schut
    Parcoursen:

Weer een mooi dagje agility in Uden. Ik stond er best leuk voor in de B1, maar ik had nog geen enkel punt gescoord op het vast parcours, terwijl de raakvlakken eigenlijk nooit het probleem zijn. Dus was mijn doel van de dag: eindelijk eens laten zien dat Ace ook op het VP goed kan lopen.

We begonnen met de jumping. Sprong-tunnel en dan niet de sprong rechtuit, maar scherp naar rechts en dan wat sprongen. Dat is met Ace op een eerste parcours van de dag altijd lastig, want de eerste 3-4 toestellen gaat hij als een dolle stier en is slecht te controleren. Het ging dus ook bijna mis en de sprongen erna gingen er twee latten. Verderop kwam hij door mijn fout nog uit de palen. Geen disk, maar ook geen best rondje. Volgens de kenners was ik gewoon steeds te laat met mijn aanwijzingen en dat zal zeker zo zijn, want dat is mijn euvel. Maar ja, als je zo vroeg opstaat en al geen ochtendmens bent...

Daarna het VP, waar vandaag mijn focus op lag. Een heel kort rondje van 100 meter met 16 toestellen. Deze keer zat ik er wél bovenop met mijn handling, een paar bochtjes wat te ruim, maar ook een paar hele mooie strakke, en.... FOUTLOOS! Yess, doel bereikt! En als Ace foutloos is, dan zit hij altijd hoog in het klassement, want hij is nou eenmaal razendsnel. Ik kreeg al visioenen, zou hij... Het duurde voor mijn gevoel een eeuwigheid voordat de uitslag er hing. En mijn visioen werd waarheid: 3e plaats, een Ptje!

Daarna heb ik nog het spel gelopen, maar mijn kop zat er niet helemaal meer bij. Ace mistte de afloop schut, ik stond vervolgens helemaal verkeerd, maar wist het te redden. Of eigenlijk, Ace redde me en we kwamen verder zonder schade en nog helemaal niet zo gek aan de finish.

Tja, als je startnummer 1 hebt en het spel begint daarmee, dan is je eerste gedachte altijd "mooi, lekker vroeg naar huis". Nu dus niet, luxeprobleempje: prijs ophalen :-)

02-06-2013 : B1-wedstrijd - KC Delft Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
44 / 66 Disk     Ron van Straten

-

Afloop Schut, verkeerde sprong
(101 deelnemers)
JP 41 / 62 21 33.58 0  0  1 Ron van Straten

13

latje
Spel 43 / 64 Disk     Ron van Straten

 

Oploop kat, weigering sprong, wip 2x, uit de palen, verder een bende
        Parcoursen:

Weer op pad voor een agilitywedstrijd. Helaas had ik de dag ervoor een lichte hamstring-blessure opgelopen, dus het was even afwachten hoe het ging. Gelukkig bleek ik er tijdens het lopen geen last van te hebben.

Het begon dit keer met de jumping. Na een lange lijn lag er een tunnel helemaal rechtuit. Daarna moest de hond rechtdoor over een sprong. er stond echter ook een sprong wat aan de rechterkant en die was veel logischer voor de hond. Je moest er daar dus op tijd bij zijn, maar door de lange lijn ervoor was dat erg lastig. Ik hield al serieus rekening met een disk, maar het ging net-aan goed. Het vervolg was een Duise bocht, met een erg verleidelijke tunnel, dat ging met wat roepwerk ook goed. Daarna de paaltjes. Die moest ik helemaal meelopen, omdat ze raar in een hoek stonden. Daardoor was ik wat laat bij de muur en ging het daar wat minder vloeiend, maar het ging. Het laatste stuk ging wel heel mooi en soepel. Helaas was voor de muur een lat gegaan, dus niet foutloos. Maar goed genoeg voor wat puntjes.

Het VP begon goed, hoewel Ace de afloop schut niet had. Daarna was er een lijn met sprongen, waar ik de keuze maakte om alvast naar binnen te trekken. Helaas trok ik hem daardoor weg bij de muur en sprong hij de verkeerde sprong. de rest ging eigenlijk erg goed. Ace deed een schitterende zelfstandige afloop kat en daarna was ik hem al wat voor bij de palen en nam hij daar zelfstandig de insteek. Va daaruit nam ik hem scherp mee naar rechts en ging het laatste stuk vlekkeloos. Maar helaas dus wel een disk.

Het spel moeten we maar snel vergeten, dat leek helemaal nergens op. Ace vloog over zo'n beetje alle raakvlakken heen, ik handelde hem blijkbaar onduidelijk, waardoor hij niet lekker doorsprong en sprongen mistte en mijn experiment bij de palen (helemaal weglopen) lukt e ook niet, want hij kwam eruit. Snel vergeten dit rondje, 't was hem niet…

25-05-2013 : B1-wedstrijd - KC Hoogeveen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
45 / 70 Disk     Carl de Rouck

-

Weigering wip, verkeerd door de breed
(70 deelnemers)
JP 40 / 60 8 34.80 0  0  0 Carl de Rouck

52

 
Spel 40 / 60 26 37.36 2  0  0 Carl de Rouck

 

weigering tunnel, foute insteek palen
        Parcoursen:

Er gebeurde vanmorgen wat heel raars. Ik was voor mijn wekker wakker, zag dat het tijd was en stond op. Toen ik echter eenmaal op weg was en met de honden in het bos liep, zag ik dat ik een heel uur te vroeg was! OEPS… Dus heb ik maar een langere wandeling gemaakt met de honden. Desondanks was ik erg vroeg in Hoogeveen. Of het door de extreem korte nacht kwam weet ik niet, maar ik had de hele ochtend last van darmkrampen. Gelukkig had ik er tijdens het lopen niet veel last van, maar echt scherp was ik niet in mijn handling.

Het Vast Parcours was pittig, maar wel te doen. Het begon met 3 sprongen rechtdoor en daarna scherp naar rechts naar de wip. In het verlengde van die 3 sprongen stond echter de schutting. Ik wist Ace er vanaf te houden, maar de keurmeester gaf een weigering (te ver van de wip afgelopen?). Daarna kwam een tunnel en daarna de breed. Omdat ik te laat ter plekke was, schoot Ace langs de breed en daarna diagonaal erdoor. Ik liep door, dus had ik een disk. Dan ga je over op trainingsmodus. Dus toen Ace de schutting niet netjes genoeg naar mijn zin nam, liet ik hem dat over doen. Daarna ging het verder met een sprong en een lastige paleninsteek, die Ace keurig had. En daar stond ineens de keurmeester voor mijn neus. "Toestel over doen is eruit" gaf hij aan. Dus waren Ace en ik klaar. Flauw (de meeste keurmeesters laten doorlopen tot de SPT), maar reglementair correct.

De Jumping had een aantal stukken, waar de hond kort moest draaien. Ik handelde dat niet echt strak en Ace waaierde een paar keer veel te ver uit. Omdat ik wel foutloos rond kwam, dacht ik wel een paar puntjes voor de competitie gescoord te hebben. Groot was mijn verbazing dat ik zelfs een 8e plek had en dus best veel punten gescoord had. Toch niet voor niks naar Hoogeveen.

Het spel leek een racerondje met niet al teveel lastige stukken. Ik was echter erg moe en totaal niet scherp. Ik draaide te snel bij een tunnel weg, waardoor Ace er niet direct in ging (weigering). Verder had ik iets weider moeten lopen naar de paaltjes toe, zodat de insteek voor Ace wat makkelijker werd. Nu mistte hij hem. De rest ging foutloos, hoewel ik halverwege ineens het parcours kwijt was (gebeurt me nooit!). Ik liep door, zat nog op de juiste route en hervatte mezelf. Geen schoonheidsprijs voor dit rondje.

Ik was er vandaag voor mijn gevoel niet goed bij, maar Ace deed goed zijn best, dus toch weer puntjes gescoord. We zijn zelfs gestegen in de ranglijst!

18-05-2013 : B1-wedstrijd - KC Zaanstreek IJmond Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
45 / 67 Disk     Corrie Vink-Rosier

-

Langs band, weigering palen, verkeerde sprong
(93 deelnemers)
JP 36 / 54 3 31.69 0  0  0 Corrie Vink-Rosier

70

eerste P-tje!
    Parcoursen:   (er was geen spel)

De B1-wedstrijd van vandaag bestond uit slechts 2 rondjes, want er was geen spel. Er was wel een inspringveldje met wat sprongen, paaltjes, een schutting en een kattenloop. Omdat Ace het eerste rondje van de dag nogal eens helemaal 'explodeert' , heb ik daar eerste even met hem gelopen. Dat leek later toch wel geholpen te hebben, want hij was goed te handelen.

Corrie Vink had een VP neergezet met veel valkuilen. Het begon met een rechte lijn sprong-breed-schutting-sprong. Daarachter lag een tunnel, maar die moest niet genomen worden, in plaats daarvan moest de hond rechtsaf. Dat zou me alleen lukken als Ace een nette afstandsstart zou doen. Ik nam me dus voor om hem terug te zetten als hij te vroeg zou komen. Maar hij bleef keurig zitten. De oploop schut had hij helaas niet, maar na de schutting kreeg ik hem goed rechtsaf, wel ging er daar een latje. Verder op was nog een valkuil met 3 sprongen in een sterretje. Als de hond bij de tweede sprong echter rechtdoor ging, zat hij in een tunnel. Ik wist Ace goed bij de tunnel weg te houden, maar hij stagneerde even bij de sprong die hij moest hebben. Daarom stapte ik naar binnen. Terwijl ik het deed dacht in "Oei, stom". En inderdaad drukt ik Ace zo het verkeerde tunnelgat in, waar ik hem net zo netjes weggehouden had. Tja, het is een heel gehoorzaam hondje! Dus was het een disk. De rest van het rondje ging eigenlijk ook heel goed. Op de afloop kat bleef hij keurig staan.

De jumping had ook een aantal listige stukken, maar was op zich goed te doen. Wel vergde het wat van mijn handlers-kwaliteiten. Ik had er niet heel veel vertrouwen in, maar het ging eigenlijk heel goed. hij vloog wel op een paar plekjes uit de bocht, maar er waren ook stukken waar hij prachtig kort draaide. Eigenlijk klopte alles en we kwamen foutloos rond. Puntjes!

Bij de prijsuitreiking bleek tot mijn stomme verbazing dat het rondje goed was voor de derde plek. Dat was dus niet alleen prijs, maar ook nog eens onze allereerste podiumplek. YESS!!

12-05-2013 : NVBH-wedstrijd (Open) - KC Zwolle Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1
46 / 69 Disk     Seppo Savikko (Fin)

-

Langs band, weigering palen, verkeerde sprong
(33 deelnemers)
JP 39 / 59 Disk     Seppo Savikko (Fin)

-

Verkeerde sprong
VP2 46 / 69 18 42.78 2  0  1 Seppo Savikko (Fin)

 

2xlangs sprong, latje
geen video

De NVBH-wedstrijd tijdens de clubmatch had een speciale keurmeester: Seppo Savikko uit Finland, de keurmeester van het FMBB volgend jaar. Op zaterdag had hij een workshop gegeven, waar ik aan meegedaan had met Ace. Dat was erg leuk. En nu dus de wedstrijd. We kwamen uit in de open klasse.

Het begon met een VP met een aantal lastige stukken erin. Ik dacht Ace te kunnen handelen van achter een sprong, maar dat ging mis en hij ging langs de band. Daarna was de Duitse bocht erg lastig en kreeg ik hem niet goed richting de palen. Omdat het toch al niks meer was, gokte ik daar een route die verkeerd uitpakte, ik was te laat waardoor Ace de verkeerde sprong nam. Daarna ging het wel goed, maar de disk was een feit.

De Jumping had een lastig stuk, waar ik op tijd moest zijn. Ik wachtte Ace daarom niet op bij de uitgang van de tunnel, maar was al iets richting dat lastige stuk. Omdat hij vanuit die tunnel een onlogische kant op most, riep ik al flink toen hij nog in de tunnel zat. Helaas knalde hij door en nam een verkeerde sprong. Daarna ging er eigenlijk niks meer mis en gingen we prima rond. Maar ook helaas dus een disk.

Het laatste parcours was weer een VP. Het begin was niet moeilijk, maar daarna kwam een lange lijn, die eindigde in een soort box, waar de hond rechtuit de wip moest pakken. Dar moest je dus op tijd bij zijn. Omdat ik dacht dit niet of nauwelijks te kunnen halen, was in bij het begin te snel vooruit, waardoor Ace langs een sprong ging. Toen ik dat opgelost had, ging het stuk met de wip super, ik kruiste achterlangs en Ace bleef keurig op het einde van de wip staan (met name bij die wissel achterlangs gingen er daar veel de mist in). De open insteek palen ging ook en hij maakte de palen geheel zelfstandig af, terwijl ik iets terug bleef staan. Dat ging allemaal super. Er ging nog ergens een lat en in het tweede stuk maakte ik een fout, omdat ik te ver van een sprong af stond en Ace erlangs ging. Dus nog een weigering. Maar daarna de kat met een prima wacht op het eind, de juiste kant over de muur (waar veel de fout in gingen) en netjes finishen. Eigenlijk een mooi rondje, helaas door wat vermoeidheid van mij wat handlersfouten.

27-04-2013 : B1-wedstrijd - KC Assen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
52 / 78 Disk     Martin Schoffelmeer

-

foutief tunnel, daarna opnieuw en foutloos
(71 deelnemers)
JP 44 / 66 5 40.95 0  0  0 Martin Schoffelmeer

60

 
Spel 40 / 60 -     Martin Schoffelmeer

 

niet gelopen, omdat Ace mankte
    Parcoursen:

De tweede wedstrijd in de B1. Het werd eens tijd voor puntjes! Helaas dacht Ace daar anders over, want hij verviel weer in zijn oude, eigenlijk gebruikelijke fout: de eerste paar hindernissen van de dag gaat hij als een idioot met het rood voor ogen over en hoort of ziet dan geen enkele aanwijzing. En dus schoot hij rechtdoor een tunnel in, ondanks dat ik toch erg duidelijk was dat da niet moest. Enigszins pissig startte ik opnieuw en toen liepen we een foutloos rondje. Maar die telde niet meer, want de disk stond al. Zo zonde!

De Jumping was erg technisch, er werd aan de kant zelfs gezegd dat het eigenlijk een B2-parcours was. Hoewel dergelijke parcoursen op de training wel goed gaan, had ik er voor een wedstrijd niet heel veel vertrouwen in. Ach, goede training, dacht ik. Maar Ace reageerde prima op mijn handling en we kwamen foutloos rond! Er waren een paar punten dat ik hem strakker had moeten handlen, maar dat zijn nog wat leerpuntjes bij mij. Daardoor was de tijd niet goed genoeg voor de prijzen, maar wel een fraaie 5e plaats en 60 punten voor de competitie! Zo, we zijn van de nul af!

Het Spel was een simpel, maar leuk race-rondje, echt iets voor Ace. Toen ik echter met hem richting de ring liep, zag ik dat hij lichtjes mankte. Ik liet het nog door wat clubgenoten checken. Ja, hij was inderdaad mank. Helaas dus geen racerondje voor Ace, maar een afzegging.

20-04-2013 : B1-wedstrijd - KC Culemborg Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
49 / 75 37 45.00 1  0  1 Adri van den Bosch

-

langs sprong en daarna latje eraf
(106 deelnemers)
JP 42 / 63 35 36.98 0  0  2 Adri van den Bosch

-

2 latjes
Spel 46 / 70 Disk     Adri van den Bosch

 

verkeerde sprong
        Parcoursen:

De eerste B1-wedstrijd was gelukkig niet zover van huis, maar ik moest toch op tijd vertrekken om een goede parkeerplek te krijgen. Pella was immers voor het eerst mee en er was weinig parkeerplek bij het veld. Verder was het een beetje spannend, omdat hij zich in de week ervoor verstapt had en een tijdje mank gelopen had. Gelukkig was daar niets meer van te merken.

Het begon met een jumping. Ace bleef (dacht ik) keurig zitten bij de afstandsstart (was ietsje minder keurig, maar hij bleef). Hierdoor kon ik hem goed rond krijgen. Ik stond echter verkeerd bij een sprong en maakte een verkeerde armbeweging bij een andere, waardoor er twee latten gingen. Voor de rest deed Ace het super.

Het Vast parcours ging goed, tot ik te laat bij een sprong kwam. Ik had er eerder kunnenzijn, maar liep er te laat heen. Hierdoor trok ik Ace langs een sprong. Hij zou bijna de tunnel in gegaan zin, maar daar kon ik hem voor weghalen. De sprong pakte hij vanuit een wat rare hoek, waardoor het latje ging. Twee foutjes dus. Verder liep hij keurig en had al zijn raakvlakjes.

Het spel was een vast parcours. Dit ging ook prima, tot ik na de wip volkomen verkeerd stond. Ik stuurde Ace dus over de verkeerde sprong. Ace deed vervolgens de paaltjes prachtig zelfstandig.

Geen puntjes, maar toch een tevreden gevoel. Ace heeft prima gelopen!

31-03-2013 : NVBH-benefietwedstrijd - Almere Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP
(1e keer)
46 / 96 Disk     Margot Hoekstra

-

Verkeerd bij sprong 3, opnieuw gestart, 2x paleninsteek fout
(43 deelnemers)
VP
(herhaling)
46 / 96 Disk     Margot Hoekstra

-

Verkeerd bij sprong 3, opnieuw gestart, te vroeg van kat, opnieuw gedaan
JP 43.41 / 66 23 28.19 0  0  2 Patricia Jongenelen

-

2 latjes
spel 43.45 / 66 Disk     Margot Hoekstra

 

vloog van kat, opnieuwe gedaan, daarna 2x tunnel ipv paaltjes
   

De eerste buitenwedstrijd van het seizoen begon met sneeuw… het moet niet gekker worden! Maar goed, de grond was niet bevroren, het parcours was prima begaanbaar, dus we gingen er voor. Doel: training! Deze benefietwedstrijd ging nergens om en dat is een mooie gelegenheid om wat zwakke puntjes te oefenen, zoals de afstandsstart en de raakvlakken. Het mooie van deze benefiet was, dat je als 'pay-on-the-day' elk parcours nog een keer kon lopen. Goeie training dus!

Het begon met het Vast Parcours. Ace deed een perfecte afstandsstart! Na sprong 2 moest Ace de bocht om, maar ging rechtdoor. Dus even opnieuw gestart en toen ging het wel redelijk goed. Achteraan in het parcours liet ik Ace te kort draaien, waardoor hij de insteek palen mistte. De rest ging eigenlijk wel goed, zelfs de raakvlakjes deed hij mooi!

Ik had me direct al ingeschreven voor een herhaling, dus die gingen we doen. Ook toen ging het begin direct mis. In tweede instantie heb ik er een Belgische wissel in gegooid en dat ging goed. Ook de paleninsteek ging nu goed, maar nu vloog Ace over het raakvlak van de kat, dus heb ik hem dat over laten doen.

De Jumping was twee sprongen, dan de hond naar de buitenkant dirigeren en dan een lange lijn naar achter, waarna je de hond een sprong terug moest laten nemen en dan tussen twee sprongen door moest halen. Dat ging super! Er ging wel een latje, waarschijnlijk omdat ik wat voor Ace uit was. Hierna was het paaltjes, terug over een sprong, tunnel, sprong en dan een lange lijn naar de finish. Het venijn zat hem in de staart, waar de hond niet rechtdoor over de finish-sprong moest, maar eerst rechts nog een sprong moest nemen. Ik kreeg Ace goed op de lijn, maar helaas ging er wel weer een lat. Waarom weet ik niet, ik denk dat Ace iets teveel met mij bezig was. De lijn nar de finish ging verder super, ik kon hem niet heel mooi over die laatste twee sprongen krijgen, omdat ik teveel achter was, maar dat was ingecalculeerd. Ik kreeg hem echter met enige haperingen wel op de juiste lijn! Uiteindelijk was het geenperfect rondje, maar was ik wel heel tevreden. Na een half jaar bijna geen training kun je geen hoofdprijs verwachten!

Het spel was een Vast parcours. Ace vloog al direct van de kat af. Dus heb ik die door hem over laten nemen. Daarna ging hij tot tweemaal toe een tunnel in, wat niet de bedoeling was. De eerste keer was niet zo duidelijk, maar de tweede keer was mijn fout, ik gaf het niet goed aan. Hierna ging het rondje eigenlijk best goed. Ik was wat achter, waardoor Ace wat moeite had met twee sprongen. maar hij deed ze wel goed. Knappe vent!

Uiteindelijk ging ik tevreden naar huis: het was een nuttige dag geweest!

10-02-2013 : TWC Wintercompetitie - Nieuwe Wetering Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 70 Disk     Wim Bekendam

-

Te vroeg gestart, weigering breed, uit de palen, raakvlak kat gemist, verkeerde sprong
(110 deelnemers)
JP 39 / 64 3 31.46   Wim Bekendam

-

 
Estafette nvt 16 71.05 1  0  0 Wim Bekendam

 

Ace: disk (verkeerde sprong)
    Parcoursen: Eindstand team: 11e plaats

In het meest barre weer waarin ik ooit gereden heb (20 cm sneeuw op de snelweg!) deed ik er twee keer zo lang over om naar Nieuwe Wetering te rijden. Maar we waren op tijd.

Het begon met het Vast Parcours. Ace startte weer te vroeg, waardoor ik hem niet lekker over de breed kreeg. Daarna nam ik een gok door hem alleen de palen te laten doen. Die liepen echter 'dood' in een hoek end at was iets teveel gevraagd. Dus even overnieuw en wat meer meegelopen. Daarna vloog hij over de kat en had helaas weer een 'flying contact'. hij vloog zo door, door de band de tunnel in, hetgeen de goede route was. Ik wilde hem eerst terughalen, maar omdat ik voor het team liep, ben ik doorgegaan. De wip ging goed, de schutting ook en ik wist hem het goede tunnelgat in te krijgen. Daarna moest hij twee sprongen en dan door de slurf. Dat ging goed, maar waar Ace doorgaans na de slurf zich naar me omdraait, knalde hij nu door en nam daardoor de verkeerde sprong. Disk.

De Jumping verliep eigenlijk heel goed. Het begon met sprong-palen en dus hoefde in geen afstandstart te doen. Ik was overal op tijd, wist hem de juiste tunnels te laten nemen en ook na de slurf ging het goed en nam hij de juiste sprongen. hij tikte de breed nog wel aan, maar die bleef staan. Uiteindelijk bleek het rondje goed voor de derde prijs!

De estafette verliep minder goed. Al direct bij de start, had Ace de verkeerd richting. Dat wist ik te corrigeren. Maar verderop liep ik te ver mee bij de paaltjes en was daardoor niet ver genoeg voor Ace op de terugweg. Daar stonden 4 sprongen min of mee in lijn, maar er stonden ook verleidingssprongen. Helaas haalde Ace me in en nam meer een cirkel-lijn, waardoor hij over de verkeerde sprong vloog.

Tja, twee mindere rondjes en één goed rondje… we zullen dan maar tevreden zijn. Maar het wordt tijd dat we weer eens wat trainen, want Ace begint een losgeslagen projectiel te worden.

27-01-2013 : TWC Wintercompetitie - Tilburg Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 70 Disk     Werner Rosseau

-

Verkeerde sprong
(108 deelnemers)
JP 40 / 65 Disk     Werner Rosseau

-

Te vroeg gestart, verkeerde srpong, toen opnieuw gestart, verderop weer verkeerde sprong door handlersfout.
Estafette nvt 9 64.82 0  0  3 Werner Rosseau

 

Ace: 1 latje
    Parcoursen: Tussenstand team: 11e plaats

Het was erg nat en koud! En doordat het een hele tijd gevroren had, was er geen training geweest en had ik ook Ace niet even lekker achter een balletje aan kunnen laten rennen. Hij had dus nogal last van teveel energie. Het eerste parcours van de dag heeft hij daar sowieso al last van, maar nu dus dubbel. De afstandsstart ging redelijk, maar ik durfde niet te ver weg. Daardoor kon ik niet dichtbij de uitgang tunnel komen. Hij moest na een tunnel niet over de sprong erna, maar scherp linksaf. Ik brulde zijn naam al toen hij nog in de tunnel was, maar hij schoot als een kanonskogel rechtuit over de sprong. Disk. De rest ging eigenlijk best goed. I heb er maar een training van gemaakt voor de raakvlakken. Die gingen eigenlijk ook niet zo slecht, hoewel ik heb de kat over heb laten doen, omdat hij daar niet bleef wachten.

Bij de jumping ging Ace te vroeg van start. Omdat ik voor het team liep, liet ik hem eerst gaan, maar direct de tweede sprong was al de verkeerde en dus diks. Toen heb ik hem helemaal teruggehaald en ben opnieuw gestart. Ik was boos op hem en dat werkte, hij bleef keurig zitten. Hierna liep het rondje eigenlijk heel goed, zei het dat ik een handlersfout maakte. Ik stuurde Ace over een sprong, waarna hij over de volgende sprong terug moest en daar dan omheen. Daarvoor moest ik opzij lopen, maar doordat ik dat teveel deed, vloog hij over de verkeerde sprong. het stuk ervoor gingen heel veel combinaties de mist in, maar dat ging juist goed, omdat ik het goed ingeschat had. Ook later met de eindsprong na de tunnel had ik het goed ingeschat en liep het goed. Eigenlijk geen slecht rondje, maar toch niet echt tevreden. De winst is (hoop ik) dat Ace weer eens geleerd heeft dat hij óók in wedstrijden moet blijven zitten.

Bij de estafette moest ik als derde starten. Ace stormde voor me uit over de juiste sprongen, nam de insteek palen super en rammelde er vlot doorheen. Ondertussen was ik al naar de uitgang van de tunnel om hem van daaruit naar de tunnel te dirigeren en dan toch een voorsprong te hebben voor de 4 sprongen naar de finish. Zo'n lijn doet Ace niet zo makkelijk. Dat gaat alleen als ik vooruit ben. Het plan lukte, ik kon hem op afstand de tunnel in sturen. Helaas tikte hij wel de lat na de tunnel, omdat ik voor hem uit was en mijn rug naar hem toe had. Maar hard ging hij!

Uiteindelijk ben ik niet echt tevreden en niet ontevreden. Beetje onbestendig. Dingen gingen goed, andere dingen gingen fout, wat leerpuntjes, maar ook wat puntjes, waarvan ik denk "zucht, wanneer komt dat nou een keer?" Maar misschien vraag ik dan teveel na een periode van niet-trainen. En misschien hindert het me dat er steeds niet uit komt dat mijn ventje eigenlijk supergoed is. Maar goed, het is nu eenmaal een hond van alles of niks. Gaat goed komen!

05-01-2013 : TWC Wintercompetitie - Best Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 70 55 38.17 1  0  2 Tamara Oomen

-


(113 deelnemers)
JP 41 / 66 Disk 34... 0  0  0 Tamara Oomen

-

Foutloos, maar disk vanwege te vroeg starten
Estafette nvt 3 76.03 1  0  1 Tamara Oomen

 

Ace foutloos
    Parcoursen: Tussenstand team: 10e plaats

De eerste wedstrijd van 2013. Ik had gevraagd of ik deze wedstrijd BM (buiten mededinging) kon meelopen. (iedereenmoet een keer BM lopen), omdat ik verwachtte dat Ace een puinhoop zou gaan maken van zijn afstandsstart en de raakvlakken. Helaas vielen er wat mensen uit, waardoor ik toch voor het team moest lopen.

We begonnen met het VP. Enigszins volgens verwachting had Ace 'flying contacts'. Hij vloog van de kat en van de schutting. Omdat ik voor het team liep, heb ik hem niet teruggezet. Verder was hij wel goed stuurbaar. Achteraf had ik hem wel kunnen terugzetten, want de andere drie van mijn team hadden minder fotuen, waardoor ik 4e werd en mijn uitslag niet meetelde voor het team.

De Jumping liep erg goed, op de laatste sprong na, waar ik bijna in botsing met Ace kwam, omdat hij niet doorliep. 'Niet afremmen, maar doorlopen' zeggen ze dan altijd tegen me. Nou, je ziet wat er van komt, kan misschien met een ander soort hond, maar niet met een Belg. Toen ik gefinisht was, kwam de keurmeester naar me toe en vertelde me dat ik een Disk had, omdat ik te vroeg gestart was. SHIT!!! Het liep ook wat raar. De ringmeester stond iedereen aan het begin van de sluis naar de ring toe tegen te houden. Hij keek dan steeds over zijn schouder en als het parcours weer gereed was, liet hij je in de ring. Daar lette ik dus meer op dan op de scheidsrechter. Ook was het fluitje van de scheidsrechter nauwelijks te horen, ze floot erg zachtjes en het was erg rumoerig. Dus reglementair correct gediskt, maar ik baalde er stevig van. Zo'n mooi rondje van mijn kereltje. Anders was hij ongeveer 10e geworden.

Bij de estafette mocht ik als eerste, omdat ik een afstand-start wilde doen om op tijd bij de box van sprongen te zijn. Ik liet Ace echter te snel starten (hij zat ook heel erg wiebelig), waardoor hij bijna de verkeerde sprong in de box nam. Ik gaf een enorme brul en hij draaide bij en nam de juiste sprong. De rest ging super met een prachtige insteek palen op afstand. Foutloos voor Ace! De rest van het ging eigenlijk ook heel goed, op een weigering op de palen en een latje na. We werden zowaar 3e. Dus toch nog met een prijs naar huis.

Laatst gewijzigd op:

frames